Makkelijke Mexicaanse warme chocolademelk


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Gemaakt met verwarmende kruiden en zelfgemaakte chocoladesiroop, deze Mexicaanse warme chocolademelk is volledig romig en luxueus. Zie hoe snel en gemakkelijk dit drankje samenkomt, inclusief de decadente slagroomtopping!

Mexicaanse warme chocolademelk in glazen mokken met slagroom.

Waarom je van dit recept zult houden

  • Deze heerlijke Mexicaanse warme chocolademelk is gemaakt met volle melk (zorgt voor een romiger drankje), verwarmende kruiden (kaneel en kruidnagel), chocoladesiroop en bekroond met luchtige zelfgemaakte slagroom.
  • Het chocoladegedeelte van deze warme chocolademelk is van chocoladesiroop die van tevoren kan worden gemaakt als je met mijn zelfgemaakt, from scratch recept (wat ik aanbeveel omdat het vrij eenvoudig te maken is!). Het kan ook in de winkel worden gekocht als u tijd wilt besparen. Chocoladesiroop kan worden gebruikt om mokkadranken zoals ijsmokka.
  • De slagroom topping is wat dit drankje over de top neemt en het is verrassend snel en gemakkelijk te maken met één handig hulpmiddel – een handheld melkopschuimer. Het is gemakkelijk te gebruiken en gemakkelijk schoon te maken.
  • Er zit geen koffie in deze drank, maar als je dezelfde smaken wilt, maar dan met koffie, maak het dan ijskoud met mijn Iced Mexicaans koffie recept.

Op zoek naar meer warme chocolademelk Recepten? Uitchecken Pepermunt Warme Chocolademelk, Earl Grey Warme Chocolademelk, Matcha Warme Chocolademelk, en Hojicha Warme Chocolademelk.

Opmerkingen over ingrediënten

Mexicaanse warme chocolademelk ingrediënten.
  • Chocoladesiroop
    Huisgemaakte chocoladesiroop is de beste omdat het helemaal opnieuw is gemaakt en je precies weet wat erin zit, maar in de winkel gekocht werkt ook.
  • Gemalen kaneel
    Het belangrijkste ingrediënt dat het van gewone warme chocolademelk tot Mexicaanse warme chocolademelk brengt. Je zult een verscheidenheid aan kruiden zien die worden toegevoegd aan andere Mexicaanse warme chocolademelk, maar kaneel zit altijd in elke chocolademelk.
  • Gemalen kruidnagel
    Een verwarmend kruid zoals kaneel, kruidnagel voegt meer diepte van smaak toe aan de drank.
  • Melk
    Je kunt elke soort melk gebruiken, maar volle melk is het beste als je een rijke en romige warme chocolademelk wilt.
  • Zware crème
    Om de slagroom topping te maken.
  • Suiker
    Zoett de slagroom en elke vorm van suiker zal werken, maar witte, kristalsuiker werkt het beste.
  • Zeezout
    Ik voeg graag een vleugje zeezout toe aan elke zoete drank, zodat het de zoetheid in evenwicht brengt. Degene die ik gebruik is HET BESTE zeezout OOIT. Het verheft elk gerecht waaraan het wordt toegevoegd.

Stapsgewijze instructies

Vier foto's met de stappen om Mexicaanse warme chocolademelk te maken.

Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.

  1. Maak slagroom topping.
    Suiker, zout en zware room worden opgeklopt met behulp van een handopschuimer. Het duurt seconden om donzige slagroom te krijgen.
  2. Combineer melk, kruiden en chocoladesiroop in een pan.
  3. Roer op laag vuur gedurende 4 minuten.
    Laat het niet aan de kook komen.
  4. Giet Mexicaanse warme chocolademelk in een mok en bedek met slagroom.
    Schep de slagroom op de drank. Voeg gemalen kaneel en geraspte chocolade toe als optionele garnering.

Tips van experts

  • Huisgemaakte chocoladesiroop kan van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard in een luchtdichte container. Het recept maakt een kopje siroop dat dagenlang kan worden gebruikt om te maken mokka’s als Gezouten Karamel Mokka.
  • Als je een beetje pittige kick wilt, voeg dan een snufje van cayennepeper.
  • Hoe langer je de zware room klopt, hoe stijver de crème wordt. Als je meer van een gietbare slagroom wilt met zachte pieken die gemakkelijker in de drank roeren, klop dan totdat het iets dikker wordt. Zorg ervoor dat u de handopschuimer op en neer beweegt om lucht in de room te krijgen.
  • Slagroom kan van tevoren worden gemaakt en maximaal 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte container worden bewaard. Roer het een beetje, want het kan een beetje leeglopen.

Vragen die u mogelijk heeft

Kan ik warme chocolademelk maken in de magnetron?

Dat kan, maar het is een beetje lastig, want als de melk te snel te warm wordt, loopt het over en maakt het een puinhoop. Zorg ervoor dat je het in de gaten houdt en verwarm 15 seconden per keer.

Zit er cafeïne in Mexicaanse warme chocolademelk?

Er zit cafeïne in chocoladeo er zit cafeïne in de drank. Gezette koffie heeft ongeveer 240 mg cafeïne en warme chocolademelk heeft ongeveer 20 mg.

Wat is het verschil tussen warme chocolademelk en Mexicaanse warme chocolademelk?

Warme chocolademelk wordt gemaakt met chocolade en melk. Mexicaanse warme chocolademelk wordt gemaakt met kruiden, chocolade en melk.

Mexicaanse warme chocolademelk in een glazen beker met slagroom, gegarneerd met geraspte chocolade en gemalen kaneel.

Aanverwant

Heb je dit gemaakt? Ik wil graag van je horen! Laat hieronder een sterrenbeoordeling achter of laat een beoordeling achter in de opmerkingen sectie.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!

Makkelijke Mexicaanse warme chocolademelk

Auteur: Jee Choe

Heerlijke Mexicaanse warme chocolademelk gemaakt met verwarmende kruiden en zelfgemaakte chocoladesiroop.

Voorbereidingstijd 6 Minuten

Totale tijd 6 Minuten

  • Maak slagroom topping.Suiker, zout en zware room worden opgeklopt met behulp van een handopschuimer. Het duurt seconden om donzige slagroom te krijgen.
  • Combineer melk, kruiden en chocoladesiroop in een pan. Roer op laag vuur gedurende 4 minuten.Laat het niet aan de kook komen.
  • Giet Mexicaanse warme chocolademelk in een mok en bedek met slagroom.Schep de slagroom op de drank. Voeg gemalen kaneel en geraspte chocolade toe als optionele garnering.
  • Zelfgemaakt of in de winkel gekochte chocoladesiroop worden gebruikt.
  • Volle melk maakt de romigste warme chocolademelk, maar je kunt elke melk gebruiken die je wilt.
  • Huisgemaakte chocoladesiroop kan van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard in een luchtdichte container. Het recept maakt een kopje siroop dat dagenlang kan worden gebruikt om te maken mokka’s als Gezouten Karamel Mokka.
  • Als je een beetje pittige kick wilt, voeg dan een snufje van cayennepeper.
  • Hoe langer je de zware room klopt, hoe stijver de crème wordt. Als je meer van een gietbare slagroom wilt met zachte pieken die gemakkelijker in de drank roeren, klop dan totdat het iets dikker wordt. Zorg ervoor dat u de handopschuimer op en neer beweegt om lucht in de room te krijgen.
  • Slagroom kan van tevoren worden gemaakt en maximaal 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte container worden bewaard. Roer het een beetje, want het kan een beetje leeglopen.

Calorieën: 661 | Koolhydraten: 71g | Eiwit: 11g | Vet: 38g | Verzadigd vet: 23g | Cholesterol: 132Mg | Natrium: 187Mg | Kalium: 24pMg | Vezel: 2g | Suiker: 57g | Vitamine A: 1552Iu | Ascorbinezuur: 1Mg | Calcium: 338Mg | Ijzer: 2Mg