Marshall Motif ANC review


Marshall mag dan een rijke historie in de rock ‘n’ roll hebben, de versterkermaker schuwt het niet om groots geluid naar de alledaagse luisteraar te brengen. Het merk brengt sinds 2010 gestaag stijlvolle audio-apparatuur uit, variërend van luidsprekers, hoofdtelefoons en oordopjes.

Ik heb de krachtige
Marshall Uxbridge smart speaker vorig jaar, en was enthousiast om de nieuwste te proberen, de Marshall Motif – Marshall’s enige echte draadloze in-ear buds met ANC.

Ontwerp & bouw

  • IPX5 waterbestendigheid
  • Stijlvolle robuuste lederlook

Voor we ons buigen over de geluidskwaliteit, laten we eerst even stilstaan bij hoe cool de Motifs eruit zien. Als ik het design in één woord zou moeten beschrijven, zou dat zijn: stoer. Dat past natuurlijk bij een merk waarvan het erfgoed onlosmakelijk verbonden is met rockstar branie.

Marshal Motif Review

Een deel van die robuustheid kun je toeschrijven aan de getextureerde lederen afwerking van de oplaadbehuizing – een charmante knipoog naar het uiterlijk van Marshall versterkers.

Het iconische Marshall-logo staat ook op het deksel afgebeeld tegen een gaasstructuur – opnieuw een mooie verwijzing naar de geweven grilldoeken op Marshall-versterkers.

De oordopjes hebben ook dit gaasmotief (sorry) van het logo. Het is een keuze die niet alleen Marshall’s ruige chique ethos in stand houdt, maar ook de grip verbetert.

Marshal Motif ANC review

De oordopjes zelf zijn compact en wegen slechts 4,25 gram per stuk. Ze zijn gemakkelijk uit het doosje te halen, dankzij een vingerafdruk-achtige textuur aan de bovenkant. De oordopjes klikken ook magnetisch terug op hun plaats – dus ze zijn ook gemakkelijk op te bergen.

De lichte oortjes bieden IPX5 waterbestendigheid, terwijl de behuizing zelf IPX4 spatwaterbestendigheid biedt. Met andere woorden, een beetje regen kan geen kwaad, maar dompel ze niet onder in bad.

Marshall Motif ANC review

De Motif straalt gewoon karakter uit. Zijn aparte uiterlijk onderscheidt hem onmiddellijk van marktleiders zoals de
Sony WF-1000XM4 en
AirPods Pro (£189/$199) – opties die er in vergelijking saai uitzien.

Bekijk de beste echte draadloze oordopjes die er zijn.

Comfort & Grip

De Motifs waren redelijk comfortabel om te dragen, mits je de juiste tipmaat gebruikt. Het wordt geleverd met de medium tips, maar Marshall heeft extra grote en kleine tips bij het apparaat.

De middelgrote oordopjes waren een beetje te groot voor mijn oren en deden pijn als ik ze te lang inhield. De kleinere passen beter, maar ik had liever een maat kleiner gehad.

De oordopjes boden echter een behoorlijke mate van isolatie, waarbij omgevingsgeluiden werden onderdrukt, zelfs voordat ANC werd geactiveerd.

In termen van in-ear grip had ik geen problemen met het dragen van de Motifs tijdens het woon-werkverkeer of rond het huis. Ik zou er echter niet echt mee willen gaan joggen. Hoewel ze waarschijnlijk een beetje zweet zullen overleven, kunnen ze uitvallen als je te rigoureus bent.

Marshall Motif ANC review

Geluidskwaliteit

  • 6 mm drivers
  • 20Hz tot 20kHz bereik

Gelukkig is het niet alleen maar uiterlijk voor de Marshal Motifs. Je krijgt ook een geweldig, vol geluid met een verrassend rijke bas. De Motifs zouden de meeste genres aan moeten kunnen, en natuurlijk ook podcasts.

De mix zit vooral in het middengebied. Vocalen klinken helder en duidelijk, maar hebben genoeg diepte om warm te klinken. Je hoort misschien een lichte tinteling in het bovenste bereik, maar dat is nauwelijks merkbaar – tenzij je het volume opblaast, wat sowieso niet gezond zou zijn voor je oren.

Je kunt in de app ook kiezen uit verschillende EQ genre-instellingen, waar we hieronder op in zullen gaan…

Ruisonderdrukking & App

  • ANC en transparantie modus
  • Automatisch afspelen/pauzeren
  • Stem assistent beschikbaar

De Motifs houden omgevingsgeluiden redelijk tegen. Ik kon nog steeds verre spraak horen uit een aangrenzende kamer – verwacht dus geen totale sensorische deprivatiekamer – maar het helpt wel.

Ik gebruikte de Motifs meestal aan mijn bureau, waar ze het gebrom van de kamer blokkeerden en het geluid van typen en klikken dempten.

De transparantiemodus versterkte externe geluiden, wat ik enigszins opdringerig vond – omdat het zelfs het geluid van mijn ademhaling versterkte. Gelukkig kun je via de app aanpassen hoe gevoelig zowel de ANC- als de transparantieniveaus zijn.

In feite is de app de manier waarop je het meeste uit de Motifs kunt halen. Daar heb je toegang tot de Equaliser, kun je reacties op aanrakingen instellen, batterijniveaus zien en nog veel meer.

Marshal Motif Review App

In de equalizer-instellingen zijn er verschillende genres presets om uit te kiezen – maar verrassend genoeg kun je de balkjes niet zelf handmatig verschuiven.

Je kunt een shortlist maken van welke presets de Motifs zullen doorlopen als je lang op de linker- of rechterknop drukt (je kunt zelf kiezen welke). Je kunt hier eigenlijk maar twee genres kiezen, want Marshall biedt zijn eigen preset als standaard aan en geeft je niet de mogelijkheid om die te overschrijven.

In mijn oren klonken de genrevoorinstellingen niet merkbaar anders, en daarom zou ik willen dat de app meer aanpassingsmogelijkheden bood. Dat gezegd zijnde, het geluid is nog steeds solide en je zult waarschijnlijk niet echt veel aan de instellingen hoeven te veranderen als je er eenmaal een hebt gevonden die je bevalt.

Levensduur batterij & opladen

  • USB-C of draadloos
  • 26 uur in totaal met ANC (tot 31 uur zonder)
  • 15 minuten snel opladen oordopjes

De Motifs hebben een sterke batterijlevensduur en bieden tot 31 uur op een enkele lading met ANC uitgeschakeld.

Met ANC aan, haal je 4,5 uur uit de oordopjes, of 6 uur met ANC uitgeschakeld. De hoes biedt 20 uur batterijduur met ANC ingeschakeld, of 26 met ANC uitgeschakeld.

Marshall Motif ANC review

In mijn ervaring hoefde ik de Motifs zelden op te laden. Hoewel ik de Motifs niet de hele dag onafgebroken heb gebruikt – kon ik er ruwweg een maand van luisteren uitpersen met 30 minuten tot een uur gebruik per dag.

Ik merkte dat de batterij van de rechter knop sneller leeg was, omdat dat degene is waarop ik de ANC/transparante aanraakrespons heb ingesteld; maar het opladen gaat gelukkig snel. Ik kon het knopje weer op 100% krijgen in ongeveer 30-45 minuten opladen.

In feite ondersteunen de Motifs ook snel opladen, dus je kunt een uur speeltijd krijgen in slechts 15 minuten opladen. Dit is niet zo snel als de Sony WF-1000XM4, die een uur gebruik mogelijk maakt met 5 minuten opladen, maar de laatste is ook aanzienlijk duurder met £250/$280.

De Motifs ondersteunen ook draadloos opladen, maar dit is geen functie die ik heb geprobeerd. Let wel, de snelheid varieert afhankelijk van het wattage van je draadloze oplader.

Prijs & Beschikbaarheid

De Motifs zijn rechtstreeks te koop bij
Marshall voor £179.99/US$199.99. Je kunt ze ook kopen bij
Argos,
Richer Sounds,
Currys, en
Amazon, hoewel de voorraad op dit moment beperkt lijkt te zijn.

De naaste concurrent van de Motif zijn de AirPods Pro, die ook draadloos opladen en ANC bieden, maar die kosten je in het Verenigd Koninkrijk nog steeds £ 10 meer. Het ligt iets anders in de VS, waar de AirPods Pro nu te vinden zijn voor slechts
179,99 dollar (op het moment van schrijven).

Je kunt natuurlijk ook betaalbaardere opties vinden, maar dan moet je misschien inleveren op uiterlijk en extraatjes zoals draadloos en snel opladen.
Bekijk de beste budget draadloze oordopjes.

Verdict

Het is echt moeilijk om iets tegen de Motifs in te brengen. Hij voldoet aan alle belangrijke eisen: Geweldig ontwerp? Check. Geweldig geluid? Check. Geweldige levensduur van de batterij? Ook check.

Hoewel je niet veel EQ-aanpassingen krijgt op de app, en hij aan de prijzige kant is voor gemiddelde ANC-prestaties, is hij nog steeds betaalbaarder dan Apple’s equivalent (althans in het VK). Ja, Marshall positioneert de Motifs als een premium lifestyle product en dus betaal je een beetje merkbelasting, maar de prijs is nog steeds concurrerend met andere premium opties op de markt met ANC.

Voor die meerprijs krijg je echter wel een paar oordopjes die er ongelooflijk uitzien en ook ongelooflijk klinken.

Recent Content