Matcha Koudschuim


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Voeg een zoete, groene toets toe aan je volgende ijsdrankje met deze matcha groene thee koudschuim! Zie hoe gemakkelijk het is om thuis in slechts 2 minuten te maken.

Matcha koudschuim wordt over een ijskoffie in een groot glas gegoten.

Recept Hoogtepunten

  • Matcha koudschuim is koude, opgeschuimde melk die als topping aan ijsdranken wordt toegevoegd en in plaats van melk kan worden gebruikt. Het is gemaakt met zware room, melk, vanillesiroop en Matcha groene thee poeder.
  • Koudschuim bij Starbucks wordt gemaakt in een speciale blender maar dit recept herschept de drank topping in een Franse pers.
  • Het fluweelzachte koude schuim kan gemakkelijk thuis worden gemaakt met slechts 4 ingrediënten in 2 minuten.

GERELATEERD: 8 easy cold foam recepten

Matcha Cold Foam bij Starbucks

Koudschuim bij Starbucks wordt gemaakt met een speciale blender die een cirkelvormige schijf gebruikt om kleine, uniforme bubbels in de zware room en melk te creëren.

Er zijn standaard menu koudschuimen zoals gezouten karamel koudschuimen vanille zoete crème koudschuim maar je kunt ook koudschuim aanpassen.

Matcha koudschuim kan worden besteld als topping voor ijsdranken als een aangepast, geheim menu-item. Het kan alleen persoonlijk worden besteld, omdat er geen optie is om dit in de app te doen.

Koudschuim kan worden aangepast met siropen of matcha om een gearomatiseerd koudschuim te creëren dat niet beschikbaar is op de standaard Starbucks.

Zo bestel je matcha koudschuim bij Starbucks: “Kan ik vanille zoete room koudschuim krijgen met 1 bolletje matchapoeder gemengd in het schuim.”

GERELATEERD: TikTok Matcha Pink Drink (Starbucks Secret Menu)

Opmerkingen over ingrediënten

Ingrediënten voor matcha koudschuim in maatbekers op een tafel.
  • Zware crème
    Room geeft koudschuim de juiste consistentie om op een ijsdrank te zweven.
  • 2% Melk
    Melk wordt gebruikt om de zware room uit te dunnen omdat koudschuim dunner is dan slagroom en dikker dan melk. Starbucks gebruikt 2% melk, maar je kunt elke melk gebruiken die je wilt.
  • Matcha
    Starbucks gebruikt gezoete matcha, maar ik hou van ongezoet omdat het van betere kwaliteit is.
  • Vanillesiroop
    Zelfgemaakte of in de winkel gekochte vanillesiroop zoett en smaakt het koude schuim.

GERELATEERD: Chocolade Koud schuim

Stapsgewijze instructies

Instructies in twee stappen voor het maken van matcha koudschuim.

Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.

  1. Zet alle ingrediënten in een Franse pers. Meng goed.
    De matcha kan gemakkelijk klonteren, dus ik vind het leuk om het een beetje te kloppen om ervoor te zorgen dat de matcha goed in de room en melk wordt gemengd.
  2. Plaats het deksel en beweeg de zuiger op en neer.
    Het koudschuim zal in volume toenemen.

GERELATEERD: Pompoen crème koudschuim

Tips van experts

  • Het maken van koudschuim zoals Starbucks draait allemaal om het creëren van kleine, uniforme bubbels. De Franse pers doet geweldig werk door thuis fluweelachtig schuim te maken.
  • Gebruik matcha in het bereik van $ 20 – $ 30 voor dit recept. Minder dan $ 20, en de matcha zal meer bruin dan groen van kleur zijn.
  • Om het koudschuim lichter te maken en minder ingrediënten te gebruiken, vervangt u de room en melk door de helft en de helft. Gebruik 1/3 kopje half & half en dezelfde hoeveelheid vanillesiroop en matcha poeder.
  • Een handopschuimer kan ook koudschuim maken, maar een Franse pers doet er beter aan om het juiste soort schuim te creëren.
  • Bij het schuimen van de ingrediënten zal koudschuim in volume toenemen, dus pas op dat u de Franse pers niet overvult.
  • Vul de Franse pers niet, anders schuimt het helemaal niet. Het Franse persfilter moet de ingrediënten aanraken voordat de zuiger wordt verplaatst.
  • Koudschuim kan maximaal 2 dagen in de koelkast worden bewaard. Het is het beste om het te maken en onmiddellijk te serveren.
  • Matcha koudschuim kan aan elke ijsdrank worden toegevoegd, ter vervanging van melk en zoetstoffen om uw drankjes een zoete en romige topping te geven.
  • Probeer een topping a koud brouwsel, Iced Matcha Latte of een IJs chai latte met matcha koudschuim.

Vragen die u mogelijk heeft

Hoe maakt Starbucks koudschuim?

Starbucks maakt hun koudschuim in een Vitamix blender met een ronde schijf met gaten die vloeistoffen beluchten. This blender wordt alleen gebruikt om koudschuim te maken. Het gewone koudschuim van Starbucks is gemaakt met magere melk, terwijl de gearomatiseerde en seizoensgebonden koudschuimen melk, room en gearomatiseerde siroop gebruiken.

Heeft Starbucks matcha koudschuim?

Matcha koudschuim bij Starbucks is alleen verkrijgbaar als een geheim menu-item, wat betekent dat het een aangepast drankje of topping van hun officiële menu is. Het moet persoonlijk worden besteld en je kunt niet zomaar om ‘matcha koudschuim’ vragen. Vraag in plaats daarvan om matcha gemengd in vanille zoete crème koudschuim.

Kan ik koudschuim maken zonder een Franse pers of een handopschuimer?

Ja, schud ingrediënten een paar minuten in een grote pot met een strak deksel. Zorg ervoor dat het goed gesloten is en groot genoeg om de vloeistoffen in volume te laten toenemen.

Matcha koudschuim wordt over een ijskoffie in een hoog glas gegoten.

Aanverwant

Heb je dit gemaakt? Laat hieronder een sterrenbeoordeling achter of een beoordeling in de opmerkingen sectie.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!

Matcha Koudschuim

Auteur: Jee Choe

Maak je ijsdrank nog beter met dit zoete matcha koudschuim recept!

Voorbereidingstijd 2 Minuten

Totale tijd 2 Minuten

  • Het maken van koudschuim zoals Starbucks draait allemaal om het creëren van kleine, uniforme bubbels. De Franse pers doet geweldig werk door thuis fluweelachtig schuim te maken.
  • Starbucks gebruikt 2% melk, maar je kunt elke melk gebruiken die je wilt.
  • Gebruik matcha in het bereik van $ 20 – $ 30 voor dit recept. Minder dan $ 20, en de matcha zal meer bruin dan groen van kleur zijn.
  • Om het koudschuim lichter te maken en minder ingrediënten te gebruiken, vervangt u de room en melk door de helft en de helft. Gebruik 1/3 kopje half & half en dezelfde hoeveelheid vanillesiroop en matcha poeder.
  • Een handopschuimer kan ook koudschuim maken, maar een Franse pers doet er beter aan om het juiste soort schuim te creëren.
  • Bij het schuimen van de ingrediënten zal koudschuim in volume toenemen, dus pas op dat u de Franse pers niet overvult.
  • Vul de Franse pers niet, anders schuimt het helemaal niet. Het Franse persfilter moet de ingrediënten aanraken voordat de zuiger wordt verplaatst.
  • Koudschuim kan maximaal 2 dagen in de koelkast worden bewaard. Het is het beste om het te maken en onmiddellijk te serveren.
  • Matcha koudschuim kan aan elke ijsdrank worden toegevoegd, ter vervanging van melk en zoetstoffen om uw drankjes een zoete en romige topping te geven.
  • Probeer een topping a koud brouwsel, Iced Matcha Latte of een IJs chai latte met matcha koudschuim.

Calorieën: 283 | Koolhydraten: 18g | Eiwit: 5g | Vet: 22g | Verzadigd vet: 14g | Meervoudig onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 6g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 70Mg | Natrium: 42Mg | Kalium: 111Mg | Suiker: 18g | Vitamine A: 1105Iu | Ascorbinezuur: 1Mg | Calcium: 78Mg | Ijzer: 2Mg