Meer koel- of vriesruimte nodig? De Haier Cube heeft een schakelzone

Dat is een compartiment dat zowel als koelkast of als vriezer kan werken, afhankelijk van wat je op een bepaald moment het meest nodig hebt. De temperatuur in deze zone kan eenvoudig worden gewijzigd van -18°C naar +5°C en terug, als uw behoeften voor het bewaren van voedsel veranderen.

Deze flexibiliteit is ongelooflijk handig voor de manier waarop mensen tegenwoordig leven. In de aanloop naar Kerstmis kan meer vriesruimte een enorme hulp zijn. In de zomer wil je misschien meer ruimte voor salades en verse producten.

Onlangs, op het hoogtepunt van de lockdown, toen voedselleveringen moeilijk te krijgen waren en diepvriesruimte schaars was, zou dit soort technologie heel handig zijn geweest om meer diepvriesproducten in te pakken – bij mij thuis althans.

Open koelkast

Er is nog een instelbare zone in de koelkast (die Haier ‘My Zone’ noemt). Hiermee kunt u de temperatuur in deze lade alleen wijzigen in een van de vijf standen van -3°C tot +5°C, zodat u zeevruchten, fruit en groenten en andere items op hun optimale temperatuur kunt bewaren, of items uit de vriezer kunt ontdooien.

De koelvriescombinatie heeft ook een vochtigheidszone, die op 90% vochtigheid wordt gehouden: ideaal voor het bewaren van groenten en fruit, waardoor verse producten langer houdbaar blijven.

Vrije zone

Veel van deze gespecialiseerde opbergoplossingen zijn verkrijgbaar in het hele Cube-assortiment van Haier.

De HTF-508DGS7 zelf is een vierdeurs koelvriescombinatie van 83 cm breed. Hij heeft een opslagcapaciteit van 505 liter (dat is 28 zakken met boodschappen) en heeft een A++ classificatie voor energie-efficiëntie. Deze energie-efficiëntieklasse betekent dat hij tot 40% minder energie verbruikt dan een apparaat met een A-classificatie.

Het apparaat is ook voorzien van Haier’s ABT-technologie (antibacteriële behandeling), een UV-lamp die de luchtstroom van het apparaat reinigt om de opbouw van bacteriën te stoppen.

Het is een no frost machine en de binnenkant is veel helderder verlicht dan standaard koelkasten, zodat een slecht geplaatste pot augurken niet de helft van je koelkast in duisternis zal hullen. Het apparaat is van roestvrij staal met een versterkte glaslaag, waardoor het gemakkelijk schoon te houden is.

Haier HTF-508DGS7

Hij is te koop bij
John Lewis online en
AO.com vanaf £1,499.