Miele en Agrilution brengen verticale landbouwtechnologie naar de keukens van Europa

Miele is verder gegaan dan de gebruikelijke lijn huishoudelijke apparaten met een onderneming in thuiskweektechnologie.

Het apparatenbedrijf is in zee gegaan met Agrilution, dat een binnenshuis tuiniersysteem maakt dat gericht is op mensen zonder buitenruimte, of diegenen die een high-tech, weinig poespas manier willen om hun eigen keukenkruiden en salade te kweken.

Zijn product is in feite een manier voor mensen om aan kleinschalige verticale landbouw te doen: een geoptimaliseerde kweekkast. Je kunt er alles in kweken wat je nodig hebt voor een groene smoothie; of al het groen dat je nodig hebt voor een salade; microgreens zoals broccolikers; of al je culinaire kruiden. Het is een op zichzelf staand systeem dat geen aarde nodig heeft.

De zakelijke onderneming werd bekendgemaakt op de smart home show IFA. De stap is zinvol, niet alleen als aanvulling op de bestaande keukenapparatuur van Miele, maar ook als teken dat het bedrijf in staat is nieuwe producten te zoeken die consumenten kunnen interesseren.

De Plantcube is een product dat inspeelt op een groot aantal actuele zorgen.

Vers geteelde groenten zijn waarschijnlijk rijker aan vitaminen en hebben een lagere CO2-voetafdruk dan hun in de winkel gekochte tegenhangers. En er zijn geen pesticiden nodig om ze te kweken. En dan is er nog het feit dat tijdens de pandemie tuinieren voor veel mensen weer in het middelpunt van de belangstelling kwam te staan – wat allemaal goed en wel is als je een tuin hebt.

Voor de rest van ons, is thuiskweek technologie een aantrekkelijk idee.

Het product van Agrilution bestaat uit drie onderdelen: de app, zaadmatten en de Plantcube zelf (de kweekkast). Wanneer je zaden koopt, zijn deze al geïntegreerd in de kweekmat. Plaats de zaaimatten in de kast, vul het waterreservoir en volg de aanwijzingen op de app.

De plantcubes van Agrilution

Het is eenvoudig, aantrekkelijk en waarschijnlijk aantrekkelijk voor tech-liefhebbers en gezondheidsbewuste consumenten. Maar er is een addertje onder het gras: de prijs. De Plantcube kost 2.904 euro, wat voor de meesten van ons een vrij hoog slabberbudget zal zijn.

Hij is op dit moment ook alleen beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk, België, Luxemburg en Nederland. Het zal in de toekomst op grotere schaal beschikbaar zijn. Maar als u het budget hebt en in Centraal Europa woont, kunt u het rechtstreeks kopen van
Agrilution’s website. U kunt kiezen tussen een zwart en een wit model, en u kunt ook een grote verscheidenheid aan zaden kopen.

Als je van het idee houdt, maar niet van het prijskaartje, dan is een Aerogarden misschien wat je zoekt. Ik heb er jaren zo een gehad en het was briljant voor het kweken van culinaire planten. Hij is veelzijdiger dan de Plantcube, omdat je ook kunt kiezen uit een grotere variëteit aan planten – waaronder tomaten.

Aerogarden

De Aerogarden Sprout
kost 69,95 pond bij Amazon in het Verenigd Koninkrijk, met gratis levering. Je kunt hem kopen in zwart of wit en hij heeft ruimte om drie planten te laten groeien. Het wordt geleverd met een gastronomische zaad kit om te beginnen met: basilicum, peterselie en dille.