Miele lanceert nieuw assortiment wasmachines en wasdrogers

De producten zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, van £ 579 – £ 2.199 voor wasmachines, en van £ 699 – £ 2.199 voor wasdrogers. De nadruk ligt sterk op energiebesparende technologie en tijdbesparende functies. De apparaten zullen verkrijgbaar zijn met een verlengde garantie van maximaal 10 jaar.

Er zijn een paar leuke nieuwe functies. Een daarvan – die het bedrijf AddLoad noemt – stelt je in staat om op elk moment in de cyclus items aan je was toe te voegen. Dit is niet alleen handig voor de verdwaalde sokken die je 10 minuten na het inbrengen van de was op de grond vindt, maar ook voor kledingstukken die je aan het begin van de spoel- of centrifugeercyclus of later in een droogprogramma aan de lading wilt toevoegen.

Miele heeft ook zijn powerwash-programma verbeterd om de cyclustijd met 10 minuten te verminderen, van 59 naar 49 minuten voor een lading van 4 kg.

Het bedrijf gebruikt ook een nieuw koelmiddel in zijn drogers. Dit versnelt niet alleen de droogcyclus met 20 minuten (de nieuwe machines kunnen 8 kg kleding in een katoenen wasbeurt drogen in slechts 2 uur en 35 minuten), maar het koelmiddel is volledig fluorkoolstofvrij en dus onschadelijk voor het milieu.

Het is altijd goed om te zien dat een bedrijf zijn producten ontwerpt met de uiteindelijke milieu-impact in het achterhoofd en Miele prijst de lange levensduur van zijn apparaten inderdaad aan als een milieuvoordeel, waarbij Richard Treffler, Category Manager for Laundry bij Miele GB, zegt: “In een wereld waarin iedereen zich steeds meer bewust wordt van afval en onze impact op de planeet, is het kopen van apparaten die lang meegaan nog nooit zo belangrijk geweest.”

Miele beweert dat zijn apparaten getest zijn op een gebruiksduur van 20 jaar. Dit betekent dat de deur 60.000 keer open en dicht moet gaan en dat de trommel 7.500 rotaties moet meegaan. Als laatste controle wordt een panty over de honingraat van de trommel gehaald om er zeker van te zijn dat er niets blijft haken of haken. – waardoor de gemiddelde panty meer dan een week meegaat.

Zoals je zou verwachten, is connectiviteit een groot onderdeel van het assortiment. Met de app kunt u de was op afstand pauzeren zodra u dat belangrijke kledingstuk ziet dat u natuurlijk vergeten was mee te nemen.

Miele-producten zijn ook compatibel met Alexa, dus je kunt mondeling om een statusupdate van het programma vragen en (denken we) een cyclus pauzeren met een stemcommando. De wasmachine en drogers kunnen ook informatie delen, zodat de droger een programma kan voorstellen op basis van de informatie van de wasmachine over de lading.

Je kunt ook de app of Alexa gebruiken om informatie te krijgen over verschillende functies en programma’s, maar ook om wasproducten zoals wasmiddel te bestellen. Een ander voordeel van connectiviteit is dat je machines je op de hoogte brengen wanneer ze deze dingen bijna op hebben.

Het vraagteken dat we hebben is over hoe goed Miele’s app en verbonden functies zullen overeenkomen met de kwaliteit van de product engineering van het bedrijf. Een snelle blik op de Miele@mobile app op Apple laat zien dat het een gemiddelde van 1,5 sterren van de 5 uit 94 beoordelingen heeft, en een gemiddelde van 2,4 van 870 gebruikers in de Google Play Store. De meest gehoorde kritiekpunten zijn dat de app traag of buggy is en dat de initiële set-up ingewikkeld is en niet overeenkomt met de instructies.

Als u een van de nieuwe wasmachines of drogers wilt, is het assortiment nu te koop in het Verenigd Koninkrijk
bij Miele. Als u twee vrijstaande apparaten koopt, kunt u de code DIRECT1019 gebruiken om 10% korting te krijgen.