Miele lanceert zijn eerste snoerloze stofzuiger: de TriFlex


Afgelopen voorjaar lanceerde Dyson de V11. Samsung volgde met de Powerstick Jet. Nu heeft Miele de arena betreden met zijn allereerste snoerloze serie, de TriFlex.

Wilt u €600 uitgeven aan een stofzuiger? Miele is de nieuwste fabrikant die erop rekent dat u met een blij “Ja!” zult antwoorden, terwijl u hem een smak geld toestopt.

De TriFlex is genoemd naar zijn drie modi (reikwijdte, comfort en compact) die het mogelijk maken flexibel schoonmaken. En een zeer letterlijke naam is niet het enige wat hij te bieden heeft. Hij heeft een extra brede reinigingskop en een handige manier om te wisselen tussen de verschillende functies, zodat het gewicht op de stok blijft en niet op uw pols tijdens het schoonmaken.

Qua specificaties lijkt de Triflex sterk op de Powerstick Jet en de V11. Hij geeft je tot zestig minuten schoonmaaktijd. Zestig minuten is de nieuwe norm voor snoerloze stofzuigers uit het topsegment, hoewel dit ongetwijfeld op de laagste vermogensstand zal zijn: wat de Triflex’s versie van de zuinige stand ook moge zijn. De verwisselbare lithium-ion batterij is in vier uur opgeladen, wat ook weer ongeveer standaard is voor topklasse stofzuigers.

Het Pro-model wordt ook geleverd met een extra batterij, wat een handige functie is – hoewel ook hier de Powerstick Jet het onderspit delft. Zowel het Pro- als het Cat and Dog-model hebben een HEPA-filter, maar dit zijn stofzuigers zonder zak, dus je krijgt de onvermijdelijke stofpluim wanneer je de stofbak leegmaakt.

De stofcapaciteit zelf is 0,5 liter, wat niet veel is. Dit is waar je echt compromissen moet sluiten bij een snoerloze stofzuiger – hij is licht en krachtig, maar als je hem koopt, moet je er rekening mee houden dat je de bak relatief vaak zult moeten legen. Over gewicht gesproken, we kunnen niet precies achterhalen hoe licht de Triflex is, maar we hebben hem uitgeprobeerd op het lanceringsevenement en hij voelt comfortabel en gemakkelijk op te tillen aan.

De Trilfex heeft een vermogen van 185 watt, wat ongeveer is wat we zouden verwachten. Wattage staat niet gelijk aan zuigkracht, en gezien Miele’s technische bekwaamheid, denken we dat hij uiterst efficiënt is in het omzetten van vermogen in zuigkracht.

Miele Triflex

De prijs is waar Miele zijn concurrenten verslaat, althans voor het instapmodel, dat verkocht wordt voor 479 pond. Het model voor kat en hond kost 579,99 pond (wat ongeveer hetzelfde is als de concurrentie) en de Pro, het luxemodel, kost 679 pond – meer dan de Powerstick Jet of de V11.

U kunt de Triflex kopen op
de Miele-site en in de detailhandel, waaronder
John Lewis,
AO.com en
Currys PC World.

Sinds dit verhaal voor het eerst werd gepubliceerd, hebben we het TriFlex Cat & Dog model beoordeeld en we waren behoorlijk onder de indruk. U kunt
onze review bekijken om meer te weten te komen of om te zien of het in onze round-up van de
beste stofzuigers om te kopen.

Recent Content