Miele’s nieuwe bean-to-cup machines: serieuze koffie, serieus prijskaartje


De overheersende trend bij koffiezetapparaten is retro, gebogen en verchroomd. Miele’s machines zijn het esthetische tegendeel: onbeschaamd vierkante, modernistische machines.

Als u een minimalistische stijl hebt – en een ruim budget – en een high-end koffiezetapparaat wilt, dan is een van de nieuwe Miele-apparaten misschien iets voor u.

Als u nog nooit een bean-to-cup machine hebt gebruikt, zit het verschil tussen een bean-to-cup machine en een klassieke espressomachine hem in de automatisering. Bij een espressomachine moet u eerst de bonen malen, voorzichtig uw koffie in de portafilter scheppen, de draaiknop instellen en dan de melk opschuimen met een staafje. Dat is een hoop gedoe en het is moeilijk om uw aanrecht niet met koffiedik te bedekken.

Een bonen-naar-kop machine neemt het harde werk weg van het malen en de rotzooi van de rest van het proces. U hoeft alleen maar bonen toe te voegen, op een paar knoppen te drukken en uw koffie is klaar.

Aan dat gemak – plus een kwaliteitsbrouwsel – hangt een serieus prijskaartje. Miele’s machines beginnen bij bijna £900. Er zijn zes machines in de reeks, met prijzen van £899 tot £1,499.

De Miele CM5310 Silence Coffee Machine (£899) zal verkrijgbaar zijn in (obsidiaan) zwart en (tayberry) rood en heeft een echt coole functie. Het heet ‘one touch for two’ en stelt je in staat om twee kopjes van hetzelfde type koffie (cappuccino, espresso, latte, macchiato) tegelijk te zetten, zodat jij en je wederhelft je koffie in dubbele tijd kunnen krijgen. De machine heeft ook een koffiepotoptie: zet een kan onder de uitloop en u krijgt tot acht koppen koffie. Het apparaat heeft ook een automatische spoeling en een eenvoudig te reinigen programma.

Eén druk op de knop voor twee functies

De CM5410 Silence Coffee Machine (€ 949) heeft alle kenmerken van de bovenstaande machine, plus twee gebruikersprofielen die u kunt programmeren met gepersonaliseerde instellingen om uw koffie precies zo te krijgen als u het lekker vindt, in een handomdraai. Voor € 949 kunt u de CM5510 krijgen, dezelfde machine maar dan in een roségouden of zilverparelmoeren afwerking.

CM5510 in roségoud of zilverparelmoer

De MilkPerfection-machines beginnen bij £ 1.249 en lopen op tot £ 1.499. Ze hebben een functionaliteit waarmee u uw koffie nauwkeuriger kunt afstellen, door de hoeveelheid water, melk en schuim aan te passen. Ze hebben ook een groter aantal programmeerbare gebruikersopties en app-connectiviteit voor stembediening, online bestellingen en informatie over de reinigingsstatus.

MilkPerfection

De nieuwe machines zullen vanaf september beschikbaar zijn. We houden een update als ze te koop zijn.

Het is vermeldenswaard dat veel van die functies beschikbaar zijn in de huidige modellen die je nu kunt kopen. De CM5500, die nu op voorraad is
op de Miele site voor 849 pond in rosé goud, heeft de ‘één druk op de knop voor twee’ functie, aangepaste gebruikersprofielen en zelfreinigende systemen.

Miele CM5500

Als u meer koopadvies over koffiezetapparaten wilt, bekijk dan ons overzicht van
de beste die we hebben getest. Als je op zoek bent naar barista accessoires, bekijk dan
deze reeks gereedschappen van Dualit.

Recent Content