Mobvoi Oordopjes ANC review


Actieve ruisonderdrukking (ANC) was vroeger alleen voorbehouden aan de duurste hoofdtelefoons en oordopjes, maar de technologie staat niet lang stil, en het is nu niet ongebruikelijk om deze mogelijkheid te zien verschijnen in veel goedkopere oordopjes.

De Mobvoi Earbuds ANC zijn de laatste die mijn bureau kruisen, met drie luistermodi en andere functies allemaal beschikbaar voor een budgetvriendelijke prijs.

Ontwerp en bouw

 • Comfortabele pasvorm
 • Dubbele microfoons
 • IPX5 water- en zweetbestendigheid

Ik heb de laatste jaren heel wat budgetoordopjes gerecenseerd en ik ben eraan gewend geraakt dat ze opduiken in compacte oplaaddoosjes die lijken op oude pillendoosjes.

Mobvoi kiest voor een iets andere benadering van het ontwerp, met een plattere maar hogere constructie die meer lijkt op een kleine heupfles. Er is nog steeds het flip-top gedeelte om bij de oordopjes te kunnen, plus de USB-C oplaadpoort en indicatielampje, dus het is niet helemaal anders dan anders.

Mobvoi Oordopjes ANC: Oplaadetui

Als je het doosje opent en de oordopjes eruit haalt, zie je een ietwat lomp ontwerp dat doet denken aan de begindagen van de Apple AirPods. Twee lange stengels steken uit de luidsprekerkamers, met de buitenste rand plat, terwijl het binnenste profiel meer gebogen is.

Hierdoor is het aanraakgevoelige gedeelte gemakkelijk te vinden en is het tegelijkertijd een comfortabele draagervaring wanneer de oordopjes in je oor zitten. De hoek van de oordopjes zelf betekent dat de staafjes niet recht naar beneden hangen, maar in plaats daarvan naar binnen zijn gedraaid richting je wangen.

Door de lichtgewicht constructie zitten ze allebei comfortabel en stevig in het oor, waardoor je de staafjes niet echt opmerkt. Alles is natuurlijk van plastic, omdat het materiaal duurzaam, licht en goedkoop te maken is, en ik heb geen klachten over die aanpak.

Mobvoi Oordopjes ANC: oordopjes en etui

Elke knop bevat een 13 mm driver, en de touch control bevindt zich aan de buitenkant van deze kamers. Daaronder bevinden zich de indicatielampjes die u laten weten in welke modus de oordopjes zich momenteel bevinden (opladen, koppelen of laag vermogen), en elke steel herbergt een microfoon voor spraakopdrachten en oproepen.

Bluetooth 5.0 zorgt voor alle connectiviteitstaken, terwijl de IPX5-classificatie betekent dat je ze kunt dragen tijdens zweterige sportsessies of in de regen. De stroom wordt geleverd door de oplaadhouder, die is voorzien van een 4000 mAh-batterij en de oordopjes meerdere keren oplaadt met één keer opladen.

Geluidskwaliteit & functies

 • Drie geluidsmodi (inclusief ANC)
 • Spraakopdrachten
 • Goed gebalanceerde audio

Goedkope oordopjes zijn niet de meest functierijke apparaten die er zijn, maar er kan nog steeds veel worden verpakt in die kleine behuizing. Dit is wat de Mobvoi Earbud ANC te bieden heeft.

Actieve Ruisonderdrukking

Het belangrijkste verkoopargument op het gebied van audio is natuurlijk de ANC-modus. Mobvoi biedt drie verschillende opties voor uw luistergenot: Normaal (ANC uit), Stil (ANC aan) en Sound Pass-Through – elders vaak bekend onder termen als transparant of bewust.

Deze zijn toegankelijk door het aanraken en vasthouden van het controlegebied op beide knoppen voor een seconde of twee, dan hoor je een stem vertellen welke modus nu actief is. De drie modi worden doorlopen en ik vond de bediening snel en betrouwbaar, dus het kiezen van een modus was nooit moeilijk.

Met ANC uitgeschakeld, is er nog steeds een zekere mate van demping van de omgeving, doordat de oordopjes het geluid fysiek blokkeren (aka geluidsisolatie). De geluidskwaliteit is goed, met een behoorlijk volume en balans tussen de mixen.

Als je op het bedieningspaneel tikt en het ingedrukt houdt, wordt de stille modus (ANC) geactiveerd, wat eerlijk gezegd niet veel verschil leek te maken. Een TV op de achtergrond, op een normaal volume, en het inschakelen van ANC op de Mobvoi, had tot gevolg dat het gesprek op het scherm nog steeds doorbelde.

Mobvoi Oordopjes ANC: Bud Behuizing

Er leek een vermindering te zijn in de high-end frequenties, wat suggereert dat de ANC een soort laagdoorlaatfilter gebruikt om zich te ontdoen van de scherpere geluiden die het oor zouden kunnen aantrekken, maar de goedkope aard van de oordopjes wordt wel duidelijker als de ANC-modus is ingeschakeld.

Overgaan naar de Sound Pass-Through modus introduceert een hoop extra ruis, maar niet op een slechte manier. Zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt deze modus de microfoons om een bepaalde hoeveelheid achtergrondgeluid in het signaal in te voeren.

Dit is zodat je niet volledig afgesloten bent van je omgeving, wat handig kan zijn als je wacht op een treinaankondiging, verkeer dat van achteren nadert wilt horen, of je in het algemeen bewust wilt zijn van je omgeving terwijl je geniet van muziek, podcasts of audioboeken.

Een leuke functie is dat je slechts één van de oordopjes tegelijk kunt gebruiken als je dat wilt. Dit spaart niet alleen de batterij, maar fungeert ook als je eigen geluidsdoorgeef-modus, waarbij je gewoon een van je oren gebruikt in plaats van een microfoon.

Dit kan handig zijn als je in de auto rijdt, een telefoongesprek aan het voeren bent, of probeert te verhullen dat je naar muziek luistert tijdens een werkoverleg of lezing. Ik veroordeel je niet.

Als ik de oordopjes gebruik voor telefoongesprekken, vond ik dat degenen met wie ik sprak de geluidskwaliteit goed vonden, met duidelijke zang en een gezonde hoeveelheid bas.

Bediening via stem en touch

Mobvoi bevat spraakopdrachten, dus als je ‘Hey Tico’ zegt, wordt de standaard spraakassistent op je apparaat gestart en kun je het afspelen regelen, het volume aanpassen of nummers overslaan.

Het meeste kan ook worden bereikt via de aanraakgevoelige bedieningspanelen op de knoppen, waarbij je met een dubbele tik nummers kunt afspelen/pauzeren of inkomende telefoongesprekken kunt beantwoorden. Een drievoudige tik op de rechterknop spoelt een nummer vooruit, terwijl eenzelfde commando op de linkerknop de spraakassistent opstart.

Mobvoi Oordopjes ANC: Ontwerp

Als u een inkomend gesprek wilt weigeren, tikt u op een van de oordopjes en houdt u deze een paar seconden ingedrukt. Tijdens het gebruik waren de commando’s meestal betrouwbaar, met slechts af en toe een misstap. Wat wel jammer is, is dat er geen volumeregeling is. Dat betekent dat je je telefoon uit je zak moet halen of moet vertrouwen op de stemcommando’s, wat niet altijd ideaal is.

Levensduur batterij

De batterijlevensduur is niets bijzonders: de oordopjes gaan ongeveer twee uur en veertig minuten mee als de ANC- of Sound pass-through-modi zijn ingeschakeld.

Natuurlijk gaan ze een stuk langer mee als de ANC is uitgeschakeld, maar veel rivalen gaan twee keer zo lang mee voordat ze terug moeten naar de oplaadhouder.

Je krijgt ongeveer vier of vijf oplaadbeurten van de hoes, wat het enigszins goedmaakt, maar je zult ongeveer een uur moeten wachten voordat je weer een volle 100% hebt.

Prijs & Beschikbaarheid

De oordopjes zijn nu verkrijgbaar en u kunt ze rechtstreeks bestellen bij
Mobvoi, voor een zeer redelijke prijs van £49.99/€59.99/$59.99.

Hiermee zitten ze in hetzelfde schuitje als met ANC uitgeruste oordopjes zoals de
EnacFire A9, de
Xiaomi Redmi Buds 3 Pro en
Tronsmart Apollo Air+ oordopjes die allemaal rond de £60/€60/$60 kosten.

Bekijk onze grafiek van de
beste budget draadloze oordopjes om meer opties te zien.

Verdict

Als je specifiek op zoek bent naar de Active Noise Cancelling-functie, dan kun je misschien beter nog even wachten met de Mobvoi Earbuds ANC, want ik vond de hoofdmodus niet al te effectief.

Dat wil niet zeggen dat dit slechte oordopjes zijn, helemaal niet. De geluidskwaliteit is goed, ze zijn comfortabel om lange tijd te dragen, en de geluidsdoorlaatmodus is een essentieel element wanneer je in de stad bent of ergens loopt en je bewust moet zijn van je omgeving.

Met een prijs van rond de £50/$50/€50 zijn ze goed geprijsd voor de functies die je krijgt, hoewel het ietwat gedateerde ontwerp sommigen misschien niet zal bevallen.

Persoonlijk vond ik de Mobvoi Earbuds ANC een aangename luisterervaring geven, dus als je erin gaat met het idee dat de ANC-modus eerder een bonus is dan het belangrijkste verkoopargument, dan zou je ze een solide paar draadloze oordopjes moeten vinden.

Specs

Mobvoi Oordopjes ANC: Specs

 • 13mm luidsprekers
 • Modi voor actieve ruisonderdrukking
 • Dubbele microfoons
 • IPX5 waterdichtheid
 • Bluetooth 5.0
 • Aanraak- en spraakbediening
 • 19,6 x 24,6 x 43,1 mm (oordopjes)
 • 5g (oordopjes)
 • 50mA batterij (oordopjes)
 • 26.1 x 60 x 62.2mm (Behuizing)
 • 42g (Geval)
 • 4.000mAh batterij (Geval)

Recent Content