Als je ontdekt hebt dat je van bakken houdt, is een mixer een must-have aankoop. Maar welke moet je kopen?
Handmixer
Waar moet u op letten
Een handmixer heb je al voor een tientje, terwijl staande mixers beginnen bij zo’n £100. Dus, dat is één punt in het voordeel van een handmixer. Maar het is niet zo eenvoudig als het klinkt.
Ten eerste zouden we niet aanraden een handmixer van € 10 te kopen. Als je te weinig uitgeeft, zul je hem snel moeten vervangen en meer uitgeven naarmate de tijd verstrijkt. U kunt echter een geweldige handmixer krijgen voor £30-£60.
Kijk voor een handmixer:
- met een vlakke bodem. Het is uiterst vervelend als u uw mixer tijdens het werk niet op het aanrecht kunt laten rusten zonder dat hij omvalt.
- die niet te zwaar is. Het is anders een (letterlijke) pijn om hem te lang te gebruiken. Sommige van de duurdere staafmixers zijn ongemakkelijk in het gebruik door hun gewicht.
- met een redelijk wattage. Meer watt betekent niet noodzakelijk een betere output, maar een zeer laag wattage is ook niet geweldig. Zoek naar iets tussen 300-500 watt als een ruwe gids.
- met de accessoires die je wilt. Ze worden allemaal geleverd met kloppers, maar sommige ook met gardes en deeghaken.
- een reeks snelheidsinstellingen. Het is belangrijk om langzaam te kunnen mixen, maar ook om dingen op te kloppen.
Wanneer koop je een handmixer?
- Als je net begint als thuiskok.
- Als je alleen woont of in een kleiner huishouden.
- Als aanrechtruimte een probleem is.
- Als je al een paar impuls-gekochte apparaten hebt die meer fungeren als stofvangers in plaats van kookhulpjes.
- Als je een enthousiaste beginnende bakker bent die misschien niet zo lang enthousiast zal blijven.
- Als je het leuk vindt om bij gelegenheid geweldige desserts en sauzen in elkaar te kunnen zetten, maar geen dagelijkse bakker bent.
Wat doet een handmixer goed?
Een handmixer is het beste voor kleinere volumes. Als je gewoon een beetje room voor een dessert topping wilt kloppen, of een paar eieren wilt loskloppen, zal een standmixer meer moeite zijn dan het waard is. Omdat de kom zo groot is, bent u veel te veel tijd kwijt om met een siliconenschraper het mengsel naar het midden van de kom terug te brengen om een gelijkmatige textuur te krijgen. Het is sneller om een kleinere kom en een handmixer te gebruiken.
Het is ook een winnaar voor snelle klusjes in de keuken. Klop omeletten, cupcakes en cakejes in elkaar. Als je klaar bent, verwijder je gewoon de kloppers en zet je ze in je bestekrek in de vaatwasser en is de schoonmaak bijna klaar.
In het algemeen is hij gemakkelijker te gebruiken en schoon te maken dan een standmixer. Hij is ook veel budgetvriendelijker en neemt minder plaats in.
Zwakke punten
Hoewel het u tijd en moeite bespaart in vergelijking met het mixen met de hand, zijn grotere hoeveelheden ingrediënten een karwei (of, als u een glas halfvol type persoon bent, een uitstekende armtraining). Deeg maken is ook veel gemakkelijker met een standmixer, en niet alle handmixers hebben trouwens deeghaken.
Afhankelijk van de kwaliteit van de motor, kan het zijn dat je pauzes moet nemen wanneer je met grote hoeveelheden ingrediënten of zeer dikke mengsels werkt, om je mixer te beschermen.
Staafmixer
Als je tijdens het bakken pijnlijke armen en handen hebt, is het tijd om te investeren in een staande mixer.
Een staande mixer is veel krachtiger dan een handmixer en bovendien kun je de ingrediënten toevoegen en hem aan de gang zetten terwijl je met iets anders bezig bent.
Waar moet u op letten
Een staande mixer moet een weloverwogen aankoop zijn. Je moet het echt leuk vinden om het te gebruiken, want het is een duur artikel en je wilt het maar één keer kopen.
Staafmixers beginnen bij ongeveer £100 voor een goed exemplaar, maar kunnen oplopen tot £500.
Kijk voor een staande mixer:
- die niet te zwaar is. De meeste staande mixers hebben een scharnierende mengarm die omhoog gaat zodat je de kom vrij kunt maken. Als je hem onder je keukenkastjes bewaart, moet je hem naar het midden van je aanrecht slepen als je hem gebruikt.
- die een spiraalvormig draaipatroon gebruikt. Dit geeft uw voedsel een veel gelijkmatiger mengsel. Een klein nadeel van een staande mixer is de tijd die u moet besteden om het mengsel van de zijkanten van de kom te schrapen om er zeker van te zijn dat het goed gemengd is. Dit zal helpen om dat karwei te minimaliseren.
- dat een soepel vergrendelingsmechanisme heeft. Zoals we al zeiden, hebben de meeste mixers een scharnierende arm die je moet optillen. Als deze stijf en moeilijk te bedienen is, wordt het gebruik een ellende. Evenzo, zijn accessoires gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen?
- die compatibel is met andere accessoires. De meeste standmixers worden geleverd met een platte klopper of een garde, een ballonklopper en een deeghaak. Als u uw standmixer voor meer dan alleen bakken wilt gebruiken, is compatibiliteit met andere gereedschappen echt belangrijk. Sommige standmixers hebben compatibele pastamakers, vleesmolens, hakselaars, raspen en graanmolens die kunnen worden gemonteerd om het apparaat meer functionaliteit te geven.
- dat gemakkelijk schoon te maken is. Welke onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig?
Wat doet een standmixer goed?
- Koken met een hoog volume
- Het is van onschatbare waarde voor dagelijks of zeer regelmatig bakken
- Handenvrij kneden en deeg bereiden (dat bespaart u tijd en veel werk)
- Gecompliceerdere recepten – sommige botercrèmes en meringues vereisen veel meer arbeid
- Slagroommengsels beluchten (door de grootte van de ballonklopper worden schuimpjes, eieren en room luchtiger en luchtiger dan wanneer u met de hand of zelfs met een handmixer zou werken)
Zwakke punten
- Staafmixers zijn zwaar, duur en nemen veel ruimte in op het aanrecht.
- Soms lijkt het gewoon makkelijker om je handmixer te pakken dan je staande mixer uit de kast te slepen.
- Als je koopt voordat je weet wat je wilt, kun je opgezadeld worden met een enorm, duur en ongeliefd stuk keukengerei.
Meer artikelen
Wilt u meer lezen? Hier zijn enkele andere artikelen die u misschien leuk vindt.
Inhoudsopgave