MyKronoz MyScale review


Als MyKronoz een nieuwe naam voor je is, kunnen we je vertellen dat het een Zwitsers bedrijf is, gevestigd in Genève. Tot nu toe heeft het zich gericht op wearables zoals slimme horloges en oordopjes, maar meer recentelijk is het vertakt met de productie van de MyScale.

Het voordeel van slimme weegschalen ten opzichte van gewone digitale weegschalen is dat ze je naast je gewicht ook een reeks andere metingen geven. Je kunt ze ook koppelen aan fitness-apps of wearables.

In het geval van de MyKronoz MyScale meet hij naast je gewicht ook je lichaamsvet, spiermassa, botmassa, percentage lichaamswater en hartslag. Het berekent ook je BMI. Het is compatibel met Apple Health en Google Fit, maar niet met FitBit. Dat is misschien geen verrassing, want MyKronoz heeft het ontworpen om zijn eigen wearables te ondersteunen, in plaats van te kiezen voor een meer universele compatibiliteit.

Tijdens het testen werd MyScale vergeleken met een andere digitale weegschaal en het bleek een zeer nauwkeurige gewichtsaflezing te geven.

Ontwerp en uiterlijk

  • Gehard glazen spiegeloppervlak
  • Full colour LED display
  • USB opladen

MyScale is een schijfvormige weegschaal met een oppervlak van gehard glas. Ze is
verkrijgbaar in een reeks kleuren: zwart, witgrijs en een kleurverloop. Hij heeft een stijlvolle spiegelafwerking, maar het nadeel is dat hij vlekken oppikt telkens als u hem aanraakt.

Door de plaatsing van de voetjes aan de onderkant van de weegschaal is het zorgwekkend dat, tenzij je precies in het midden gaat staan, de weegschaal onrustbarend heen en weer kan schommelen als je erop klimt. Dit kan echt gevaarlijk zijn voor oudere of minder valide mensen en we zijn verbijsterd dat deze ontwerpfout niet eerder is opgemerkt.

Het heeft ook een harde ondergrond nodig om op te staan, dus probeer het niet op tapijt te gebruiken.

Het LED-display, dat onder het oppervlak verschijnt als een slimme spiegel, is in full colour, met een bijbehorend symbool bij elke meting. U kunt via de app kiezen om uw gewicht in kilo’s of in lbs weer te geven.

Weergave in full colour

De weegschaal zelf weegt 2,1kg (4,6lbs) en wordt opgeladen via een USB-C kabel. MyKronoz beweert dat de lithium-ion batterij tot een jaar meegaat tussen oplaadbeurten. Aangezien sommige slimme weegschalen nog steeds AAA-batterijen gebruiken, is dit een leuke eigenschap.

Het weer op de MyScale

Naast het weergeven van je persoonlijke gegevens, en vermoedelijk met het idee dat je jezelf ’s ochtends zult wegen, bereidt het je voor op de dag die voor je ligt door de buitentemperatuur en het weer te tonen. U kunt deze functie in de app uitzetten.

Instellen

  • Kan synchroniseren met Apple Health en Google Fit

Zodra ik de gratis te gebruiken MyKronoz app voor Apple (het heeft iOS 9.0 of hoger nodig) of Android (6.0 of hoger) had gedownload, volgde ik de in-app aanwijzingen om de slimme weegschaal in te stellen.

Aanvankelijk was het proces rechttoe rechtaan. Ik voerde mijn Wi-Fi-naam en wachtwoord in, wachtte tot het verbinding maakte en ging toen op de weegschaal staan.

MyKronoz ingesteld

MyScale kan zowel Bluetooth als Wi-Fi gebruiken, maar lijkt in de praktijk problemen te hebben met beide. Na het worstelen met connectiviteitsproblemen, vond ik dat de beste oplossing was om de app te verwijderen en opnieuw te installeren. De tweede keer maakten de weegschaal en de app direct verbinding.

Omdat ik een iPhone-gebruiker ben, kreeg ik ook de optie om te synchroniseren met Apple Health, maar MyScale zal ook verbinding maken met Google Fit. Ik verbond twee gebruikers met de weegschaal, een op een iPhone en een op Android. Het is gemakkelijk om nieuwe profielen toe te voegen. De app genereert een QR-code die de nieuwe gebruiker kan scannen.

Eenmaal verbonden, kunt u kiezen welke metingen (zoals hartslag en spiermassa) u wilt dat de weegschaal weergeeft en ze worden getoond, een voor een, na uw gewicht. Ze worden ook opgeslagen in de app.

So far, so good: het synchronisatiesymbool verscheen zowel op de weegschaal als in de app, maar de gegevens werden niet toegevoegd aan het profiel dat ik had aangemaakt. De prompts op het scherm stoppen in dit stadium van de set-up en het was moeilijk om uit te vinden wat er aan de hand was.

Hoewel de belangrijkste onderdelen van de app goed zijn ontworpen, is andere informatie – zoals instructies voor het oplossen van problemen – weggestopt. Ik moest naar ‘Instellingen’ gaan, dan ‘Handleidingen’ en vervolgens vier pagina’s doorbladeren voordat ik het antwoord op mijn vraag vond.

Waar kan ik wegingen vinden?

Als je merkt dat je gegevens niet rechtstreeks naar je profiel gaan, is dit de manier om ze op te halen. Ga naar ‘Geavanceerde instellingen’, dan ‘Wijs gewicht-ins toe’ (sic). Klik op de wegingen die je aan je profiel wilt koppelen – als ze er zijn – en je bent klaar.

Toewijzen van wegingen

MyScale kan worden gebruikt door acht afzonderlijke profielen, zodat de weegschaal u mogelijk niet herkent en uw gegevens dus niet per se naar uw account stuurt. Het kan ook worden gebruikt als een gewone hop-on weegschaal door gasten en familieleden zonder een smartphone. Het lijkt dus eerlijk genoeg dat u moet bevestigen welke metingen van u zijn.

Tijdens de testperiode ontdekte ik echter dat de gegevens soms naar de juiste account werden gestuurd, soms naar de verkeerde account, soms naar het gedeelte onbekende metingen van de app en soms helemaal nergens.

Het andere probleem was dat metingen buiten het lichaamsgewicht niet altijd door de weegschaal werden genomen, ondanks het opvolgen van het advies en op blote voeten en lang genoeg op de weegschaal te staan. Dit betekende dat bij sommige wegingen alleen BMI en gewicht verschenen.

App weergave

Op het hoofddashboard vindt u uw laatste weging, samen met de datum, evenals gegevens over uw lichaamsvet, spiermassa, botmassa, percentage lichaamswater, hartslag en BMI – als u ervoor kiest om deze metingen weer te geven. Klik op een van deze gegevens en u ziet de trend van weging tot weging.

Je kunt een doel stellen voor gewichtsverlies of -toename en de voortgang wordt bijgehouden op het dashboard. U kunt ook uw meldingen aanpassen om u te waarschuwen bij nieuwe wegingen, vorderingen en herinneringen.

Metingen die de app biedt

Deze belangrijke sectie is echt goed ingedeeld: het is aantrekkelijk en gemakkelijk te lezen. De minder goed bezochte delen van de app voelen echter gehaast aan en worden gehinderd door een slecht ontwerp (te veel geneste secties; de gebruiker moet te veel scrollen) en typefouten.

Het is de moeite waard om op dit punt te zeggen dat de MyKronoz-app je gegevens zonder oordeel weergeeft. Sommige andere slimme weegschalen geven de BMI-informatie een kleurcode, bijvoorbeeld in stoplichtgroen, geel of rood, afhankelijk van of de software van mening is dat u in de categorie normaal, overgewicht of obesitas valt.

Aangezien de ideale BMI en andere metingen slechts een richtlijn zijn en van gebied tot gebied enigszins verschillen, kan dit afschrikwekkend zijn voor mensen die hun gezondheid willen verbeteren zonder een standje te krijgen. Erger nog, er zijn zelfs
slimme weegschalen die gebruikers een licht pejoratieve beoordeling geven, zoals mollig.

Slimme weegschalen gebruiken een lichte elektrische stroom om de weerstand in je lichaam te meten en op basis daarvan het lichaamsvetpercentage en andere metingen te bepalen. Uiteraard betekent dit dat ze nooit 100% nauwkeurig zullen zijn. Als je positieve veranderingen in je gezondheid wilt aanbrengen, is het belangrijk om een trend nauwkeurig te kunnen meten. De MyKronoz app maakt dit gemakkelijk, dus in plaats van u zorgen te maken over of een cijfer precies goed is of niet, kunt u zich concentreren op de vraag of uw levensstijl de cijfers in de gewenste richting laat gaan.

Dat gezegd hebbende, er is een beetje een nadeel. Als je bijvoorbeeld wilt weten hoe je spiermassa zich verhoudt tot een gezond ideaal, geeft de MyKronoz app je niet direct antwoord. Je moet je spiermassa berekenen als percentage van je lichaamsgewicht, naar het onderdeel Spiermassa in de app gaan, op het informatiepictogram klikken en vervolgens door vier pagina’s scrollen om de gegevens over gezonde spiermassa in jouw leeftijdsgroep te vinden en te vergelijken.

Prijs

De MyScale is in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar bij
de MyKronoz site. Met £99.90 is hij duurder dan sommige concurrenten met vergelijkbare specificaties. De
FitTrack Dara, bijvoorbeeld, geeft u 17 verschillende lichaamsmaten, is compatibel met Fitbit en ongeveer de helft van de prijs van de MyScale.

Als je in de VS bent, is het
verkrijgbaar bij Amazon, hoewel het op het moment van schrijven niet op voorraad is. De beste prijs die we er momenteel voor kunnen vinden is
op Wayfair, waar het beschikbaar is voor $73.99, waardoor het een veel meer budgetvriendelijke keuze is.

Verdict

Er valt veel te waarderen aan de MyKronoz MyScale: het uiterlijk van de weegschaal, de nauwkeurigheid, de fatsoenlijke reeks lichaamsmaten die hij biedt en de leesbare manier waarop ze in de app zijn ingedeeld.

Andere problemen, zoals de plaatsing van de voeten, waardoor de weegschaal naar achteren kan kantelen als de gebruiker niet stevig in het midden staat, doen ons echter twijfelen.

Om te zien welke andere slimme weegschalen we hebben getest en aanbevelen, bekijk onze round-up van
de beste weegschalen die we hebben getest.

Recent Content