Nescafe Dolce Gusto Genio S Plus review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Genoeg koffie-opties
  • Ruimtebesparend

Cons

  • Duurder dan de meeste Dolce Gusto machines

Ons oordeel

De Genio S Plus geeft u meer opties dan elke andere Dolce Gusto machine om uw koffie precies te krijgen zoals u dat wilt, in de kenmerkende ruimtebesparende vorm van de serie.

Het Dolce Gusto assortiment is zeer geliefd om zijn gebruiksgemak en voor de verscheidenheid aan pod opties, waaronder Starbucks-merkkoffies. Een van de dingen die dit assortiment koning voor gemak maakt is het feit dat de pods gemengde dranken aanbieden. Als u een doos cappuccinopods koopt, bestaat de helft van de pods uit melk en de andere helft uit koffie.

In tegenstelling tot veel andere merken koffiemachines, betekent dit dat u zich geen zorgen hoeft te maken over een melkopschuimer of het op een andere manier bereiden van melk voor koffie. Doe er een koffiepad in, doe er dan een melkcapsule in en uw latte is klaar. Het is snel en veel beter dan instantkoffie, hoewel het lang niet zo goed is als versgemalen koffie.

Er zijn ongeveer 50 smaken van koffie, thee en warme chocolademelk pods beschikbaar. De prijs is ongeveer 20 tot 25 pence per kopje, maar als je rondkijkt, kun je vaak wel iets vinden.

Als u meer koffiezetapparaatopties wilt zien, neem een kijkje op
onze round-up van de beste koffie machines die we hebben getest.

Ontwerp en functies

De Dolce Gusto machines zijn karakteristiek petite, met een glanzende afwerking en modern design. De Genio S Plus is geen uitzondering. Hij is 27,1 x 27,2 x 11 cm, wat betekent dat hij gemakkelijk een plaatsje vindt op uw aanrecht.

Zoals bij veel van dit soort machines, zit het waterreservoir aan de achterkant van het apparaat. Dat is het enige problematische aspect van het ontwerp. Waarschijnlijk staat hij op het aanrecht, enigszins in de schaduw van de overhang van de bovenkastjes. Dat betekent dat als u koud water wilt bijvullen, u het apparaat naar voren moet slepen, of het risico loopt dat u het morst. Het is niet ideaal, maar het is gebruikelijk bij bijna alle koffiemachines, ongeacht het merk.

De Genio S Plus is heel eenvoudig te gebruiken, met een opklapbaar gedeelte aan de voorkant, waaronder de lade zit om de koffiepad in te bewaren. Voeg uw koffiepad toe, sluit het deksel en bepaal uw instellingen. Aan de voorkant van de machine bevindt zich een goed ontworpen bedieningspaneel, met een draaiknop die prettig in gebruik is en verlichte knoppen waarmee u een aantal koffiezetopties kunt selecteren.

Genio S Plus bedieningspaneel

En dat is echt wat er zo geweldig is aan dit model: het aantal zetopties. We hebben andere machines in de Dolce Gusto reeks beoordeeld –
de Piccolo XS en
de Infinissima – die u kunt bekijken ter vergelijking. Ze hebben niet veel aanpassingsmogelijkheden.

De Genio S Plus heeft meer opties dan elke andere machine in het gamma.

Om te beginnen kun je de temperatuur van het water instellen. Naast warm en koud (voor koude koffie), is er ook een medium instelling. Dit bleek een handige functie in mijn huishouden, want ik drink mijn koffie graag meteen, als een rationeel persoon die behoefte heeft aan een cafeïneshot.

Mijn partner laat zijn koffie op onverklaarbare wijze staan tot hij lauw en afschuwelijk wordt. Dus, toen ik mijn ochtenddrankje maakte, koos ik de middelste stand en vermeed een verbrande tong. Ondertussen gebruikte ik de hoogste stand voor de koffie van mijn vriend en toen hij eindelijk aan de beurt was om hem te drinken, was hij aangenaam verrast dat hij niet de temperatuur van een plas had.

Er is ook een espresso boost optie, die de druk verhoogt om je espresso shot meer kracht te geven. Dat is een leuke bijkomstigheid voor degenen die de drankjes te melkachtig vinden.

Genio S Plus

De draaiknop zelf geeft je exacte controle over de hoeveelheid water in je drankje. Er zijn zeven standen, die overeenkomen met de niveaus op de pods, plus een XL-optie, voor grote, meeneembekers en hoge dranken. Dit is veel nauwkeuriger dan bijvoorbeeld bij de Piccolo XS, waar je de hoeveelheid water die nodig is om elk drankje te brouwen gokt.

Er is ook een indicator die je laat weten wanneer de machine moet worden schoongemaakt om kalkaanslag te verwijderen.

Prijs en beschikbaarheid

De meeste modellen in het Dolce Gusto assortiment worden gemaakt voor zowel Krups als De’Longhi. Hoewel de machines hetzelfde zijn, afgezien van hun merk en kleine cosmetische verschillen, kunnen de prijzen variëren tussen merken en retailers, dus het is een goed idee om rond te shoppen als je er een wilt.

De Genio S Plus is een van de duurdere machines in het Dolce Gusto assortiment, maar vergeleken met andere koffiezetapparaten, is het nog steeds scherp geprijsd. Op het moment van schrijven, is de beste prijs
79,99 pond op Amazon in het Verenigd Koninkrijk, maar het is ook verkrijgbaar
bij Argos voor £89.99.

Verdict

Als je een Dolce Gusto koffiezetapparaat wilt en je hebt het budget, dan is dit het apparaat dat je moet hebben. Het is net zo gemakkelijk te gebruiken als elk ander model in de reeks, volautomatisch en u hebt veel meer opties om uw koffie te krijgen precies zoals u het lekker vindt.

Recent Content