Nescafe Dolce Gusto Infinissima review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Als u een koffiefan bent, zult u dol zijn op de grote selectie koffie die u kunt krijgen uit het Dolce Gusto-assortiment. De Infinissima is heel gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Het is niet zo goedkoop als je eenmaal de kosten van de koffiepads, maar als je de Infinissima, of wat dat betreft een van de eenheden in de Dolce Gusto serie, te vinden op een korting raden wij het wel.

De Dolce Gusto serie is Nescafe’s lijn van pod koffiemachines – niet te verwarren met de aparte Nespresso serie, die zich meer richt op espresso gebaseerde dranken (de naam verraadt het al een beetje). Met Dolce Gusto-machines kunt u daarentegen dranken maken die variëren van een eenvoudige espresso tot een latte, thee of zelfs een warme chocolademelk, allemaal met pods.

Een jaar of wat geleden kocht ik een Dolce Gusto Oblo bij Tesco voor £30. Hij deed zijn werk behoorlijk, maar het kon een beetje lastig zijn om de kan op zijn plaats te zetten, en uiteindelijk gaf hij na ongeveer een jaar de geest (een combinatie van ik gebruikte hem een tijdje niet en kalkaanslag denk ik). Dus toen ik de kans kreeg om de oneindig gevormde Dolce Gusto Infinissima te bekijken, dacht ik dat ik hem nog eens moest proberen en kijken of hij een plaatsje kon verdienen in onze
beste koffiemachine gids.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals de meeste Dolce Gusto en Nespresso machines, is de Infinissima verkrijgbaar bij Krups of De’Longhi, maar er is geen echt verschil behalve welk logo je op de body vindt – mijn review model is een Krups, voor wat het waard is. De twee modellen kunnen echter soms tegen verschillende prijzen worden verkocht, dus het is altijd de moeite waard om voor de zekerheid naar beide modellen te zoeken.

De Infinissima kost £99 voor de volle prijs (hij is verkrijgbaar in het VK en Europa, maar momenteel niet in de VS), maar op het moment van schrijven kun je er een vinden voor minder dan dat. Je vindt het
Krups model op Amazon hier, of de
De’Longhi variant hier. Nogmaals, vergeet niet om beide te controleren voor het geval er een prijsverschil is!

Mijn theorie met deze koffiezetapparaten is dat ze vaak door de winkels worden afgeprijsd om u zover te krijgen de koffie te kopen, die niet goedkoop is. Printers zijn net zo – als je een printer koopt voor £30 kan ik je garanderen dat de inktpatronen een arm en een been kosten. Vergeet niet om onze gids te bekijken over de
beste aanbiedingen voor koffiezetapparaten, zodat u in ieder geval zoveel mogelijk kunt besparen op de aanschaf van het apparaat zelf.

Ik had de Dolce Gusto koffie al gedronken en ik wist dat ik het lekker vond. Je zou zo’n machine niet willen kopen als je de koffie niet lekker vindt. Maar ik waarschuw je, Nescafe Dolce Gusto koffie kost veel meer dan een pot Gold Blend. Je krijgt over het algemeen 16 koffiepads voor 4 pond per doos. Dus het komt neer op 25p per kopje. Toch is dat beter dan Costa of Starbucks, en goedkoper dan Nespresso of sommige andere koffiepadmerken.

Gemakkelijke keuze

Er zijn veel keuzes als het gaat om Dolce Gusto koffie, blijkbaar meer dan 40. Americano, Latte Macchiato, Cafe Au Lait, Flat White, Cappuccino, Caffe Crema, Espresso, Chocolade en Mokka, om er maar een paar te noemen – en in tegenstelling tot Nespresso omvat het assortiment veel meer dranken dan alleen koffie, en omvat het ook witte koffies die volledig met pods kunnen worden bereid, zonder dat u zich met een melkopschuimer hoeft bezig te houden.

Het gebruik van de Infinissima is heel eenvoudig. Ontworpen om eruit te zien als een oneindigheidsteken of een figuur van acht, het onderste deel is waar het waterreservoir zit, en het bovenste deel is waar je de pod plaatst. We hadden wat moeite om de tank op de Oblo te plaatsen, dus we waren blij dat het heel gemakkelijk is om de watertank op zijn plaats te zetten en het deksel te bevestigen – je moet er alleen voor zorgen dat het deksel goed geplaatst is, anders werkt het niet.

U tilt het deurtje op, plaatst de koffiepad en sluit het deurtje, waardoor de geur van de koffie vrijkomt. Er is een kleine aan/uit schakelaar net onder waar je je kopje zet. Druk deze in en wacht een paar minuten tot hij groen wordt. Als het groen is, is de machine klaar.

Bovenop zit een schakelaar die je in de ene richting schuift voor heet en in de andere voor koud. Sommige koffie-opties vragen om warm en koud water (en in de zomer kun je natuurlijk ook een koude koffie zetten). Sommige dozen met koffiepads bevatten aparte koffie- en melkpads, dus het kan zijn dat u halverwege van pod moet wisselen om wat schuim te krijgen.

Kwaliteit koffie

Geen enkele Dolce Gusto – of eigenlijk geen enkele pod machine – kan tippen aan een echte espressomachine wat kwaliteit betreft, maar je zult sowieso niet veel half-degelijke espressomachines vinden onder de €100.

Gemak is hier echt het verkoopargument: met een paar drukken op de knop en een paar pods kun je een hele reeks warme en koude dranken maken, zonder dat je veel aanrechtruimte hoeft in te leveren of zelf barista hoeft te leren worden.

De drankjes die je krijgt zijn niet van echte koffieshop kwaliteit, maar ze zijn een grote stap boven instant, en als je een fan bent van lattes en cappuccino’s dan is dit echt de makkelijkste manier om ze thuis te maken.

Verdict

Je zou gewoon de waterkoker kunnen laten koken, maar als je het gevoel wilt hebben dat je voor jezelf (of je gasten) een speciaal kopje koffie zet, zal de Infinissima je trots doen zonder je er voor te laten werken. De koffie smaakt heerlijk, is gemakkelijk te zetten en werkt snel.

Recent Content