Nescafe Dolce Gusto Piccolo XS review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Het is basic, basic, zeer, zeer basic. Maar als je een gebrek aan functies niet erg vindt, dan is het een geweldig klein capsule-koffiezetapparaat voor een goede prijs.

De Piccolo XS is een van de kleinste en eenvoudigste capsule koffiezetapparaten op de markt, past in elke keuken en kan worden gebruikt om 35 soorten koffie-, chocolade- en zelfs theedranken te maken.

Prijs

De Piccolo XS is een zeer redelijk geprijsde capsule koffiemachine. Het is gemaakt voor zowel Krups als De’Longhi, met als enige verschil het merk op de voorkant van de kopjeslade, dus als je op zoek bent naar de beste deal voor deze machine, zorg er dan voor dat je op beide namen zoekt.

Bijvoorbeeld,
Amazon verkoopt de Krups-branded versie in het wit voor £40.75. Het is ook verkopen.
de De’Longhi Piccolo XS in het wit voor € 58,44. Het enige verschil tussen deze twee, afgezien van de merknaam, is het contrastkleurige paneel op de voorkant van het koffiezetapparaat.

De beste prijs die we momenteel kunnen vinden voor een versie van de machine is op Amazon. U kunt de
De’Longhi-merk Piccolo XS in het zwart voor £37.88. Ondertussen,
Argos verkoopt de Krups-branded machine in het zwart voor £44.99.

Wanneer u de prijs overweegt, vergeet dan niet de kosten van de capsules mee te rekenen. De prijzen variëren naargelang de smaak van de capsule, waar u ze koopt en eventuele lopende aanbiedingen. In grote lijnen komt het erop neer dat een kopje zelfgebrouwen koffie tussen de 25 pence en 60 pence kost. De Piccolo kan warme chocolademelk maken, met Maltesers of Galaxy capsules die momenteel ongeveer 62p per stuk kosten. Hij is ook compatibel met koffiepads van het merk Starbucks.

Amazon heeft momenteel een deal op Cafe au Lait pods, met 48 capsules voor een gereduceerde prijs van £10.50 (ongeveer 22p per stuk).

Ontwerp & bouw

Voor de Piccolo XS zult u gemakkelijk een plekje in uw keuken vinden. Dit piepkleine koffiezetapparaat is slechts 28 cm hoog, 27 cm diep en 14 cm breed.

Het is glanzend en modern, met een gebogen silhouet. Maar als je graag je gadgets antropomorfiseert, kan het lijken alsof Eve van Wall-E een depressieve episode heeft op het aanrecht (vooral in het wit, de kleur van het apparaat dat we kregen om te reviewen). Gevoelige zielen opgelet.

Het reservoir en de lekbak zijn eenvoudig te verwijderen en weer terug te plaatsen. En de capsules zorgen ervoor dat de machine gemakkelijk schoon te houden is. Het druppelt even als je de koffiestroom stopt, maar dat is alles wat rommel betreft.

Afgezien van de algemene Marvin the Paranoid Android-heid ervan, is het enige ontwerpkenmerk waar we echt een probleem mee hebben het rode snoer, dat eruitziet als iets dat thuishoort op een elektrisch gereedschap, niet in de keuken.

Piccolo XS

Functies & prestaties

De Piccolo XS is een basis koffiezetapparaat. De functies zijn echt beperkt tot een optie voor warme en koude dranken.

Maar als u op zoek bent naar eenvoud, dan is het gebrek aan poespas op zich al een pluspunt. Het is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. Vul het waterreservoir, zet een kopje op de lade, open de capsule-lade, doe er een capsule in en wacht tot het rode indicatielampje groen wordt.

Zodra hij klaar is, zet je de hendel op de hete stand en stroomt het water door de capsule in je kopje.

Dit is waar het gebrek aan functionaliteit voor sommigen een probleem kan zijn. Er is geen automatische timer en geen automatische uitschakeling. Je moet bij de machine blijven, de stroom van de koffie timen, en hem stoppen wanneer je denkt dat hij het ideale volume en sterkte heeft bereikt.

Het kostte ons een paar pogingen om dit voor elkaar te krijgen, maar het is geen raketwetenschap. Het voordeel van het handmatige zetsysteem is dat je je koffie kunt afstemmen op je voorkeuren. Het nadeel is dat een onderbreking van 3 seconden je een geruïneerde espresso zal opleveren.

De Piccolo is geen volledig stille machine, die een relatief luid zoemend geluid maakt. Aangezien de zettijd slechts 30 seconden duurt, is dit geen spelbreker, maar het is iets om rekening mee te houden.

Tijdens het testen hadden we slechts één probleem met het apparaat, dat zich voordeed tijdens het zetten van een koffie ’s ochtends vroeg. (Het is mogelijk dat het feit dat ik half sliep er iets mee te maken had, maar hé – dit zijn testomstandigheden in het echte leven). Water en capsule gingen erin, maar er kwam geen koffie uit.

We stopten het proces en controleerden het reservoir en de capsule. Alles was goed de tweede keer, maar het stoppen en starten van het proces betekende dat de capsule tweemaal werd doorboord, waardoor een gat ontstond waar koffie uit lekte tijdens het succesvolle brouwproces.

De Piccolo is compatibel met Dolce Gusto en Starbucks-merk koffiecapsules, die er in 35 soorten zijn. Hij heeft geen melkstaafje om melk op te schuimen, maar capsules voor dranken waar melk in zou moeten zitten hebben dat wel, zodat je lattes, cappuccino’s en dergelijke kunt zetten zonder melk apart toe te voegen.

Houd er rekening mee dat verschillende koffiesoorten (Macchiato, Cappuccino, Chococino) twee capsules gebruiken. Aangezien de Piccolo XS een systeem met één capsule heeft, voeg je één capsule toe, extraheer je de koffie, gooi je de capsule weg, en herhaal je dit met de tweede capsule (meestal melk). Het is iets tijdrovender en arbeidsintensiever dan we zouden willen, maar tenzij je gemengde koffie zet voor meerdere mensen, is het niet echt een karwei.

Maar capsules zijn echt de kern van de vraag of de Piccolo XS een goede aankoop voor u is of niet. Houdt u van koffie in capsules? Naar onze mening produceren de Dolce Gusto capsules koffie met een behoorlijke crema en aroma, hoewel we vonden dat de smaak dichter bij een goede filter stond dan bij een barista-brouwsel.

Als je echter in een koffiezaak voor een cappuccino of een karamel macchiato gaat, dan is dit een goedkope, moeiteloze manier om ze thuis te maken. Wat capsule koffiezetapparaten onderscheidt, is de verscheidenheid aan koffiedranken die u kunt kopen en het gemak waarmee u ze kunt maken.

Als je de sprong waagt en de Piccolo XS koopt, overweeg dan wel om capsules te recyclen. U kunt uw gebruikte capsules letterlijk terugsturen naar Nescafe.
Kijk er hier naar.

Verdict

Een eenvoudiger koffiezetapparaat is moeilijk voor te stellen. Of een kleinere. Het is ook een apparaat dat meer thuis zou zijn in een studentenflat dan in een gezinswoning. Maar de Piccolo XS zou ideaal zijn voor verslaafden aan Starbucks-stijl melk-gemixte dranken die thuis een snelle oplossing willen.

Recent Content