Nespresso Expert en Melk review


Heb je er genoeg van om ’s ochtends saaie dingen te moeten doen zoals opstaan, lopen en op knoppen drukken om je cafeïne fix te krijgen? Dan is er nu de Nespresso Expert and Milk, een slimme koffiemachine waarmee je ’s ochtends vanuit je eigen bed een kopje koffie kunt zetten – al moet je misschien nog wel even opstaan om het op te drinken.

We hebben Nespresso’s nieuwste apparaat op kantoor getest om uit te vinden of slimme koffie gewoon een dom idee is, en dit is wat we ervan vonden. Spoiler: het verdiende een plaats in onze
beste koffiemachine gids, dus je weet dat het behoorlijk geweldig is.

Prijs en beschikbaarheid

Ten eerste kunt u de Expert en Milk nu kopen als u in het VK of Europa bent, maar we zijn bang dat hij nog niet in de VS te koop is.

Op dit moment is de enige Britse dealer
Currys PC World, waar de prijs £239 is.

Nespresso Expert en Melk review

Het is vermeldenswaard dat er op dit moment twee varianten van het apparaat op de markt zijn, een van Magimix en een van Krups. Deze zijn in wezen identiek, behalve dat de
Magimix versie grijs is, terwijl
de Krups zwart is – en momenteel 50 pond meer kost, maar dat kan nog veranderen. Onze review unit was een Magimix, ter referentie.

Het is ook vermeldenswaard dat u niet zoveel hoeft uit te geven voor een slimme Nespresso-machine – ze hebben ook de goedkopere (en eenvoudigere) Prodigio, die
momenteel verkrijgbaar voor € 129,99, of
179,99 pond met de Aeroccino-melkopschuimer.

Tenslotte, na dit alles moet je nog steeds de eigenlijke pods kopen. Op dit moment kosten ze
£25 voor 50 of
50 pond voor 100 op Amazon, wat betekent dat je in beide gevallen ruwweg 50 pence per koffie betaalt, maar verrassend genoeg kun je betere prijzen krijgen
rechtstreeks van Nespresso, met prijzen rond 35 pence per capsule.

Nespresso Expert en Melk review

De Nespresso Expert and Milk is een van de meest uitgebreide Nespresso machines tot nu toe, met vier standaard cupmaten, variabele watertemperaturen, een melkopschuimer (warm of koud) en ingebouwde slimme functies via Wi-Fi – en dat alles nog steeds met dezelfde oude Nespresso pods.

Laten we beginnen met de basis. Nespresso machines maken gebruik van individueel verzegelde koffiepads om barista-stijl koffie te maken met slechts een druk op de knop. Met de Expert-machines kunt u koffie zetten in vier verschillende formaten: ristretto, espresso, lungo en americano – dat laatste is een gloednieuw formaat voor deze reeks, dat een espressoshot automatisch aanvult met heet water voor een langer drankje.

Nespresso Expert en Melk review

Koffie zetten kan niet veel eenvoudiger. Je laat een Nespresso pod bovenin de machine vallen, sluit de vulopening, kiest de gewenste grootte en drukt op de knop. De machine heeft een paar seconden nodig om het water op te warmen, en serveert dan uw koffie. Het hele proces duurt minder dan een minuut.

U kiest het gewenste koffieformaat door aan een draaiknop aan de voorkant van het apparaat te draaien, terwijl u met een tweede knop de watertemperatuur kunt aanpassen – ideaal als u een iets koelere koffie wilt zetten die u meteen kunt drinken.

Het ingebouwde waterreservoir heeft een inhoud van iets meer dan een liter water – genoeg voor 44 ristrettos of vijf americanos, dus hoe vaak je het reservoir vervangt zal sterk afhangen van hoe jij je koffie drinkt.

Als je kiest voor de variant Espresso en Melk, wordt hij geleverd met een bijgeleverde Aeroccino melkopschuimer. Hiermee kun je warme of koude melk opschuimen, en dat kost maar een minuutje – stel hem in om op te schuimen terwijl je koffie zet en hij is klaar als je klaar bent.

Het opschuimresultaat is licht en luchtig, perfect voor cappuccino’s, hoewel je waarschijnlijk wel een lepel bij de hand wilt hebben om het te serveren. Het pijpje heeft ook maar capaciteit voor één kopje per keer – twee per keer – dus het kan zijn dat je het een paar keer moet laten draaien als je meer koffie dan dat maakt.

Nespresso Expert en Melk review

Wat de koffie zelf betreft – wel, het is Nespresso. De kans is groot dat je al eens een van de machines hebt geprobeerd, maar zo niet, dan kun je redelijk goede espresso verwachten, maar niets uitzonderlijks. Koffiesnobs zullen misschien hun neus ophalen voor het feit dat je niet kunt genieten van versgemalen bonen of kunt wijzigen hoeveel koffie je gebruikt, en als je daar om geeft, ben je waarschijnlijk beter af met een traditionele espressomachine.

Maar voor wie gemak belangrijker vindt dan de allerhoogste koffiestandaards, valt er veel te zeggen voor het Nespresso-assortiment – er is een breed scala aan pods met verschillende melanges, zodat je het smaakprofiel kunt vinden dat bij je past, en de Expert and Milk is zelfs in staat een half fatsoenlijk crema te produceren. Hoewel het nalatig van ons zou zijn om niet op zijn minst te vermelden dat al die individueel verzegelde pods na verloop van tijd een behoorlijk negatieve impact op het milieu moeten hebben.

Natuurlijk kun je dat allemaal krijgen met eender welke Nespresso-machine – maar wat de Expert and Milk echt onderscheidt van de meeste alternatieven zijn de slimme functies, die, in de grote traditie van smart home tech, volledig overbodig zijn maar verrassend bevredigend.

Nespresso Expert en Melk review

De Expert and Milk maakt via Wi-Fi verbinding met de Nespresso smartphone-app, zodat je hem op afstand kunt bedienen met je telefoon en hem kunt aanzetten om een van de beschikbare koffiesoorten te zetten – mits je eraan gedacht hebt om een pod in de machine te doen en een kopje op zijn plaats te zetten. U kunt ook koffies plannen die u van tevoren wilt starten, en specifieke recepten favoriet maken voor snelle toegang in de toekomst.

Het enige nadeel is dat er geen manier is om de melkopschuimer op afstand te activeren – wat logisch is, omdat hij niet gekoeld is en je er niet van tevoren melk in wilt laten zitten – dus tenzij je je koffie zwart drinkt, heb je nog wel wat werk te doen.

Het instellen van de machine en het verbinden met de app is meestal snel en pijnloos, hoewel wees gewaarschuwd dat het een beetje in de war raakt met accounts. We hebben onze machine een tijdje gebruikt zonder Nespresso account, maar hebben er toen een aangemaakt om onze recepten op te slaan – we ontdekten toen dat de machine niet langer gekoppeld was aan de telefoon, en dat we de hele machine moesten resetten naar de fabrieksinstellingen om hem opnieuw te kunnen koppelen.

Nespresso Expert en Melk review

Met de app kun je het volledige assortiment Nespresso-capsules bekijken, met smaakprofielen voor elke pod en aanbevelingen voor de specifieke brouwstijlen waarvoor elke pod geschikt is. Je kunt ook invullen hoeveel pods je hebt, zodat de app automatisch de tel bijhoudt en je waarschuwt als je pods bijna op zijn. Je kunt zelfs vanuit de app een voorraadje inslaan.

De Expert and Milk automatiseert ook enkele van de meer vervelende aspecten van een koffiemachine door je automatisch waarschuwingen te geven voor wanneer je je machine moet reinigen of ontkalken – met behulp van een snelle waterhardheidstest om dat laatste in te schatten.

Tot slot geeft de app je ook gemakkelijk toegang tot de aanpassingsopties van de machine, zodat je het volume voor de verschillende standaardinstellingen kunt tweaken, voor het geval je je espresso op 50ml of je ristretto op 30ml wilt instellen, om ze te perfectioneren naar jouw smaak (en kopjes).

Absoluut niets van dit alles is essentieel natuurlijk, en uiteindelijk zijn de slimme functies meer een kwestie van gemak dan van transformatie. Meestal zet je je koffie op dezelfde manier als met elke andere Nespresso-machine. Maar voor die zeldzame keren dat u vooruit kunt plannen, een pod en een kopje kunt bereiden en wakker kunt worden met de geur van verse koffie, is het misschien allemaal de moeite waard.

Verdict

De Nespresso Expert and Milk is een uitgebreid Nespresso apparaat met een paar overbodige slimme functies. Toch krijg je een reeks koffiestijlen en een ingebouwde melkopschuimer, is hij doodsimpel in gebruik, en als je het een beetje organiseert, kun je af en toe vanuit bed een koffie voor jezelf zetten.

Recent Content