Nespresso Vertuo en Original: wat zijn de verschillen


Nespresso Vertuo vs Original, wat onderscheidt hen? Wat is een betere koffiemachine?

Als u een fan bent van Nescafe’s Nespresso koffiepads of -capsules, dan is deze vergelijking het bespreken waard. U ziet dat elke Nespresso-espressomachine verschillende soorten koffiecapsules maakt en dat ze verschillen vertonen.

Sommige van hun verschillen zijn de smaak, de wijze van extractie, het tijdstip van extractie, de prijs van elke machine, de prijs van de respectievelijke koffiecapsules, de crema en het aroma, en andere.
Nespresso Vertuo tov Original beoordeling
Een ding is zeker, elke machine heeft zijn markt en trouwe aanhang en elk zorgt voor een onderscheidende smaak in koffie, terwijl beide worden geproduceerd door Nespresso of door hun licentiehouder. Hoe dan ook, u kunt de waarde van uw geld echt waarderen omdat u aan het eind van de dag wordt behandeld met de best smakende koffie die u ooit hebt gehad.

Vandaag zullen we de verschillen tussen de Nespresso VertuoLine en OriginalLine van koffiezetapparaten aanpakken.

Maar hier zijn nog wat opwarmingsoefeningen voordat we verder gaan!

Overzicht

Nescafe Nespresso S.A. uit Zwitserland, een operationele eenheid van de Nestle Group, handelt onder de naam Nespresso. In 1986 introduceerde Nespresso een nieuw type single-serve koffie in wat nu bekend staat als capsule of pods. Deze pods kunnen alleen worden gebrouwen in een uniek Nespresso-koffiezetapparaat, dat bekend staat als de Original Line.

In 2014 lanceerde Nespresso het VertuoLine-systeem van machines en capsules in de Verenigde Staten en Canada. Op dit moment brengen de Nespresso machines twee verschillende soorten koffiemachines en -capsules op de markt; de Original en de Vertuo.

Net als de Keurig-lijn van koffiemachines die de eigen K-cups als koffiepads gebruiken, maken ook de Original en Vertuo lijn gebruik van single-serve koffiecapsules. In de loop der jaren heeft Nespresso samengewerkt met andere fabrikanten van koffiemachines, zoals Breville, DeLonghi en Krups, om de producten op de markt te brengen.

Vertuo vs. Original Espresso Machines

In 2000 begon Nespresso met de verkoop van koffiemachines van de merken ‘Nespresso’, waarbij er verschillende modellen met verschillende complexiteit en prijs zijn, uit de nieuwe Inissia, Pixie en Citiz series.

Maar wat is het verschil tussen deze twee machines?

Verschillen

Soort drank

Original: Espresso en op espresso gebaseerde dranken; zoals ristretto, latte, cappuccino, lungo, en andere. Brouwt warmer dan Vertuo.

Vertuo:Espresso en langer gebrouwen koffie in grote bekers zoals een grote koffieshopdrank (zet Americano, filterkoffie en andere langere koffiesoorten).

Serveermaat

Original: Biedt twee brouwmaten aan: 1,35 ounces espresso en 3,70 ounces lungo. Bovendien brouwt deze machine ook een 0,70 ounces ristretto shot.

Vertuo: De VertuoLine biedt de zetmaten aan zoals die van de Original, maar kan in één keer een volle kop koffie zetten tot 17 ons.

Extractiestijl

Original: Gebruik van de pomp met een drukbereik van 10-19 bar bij een optimale temperatuur.

Vertuo: Gebruik centrifugatie (een pod draait snel met warm water). De centrifugaalkracht onttrekt het gezette water dat op de koffie op de capsule druipt. Extracteer de koffie bij een lagere temperatuur dan het origineel.

Gebruik van de capsule

Original: De Nespresso Original heeft 24 capsule-varianten, exclusief speciale edities en seizoensvarianten.

Vertuo: De Nespresso Vertou heeft 23 capsule-varianten. Bovendien maakt de Nespresso Vertuo-serie gebruik van een barcodesysteem dat de juiste maat, temperatuur en sterkte voor elke pod brouwt. Dit barcodesysteem is vergelijkbaar met Keurig 2.0.

Melkschuim

Original: Ja. Sommige modellen hebben een Aeroccino-functie, terwijl andere modellen een ingebouwde automatische melkopschuimer hebben.

Vertuo: Nee. Deze koffiemachines zijn ontworpen voor koude melk. Sommige modellen hebben echter een Aeroccino-bundel of combo.

Bestede Capsule Capaciteit

Original: 10

Vertuo: 17

Prijs

Original: Typisch lager, afhankelijk van het model en de complexiteit.

Vertuo: Hoger dan het origineel.

Wat is Centrifugatie?

De OriginalLine en VertuoLine verschillen in de manier waarop ze de koffie in een capsule extraheren. De Original gebruikt de traditionele pomp met een druk tot 19 bar.

Aan de andere kant gebruikt de VertuoLine de methode van de snelle rotatie van de capsules (zoals een centrifuge) die in het systeem van de machine is geïntegreerd. Het proces voegt tijd toe, maar het levert een dikkere en meer uitgesproken crema op.

Sommige gebruikers beweerden echter dat de OriginalLine koffiemachines meer authentieke crema hebben, terwijl de VertuoLine versie meer schuimende crema heeft.

Hoe smaakt elk brouwsel?

Nu, deze categorie brengt enige verwarring bij deze schrijver omdat er meer contrasterende getuigenissen zijn die het ene ten opzichte van het andere bevoordelen. Maar dit is niet ongebruikelijk, want koffiefanaten hebben verschillende smaken en voorkeuren.

Zoals we hebben gemerkt, gebruikt de VertuoLine koffiemachine centrifugale kracht om de koffie te extraheren, dit betekent dat er weinig oliën en essences op uw koffie zullen zitten. Het heeft ook een milde smaak door het lagere temperatuurgebruik.

Aan de andere kant maakt OriginalLine een sterkere en warmere koffie.

Nespresso VertuoLine vs Inissia Coffee Machines

Kijk maar eens naar deze twee koffiemachines en je kunt gemakkelijk hun verschillen zien.

Vertuo gamma: Breville-Nespresso Vertuo Koffie- & Espressomachine
Breville Nespresso Vertuo Koffie- Espressomachine

Bekijk de dagprijs

Original gamma: Breville Espresso Inissia
Breville Espresso Inissia

Bekijk de dagprijs

Het scansysteem voor streepjescodes

Als modern kenmerk van Nespresso machines is de barcode een belangrijk attribuut, vooral voor nieuwelingen die zonder veel moeite willen genieten van een heerlijke kop koffie.

Alleen de VertuoLine espressomachines maken gebruik van dit barcodesysteem. De Original springt gewoon in de compatibele capsule en gaat!

Het systeem werkt door het scannen van de code die in de capsule is afgedrukt, waarna de machine de inhoud interpreteert als het volume, de duur, de sterkte en de temperatuur van het brouwsel.

We vermoeden dat er twee belangrijke redenen zijn voor de barcode. Ten eerste, het aanpassen van de extractieparameters en het water dat nodig is voor de gebruikte capsule. En ten tweede maakt het moeilijker voor u om ongeautoriseerde Nespresso-capsules te gebruiken.

Vertuo vs. Original koffiecapsules

Wat voor soort koffiecapsulesystemen worden gebruikt in Nespressomachines en hoe verschillen ze? Zijn ze speciaal?

Net als de Keurig K-cups zijn de Nespresso koffiecapsules hermetisch afgesloten, waardoor het koffie-aroma in de loop van de tijd niet afneemt, in tegenstelling tot ‘losse’ koffiedik in een geopende verpakking.

VertuoLine vs. OriginalLine of Capsules

Kosten

Original: €0.75-€0.85 per capsule

Vertuo: €0.90-€1.25 per capsule

De VertuoLine koffiecapsules worden uitsluitend door Nespresso verkocht, wat betekent dat u dit type pods alleen rechtstreeks bij Nespresso of haar geautoriseerde dealers kunt kopen. Gebruikers kunnen echter nog een andere optie hebben voor de OriginalLine capsules via de derde partij-compatibele capsule dealers (zoals Amazon.com).

Hier wordt elke koffiecapsule voor de helft van de prijs verkocht. Soms minder.

Grootte, vorm en smaak

Elke pod heeft een heel andere vorm. De VertuoLine capsules hebben een kenmerkende koepelvorm en zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten. De OriginaLine koffiepads lijken meer op de conventionele kopvormige capsules.

Moet u ons oordeel weten?

Denkt u dat het gebruik van een Nespresso machine of Espresso machine een behoorlijke uitdaging is? Als u echt onder de indruk bent van de verschillende smaken en aroma’s van de Nespresso-capsules, is het niet meer dan normaal dat u een van de Vertuo- of Original-koffiemachines in huis hebt (beide hebben is een hele luxe).

Wat kunnen we zeggen over de Nespresso Vertuo vs. Original koffiemachines? Om samen te vatten wat we vandaag hebben geleerd, de VertuoLine koffiecapsules hebben meer opties voor smaken, terwijl OriginalLine in wezen meer keuzemogelijkheden voor derden heeft en een breed scala aan betere variëteits-verpakkingsopties heeft.

Bovendien biedt de VertuoLine koffiemachine dikkere crèmes, terwijl de Originalline wordt geleverd met een authentieke espresso smack.

Maar voor ons is de OriginaLine koffiemachine het beste voor een meer op maat gemaakte bereiding en laaggeprijsde koffiecapsules.

Recent Content