Nutribullet blender review

Nutribullet is het meest bekend om zijn persoonlijke blenders, maar het maakt ook sapcentrifuges, keukenmachines en andere kleine apparaten, waaronder de Nutribullet blender, die we hier reviewen.

Het is belangrijk om van bij het begin te zeggen dat dit geen supergrote versie is van de Nutribullet personal blender, die gemaakt is voor smoothies en drankjes met bevroren fruit en ijs. Hoewel je met deze blender ijsdrankjes kunt maken, is dat niet zijn sterkste kant en is hij niet bedoeld om te worden gebruikt als ijsvergruizer zonder toevoeging van andere vloeistoffen.

Als je vooral op zoek bent naar een apparaat om ijsdrankjes en cocktails te blenden, ben je misschien beter af met iets als de
Zwilling Efinigy tafelmixer, die een speciale instelling heeft voor het crushen van ijs.

Ontwerp en bouw

  • 1650ml kan inhoud
  • Toestel 41cm hoog
  • Zuignappen op voet

De Nutribullet blender onderscheidt zich van veel andere staande blenders die we hebben getest doordat hij geen retro-uitstraling heeft. Het is ook geen generieke, vierkante kan op een podium.

In plaats daarvan heeft hij een gebogen, modern ontwerp met een kenmerkend, schuin bedieningspaneel dat in de basis is ingebouwd. De basis zelf is zwaar, met een gewicht van 219 gram. Maar het is niet alleen het gewicht dat hem stabiel houdt. Onderaan zitten vier zuignappen om hem aan uw aanrecht vast te zetten. We hebben hem getest op verschillende oppervlakken en hij was even stevig op steen, graniet en hout.

Het wordt geleverd met een suggestief uitziende plastic stamper die is ontworpen om ingrediënten in de gemixte vloeistof te duwen zonder in de weg te zitten van de messen. Kom niet in de verleiding om een lepel of ander keukengerei in de blender te steken om dingen te mengen: dat is hoe slechte dingen gebeuren.

Nutribullet stamper

Het is een hoge blender, die meer dan 41 cm hoog is, met een maximale breedte (inclusief handvat) van 25 cm. Omdat hij zo zwaar is, kunt u hem het beste op een speciale plaats op uw aanrecht zetten. Het is niet het soort apparaat dat u uit een kast boven uw hoofd wilt slepen, tenzij u meer wilt weten over hoofdletsels. Maar of u het nu laat staan of wegstopt, het zal een hoop ruimte innemen.

De grote plastic kan heeft gemakkelijk af te lezen maten in kopjes, ounces, liters en ml. Hij heeft een totale capaciteit van 1650ml (7 kopjes) en een vloeibare capaciteit van 1400ml (6 kopjes).

In tegenstelling tot persoonlijke Nutribullet blenders, heeft het integrale messen: dat wil zeggen, de messen zijn ingebouwd in de bodem van de kan en kunnen niet worden verwijderd. Als u uw blender wilt gebruiken om kleine hoeveelheden viskeuze saus te maken (minder dan 250ml/ 1 kopje), wordt het waarschijnlijk vervelend (en mogelijk gevaarlijk) om te proberen de saus onder de messen vandaan te schrapen. Een kleiner apparaat is waarschijnlijk beter voor u.

Nutribullet's integrale messen

De kan kan in de vaatwasser, maar je kunt hem het makkelijkst schoonmaken door er een paar druppels afwasmiddel en een beetje warm water aan toe te voegen en hem 20-30 seconden op laag vuur te mixen. Op deze manier schoonmaken voordat de ingrediënten de kans krijgen op te drogen en te plakken is snel en effectief en voorkomt dat u in de buurt van de scherpe messen moet komen.

Nutribullet blender bedieningspaneel

Het bedieningspaneel bestaat uit drie functietoetsen (laag, hoog en puls) en een aan/uit-knop. Als veiligheidsvoorziening begint het apparaat pas te blenden als de kan op zijn plaats is vergrendeld.

Deze blender kan zowel koude als warme ingrediënten verwerken en heeft daarom een tweedelig ontluchtingsdeksel. Als je warme ingrediënten mengt, kan de druk oplopen, het deksel kan eraf springen en je zou kunnen eindigen met een verrassende keukenverbouwing.

Als je de doorzichtige centrale stop van het deksel verwijdert, kun je hete items blenden terwijl de stoom kan ontsnappen. Toch raden we aan om een theedoek over de opening te houden om te voorkomen dat er stukjes voedsel ontsnappen tijdens het proces.

Nutribullet ontluchtingsdeksel

Zelfs als het binnenste gedeelte goed is bevestigd, sluit het deksel zelf niet erg goed af. Veel blenders kunnen ondersteboven worden gehouden als ze vol zijn zonder dat er vloeistof uitloopt. We probeerden dat met de Nutribullet en eerst lekte er vloeistof uit rond de rand voordat het hele deksel eruit viel. Leuk.

Prestaties

  • Standaard blender 1.000W in UK; 1.200W in US
  • Kan alleen ijs in vloeistof crushen
  • Kan hete ingrediënten mengen

De standaard Nutribullet-blenders in het VK en de VS zijn lichtjes verschillend. In de VS heeft de Nutribullet een motor van 1200 W en een extra medium instelling, terwijl de Engelse versie, die wij hier bespreken, slechts een motor van 1000 W heeft. Dit is nog steeds een krachtige blender, maar Amerikaanse kopers krijgen een beetje meer waar voor hun geld en moeten dat in gedachten houden bij het lezen van onze prestatiebeoordeling.

Een van de eerste vragen die mensen hebben als ze een blender overwegen is: kan hij ijs crushen? De UK handleiding is heel duidelijk dat het alleen te gebruiken met een aantal vloeibare ingrediënten in de kan, dus hij moet niet alleen als ijsbreker worden gebruikt. De gebruiksaanwijzing zegt echter vreemd genoeg niets over de vraag of het aan te raden is ijs te vergruizen als onderdeel van een mixdrank of smoothie.

Blenderkan

Uiteraard hebben we dat meteen getest. De ijskoude smoothie die we maakten was goed genoeg, hoewel het niet zo snel ging en het resultaat niet zo gelijkmatig was als dat van de
Zwilling of de
KitchenAid blenders die we hebben getest. Ik moest ook een hand boven het deksel houden omdat rondvliegende ijsblokjes het deksel deden zweven tijdens het blenden.

Maar waar de Nutribullet blender uitblonk was bij het blenden van ingrediënten zoals noten, die andere blenders korrelig kunnen laten. Ik gooide een handvol cashewnoten in een groene godin mix en de resulterende saus was romig en zijdeachtig, niet korrelig.

Hij kan ook worden gebruikt met hete ingrediënten, dus hij is ideaal voor het blenden van groenten en hete bouillon om soepen te maken, of geroosterde tomaten om saus te maken. Als je vooral op zoek bent naar een blender om sauzen, soepen en dipsauzen te maken, is dit een uitstekende optie in deze prijsklasse.

Prijs en beschikbaarheid

In de VS heeft de Nutribullet blender een RRP van $109,99 en u kunt
rechtstreeks bij Nutribullet kopen. Een betere optie is echter om naar Amazon te gaan, waar hij momenteel
momenteel verkrijgbaar voor $95.43.

In het Verenigd Koninkrijk kost de blender £99,99 en is hij verkrijgbaar bij een aantal retailers, waaronder
Amazon,
Argos en
Zeer.

Als je het wattage wilt verhogen en meer snelheidsinstellingen wilt, kun je een 1.200W versie van de Nutribullet blender kopen, maar die wordt alleen geleverd in een combobundel, die ook drie reisbekers en deksels bevat en een verwijderbare set messen, zodat je rechtstreeks in de meeneembekers kunt blenden.

Het is verkrijgbaar bij een aantal retailers, waaronder
Amazon voor £127.49 en
Currys voor £149. De prijzen op Amazon zijn op het moment van schrijven correct, maar ze kunnen fluctueren, dus kijk goed rond voordat je iets koopt.

U kunt ook
de combo set in de VS kopen voor $149.99.

Verdict

Dit is een uitstekende blender voor een zeer goede prijs. Zijn sterke punten liggen echter meer in het maken van soepen, sauzen en dipsausjes, dan in het blenden van ijsdrankjes. Als je een Nutribullet blender hebt, is dit eerder een aanvulling dan een vervanging.

Het grote formaat maakt het een solide optie voor een gezin, hoewel als je alleen woont en in batch wilt koken, zul je de snelheid en grote capaciteit erg handig vinden.

Om alle blenders te zien die we hebben beoordeeld, beoordeeld en zouden aanbevelen, bekijk onze round-up van
de beste blenders die we hebben getest.

Specs

Nutribullet blender: Specs

  • 1.000W motor (UK)/ 1.200W (VS)
  • kan van 1,65 liter
  • 2 blendsnelheden & pulse functie