Oclean X Pro Elite slimme elektrische tandenborstel review


Oclean is een submerk van Xiaomi, een bedrijf dat vooral bekend is om zijn telefoons. Maar het maakt ook een aantal andere slimme gezondheids- en schoonheidsproducten, waaronder een slimme weegschaal.

Er zijn verschillende modellen van de Oclean elektrische tandenborstel. De X Pro Elite, die wij hier beoordelen, is aan de duurdere kant van het gamma, maar nog steeds een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding gezien de functies.

Ontwerp van de borstel en levensduur van de batterij

 • Batterijlevensduur van meer dan een maand
 • 3,5 uur snel opladen via USB
 • Slank, waterdicht ontwerp

In de doos zit een borstelsteel, een borstelkop, een draadloze USB-oplader, een magnetische muurbevestiging en een gebruikershandleiding. Er is geen reisetui, maar je kunt er een apart kopen.

Oclean doos inhoud

De tandenborstel van 16 cm is kalksteengrijs met een niet-glanzend oppervlak voor extra grip. Met een diameter van 2 cm is hij kleiner en slanker dan concurrerende borstels en ligt hij lekker in de hand.

Hij is IPX7 waterdicht, wat betekent dat je hem een meter diep in water kunt houden voor bijna 30 minuten. Dat is meer dan genoeg waterdichtheid om ermee onder de douche te gaan, als dat je ding is.

Oclean verwacht dat je de tandenborstel op de meegeleverde magnetische muurbeugel houdt. Het is een geniaal idee, want het houdt de tandenborstel uit de buurt van uw natte wastafel of badkamer, en u kunt de tandenborstel plaatsen waar u hem nodig hebt, op een hoogte die handig is. Het is een schonere, nettere oplossing.

De lange levensduur van de batterij maakt het mogelijk om de borstel in de houder te houden en niet aan de oplader. Omdat u hem maar één keer per maand hoeft op te laden, kunt u de draadloze basis in een lade bewaren tot u hem weer nodig hebt, waardoor u minder rommel in de badkamer hebt. En omdat hij via USB wordt opgeladen, ben je niet afhankelijk van een stopcontact of een scheerstopcontact, maar kun je dezelfde adapter gebruiken als voor je smartphone of laptop.

In het handvat van de borstel zit een 88mAH batterij, die in ongeveer 3,5 uur is opgeladen. Na 26 dagen van gebruik, twee keer per dag gedurende twee minuten, had de tandenborstel nog 27% over, wat betekent dat je ongeveer 1-2% van de levensduur van de batterij verliest elke keer dat je twee minuten je tanden poetst.

Oclean zegt dat de tandenborstel compatibel is met meerdere draadloze opladers, hoewel we niet in staat waren om deze functie te testen.

Oclean oplader

Touchscreen bediening

 • Kleurenaanraakscherm
 • Vier borstelstanden
 • Meer dan 30 borstelinstellingen

De tandenborstel wordt bediend via een kleurentouchscreen aan de voorkant en een enkele knop waarmee de tandenborstel wordt in- en uitgeschakeld en menuopties worden geselecteerd.

Door het touchscreen naar beneden te vegen, start het menu, dat informatie over het model, de poetsduuropties van 2, 2,5 en 3 minuten, de poetsintensiteitsniveaus en vier poetsstanden weergeeft: schoon, gevoelig, massage en wit.

Oclean scherm

Tussen de standen en intensiteiten (die variëren van extreem zacht tot een krachtigere trilling), beweert Oclean dat de borstel 32 verschillende borstelinstellingen heeft. Er is zelfs een profielquiz in de app om je te helpen de juiste te vinden.

Maar in het dagelijks gebruik is het gewoon een kwestie van één keer op de knop drukken om hem aan te zetten en nog een keer drukken om de borstel aan de gang te krijgen.

Tijdens een poetscyclus telt het display af en toont het kwadrant van je mond. Er is echter een klein probleem: u kunt het display tijdens het poetsen niet zien en soms klopte de afbeelding van het mondkwadrant, dat volgens Oclean een dodehoekmonitoring met 8 zones is, niet helemaal met waar u had gepoetst.

Het grootste probleem met de X Pro Elite is echter het ontbreken van een druksensor. Mensen poetsen vaak te hard in plaats van goed te poetsen en de meeste elektrische tandenborstels van hoge kwaliteit zijn voorzien van een druksensor, waardoor tandvlees en tandglazuur worden beschermd.

Als u merkt dat de borstelharen van uw tandenborstel na enig gebruik als een palmboom in het midden uit elkaar gaan staan, is dat een teken dat u te hard poetst en moet kiezen voor een borstel met een druksensor om deze gewoonte te helpen veranderen.

Gebruik van de Oclean X Pro Elite

 • Stille prestaties
 • 30 seconden waarschuwingen
 • 2 minuten afteltimer

Een van de beste eigenschappen van deze tandenborstel is zijn stille werking. Oclean claimt een werkvolume van minder dan 45dB, maar wij denken dat het nog stiller is. Niemand wordt er wakker van, en de herinnering van 30 seconden om het poetskwadrant van uw mond te veranderen is slechts een snelle pauze in de cyclus, in plaats van een hoorbare toon.

We hielden ook van het ontwerp van de Oclean, met zijn opmerkelijk slanke borstelkop en lange hals. Door de geringe breedte van slechts 5 mm is het veel gemakkelijker om de zijkanten van de achterste kiezen te bereiken en een betere poetsdekking te krijgen. Onze tanden voelden schoon aan na gebruik van de Oclean en zagen er merkbaar beter uit na twee weken gebruik.

De achterkant van de borstel heeft ook een rubberen tongschraper. Maar u moet weten dat de compacte borstelkop en het slanke ontwerp gemeenschappelijk zijn voor alle Oclean-borstels: u hoeft dus niet voor het duurste model te kiezen om deze te krijgen.

Oclean app

 • Vooraf ingestelde borstelprogramma’s
 • In-app quiz om het poetsen aan te passen
 • Moet opnieuw koppelen elke keer dat u de app opent

Om de slimme functionaliteit te gebruiken, moet u de gratis te gebruiken Oclean app downloaden, die Android 4.4 of IOS 8.0 met Bluetooth 4.0 vereist. We konden de QR code in de handleiding niet naar de juiste pagina laten navigeren, dus hebben we de Oclean app gedownload van Play store.

Je moet je registreren, wat de meer data-bewuste gebruiker kan afschrikken, maar je stelt dan je profiel in door middel van een set profiel quiz vragen die je leeftijd behandelen, of je rookt of een beugel draagt, en of je koffie, thee of wijn drinkt. De app stelt dan een borstelprofiel voor u voor en vraagt of u het wilt proberen.

Vervolgens koppel je je tandenborstel via Bluetooth aan je telefoon-app, en het poetsprofiel wordt naar je telefoon geëxporteerd, klaar voor gebruik wanneer je de volgende keer gaat poetsen. De app geeft je ook grafische aanwijzingen over hoe en waar je moet poetsen volgens het vooraf ingestelde programma.

Er zijn twaalf vooraf ingestelde programma’s in de app: van sterke reiniging voor mensen met een parodontale aandoening tot newbie whitening en beugelreiniging, en je krijgt ook een update op je hoofdscherm wanneer je sessie is afgelopen en een kalender die je sessies bijhoudt.

Oclean app

Een ding om te vermelden is dat de tandenborstel moet worden ingeschakeld om te koppelen met de app, en je hebt de neiging om elke keer dat je de app opent opnieuw te moeten koppelen, wat een beetje vervelend kan zijn.

Dat gezegd hebbende, de tandenborstel werkt prima zonder de app. Dat betekent dat je hem kunt instellen, kunt profiteren van het aangepaste poetsprogramma en de app kunt negeren voor dagelijks gebruik.

Prijs en beschikbaarheid

De Oclean X Pro Elite borstel is verkrijgbaar in de VS en internationaal. De prijs in de VS,
79,99 dollar, vertegenwoordigt een uitstekende waarde voor zijn functies. In het Verenigd Koninkrijk is hij
momenteel verkrijgbaar op Amazon, maar de prijs schommelt tussen £80-£118, dus u moet op het juiste moment kopen.

Als de vorm en de lange levensduur van de batterij van de Oclean u bevallen, maar u bent niet overtuigd van dit model, kunt u de opties bekijken
op Amazon als u in het Verenigd Koninkrijk bent en op
de Oclean site in de VS.

Vervangende opzetborstels zijn op het moment van schrijven verkrijgbaar voor ca.
$5 per stuk bij Oclean in de VS of
£6.50 per stuk bij Amazon in het VK. Als je wacht op een aanbieding, kun je ze ongetwijfeld voor minder krijgen, maar ze zijn waarschijnlijk niet zo budgetvriendelijk als vervangende opzetborstels van een van de grote merken zoals Oral-B, waar je compatibele vervangende opzetborstels voor minder dan £1 per stuk kunt kopen.

Verdict

Wat maakt een goede elektrische tandenborstel? Nou, dat hangt er echt van af. Als u een sonische tandenborstel wilt met 42.000 tpm poetskracht, een batterij die meer dan een maand meegaat na één keer volledig opladen en die stil en prettig in gebruik is, en een groot bereik heeft, dan zou u de Oclean X Pro Elite moeten overwegen.

Zijn opvallende kenmerk is de lange levensduur van de batterij en het snelle opladen via USB. U hoeft geen oplaadstandaards in uw badkamer te zetten, en u loopt ook niet het risico dat u op reis wordt verrast door een lege batterij.

We denken dat de slimme functies een goede toevoeging zijn voor deze prijsklasse, vooral de op maat gemaakte programma’s, maar de poetsfeedback is lang niet zo nauwkeurig of effectief als
de Oral-B iO9.

Voor meer elektrische tandenborstel opties, bekijk onze round-up van de
beste elektrische tandenborstels en de
beste goedkope elektrische tandenborstels die we hebben getest.

Specs

Oclean X Pro Elite: Specs

 • 42.000 OMW/MIN
 • Kleuren touchscreen
 • 35 dagen batterijduur
 • Draadloos snel opladen
 • Houder voor wandmontage
 • IPX7 Waterdicht

Recent Content