Beste onderwater drones in 2022 kopen


Onderwaterdrones zijn snel betaalbaar geworden, zowel wat de prijs als wat de wendbaarheid betreft. Tegenwoordig zijn de nieuwste modellen voorzien van geavanceerde technologie waarmee ze steeds dieper onder water kunnen gaan en toch beelden met een zeer hoge resolutie kunnen vastleggen. Als u een fervent visser, duiker of schipper bent, zal een onderwaterdrone u goed van pas komen. Hier zijn de beste modellen die vandaag op de markt zijn.
onderwater drone

FIFISH V6 QYSEA

De beste onderwater drone in 2022
De QYSEA FIFISH V6 is een onderwaterdrone die opvalt door zijn grote manoeuvreerbaarheid. En het is een uitstekende keuze voor wie kleine gebieden, zoals koraalriffen, met grote precisie wil verkennen.
QYSEA FIFISH V6 onderwater drone

Bekijk de dagprijs

De FIFISH V6 van QYSEA, die in 2019 uitkomt, is de eerste compacte omnidirectionele onderwaterdrone. Hij is uitgerust met een 1/2,3-inch CMOS-sensor die 4K-video opneemt met 30 fps en 12MP foto’s vastlegt met een beeldhoek van 166°. De FIFISH V6 heeft zes stuwraketten waarmee het een maximumsnelheid van 1,5 m/s kan bereiken en het kan afdalen tot een diepte van maximaal 100 m. Het belangrijkste is dat het de eerste onderwaterdrone is met 6° omni-directionele beweging. En dankzij het Smart Thruster Array-bekabelingssysteem kunt u 360° bewegen.

En in combinatie met de heldere LED-koplampen van 4.000 lumen zult u weinig moeite hebben om geweldige onderwaterbeelden vast te leggen, zelfs bij zeer weinig licht. Andere kenmerken van de FIFISH V6 zijn virtual reality-ondersteuning, dieptevergrendeling en een batterij die 4 uur meegaat.

CHASING DORY

De beste instapmodel onderwaterdrone
Vandaag streven bedrijven ernaar onderwaterdrones compacter te maken en tegelijk zoveel mogelijk high-end functies toe te voegen. De CHASING DORY onderwater drone volgt deze trend en slaagt erin een doeltreffend toestel aan te bieden tegen een lage prijs.
Chasing - Dory Underwater Drone

Bekijk de dagprijs

Bij de lancering iets meer dan een jaar geleden, werd de CHASING DORY aangeprezen als ’s werelds kleinste onderwater drone voor consumenten. Dit is vandaag de dag nog steeds het geval. De camera is uitgerust met een 1/2,9-inch CMOS-sensor waarmee videobeelden in FullHD (1080p) en foto’s in een resolutie van 2MP kunnen worden vastgelegd. Twee LED-lampjes van 250 lumen aan de voorkant van de drone verlichten het gebied waar hij opereert zonder de onderwaterdieren te storen. Het kleurherstelalgoritme van CHASING zorgt ervoor dat foto’s er onder alle omstandigheden levendig uitzien.

DORY wordt niet geleverd met een afstandsbediening. Een smartphone volstaat, samen met de CHASING DORY-app (beschikbaar voor iOS en Android), om de drone te besturen. U kunt de beelden aanpassen met 19 verschillende filters, de gemaakte video’s en foto’s direct delen op sociale netwerken en zelfs live uitzenden.

CHASING M2 (200m pakket)

De beste high-end onderwater drone
De CHASING M2 is een onderwaterdrone van topklasse die vooral gericht is op makers van inhoud. Hij is voorzien van zeer geavanceerde bedieningselementen en optionele professionele accessoires voor videografen en fotografen.
CHASING M2 ROV, professionele 4K onderwater drone

Bekijk de dagprijs

Chasing is een kwaliteitsmerk in de wereld van ROV’s en onderwaterdrones in het algemeen, en de M2 bewijst dat eens te meer. Met acht in de hoeken gemonteerde stuwraketten die met een joypad worden bediend, is de besturing van de CHASING M2 echt heel intuïtief en voor iedereen toegankelijk. Dit model heeft een ingebouwde camera van 12 MP met een 1/2.3 CMOS-sensor en elektronische stabilisatie, zodat de bewegingen van de drone geen invloed hebben op de kwaliteit van de beelden. Het gezichtsveld van 152° is vrij breed. Uw video’s kunnen worden opgenomen in 4K-resolutie met 30 fps. U kunt zelfs video’s opnemen met 120 fps, maar dan moet u wel de resolutie verlagen tot 1080p. Vermeldenswaard is dat dit model ondersteuning heeft voor GoPro.

De M2 heeft een topsnelheid van 1,5 m/s in stilstaand water. Verrassend genoeg blijft de drone zelfs bij vol gas stil. De enige keer dat hij wat meer lawaai maakt, is wanneer hij aan de oppervlakte is en de motoren niet volledig ondergedompeld zijn. De M2 is ontworpen om 2 tot 4 uur te navigeren. Deze onderwater drone heeft een verwijderbare 97,7 Wh batterij die van 0 tot 100% oplaadt in ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Geneinno S2

De beste onderwaterscooter drone
Over het algemeen zullen duikers die een onderwaterdrone willen, meer geïnteresseerd zijn in een onderwaterscooter. Als dit uw situatie is en u onder water wilt duiken met uw drone in de hand, dan is de Geneinno S2 het model voor u. Bovendien is de prijs/kwaliteitsverhouding onklopbaar.
Geneinno S2

Bekijk de dagprijs

De Geneinno S2 is een onderwaterscooter van de tweede generatie die je met een maximumsnelheid van 1,5 m/s door de golven kan voortbewegen. In tegenstelling tot de Geneinno S1 kan dit model echter maar tot 30 meter ver komen. Uitgerust met twee 350W borstelloze motoren, levert deze zeescooter 10 kg stuwkracht. Bovendien kunt u kiezen tussen twee snelheden. De 97 Wh batterij biedt ongeveer 45 minuten autonomie en kan in slechts 1,5 uur worden opgeladen met de magnetische oplader.

Het gebruik van de Geneinno S2 kan worden gevolgd met de bijbehorende app voor smartphone en tablet, waar u de snelheid, diepte, afstand en batterijlevensduur kunt bekijken. U kunt deze informatie delen zodra u klaar bent met duiken. Aangezien de Geneinno S2 ontworpen is voor alle leeftijden, is de app speciaal ontworpen zodat een volwassene de scooter aan de rand van het zwembad kan bedienen terwijl hun kind ermee speelt in het zwembad.

Hoe kies je een onderwater drone

Laten we nu eens kijken naar de belangrijkste criteria waarop u zich moet richten bij het kiezen van de perfecte onderwater drone.
onderwaterdrone kiezen

Criterium 1: Stuwraketten en snelheid

Thrusters, het equivalent van propellers voor normale drones, zijn in wezen onderwateraccessoires die aan motoren zijn bevestigd en die, afhankelijk van het model, statisch of mobiel kunnen zijn. Hun doel is de onderwater drone onder water te leiden. Het aantal stuwraketten in onderwaterdrones kan variëren van 2 tot 8 stuwraketten. Hoe meer stuwraketten, hoe gemakkelijker de onderwaterdrone te manoeuvreren is. De maximumsnelheid van een onderwaterdrone varieert van 2 tot 5 meter per seconde, afhankelijk van het model.

Criterium 2: Camera en lichten

Bijna alle onderwaterdrones zijn uitgerust met een camera zodat je de onderwaterwereld echt kunt zien, en de meeste hebben ingebouwde LED-lampjes met hoge helderheid om de onderwateromgeving te verlichten. En de industriestandaard voor een onderwater drone camera is een 4K resolutie voor video-opname en FullHD (1080p) voor live streaming.

Criterium 3: Autonomie

Hoe lang een onderwaterdrone onder water kan blijven, hangt af van de levensduur van de batterij. Dit kan een probleem zijn als de onderwaterverkenning die u van plan bent uit te voeren urenlang duiken vereist en u de drone niet onmiddellijk kunt opladen, of als u hem gewoon niet om de één of twee uur wilt opladen. De beste oplossing is een onderwaterdrone met een verwijderbare batterij en altijd een of twee reservebatterijen bij de hand te hebben die altijd opgeladen zijn.

Criterium 4: Robuustheid

Telkens wanneer een onderwaterdrone in het water wordt ingezet, stuit hij op een aantal obstakels die hij met succes moet overwinnen om zijn werk te kunnen doen. Sterke stromingen en voorwerpen zoals rotsformaties of gezonken puin kunnen de drone beschadigen. Wanneer u beslist welke onderwaterdrone u wilt kopen, moet u eerst bepalen hoe goed hij zich zal houden in situaties waarin het water wat ruwer is dan verwacht of waarin er meer obstakels zijn dan verwacht. Daarom moet u goed kijken naar de constructiematerialen en de weerstand van deze materialen tegen roest.

Criterium 5: Aanbindsysteem

Sommige onderwaterdrones zijn met een lange kabel aan de oppervlakte vastgemaakt, in tegenstelling tot hun tegenhangers in de lucht, die zelden zijn vastgemaakt en overal vrij kunnen vliegen. Daar zijn goede redenen voor. Ten eerste werkt de lange kabel als een leiband om de drone terug te brengen als de motoren uitvallen of ergens onder water vast komen te zitten. De tweede reden voor het tuinsysteem is dat het kan worden gebruikt om live informatie uit te zenden, aangezien de draadloze livestream moeilijk door grote hoeveelheden water kan komen.

Onderwater drones: de basis

Als je nieuw bent in de wereld van onderwater drones, laten we dan beginnen met de definitie. Een onderwaterdrone is een soort robot die onder water kan opereren met een draadloze afstandsbediening. Gewoonlijk heeft de onderwaterdrone een camera aan boord om stilstaande beelden vast te leggen, video op te nemen en real-time videostreams te versturen. High-end onderwaterdrones kunnen filmen in 4K en live streamen in FullHD (1080p).
Hoe werken onderwater drones

Hoe werken onderwater drones?

Dus hoe werken onderwater drones? Hoe kunnen ze onder water signalen uitzenden? Simpel gezegd verloopt het meestal in 3 stappen. Er kunnen enkele kleine variaties zijn, afhankelijk van het model. Eerst neemt de onderwaterdrone beelden op en zendt hij gegevens naar de boei via een bevestiging. De communicatieboei zendt de gegevens vervolgens via een radiofrequentieverbinding naar de draadloze afstandsbediening. Nadat u de onderwaterdrone via de afstandsbediening met uw smartphone hebt verbonden, kunt u de live-uitzending op het scherm van uw smartphone zien en de opdrachten naar wens uitvoeren.

De meest voorkomende toepassingen van consumentenonderwaterdrones

De onderwaterdrone is nu een “must-have” geworden voor moderne duikers, eigenaars van jachten of boten en videografen. Dus hier zijn de belangrijkste toepassingen van onderwater drones.

Onderwaterfotografie en -video

Een onderwaterdrone is een uitstekend hulpmiddel voor onderwaterfotografie en -video. De beste onderwaterdrones hebben ten minste een 4K-camera met tot 64 GB interne opslagruimte. De beste onderwaterdrones hebben ultramoderne cameramodules die kristalheldere en uiterst stabiele beelden kunnen vastleggen, zelfs wanneer ze zich op een diepte van 40 meter onder water voortbewegen. Als u de best mogelijke beelden wilt, kies dan altijd een onderwaterdrone met automatische kleurcorrectiefunctie om de beste onderwaterfoto’s met levendige kleuren te krijgen.

Duikcontrole en inspectie

Als u duiker bent, kan de onderwaterdrone een grote hulp zijn! Een onderwater-ROV kan tijdens het duiken real-time onderwaterinformatie doorgeven aan de oppervlakte, en op die manier kunt u uw prestaties ook gemakkelijk observeren met de opnames. Het stelt u ook in staat inspectie uit te voeren voordat u het water ingaat.

Rompinspectie van een boot

Een inspectie van de romp is zeer belangrijk als u een boot bezit. Met een onderwater drone, is de inspectie veel gemakkelijker. U kunt de onderwater drone sturen om een real-time opname te maken of om een opname te maken.

Vissen

De onderwatervisdrone is tegenwoordig erg populair onder vissers. U kunt een onderwatervisdrone gebruiken om scholen vis of individuele doelen veel efficiënter te lokaliseren.

De verschillende soorten onderwaterdrones

Net als luchtdrones, die onder verschillende namen en acroniemen zijn ingedeeld, hebben onderwaterdrones meer dan één Engelse benaming. In werkelijkheid zijn er hoofdzakelijk drie: ROV (remotely operated underwater drone), AUV (autonomous underwater drone) en DPV (maned underwater drone).

Op afstand bediende onderwaterdrone (ROV)

Op afstand bediende onderwaterdrone (ROV)
Als we de drie belangrijkste soorten onderwaterdrones nader bekijken, nemen we eerst de ROV of remotely operated underwater drone onder de loep. Dit is het apparaat waaruit onderwater drones zijn ontstaan. De eerste onderwaterdrone, en dus de eerste ROV, werd ontworpen en gebruikt door het leger van de marine om torpedo’s op te halen en onderzeese mijnen te verwijderen. Het ontwerp bestaat uit een onbemand mobiel onderwaterlichaam dat onder water kan werken en dat via een tuier wordt bestuurd door één persoon of bemanning ergens op het land of op een nabijgelegen vaartuig.

Autonoom onderwatervoertuig (AUV)

Autonoom onderwatervoertuig (AUV)
Anders dan ROV’s zijn AUV’s of autonome onderwaterdrones, zoals de naam al zegt, autonoom. Ze zijn onbemand en werken zonder boeien of andere menselijke tussenkomst. In plaats daarvan worden AUV’s vaak voorgeprogrammeerd met doelstellingen voordat ze worden ingezet. Een AUV kan bijvoorbeeld worden geprogrammeerd om zich via GPS autonoom naar een bepaalde locatie te begeven en daar een bepaalde taak uit te voeren. Hoewel ze in industriële en militaire omgevingen zijn gebruikt, hebben AUV’s voor consumenten niet dezelfde explosie gekend als ROV’s, maar daar komt nu verandering in.

Bemande onderwaterdrone (UD)

Bemande onderwaterdrone (UD)
De bemande onderwaterdrone, ook wel waterscooter genoemd, is in de eerste plaats een duikapparaat dat door duikers wordt gebruikt om het bereik onder water te vergroten. Het bereik van een DPV wordt bepaald door de hoeveelheid ademgas die kan worden meegenomen, de snelheid waarmee dat ademgas wordt verbruikt en het vermogen van de batterij van de DPV. DPV’s omvatten een scala van configuraties, van kleine, gemakkelijk draagbare eenheden met een klein bereik en een lage snelheid, tot grote eenheden die in staat zijn om meerdere duikers over langere afstanden met een hogere snelheid te vervoeren.

Op afstand bediende onderwaterdrone of autonome onderwaterdrone

Op afstand bestuurbare onderwater drone

Op afstand bediende onderwaterdrones of ROV’s zijn een nieuw type onderwaterrobot die nu toegankelijk zijn voor het grote publiek. Deze toestellen maken het mogelijk rivieren, meren, de zee en de oceaan te verkennen zonder nat te worden. Zij worden bestuurd door een persoon aan de oppervlakte met behulp van een afstandsbediening of een joystick, zoals bij een videospelconsole. Een 25 tot 100 meter lange kabel verbindt de ROV met de loods. Deze kabel maakt het mogelijk elektrische signalen te zenden tussen de operator en de onderwaterrobot.

Autonome onderwater drone

Het grote verschil tussen ROV’s en onderwaterdrones is de aanwezigheid van een controller. Onderwaterdrones kunnen zich onder water vrij en autonoom bewegen. Over het algemeen zijn er geen draden tussen de bestuurder en het onderwatervoertuig. Autonome onderwaterdrones worden ook wel omschreven als onderwatervoertuigen die zonder menselijke operator kunnen opereren.

Conclusie

De twee producten zijn niet noodzakelijk op dezelfde mensen gericht; u begrijpt het idee. Aan de ene kant heb je een apparaat dat aan een draad is verbonden en vanaf de oppervlakte kan worden bediend, en aan de andere kant heb je een echte autonome duikgezel.

Een ROV is iets voor u als u niet graag nat wordt en in real time wilt zien wat de camera filmt. Anderzijds heb je een autonome onderwaterdrone nodig als je op zoek bent naar een echte duikpartner, en als je graag onder water gefilmd wordt.

5 redenen om een onderwater drone te kopen

onderwaterdrone kopen
Onderwater drones zijn kosteneffectief

Grotere modellen kunnen duur zijn, maar miniatuur-onderwaterdrones zijn een kosteneffectieve manier om moeilijke onderwatergebieden te verkennen. Als u op zoek bent naar een efficiënte manier om onder water beelden te verzamelen of gegevens in te zamelen, dan is een onderwaterdrone een betaalbare manier om dat te doen.

Onderwater drones hebben uitstekende video opname mogelijkheden

Onderwaterdrones leveren beelden met hoge resolutie, zowel foto’s als video. Duikers weten dat donker en modderig water slecht zicht biedt. In deze omstandigheden is het moeilijk om een idee te krijgen van de problemen die kunnen ontstaan. Met een onderwaterdrone kun je hem in het water inzetten, zelfs als het zicht slecht is. De beste modellen hebben uitstekende sensoren en krachtige LED-lampjes om in het donker te kunnen zien.

Onderwater drones zijn gemakkelijk in te zetten

Onderwaterdrones zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen in enkele seconden worden ingezet. In noodsituaties of onverwachte situaties hoeft u zich nooit zorgen te maken over de voorbereiding van uw drone voor langere tijd, zonder vervelende voorbereidingen of opstellingen.

Onderwater drones bieden een veilig alternatief voor exploratie

Zoals wij hierboven hebben uiteengezet, kunnen drones op velerlei manieren worden ingezet. Bij verkenning zijn ze een efficiënte manier om foto’s te nemen en gegevens te verzamelen. Zij zijn bijzonder nuttig in kritieke zones die gevaarlijk kunnen zijn voor duikers. In dat geval kan een onderwater drone een veiliger alternatief zijn.

Onderwater drones vergen minimaal onderhoud

Goed ontworpen onderwaterdrones, zoals die in onze selectie, zijn sterk en robuust. Omdat ontwerpers weten dat ze gedurende lange perioden in een aquatisch milieu zullen worden gebruikt, zijn ze zo ontworpen dat ze tegen deze omstandigheden bestand zijn. Over het algemeen gaat een goede onderwater drone jaren mee zonder dat er grote reparaties nodig zijn.

De verschillende merken van onderwater drones

Naar onze mening zijn de beste merken van onderwater drones in 2022 :

QYSEA

QYSEA, opgericht in 2016, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de fabricage en verkoop van hoogwaardige onderwaterrobots. Het is de pionier op het gebied van onderwaterdrones voor consumenten en heeft in grote mate bijgedragen tot de popularisering van onderwaterexploratie en de bewustmaking van oceaanproblemen. Het merk biedt een breed scala aan onderwaterdrones voor verschillende toepassingen. De prijsklasse is ook zeer breed.

Chasing Innovation

Chasing Innovation is een toonaangevend bedrijf in de onderwaterrobotsector dat onderzoek en ontwikkeling, productie en verkoop integreert. Het bedrijf is opgericht in april 2016 en heeft zijn hoofdkantoor in Shenzhen, China. Onderwater drones voor de jacht bestrijken een brede prijsklasse, van de meest betaalbare modellen tot de relatief dure high-end modellen.

Robosea

Robosea vervaardigt onderwater drones voor bijna elk doel. Maar de catalogus bevat vooral drones voor het grote publiek, professionals en het onderwijs. Het bedrijf gaat er prat op dat het meer dan 60 octrooien en spitstechnologie heeft. De prijsklasse van Robosea drones is relatief standaard in vergelijking met andere onderwater drone merken.

Geneinno

Geneinno is een bekend merk in de onderwater drone sector. Het heeft sinds zijn oprichting een tiental modellen geproduceerd. Maar momenteel bestaat zijn catalogus hoofdzakelijk uit drie modellen, de Geneinno T1, S1 en S2. De prijzen van Geneinno apparaten zijn allemaal heel redelijk en in lijn met de industriestandaarden.

Notilo Plus

Notilo Plus is een van de nieuwste merken van onderwater drones. Het heeft echter een vliegende start gemaakt. Het merk heeft momenteel slechts twee onderwaterdrones, maar beide worden als uitstekend beschouwd. Het zijn eerder high-end modellen met een prijsklasse van €3000 tot €6000.

Hoeveel kost een onderwater drone?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 300 tot € 800
  • Middenklasse: 800 tot 1500 euro
  • Top of the range: + Meer dan 1500

Tips

Controleer of de lichten goed werken

Hoe dieper je gaat, hoe donkerder het wordt. Lichten zijn dus niet zo’n groot probleem als je je onderwater drone overdag in een zwembad of aan de oppervlakte gebruikt. Als u echter van plan bent diep te gaan of wateren te verkennen die niet erg schoon zijn, wilt u beslist licht. Daarom is het van essentieel belang te controleren of de verlichting werkt.

Controleer de beschikbare opslagruimte

Als je lange video’s in high definition wilt maken of meerdere beelden in de hoogste resolutie wilt vastleggen, kun je er maar beter voor zorgen dat je drone genoeg opslagruimte heeft voordat je hem in het water zet. Controleer altijd oude video’s en foto’s en zet ze over naar uw computer.

Controleer bij uw plaatselijke autoriteiten of u uw drone vrij mag gebruiken

In de meeste gevallen hebt u nog geen vergunning nodig om een onderwaterdrone te besturen. Het is echter een groeiende markt en er ontstaat andere regelgeving, vergelijkbaar met wat er met drones in de lucht is gebeurd. Neem dus contact op met de plaatselijke autoriteiten voordat u er een gebruikt om problemen te voorkomen.

Oefenen, oefenen, oefenen

Om je onderwater drone onder de knie te krijgen is oefening nodig. Leer waar elke knop en functie van je drone voor dient en oefen. Maar lees eerst aandachtig de handleiding van je onderwater drone.

Gebruik nooit een waterdichte drone als onderwater drone

Dat een drone waterdicht is, wil nog niet zeggen dat je hem onder water kunt meenemen. In de meeste gevallen kunnen waterdichte luchtdrones slechts kleine hoeveelheden water aan. Uw drone zal gewoon beschadigd raken als u hem enkele meters onder water dompelt. Als u de diepzee wilt verkennen, kies dan altijd voor een onderwaterdrone.

Faq

Waarom worden onderwaterdrones zo populair?
De mens is er slechts in geslaagd om 10% van de oceanen te verkennen. Het is in een poging om dit cijfer te verhogen dat onderwaterdrones zeer aantrekkelijk worden voor wetenschappers en anderen. Met dit instrument zullen zij verborgen oceaanschatten, nieuwe soorten en nog veel meer kunnen ontdekken. Bovendien kunnen onderwaterdrones worden gebruikt bij diverse reddingsoperaties en op verschillende gebieden zoals mariene biologie, gas, offshore-energie, recreatie, defensie, aquacultuur, navigatie en nog veel meer.

Hebben onderwater drones sonar?
Er zijn onderwaterdrones met ingebouwde sonar, waarmee onderwaterobjecten kunnen worden opgespoord, gelokaliseerd en geïdentificeerd. Dit is een nuttige functie voor wie aquatische kartering en opmeting wil uitvoeren. Sommige modellen zijn ook uitgerust met obstakelvermijdingssensoren, zodat ze over ruw terrein kunnen navigeren.

Hoe ver kunnen onderwater drones duiken?
Afhankelijk van het model kan een consumentenonderwaterdrone tot 10 meter en tot maximaal 150 meter duiken. In het algemeen zijn modellen die tot een diepte van meer dan 100 meter kunnen duiken, duur. In ieder geval is het belangrijk een model te vinden dat diep genoeg is voor het beoogde gebruik.

Hoe bestuur je een onderwater drone?
Alle drones worden geleverd met een eigen soort controller waarmee u eerst vertrouwd moet raken voordat u uw robot onder water laat duiken. We hebben het al gehad over bekabeld versus draadloos, en dit zal van invloed zijn op het gebruiksgemak van de controller. Veel beginners vinden het makkelijker om met een draadloze onderwater drone te werken, omdat deze eenvoudiger te hanteren zijn.

Recent Content