OnePlus Buds Pro review


OnePlus mag dan in de eerste plaats een telefoonbedrijf zijn, de laatste jaren bouwt het bedrijf aan een verrassend sterke lijn audioapparatuur – en de high-end OnePlus Buds Pro zijn daarop geen uitzondering.

Het helpt dat deze doen wat de beste OnePlus-producten doen: specs en functies leveren die vergelijkbaar zijn met vlaggenschepen van Apple of Samsung, terwijl ze een prijs hebben – £ 139/$ 149 – die eigenlijk dichter bij hun instapmodellen ligt.

Deze zijn niet helemaal perfect – de geluidskwaliteit en ruisonderdrukking zijn beide goed, maar zullen niet helemaal het beste van het beste evenaren – maar voor de prijs kun je echt niet veel meer vragen.

Ontwerp en bouw

 • AirPods Pro-ontwerp
 • Comfortabele pasvorm
 • Slanke oplaadhouder

In voor- en tegenspoed variëren draadloze oordopjes niet al te veel in ontwerp, en deze zijn daarop geen uitzondering.

OnePlus Buds Pro

De Buds Pro, verkrijgbaar in wit of zwart, zijn vrij traditionele oordopjes met een steeltje. De combinatie van een kortere, hoekige steel en siliconen tips betekent dat deze vrij duidelijk echo
Apple’s AirPods Pro, hoewel OnePlus zijn stempel op het ontwerp heeft gedrukt met een glanzend verchroomde afwerking van de staafjes.

Deze stengels zijn ook de manier waarop je de knoppen bedient – niet met aanraakgebaren, maar door in elk stengeltje te knijpen. Het is even wennen, maar de bediening werkt goed als je het eenmaal doorhebt, en het is een nette oplossing om onbedoelde aanrakingen te voorkomen.

Met iets meer dan 4 gram zijn de oordopjes licht van gewicht, en in combinatie met de keuze uit drie maten oordopjes is het vrij eenvoudig om een comfortabele pasvorm te vinden die u met plezier zult dragen, zelfs voor langere luistersessies.

OnePlus Buds Pro

De oplaadcase is ook indrukwekkend slank en lichtgewicht – slechts 52 g. Het dunne, platte ontwerp betekent dat de case een grotere voetafdruk heeft dan sommige andere, maar gemakkelijk in een zak zal glijden. Een nadeel is dat de behuizing is gemaakt van een glanzend plastic dat vrij gemakkelijk krassen veroorzaakt, maar dat geldt voor de meeste hoofdtelefoons die ik heb getest.

Het helpt dat zowel de hoofdtelefoon als het etui enige waterbestendigheid hebben. De hoofdtelefoon zelf heeft een IP55-classificatie, voor zowel stof- als waterbestendigheid, terwijl de behuizing een meer bescheiden IPX4-classificatie heeft – wat betekent dat hij enige waterbestendigheid heeft, maar geen stofbestendigheid. Toch is het ongebruikelijk voor een hoofdtelefoon om een IP-classificatie te hebben voor de oplaadhoes, dus dit is een duidelijke overwinning voor OnePlus.

Geluidskwaliteit

De Buds Pro klinken ongeveer zoals je zou verwachten van buds van deze prijs. Dat is niet erg, maar het doet wel enigszins afbreuk aan de pogingen van het bedrijf om deze hoofdtelefoons te positioneren als rivalen van de tophoofdtelefoons op de markt, die over het algemeen meer kosten, maar in ruil daarvoor beter klinken.

De 11 mm dynamische drivers zijn aan de grotere kant van wat je in echte draadloze buds zult vinden, wat de Buds Pro in theorie zou moeten helpen om de beste te verslaan op het gebied van bas.

OnePlus Buds Pro

In de praktijk zijn de basprestaties gemengd. Op ‘Out of Sight’ van Run the Jewels is er een bevredigend dreunend percussief element, maar op ‘Guided by Angels’ van Amyl and the Sniffers gaat de baslijn verloren in de mix terwijl die juist de boventoon zou moeten voeren.

Het probleem is deels het vertroebelde middengebied, wat betekent dat de laagste bas zijn eigen positie kan behouden, maar hoe dichter hij bij het midden van het geluidsprofiel komt, hoe meer hij wordt overstemd.

Over het geheel genomen is het geluidsprofiel niet slecht – het is alleen een beetje onevenwichtig. Dance en hip hop klinken over het algemeen goed, en punchy pop werkt ook. Het zijn vooral rock en alternative die eronder lijden, waarbij de strakke soundscape de verschillende instrumenten weinig ruimte geeft om te ademen.

De Buds Pro hebben ook actieve ruisonderdrukking, naast de passieve ruisisolatie die door de siliconenoordopjes wordt geboden. Dit is prima. ANC blijft een gebied waar je bijna altijd krijgt waar je voor betaalt, wat betekent dat de technologie hier beter is dan op goedkopere rivalen, maar niet kan tippen aan de beste.

OnePlus Buds Pro

De implementatie hier doet een fatsoenlijk werk van het afstemmen van dreunende of repetitieve geluiden, maar kan het niet bijhouden met meer variabele geluiden of hogere frequenties. Het is een verbetering ten opzichte van helemaal geen ANC, maar ik betrapte mezelf er nog steeds op dat ik me af en toe afvroeg of ik ANC al dan niet aan had staan, zelfs bij maximale sterkte – een duidelijk teken dat dit niet helemaal de deken van stilte is die andere buds bieden.

Je hebt ook de optie van een transparantie-modus, die de microfoons van de buds gebruikt om extern geluid te versterken. Dit helpt in omgevingen waar je je omgeving beter wilt horen, maar is niet krachtig genoeg om comfortabele gesprekken te voeren met de oordopjes in.

Slimme functies

 • Pasvorm- en geluidstests
 • Aanpasbare bedieningselementen

De OnePlus Buds Pro kan op twee manieren vanaf je telefoon worden bediend: als je een recente
OnePlus-telefoon hebt, dan heeft deze zijn eigen audio-app; heb je die niet, dan moet je de HeyMelody-app downloaden, die eigenlijk geen OnePlus-merk draagt maar de officiële software is voor audioapparatuur van zowel OnePlus als Oppo.

Het is een vrij rechttoe rechtaan app, maar er zijn enkele handige functies. Zo zijn er twee korte tests om het geluid van de oordopjes te optimaliseren: een pasvormtest die de externe microfoon gebruikt om te controleren of je de juiste oordopjes hebt gekozen om geluidslekkage te minimaliseren; en een ‘audio ID’-test die een paar minuten duurt en je persoonlijke gehoorbereik controleert om het audioprofiel van de hoofdtelefoon te optimaliseren.

De pasvormtest vertelt je waarschijnlijk niets wat je nog niet wist – de hoofdtelefoon moet vrij slecht passen om een storing te veroorzaken – maar de audio ID EQ-verschuiving is merkbaar – en je krijgt de optie om hem weer uit te schakelen als je vindt dat je het geluid eerder beter vond. Wat u helaas niet krijgt, is een volledig aanpasbare EQ, dus uw sonische opties zijn enigszins beperkt.

Je kunt de app ook gebruiken om het niveau van je ruisonderdrukking in te stellen, inclusief een ‘slimme’ modus die het ANC-niveau automatisch aanpast, hoewel ik dit fragmentarisch vond.

OnePlus Buds Pro

Tot slot kun je met de app de bediening van de oordopjes tweaken. Je mag alleen de ‘driedubbele knijp’- en ‘knijp en houd’-bediening wijzigen, wat in wezen een kwestie is van beslissen of je een snelle bediening wilt om toegang te krijgen tot een stemassistent of niet, en welke ANC/transparantie-modi je wilt dat de lange knijpcyclus doorloopt.

Een laatste eigenaardigheid is de Zen Mode Air: knijp drie seconden lang in de stelen en in plaats van muziek spelen de knoppen witte ruis – handig voor op het werk misschien, of zelfs om bij in slaap te vallen (hoewel speciale slaapknoppen zoals de
Amazfit ZenBuds zijn daar beter voor). Er is een handvol verschillende soundscapes om uit te kiezen, variërend van ‘Warme zonsopgang’ tot het nogal cryptische ‘IJsland’.

Batterij en opladen

 • 5 uur batterijduur met ANC
 • 28 uur inclusief de behuizing
 • Draadloos opladen

De batterijlevensduur is een ander sterk punt van de Buds Pro, hoewel je elders waarschijnlijk betere kunt vinden.

De buds zelf gaan respectabel lang mee, met een batterijlevensduur tot vijf uur als je ANC gebruikt, en tot zeven uur als je dat niet doet.

Doe je het doosje erbij, dan krijg je tot 28 uur met ANC of 38 uur zonder – aantoonbaar een indrukwekkender aantal, en zeker meer dan de meeste rivalen.

Het helpt dat het opladen indrukwekkend is. De behuizing ondersteunt draadloos opladen met Qi, en er is ook snel opladen via USB-C, waarbij tien minuten bekabeld opladen tien uur afspeeltijd oplevert.

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus Buds Pro zijn nu wereldwijd verkrijgbaar, en kosten £139/$149 van ofwel
OnePlus zelf of
Amazon, samen met andere tech winkels.

Dat is een vergelijkbare prijs als de nieuwe
Samsung Galaxy Buds 2 of de gewone
AirPods – maar veel goedkoper dan de
Galaxy Buds Pro of
AirPods Pro, die aantoonbaar meer vergelijkbare functies hebben.

OnePlus Buds Pro

Er is echter hardere concurrentie uit andere hoeken. Niet alleen van gevestigde audio- en techmerken, maar ook uit OnePlus’s eigen verleden.

Voormalig mede-oprichter Carl Pei heeft sindsdien het nieuwe merk Nothing gelanceerd, en het eerste product van dat bedrijf – de
Nothing Ear (1) draadloze oordopjes – leveren vergelijkbare functies en geluidskwaliteit als de OnePlus Buds Pro voor slechts £99/$99. Ik vond ze echter vrij buggy in mijn review, dus als je het prijsverschil kunt veroorloven zou ik waarschijnlijk aanraden de OnePlus in plaats daarvan.

Voor meer opties, bekijk onze rangschikking van de
beste echte draadloze oordopjes, of de
beste budget draadloze hoofdtelefoons voor goedkopere opties.

Verdict

De OnePlus Buds Pro voldoen op papier aan alle eisen, met premium functies zoals ANC en draadloos opladen waar andere merken vaak veel meer voor vragen, met een indrukwekkende batterijlevensduur om te beginnen.

In de praktijk maken ze de belofte niet helemaal waar, met een audiokwaliteit en ANC die slechts goed is, maar nooit geweldig, dus dit zijn geen echte prijsverlagende AirPods Pro.

Toch zul je voor deze prijsklasse moeite hebben om ergens anders zo’n goede balans van specificaties en functies te vinden.

Specs

OnePlus Buds Pro: Specs

 • 11mm dynamische drivers
 • Slimme actieve ruisonderdrukking
 • IP55 (knoppen)
 • IPX4 (behuizing)
 • Bluetooth 5.2
 • Draadloos opladen met Qi
 • Tot 5 uur batterij met ANC
 • Tot 28 uur batterij met ANC

Recent Content