Oral-B Pro 2 2000 review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

De Oral-B Pro 2 2000 is een eenvoudige borstel die niet veel biedt voor € 79,99, maar als je er een kunt kopen voor slechts € 35, is het moeilijk om te veel te klagen. Een of twee reserveborstels in de verpakking zou welkom zijn geweest, evenals een meer gedetailleerde batterij-indicator, maar dit zijn kleine klachten over een borstel die zeer goed werk levert voor een zeer lage prijs.

In het nieuwe tijdperk van connected tech is het maar al te gemakkelijk om honderden ponden uit te geven aan een tandenborstel en te eindigen met verwisselbare opzetborstels, meerdere standen en ondersteuning voor een app die je waarschijnlijk na twee weken niet meer zult gebruiken.

Begrijp ons niet verkeerd, er is een plaats voor die dure uber-borstels, en ze hebben de neiging om wat tops onze
beste elektrische tandenborstel ranglijst, maar de meeste mensen die op zoek zijn naar een elektrische tandenborstel willen iets dat minder kost dan €100/$100 en gewoon, nou ja, je tanden goed poetst. Maak kennis met de Oral-B Pro 2 2000.

Oral-B Pro 2 2000 prijs & beschikbaarheid

De Oral-B Pro 2 2000 is misschien moeilijk drie keer snel hardop te zeggen, maar hij is in ieder geval makkelijk te krijgen – als je tenminste in het Verenigd Koninkrijk woont. Officieel kost hij 79,99 pond, maar je kunt hem meestal voor veel minder krijgen – op dit moment kun je hem voor 34,99 pond vinden bij
Amazon of
Superdrug, £39.99 bij
Boots, of £59.99 bij
Argos.

Het is vermeldenswaard dat er een paar licht verschillende versies van de Pro 2 2000 op de markt zijn, en het kan een beetje verwarrend zijn, maar de belangrijkste verschillen zijn alleen welke borstelkop wordt meegeleverd in de doos. Wij hebben de Pro 2 2000N getest, die een CrossAction opzetborstel bevat, maar er is ook de
2000W (met een 3D White opzetborstel) en de
2000S (met een Sensitive opzetborstel).

Nog verwarrender is dat u ook de
Pro 2 2500 serie, die in feite precies hetzelfde zijn als de 2000 modellen, maar met een reisetui. Dan is er nog de
Pro 2 2900 – ook dezelfde borstel, maar in een set met twee handvatten en twee opzetborstels.

Helaas is de Pro 2 2000 op dit moment niet te koop in de VS, maar de Pro 1500 komt het dichtst in de buurt en is te koop bij
Amazon of
Best Buy. Van wat we kunnen vertellen, zijn de twee borstels bijna identiek, met uitzondering van het kleurenschema en de naam, maar er kunnen andere kleine verschillen zijn die we nog niet hebben gezien.

Oral-B Pro 2 2000 review

In tegenstelling tot duurdere tandenborstels is de Pro 2 2000 vrij kaal, tot en met wat er in de doos zit. Als je een van de standaard 2000 modellen koopt, krijg je simpelweg het handvat, een opzetborstel en het 2-pins oplaadstation. Dat is alles.

De functies zijn net zo eenvoudig: er zijn slechts twee borstelstanden en een druksensor, zonder Wi-Fi- of Bluetooth-functies, en zonder app-ondersteuning.

Wat het ontwerp betreft, heeft ons 2000N-model een slanke blauw-witte behuizing, met een enkele aan/uit-knop, lampjes aan de onderkant om aan te geven dat de batterij bijna leeg is of dat hij wordt opgeladen, en een groter rood lampje aan de achterkant dat wordt geactiveerd door de interne druksensor. De behuizing is waterdicht, dus u kunt de borstel onder de douche gebruiken of hem onder de kraan afspoelen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat er iets kapot gaat.

De 2000N is verkrijgbaar in blauw, maar je kunt dezelfde borstel ook met een roze of zwarte body krijgen – het hangt er maar net vanaf welke versie je koopt, dus kijk even rond voor het geval je kieskeurig bent wat de kleur betreft.

De hoofdborstelstand, ‘Daily Clean’ genoemd, is wat je krijgt als je één keer op de aan/uit-knop drukt. Zoals bij de meeste elektrische borstels zit er een timer op van twee minuten, en de borstel stopt elke 30 seconden heel even om je te laten weten dat het tijd is om naar het volgende kwadrant van je mond te gaan.

Druk nogmaals op de aan/uit-knop en de borstel schakelt over naar de tandvleesverzorgingsstand – deze werkt op dezelfde manier, maar is ingesteld op een lagere snelheid, perfect voor mensen met gevoelige tanden of tandvlees, of die van hun tandarts het advies hebben gekregen om niet te hard te poetsen.

De bijgeleverde druksensor helpt daar ook bij. Als je te hard poetst, gaat het rode lampje op de achterkant van de borstel branden en gaat de borstel zelf langzamer werken om beschadiging van je tanden of tandvlees te voorkomen en je te waarschuwen dat je minder hard moet poetsen. Dit is belangrijk, omdat veel mensen die van een handtandenborstel overstappen op een elektrische borstel van nature te hard gaan poetsen, wat meer kwaad dan goed kan doen.

Zoals we hierboven hebben uitgelegd, hangt het af van het model dat je koopt welke borstelkop je uit de doos krijgt – die zou drie maanden mee moeten gaan voordat je hem moet vervangen, op welk moment de kleur van de borstelharen zal beginnen te vervagen.

Als je de opzetborstel moet vervangen, heb je een ruime keuze, want hij is compatibel met een groot aantal Oral-B opzetborstels: Cross Action, 3D White, Sensi Ultrathin, Sensitive Clean, Precision Clean, Floss Action, Tri Zone, Dual Clean, Power Tip, en Ortho Care. Afhankelijk van welk type je koopt
kosten deze meestal rond de € 2/3 per borstel, hoewel u meer geld kunt besparen door
Oral-B ‘compatibele’ opzetborstels te kopen die door derden worden gemaakt.

Wat de levensduur van de batterij betreft, beweert Oral-B dat de Pro 2 2000 twee weken meegaat op een enkele lading als je hem twee keer per dag gebruikt. Wij vonden dat hij het comfortabel anderhalve week volhield op een reis naar het buitenland, hoewel het de moeite waard is om op te merken dat het in principe een volledige dag aan de lader kost om de batterij op te laden. Dat is geen probleem als u de borstel tussen twee keer gebruik in de badkamer op de oplaadhouder laat staan, maar het kan vervelender zijn als u hem alleen maar oplaadt als hij bijna leeg is.

De lage batterij-indicator is ook slechts een eenvoudig rood lampje dat aangaat wanneer de batterij bijna leeg is, zonder indicatoren onderweg – tegen de tijd dat je het rode lampje ziet, moet je je al vrij snel zorgen maken over het opladen, wat frustrerend kan zijn, afhankelijk van je gebruik.

Recent Content