Oral-B Pro 3 3000 review


De markt voor elektrische tandenborstels is een gekkenhuis. De prijzen zijn torenhoog, de prijzen schommelen van maand tot maand, de modellen hebben verwarrende namen en de paradepaardjes worden gelanceerd met steeds meer over-the-top functies, zoals compatibiliteit met apps, AI en – in het geval van
Oral-B’s iO9 – een OLED-kleurenscherm dat je een geanimeerde glimlach toont als je goed poetst.

Te midden van dit alles is het best moeilijk om te beslissen hoeveel je eigenlijk zou moeten uitgeven aan een elektrische tandenborstel. Als u alleen goede poetsprestaties wilt, denk ik dat het antwoord onder de £40 kan liggen.

De Pro 3 is een onlangs uitgebrachte elektrische tandenborstel uit het middensegment van Oral-B. Met de lancering heeft het merk de ideale plek gevonden waar je alle functies die je nodig hebt, plus goede poetsprestaties, voor een zeer redelijke prijs kunt krijgen. Toch is het geen vlekkeloos product en moet je een paar compromissen sluiten.

Ontwerp en uiterlijk

  • Druksensor lichtring
  • Batterij/oplaadlampje
  • Wordt geleverd met een 2-pins badkamerlader

De Pro 3 heeft een bekende vorm van het handvat en de kenmerkende ronde borstelkop van Oral-B. Het eerste belangrijke verschil met andere, vergelijkbare borstels is dat hij een glanzende, in plaats van een rubberachtige afwerking heeft. Ik heb klanten reviews gezien waarin mensen klaagden dat dit de borstel minder makkelijk vast te pakken maakte – maar dat was niet mijn ervaring. Het handvat is getextureerd en ik vond het gemakkelijk vast te houden. Desalniettemin kunt u hier misschien rekening mee houden.

Pro 3's getextureerde handgreep

Het andere zichtbare verschilpunt is de lichtring, die felrood oplicht als je te hard drukt tijdens het poetsen. Het is onmogelijk om het te missen.

Pro 3 druk lampje

De Pro 3 wordt geleverd met een standaard tweepins badkamerlader. Alle Oral-B borstels die we hebben getest – zelfs de vlaggenschip iO serie – worden geleverd met deze scheerstopcontact opladers. We zouden er graag een zien met een USB oplaadmogelijkheid. U kunt compatibele USB-opladers van derden kopen, maar we weten niet hoe goed ze werken en kunnen er niet voor instaan.

Hoe de Pro 3 zich verhoudt tot andere Oral-B borstels

Het is erg moeilijk om een overzicht te geven van hoe de Pro 3 zich verhoudt tot andere Oral-B borstels, deels omdat er zoveel modellen zijn met vergelijkbare functies. Afgezien van de iO en Genius series, zijn er een aantal Oral-B borstels verkrijgbaar van £20-£70: de Vitality, de Pro 1, de Pro 600, de Pro 2000, de Smart 4 4000 en meer. Sommige van deze hebben verschillende functies (druksensor, timer, verschillende poetsstanden, slimme functionaliteit), andere worden geleverd met verschillende accessoires, zoals een oplaadetui.

Wat we wel kunnen zeggen is dat als je een oudere Oral-B borstel hebt en op zoek bent naar een vervanger, de motor en batterij waarschijnlijk krachtiger en efficiënter zijn in een nieuwe borstel.

Plus, de Pro 3 heeft Oral-B’s 3D poetsactie. Dat betekent dat hij oscilleert, roteert en pulseert om samen te reinigen. Het maakt een enorm verschil in poetsprestaties in vergelijking met de Vitality, het budgetvriendelijkere model van Oral-B.

We denken ook dat, in termen van functies die zorgen voor goede poetsprestaties, de Pro 3 heeft wat je nodig hebt: de druksensor waarschuwt je als je te hard drukt en je waarschijnlijk tanden en tandvlees beschadigt; en de timer laat je weten of je lang genoeg poetst in elk deel van je mond.

Oral-B Pro 3 3000 zijaanzicht

Prestaties

  • 2 weken levensduur van de batterij
  • 12 uur oplaadtijd
  • 2 minuten timer, met 30 seconden waarschuwingen
  • 3 poetsstanden

Ik test veel elektrische tandenborstels en tussen twee nieuwe reviews door, heb ik de neiging om de laatste die ik heb getest te blijven gebruiken. Toen ik de Pro 3 voor het eerst gebruikte, viel het me op hoe effectief hij aanvoelde en hoe schoon mijn tanden aanvoelden na gebruik. Dat gebeurt niet altijd.

Eén ding moet ik echter wel opmerken: het is niet de stilste tandenborstel om te gebruiken – in feite is hij behoorlijk luidruchtig (rond 65dB).

De Pro 3 heeft een poetstimer die je om de dertig seconden waarschuwt met een verandering in vibratie om naar het volgende kwadrant van je mond te gaan. Na twee minuten laat een langere zoemtoon je weten dat je klaar bent. Als je tijdens het poetsen wordt onderbroken en je moet de borstel even uitzetten, onthoudt de borstel de timerinstellingen tot 30 seconden, zodat je verder kunt gaan waar je gebleven was.

Naast het lampje van de druksensor zullen de trillingen vertragen als je te hard poetst, om je een tweede indicatie te geven dat je voorzichtig moet zijn.

De Pro 3 heeft drie poetsstanden: sensitive, daily clean en whitening. Aangezien het handvat slechts één knop heeft, wordt deze gebruikt voor zowel aan/uit als voor het schakelen tussen de verschillende standen.

De knop zelf steekt niet uit. In feite is hij iets verzonken. Dit maakt het een beetje moeilijker om hem in te drukken. Je moet vrij hard drukken om hem uit te zetten zonder door andere modi te gaan.

De langere levensduur van de batterij is een groot voordeel. De twee weken tussen twee oplaadbeurten – en zo lang ging hij mee in onze test – betekent dat je de Pro 3 mee kunt nemen op vakantie zonder je zorgen te hoeven maken over het meenemen van de onhandige oplader voor scheerpunten. Maar als u de tandenborstel langer dan de dagelijkse vier minuten gebruikt, kan de batterij leeg raken voordat u naar huis gaat.

U moet er ook rekening mee houden dat tegen de tijd dat het batterij-waarschuwingslampje gaat branden, de borstel al langzamer gaat werken.

Ik heb klantenreviews gelezen op grote retailers waarin werd geklaagd over problemen met de batterij, maar ik gebruik het apparaat al enkele maanden zonder oplaadproblemen, afgezien van het feit dat de oplaadtijd van 12 uur wel lang aanvoelt.

Prijs en beschikbaarheid

In het VK heeft de Pro 3 3000 een RRP van £90, maar voor deze prijs moet je hem niet kopen. Realistisch gezien verkopen de meeste detailhandelaren hem voor ongeveer £40, en voor deze prijs is hij goed geprijsd. Hij is verkrijgbaar in zwart, wit, lichtroze en lichtblauw, afhankelijk van de versie die u koopt.

Binnen de Pro 3 serie, kunt u de Pro 3 3000 kopen, wat alleen de standaard borstel is; de
3500, die wordt geleverd met een reisetui; en
de 3800, die een houtskoolzwarte borstelkop heeft en wordt geleverd met houtskooltandpasta. Meestal zijn deze modellen voor ongeveer dezelfde prijs verkrijgbaar.

Alle modellen worden geleverd met de CrossAction opzetborstel en zijn compatibel met alle standaard Oral-B opzetborstels, die waarschijnlijk het best geprijsd zijn op de markt. U kunt meestal wel een koopje vinden en zo niet, dan kunt u kiezen voor generieke, compatibele opzetborstels – hoewel deze misschien niet altijd van dezelfde kwaliteit zijn.

De Oral-B Pro 3 serie is niet verkrijgbaar in de VS. Er is wel
een Pro 3000, die vergelijkbare functies heeft (druksensor licht; drie poetsstanden) maar het ontwerp is iets anders.

Verdict

Dit is een goede borstel met solide poetsprestaties en alle functies die je nodig hebt om je gebit te verzorgen. Persoonlijk vond ik hem fijn. Echter, kleine compromissen zoals het minder gripvolle handvat, de eenknopsbediening en het lawaai zullen sommige kopers misschien niet helemaal tevreden stellen.

Voor meer opties voor elektrische tandenborstels, kijk eens naar onze round-up van
de beste elektrische tandenborstels die we hebben getest.

Recent Content