Oral-B Vitality review

In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Budgetvriendelijk
  • Poetstimer
  • Grijpbare handgreep

Nadelen

  • Oscillert alleen
  • Korte levensduur van de batterij en geen oplaadlampje
  • Geen drukwaarschuwing

Ons Vonnis

Het is zeker een goedkope borstel, maar zijn zwakke borstelprestaties en gebrek aan functies maken het moeilijk om hem aan te bevelen. Je weet niet hoe handig een oplaadlampje is, totdat het er niet is.

Als je hebt gesnuffeld naar een budgetvriendelijke elektrische tandenborstel, heb je waarschijnlijk het Vitality-model van Oral-B gezien. Meestal wordt hij verkocht voor ongeveer €20/$20, het is Oral-B’s goedkoopste borstel – hoewel je andere borstels voor een vergelijkbare prijs kunt vinden als ze afgeprijsd zijn.

We beoordelen hem om uit te vinden of het de moeite waard is om te kopen, of dat je moet sparen voor een duurder model.

Vitaliteit modellen

De modelnamen van tandenborstels zijn verwarrend – vaak lijkt dat met opzet zo te zijn. Als u overweegt een Vitality te kopen, zult u merken dat er iets verschillende opties zijn: de Vitality CrossAction; de Vitality 3D White; de Vitality Plus CrossAction; en de Vitality Plus 3D White. Deze hebben vaak verschillende RRP’s van individuele retailers.

Maar het zijn allemaal tandenborstels van hetzelfde model, met dezelfde motor en dezelfde functies. Het verschil zit hem in de kleur van het handvat en de opzetborstel – of opzetborstels – waarmee ze worden geleverd: de standaard CrossAction opzetborstel of de 3D White opzetborstel (met in het midden een rubberen polijstcup om tandplak en oppervlakkige vlekken aan te pakken).

Als u een van de Vitality Plus-modellen koopt, betekent de Plus dat er een extra opzetborstel wordt meegeleverd.

Als je eenmaal weet wat de modelnamen betekenen, is het eenvoudig genoeg om de versie van je voorkeur te kopen. Als ze dezelfde prijs hebben, krijg je de meeste waar voor je geld als je voor de Vitality Plus kiest. Maar vergeet niet dat de versie die u kiest ook invloed heeft op de kleur handvat die u krijgt.

Ontwerp en uiterlijk

Wij testen de Vitality Plus CrossAction, die een helderblauw handvat heeft en wordt geleverd met twee standaard CrossAction-opzetborstels. De andere kleuropties zijn zwart (Vitality CrossAction); lichtgrijs (Vitality 3D White) en roze (Vitality Plus 3D White).

Vitaliteit en opzetborstels

In de doos zit ook een tweepins lader voor een scheerstopcontact. Te oordelen naar de ontevreden klantenreviews op grote winkelsites, lijkt het erop dat het steeds minder gebruikelijk wordt om een scheerstopcontact in de badkamer te hebben. Als u er geen hebt, moet u een adapter met drie pinnen kopen. Je kunt er een paar kopen
voor £3.99 bij Argos.

Vitality 2-polige stekker

We zouden willen dat fabrikanten van elektrische tandenborstels een versie van elke borstel zouden aanbieden die via USB wordt opgeladen. USB-opladers zijn veelzijdig, handig voor op reis en minder omvangrijk.

De Vitality heeft een witte basis en borstelkop en het handvat is omhuld met getextureerd rubber. Het handvat is gripvast en stevig: het is gemakkelijk vast te houden, zelfs als je een rommelige poetser bent en het nat wordt.

De Vitality is compatibel met standaard Oral-B opzetborstels. Die zijn er nu in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van of je wilt bleken, tandplak wilt aanpakken, enzovoort. In het algemeen zeggen we dat het belangrijker is om je borstel goed en regelmatig te gebruiken dan welke opzetborstel je gebruikt.

Je moet je opzetborstel om de drie maanden vervangen en je kunt momenteel vervangingen kopen voor £24.99 voor 12
bij Amazon, hoewel de aanbieding “Deal of the Day” waarschijnlijk voordeliger is en, als je compatibele generieke opzetborstels koopt, nog goedkoper – hoewel je dan misschien aan kwaliteit inlevert.

Prestaties

Zoals je op grond van zijn prijs mag verwachten, is dit een tandenborstel zonder franje. Dat geldt ook voor het feit dat er geen waarschuwingslampje voor de batterij is en geen oplaadlampje. Ik vond het ontbreken van dat laatste een groter probleem. Zet hem op de standaard en je kunt niet zien of hij goed oplaadt. Als je er tegenaan stoot, kun je niet zien of hij nog werkt. De enige manier om te weten of hij is opgeladen is hem te gebruiken.

Ik heb verschillende schattingen gevonden van de levensduur van de batterij van de Vitality, maar in mijn test hield hij het een week lang niet vol bij normaal gebruik (twee keer per dag twee minuten poetsen). Misschien kwam dit doordat hij niet goed was opgeladen, maar dat was onmogelijk te zeggen.

Het was ook erg moeilijk te beoordelen hoe lang het opladen duurde. Uiteindelijk heb ik hem ’s nachts in het stopcontact gestoken en gehoopt dat er niet mee gerommeld was.

De Vitality heeft een éénknopsbediening. De knop steekt uit het handvat en is gemakkelijk in en uit te schakelen. En dat is alles wat u hoeft te doen. Er zijn geen aparte poetsstanden om uit te kiezen.

Vitality's enkele-functie knop

Wat wel aanwezig is, is een timer die u elke dertig seconden waarschuwt (met een dubbele dip in de frequentie van de oscillaties) dat u verder moet gaan met het poetsen van het volgende kwadrant van uw mond. Na twee minuten laat een zoemgeluid van vier slagen u weten dat u lang genoeg gepoetst hebt.

Een timer is een van de kenmerken die wij onmisbaar vinden in een elektrische tandenborstel. De andere is een druksensor, die de Vitality niet heeft. Het is vrij gemakkelijk om te hard te poetsen, wat tandvlees en tandglazuur kan beschadigen. Als u een borstel met een druksensor hebt, zal deze veel vaker gaan branden dan u verwacht.

Maar het grootste minpunt van de Vitality is de poetsprestatie. Hij poetst via het 2D mechanisme van Oral-B, wat betekent dat hij roteert en oscilleert. Maar de meeste elektrische tandenborstels van Oral-B hebben nu 3D prestaties: ze roteren, oscilleren en pulseren, wat voor een veel effectievere reiniging zorgt.

Zet de Vitality aan nadat je een andere Oral-B borstel hebt gebruikt en je merkt meteen het verschil. Hij is zwakker en geeft een minder intense en minder effectieve reiniging.

Vitality borstel

Prijzen

Hoewel de RRP hoger is, wordt de Vitality gewoonlijk verkocht voor £20 in het VK en $20 in de VS. Als je er een wilt, moet je niet meer dan dat betalen. De borstel is op grote schaal verkrijgbaar bij online retailers, maar de prijzen tussen de modellen kunnen variëren. Als u denkt aan kopen,
Amazon in het Verenigd Koninkrijk verkoopt alle modellen voor 20 pond. Amazon
in de VS en
Wal-Mart hebben vergelijkbare aanbiedingen van rond de $20.

Verdict

De Vitality is beter dan een handtandenborstel en als het alles is wat je je kunt veroorloven, dan is het een fatsoenlijke optie. Zijn budget toont zich echter in zijn poetsprestaties, die veel zwakker zijn dan die van de iets duurdere Oral-B borstels. Plus, het ontbreken van een batterijlampje en druksensor maken het moeilijk om hem aan te bevelen. Is de borstel volledig opgeladen en presteert hij naar behoren? Zonder batterijlampje is dat moeilijk te zeggen.

Als je je budget wat verder kunt rekken of kunt wachten op een uitverkoop, zouden we aanraden om eens te kijken naar de
Oral-B Pro 3 3000. Of, voor meer elektrische tandenborstel opties, bekijk onze round-up van
de beste elektrische tandenborstels die we getest hebben.