Beste PC monitors in 2022 kopen


Tegenwoordig zijn beeldschermen niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, of het nu voor het werk is of om te spelen. Een goede PC monitor is een belangrijke aanvulling op een desktop- of laptopcomputer en biedt een betere kijkervaring voor gaming of het bekijken van films. Er zijn zoveel modellen op de markt, gebruik onze gids om de beste PC monitor voor u te vinden.
PC monitor

BenQ GW2780

De beste PC beeldscherm in 2021
De GW2780 is een 27-inch scherm dat gebruik maakt van een combinatie van LED- en IPS-technologieën. Deze PC monitor is ontworpen voor visueel comfort en biedt een FHD 1080p resolutie met Eye-Care, anti-flikkering en blauw licht.
BenQ GW2780

Bekijk de dagprijs

Voor een zeer redelijke prijs is de BenQ GW2780 ontworpen voor alledaagse taken. Het PC-scherm is 27 inch groot met een Full HD-resolutie en een combinatie van LED- en IPS-technologie. Voor een geweldige gebruikerservaring maakt de GW2780 gebruik van BenQ’s exclusieve Eye-Care technologie. Dit is een functie tegen flikkeren en weinig blauw licht. Qua ontwerp heeft hij ultradunne randen en een verborgen kabelbeheersysteem op de standaard.

Bovendien beschikt hij over Brightness Intelligence-technologie voor automatische beeldoptimalisatie met een uitstekende beeldkwaliteit. Met een weergavefrequentie van 80 Hz en een responstijd van 5 ms biedt de PC monitor een kijkhoek van 178° voor meer visueel comfort. Bovendien beschikt hij over HDMI, VGA, DisplayPort en 3,5 mm jack audio-aansluitingen met twee ingebouwde luidsprekers.

AOC 22B2AM

De beste instap PC monitor
Ontdek voor een zeer aantrekkelijke prijs moderniteit en elegantie met deze randloze PC monitor van 22 inch met 3 randen. De AOC 22B2AM biedt een uiterst nauwkeurige Full HD-resolutie met een frequentiesnelheid van 75 Hz en een responstijd van 4 ms.
AOC 22B2AM

Bekijk de dagprijs

Ondanks zijn lage prijs presteert de AOC 22B2AM met een 22-inch Full HD VA-paneel met hoge precisie, ondersteund door een beeldschermfrequentie van 75 Hz en een responstijd van 4 ms. De PC monitor heeft een gestroomlijnd ontwerp, een slanke driezijdige frameloze structuur met een brede kijkhoek van 178°. Hij beschikt ook over een Low Blue Light-modus die schadelijke blauwe lichtstralen blokkeert zonder de weergegeven kleuren te beïnvloeden.

De aansluitmogelijkheden omvatten VGA- en HDMI-poorten, evenals een audio-ingang. Voor de liefhebbers van geluid zijn er twee ingebouwde luidsprekers van 2 watt. De AOC 22B2AM, die gebruik maakt van WLED-achtergrondverlichting, biedt een beeldverhouding van 16:9 met een helderheid van 250 cd/m2 bij een statische contrastverhouding van 3000:1. De PC monitor is kantelbaar, heeft een afneembare voet en is geschikt voor 100 x 100 mm VESA-montage.

SAMSUNG ODYSSEY G9, 49”

De beste high-end PC-beeldscherm
Ontworpen voor fans van grote schermen en meeslepende gaming, de Odyssey G9 is een 49″ 1000R gebogen PC monitor. Dit unieke scherm biedt een 32:9 DWQHD-resolutie met 240Hz en een responstijd van 1ms.
Samsung Odyssey G9 C49G95T

Bekijk de dagprijs

De Samsung Odyssey G9 computer monitor heeft een 49-inch 1000R gebogen VA-paneel voor een resolutie van 5120 x 1440p met een contrast van 2500:1 bij 178° kijkhoeken. Wat prestaties betreft, is er een responstijd van 1 ms en een native frequentie van 240 Hz. Hij ondersteunt FreeSync en G-Sync voor een vloeiende weergave. Hij is uitgerust met een LED-achtergrondverlichting die een helderheid van 2000 cd/m² bereikt.

Ergonomisch, met een kantelverstelling tussen -3° en +13°, een hoogteverstelling van 12 cm en een rotatieverstelling van 15° van links naar rechts. Hij is ook afneembaar en compatibel met een muurbevestiging dankzij de VESA 100 x 100 mm. De PC monitor heeft twee DisplayPort-ingangen, een HDMI-ingang, een hoofdtelefoonuitgang en twee USB 3.0-poorten.

LG 27UL650-W

Een uitstekend computerscherm
De LG 27UL650-W is een 4K UHD-monitor die perfect is voor zowel gaming als kantoorgebruik. Uitgerust met een 27″ IPS-paneel met HDR-technologie, biedt hij veelzijdigheid met een nauwkeurige weergave en een uitstekende vloeiendheid.
LG 27UL650 - 4K IPS Monitor - 27 Inch

Bekijk de dagprijs

De LG 27UL650-W is een 27″ IPS PC monitor met een 4K UHD resolutie van 3840 x 2160p in 16:9 formaat. Hij is zowel geschikt voor kantooractiviteiten als voor gaming. Hij is voorzien van AMD FreeSync technologie gevolgd door een verversingssnelheid van 60Hz met een responstijd van 5ms. Hij is ook voorzien van HDR400 en biedt een helderheid van 350 cd/m2 en een contrastverhouding van 1000:1.

Het IPS-paneel is LED-backlit en heeft een kleurnauwkeurigheid van 99% van het SRGB-kleurenspectrum met kijkhoeken tot 178°. De aansluitmogelijkheden bestaan uit twee HDMI-poorten, een DisplayPort en een 3,5 mm audio-uitgang. Voor extra comfort is de monitor voorzien van een afneembare ergonomische voet die tot 11 cm in hoogte kan worden versteld, 90° kan worden gedraaid en -5° en +15° kan worden gekanteld. Hij is ook VESA-compatibel met 100 x 100 mm.

Hoe kiest u uw PC monitor

Tenzij u een onbeperkt budget hebt, is de keuze van een PC monitor een kwestie van kiezen tussen verschillende criteria. U moet bepalen wat voor u het belangrijkst is (grootte, resolutie, verversingssnelheid, enz.) en op basis daarvan uw keuze maken. Om u te helpen de juiste keuze te maken, volgen hier de belangrijkste criteria, gerangschikt van belangrijkst naar minst belangrijk.
PC monitor kiezen

Criterium 1: Omvang en definitie

De grootte is een belangrijke factor voor het comfort bij het gebruik van een PC monitor. Groter betekent echter niet per se comfortabeler. Bij eenzelfde resolutie is het immers duidelijk dat het aangenamer is een film te bekijken op een groot 32″ scherm dan op een klein 11″ scherm. Anderzijds zal bij het programmeren een kleiner scherm minder oogbewegingen vereisen en dus minder vermoeiend zijn om te gebruiken.

 • 21″ tot 24″: ideaal voor werken en surfen op het internet
 • 24″ tot 27″: ideaal voor gemengd gebruik
 • 27″ en hoger: ideaal voor gamen en films kijken

Naast de grootte is het belangrijk te kijken naar de definitie, d.w.z. het aantal pixels dat op het scherm wordt weergegeven, uitgedrukt als “aantal pixels over de breedte” x “aantal pixels over de hoogte” (bv. 1920 x 1080).

De belangrijkste definities voor 16:9-schermen zijn :

 • 1920 x 1080 (FHD)
 • 2560 x 1440 (QHD)
 • 3840 x 2160 (4K UHD)

De belangrijkste resoluties voor ultrabrede schermen zijn :

 • 2560 x 1080 (UW-FHD)
 • 3440 x 1440 (UW-QHD)
 • 3840 x 1600 (UW-QHD+)

Voor een goede beeldkwaliteit hebt u een definitie nodig die hoog genoeg is, zodat de resolutie (d.w.z. het aantal pixels per inch) ten minste 100 ppi bedraagt.

Concreet zijn dit de definities die in acht moeten worden genomen om een beeld met een goede resolutie te krijgen:

 • Tot 23 inch is een definitie van 1920 x 1080 voldoende;
 • Vanaf 24 inch verdient een definitie van 2560 x 1440 de voorkeur;
 • Vanaf 32 inch, liever een definitie van 3840 x 2160.

Criterium 2: Het type panel

Het paneel is het element van het scherm dat de beelden ondersteunt. De technologie die voor het paneel wordt gebruikt, heeft de grootste invloed op de kwaliteit van het scherm. Het beïnvloedt namelijk alle belangrijke aspecten van het scherm (kleurweergave, helderheid en contrast, verversingssnelheid, responstijd, kijkhoek, enz.)

Momenteel zijn er 3 hoofdtypes van platen:

 • TN: (Twisted Nematic): Dit is een technologie op instapniveau, die veel tekortkomingen heeft (zeer beperkte kijkhoeken, minder natuurgetrouwe kleuren dan bij andere soorten platen, verwassen zwarttinten, enz.) Het enige voordeel van een TN-scherm (afgezien van de prijs) is dat het een uitstekende responstijd biedt en ook een goede verversingssnelheid kan hebben. Als u op zoek bent naar een groot, goedkoop scherm voor FPS-spellen, is dit een goede keuze. Anders is een VA- of IPS-paneel de beste keuze.
 • VA: (Verticale uitlijning): Dit is een interessantere technologie dan TN, ook al is zij niet zonder gebreken. VA-panelen bieden namelijk natuurgetrouwere kleuren, een uitstekend contrast en aanvaardbare kijkhoeken (beter dan TN, maar niet zo goed als IPS). De goede beeldkwaliteit van VA-panelen maakt ze perfect voor het bekijken van films of het spelen van de meeste videospelletjes. Anderzijds hebben ze te lijden onder een slechte reactietijd, waardoor ze ongeschikt zijn voor FPS en andere games die een uitstekend reactievermogen vereisen.
 • IPS: (In-Plane Switching): Dit is in alle opzichten de beste technologie van dit moment. IPS-panelen hebben een responstijd die even goed is als die van TN-panelen, een kleurweergave en contrast die even goed zijn als die van VA-panelen, en zijn in al het andere beter dan VA-panelen (vooral wat kijkhoeken betreft). Als u het zich kunt veroorloven, is dit het type paneel dat u moet kiezen.

Voor de meer welgestelden is het ook mogelijk een Oled TV-scherm te kopen en het als een PC monitor te gebruiken. Deze technologie heeft in grote lijnen dezelfde voordelen als een IPS-scherm, met nog betere kleuren, maar kost ongeveer 5 keer meer.

Criterium 3: Vernieuwingsfrequentie

De verversingsfrequentie (in Hz) bepaalt het aantal keren dat het beeld in één seconde kan worden bijgewerkt. Hoe nauwkeuriger u snelle bewegingen wilt weergeven, hoe hoger de vernieuwingsfrequentie moet zijn (anders wordt het beeld wazig).

Voor kantoorwerk: 60 Hz is voldoende;
Voor het spelen van videospelletjes: 120 tot 144 Hz is het beste;

U kunt natuurlijk kiezen voor een hogere verversingssnelheid, maar tenzij u een professionele gamer bent, zult u het verschil waarschijnlijk niet merken.

Naast de technische mogelijkheden van het scherm in termen van verversingssnelheid, is het belangrijk te controleren of het is uitgerust met Adaptive Sync-technologie (niet te verwarren met Adaptive V-Sync), waarmee de verversingssnelheid kan worden aangepast aan de mogelijkheden van de grafische kaart. Als er niet bij staat dat het scherm Adaptive Sync is, controleer dan of het Freesync compatibel is (of G-Sync als u een Nvidia grafische kaart gebruikt).

Criterium 4: Responstijd

De reactietijd is een doorslaggevend criterium voor gamers. Het is de tijd die het scherm nodig heeft om een pixel van zwart in wit om te zetten en vice versa. Deze tijd, uitgedrukt in milliseconden, moet zo kort mogelijk zijn om onscherpte te voorkomen bij het overschakelen van de ene pixel naar de andere.

Dit zijn de responstijden die de voorkeur verdienen, afhankelijk van uw gebruik:

 • Voor kantoorwerk: responstijd is niet belangrijk
 • Films kijken: 20 ms of minder
 • Videospelletjes spelen: 5 ms of minder

Criterium 5: Kleur

De kwesties van kleurruimte en getrouwheid van het scherm zijn te ingewikkeld om hier in detail te worden besproken. Dit geldt des te meer omdat er vaak grote verschillen bestaan tussen de door de fabrikanten opgegeven technische specificaties en de werkelijkheid.

Om goede kleuren te krijgen, moet u een IPS-scherm (of VA-scherm) kiezen en ervoor zorgen dat het gemakkelijk te kalibreren is. De meeste IPS-schermen hebben een goede dekking van sRGB (de meest gebruikte kleurruimte), maar zijn in de fabriek slecht gekalibreerd. Het belangrijkste is dat ze zonder problemen kunnen worden gekalibreerd, wat niet altijd het geval is.

Criterium 6: Het HDR-label

Het HDR-label geeft aan of het scherm geschikt is voor het bekijken van HDR-inhoud (High Dynamic Range). Deze inhoud gebruikt een breder kleurengamma (8 of 10 bits) dan traditionele inhoud (6 bits). Met andere woorden, de kleuren zijn zowel rijker als levendiger, waardoor het beeld aangenamer is voor het oog.

Net als bij kleur is voorzichtigheid geboden wanneer een beeldscherm beweert HDR-compatibel te zijn. In de meeste gevallen betekent dit alleen dat het een HDR-signaal kan omzetten in een conventioneel beeld, maar niet dat het daadwerkelijk in HDR wordt weergegeven.

Criterium 7: Contrast

Het contrast van een PC monitor is het verschil in intensiteit tussen de helderste en donkerste waarden die het beeldscherm kan weergeven. Verhogen geeft meestal een betere kleurweergave. Het contrast wordt uitgedrukt als een verhouding.

Er moet worden gekeken naar het werkelijke contrast van het scherm en niet naar het dynamische contrast, dat alleen de digitale verbeteringsmogelijkheden van de schermbeelden aangeeft.

Contrast staat vaak in contrast met helderheid. Deze laatste wordt berekend in candela per m2 en drukt de mate van zichtbaarheid van het display uit in een helder verlichte ruimte. Een PC-scherm heeft een goed contrast van 500:1 en een aanvaardbare helderheid van 250 cd/m².

Mat of glanzend?
De afwerking van het scherm, mat of glanzend, beïnvloedt ook het waargenomen contrast. Een glanzend scherm biedt een beter contrast en levendigere kleuren. Anderzijds zal het meer gevoelig zijn voor lichtreflecties dan een mat scherm.

Criterium 8: Verbindingen

Aansluitingen zijn de manier waarop de PC monitor is verbonden met andere randapparatuur, in het bijzonder met de centrale verwerkingseenheid van uw computer. De verbinding met de computer wordt meestal gemaakt met een VGA, DVI, HDMI of Display Port kabel.

Het meest compatibel is HDMI: de meeste recente grafische kaarten hebben HDMI-poorten. Deze zijn te verkiezen boven VGA-kabels die nog een analoge transformatie door de grafische kaart en het beeldscherm moeten ondergaan voordat het signaal aankomt.

De beste is Display Port: Display Port-kabels bieden een hogere bandbreedte dan HDMI-kabels. Met een hogere bandbreedte zendt de kabel meer signalen tegelijk uit. In de praktijk is vaak een displayportkabel nodig om verversingsfrequenties van meer dan 120 Hz te bereiken.

Criterium 9: De kijkhoek

De kijkhoek bepaalt de maximale hoek van waaruit de PC monitor kan worden bekeken zonder verlies van beeldkwaliteit. Hoe breder deze hoek, hoe meer u het zich kunt veroorloven om uw positie voor het scherm te variëren of om het met meerdere mensen te bekijken.

Wij bevelen ten minste 120° tot 140° aan. Dit is een getal gebaseerd op de verticale en horizontale hoeken van het scherm. De horizontale hoek is echter het belangrijkst, omdat het scherm langs deze as zal worden bekeken.

Naast de kijkhoek is het ook van belang te kijken naar de kantelhoek. Hoe groter dit getal, hoe gemakkelijker het zal zijn om het scherm naar boven en beneden bij te stellen naargelang wat het meeste comfort biedt.

Criterium 10: De monitor stand

Als u de oorspronkelijke voet van uw monitor wenst te behouden, is het belangrijk na te gaan of u hiermee het scherm zowel in de hoogte als in de neiging kunt verstellen. Sommige monitorstandaards laten alleen toe dat het scherm wordt gekanteld, maar hebben een vaste hoogte. Als u uw monitor in een verticale positie wilt gebruiken, moet u ook controleren of de standaard het mogelijk maakt het scherm te draaien.

Als u de standaard niet wilt gebruiken, maar uw scherm aan een muurbeugel of een scharnierarm wilt bevestigen, moet u controleren of het scherm de juiste schroefdraad aan de achterkant heeft (dit is meestal het geval bij alle nieuwere schermen, maar het is het beste om zeker te zijn).

Wat zijn de belangrijke kenmerken van een gaming PC schermen?

Er zijn heel wat keuzemogelijkheden en nog verwarrender marketingtermen waar gamers zich doorheen moeten worstelen wanneer ze op zoek zijn naar een nieuwe PC monitor. Hier zullen we de functies onderverdelen waar gamers echt van profiteren.

De meest competitieve gamers moeten prioriteit geven aan snelheid, waarvoor hoge verversingsfrequenties (144Hz of hoger) en snellere reactietijden nodig zijn. Dit zal u waarschijnlijk beperken tot 25 of 27 inch, mogelijk met een lagere pixeldichtheid en zonder uitgebreide kleuren of HDR.

Maar misschien bent u een casual gamer en merkt u het verschil niet tussen 60 fps of 144 fps. U kunt genoegen nemen met 75Hz of zelfs 60Hz in combinatie met FreeSync- of G-Sync-technologie en prioriteit geven aan factoren als hoge beeldkwaliteit en pixeldichtheid. U kunt dan kiezen voor een PC monitor van 30 inch of groter. Als uw budget het toelaat, kunt u zelfs een 4K-PC monitor met HDR-technologie overwegen.

De verschillende types van computerschermen

IPS PC monitoren

IPS-technologie (In-Plane Switching voor de nieuwsgierigen) is vooral gericht op heldere, levendige kleuren en uitstekende kijkhoeken. De kleurweergave en de grote kijkhoeken zijn de reden waarom het IPS-paneel ook door smartphonefabrikanten wordt gebruikt. Het IPS-paneel is betaalbaar, maar in de loop der jaren is ook zijn grootste minpunt verbeterd: de responstijd.

IPS-panelen zijn over het algemeen trager dan TN-panelen, maar de fabrikanten van IPS-panelen beginnen dit probleem aan te pakken. Nu kunt u veel modellen vinden die onder de 5 ms gaan.

Voordelen

 • Mooie kleuren
 • Brede kijkhoeken
 • Redelijk geprijsd

Nadelen

 • Lagere responstijd dan TN-schermen

Wanneer kiest u een IPS-paneel?

Wij raden u aan een IPS-paneel voor uw computerscherm te kiezen als u uw pc op een gemengde manier gebruikt, zonder noodzakelijkerwijs de voorkeur te geven aan videogames. Als u bereid bent een beetje reactietijd op te offeren voor een betere schermkwaliteit, dan is het IPS-paneel iets voor u.

TN panel PC monitoren

Nadat we de IPS-optie hebben bekeken, moeten we kijken naar zijn concurrent, het TN-paneel (Twisted Nematic, nog steeds voor de nieuwsgierigen). Deze laatste zijn een must als u veel belang hecht aan de latentietijd tussen de grafische kaart en het scherm. Voor een goed IPS-paneel komen we over het algemeen uit op 1 ms voor 5 ms. Om deze reden is het TN-paneel erg populair bij gamers. Bovendien zijn de prijzen zeer concurrerend.

Het TN-paneel heeft echter een paar tekortkomingen. De kleurweergave en de kijkhoeken zijn eerder middelmatig, op sommige modellen zelfs ronduit slecht.

Voordelen

 • Zeer concurrerende prijs
 • Top latentietijd

Nadelen

 • Meer dan gemiddelde beeldweergave
 • Slechte kijkhoeken

Wanneer kiest u een PC-scherm met een TN-paneel?

Kortom, in tegenstelling tot het IPS-paneel verdient het TN-paneel de voorkeur als latentie voor u het belangrijkst is en u uw computer dus hoofdzakelijk gebruikt voor gaming.

PC-schermen met een VA-paneel

Met een VA (Vertical Alignment) paneel heb je prachtige beelden maar een paneel dat veel te traag is voor de meeste games. We zullen het uitleggen.

VA-panelen, die vooral gericht zijn op diep zwart en hoog contrast, zijn populair bij mensen die regelmatig met video werken of bij wie het scherm vooral wordt gebruikt om films te bekijken.

Net als bij IPS-panelen hebben VA-panelen echter te kampen met latentie. Dus, ook al proberen de nieuwe modellen dit te compenseren, je voelt nog steeds het verschil met een TN paneel.

Voordelen

 • Rijke kleuren en opvallende contrasten die prachtige beelden opleveren

Nadelen

 • Kijkhoeken niet noodzakelijk transcendent
 • Trage latentietijd

Wanneer kiest u een VA-paneel voor uw PC-scherm?

Als u uw computer hoofdzakelijk gebruikt om films te bekijken of video’s te bewerken, is het VA-paneel iets voor u.

OLED PC-schermen

Het LED (Light-Emitting Diode) scherm moet niet verward worden met de vorige schermen. Het is in feite een weergavetechnologie die wordt aangetroffen in bepaalde schermen, met name OLED-schermen. Deze bijzondere beeldschermen maken voor hun displays niet langer gebruik van vloeibare kristaltechnologie, maar vertrouwen op LED voor een opvallende kwaliteit.

Het OLED-scherm is de absolute LCD-oplossing: diepe zwarttinten, meer dan snelle reactietijden, de mogelijkheid van flexibele schermen, sterk bewerkte contrasten…

Zo vinden we in alle opzichten ideale prestaties.

Voordelen

 • Weelderig beeld
 • Minimale reactietijd

Nadelen

 • Nog niet wijdverspreid genoeg

Wanneer kiest u een OLED-scherm?

Wat uw behoeften ook zijn, als u de mogelijkheid hebt, zijn OLED-schermen een ideale oplossing

Gebogen PC-scherm of Plat PC beeldscherm

Gebogen PC-scherm

Gebogen PC monitoren bieden over het algemeen veel schermruimte, zodat u meerdere documenten en vensters tegelijk kunt weergeven. Door hun kromming krijgen gebruikers echter het beste effect als ze direct in het midden van het scherm zitten.

Dit betekent dat u eigenlijk maar één monitor op uw bureau kunt hebben. Als u de voorkeur geeft aan een opstelling met meerdere monitoren, is dit geen goede oplossing voor u.

Flat panel PC monitor

Platte beeldschermen daarentegen zijn perfect voor iedereen die een opstelling met meerdere beeldschermen wil. Bovendien zijn platte beeldschermen de monitor bij uitstek voor wandmontage, omdat het platte beeldscherm vanuit verschillende hoeken beter te zien is dan gebogen beeldschermen.

En ten slotte zijn gebogen PC monitoren relatief duur, terwijl platte beeldschermen met dezelfde afmetingen en resolutie doorgaans veel minder kosten.

Conclusie

Beide hebben voor- en nadelen, afhankelijk van hoe u ze wilt gebruiken. Gebogen C-schermen geven minder schittering en zijn meeslepender.

Flat panel PC monitoren zijn daarentegen goedkoper en meer geschikt voor mensen die een multi-scherm opstelling willen.

Waarom een PC beeldscherm kopen?

Nuttig voor computergebruik
De PC monitor is een van de belangrijkste elementen voor de toegang tot computers. Het is het enige onderdeel dat het mogelijk maakt het scherm met een computer te gebruiken. De computer zou zeker niet functioneren zonder monitor.

Wat u ook wilt doen met een computer, het zal niet mogelijk zijn zonder een PC monitor.

Het PC-scherm is des te belangrijker omdat het een kwestie van gebruikerscomfort is. Zonder beeld en zonder een goed beeldscherm zou het werken op een computer al snel een karwei worden, of zelfs een hel.

Multifunctioneel in gebruik
Een PC monitor kan aan vele behoeften voldoen en is verkrijgbaar in verschillende modellen die zijn ontworpen om zo goed mogelijk aan de specifieke eisen van de gebruiker te voldoen.

Een PC monitor kan bijvoorbeeld nuttig zijn om verbinding te maken met het internet en op het web te surfen, om e-mails te lezen en te verzenden, om te typen of om software voor werkdoeleinden te gebruiken.

Een PC monitor kan ook worden gebruikt om films en video’s te bekijken, om opnames op om het even welk medium te bekijken, om diavoorstellingen uit te voeren, om foto’s te bekijken…

Met een PC monitor kunt u veel dingen doen, zowel professioneel als persoonlijk.

Speciaal als het op videospelletjes aankomt
De PC monitor krijgt een geheel nieuwe dimensie wanneer hij wordt gebruikt voor videospelletjes. Deze specifieke activiteit vereist een krachtige PC monitor die in staat is een snelle en goede weergave te bieden, afhankelijk van het soort videospel.

De PC monitor wordt dan een instrument zonder hetwelk de speler niet zou kunnen concurreren met andere liefhebbers. Het bepaalt ook de kwaliteit van de spelervaring.

Bij de keuze van een PC monitor spelen vele factoren een rol, al was het maar om de grootte, de resolutie, de kijkhoek, de vernieuwingsfrequentie, de weergavetechnologie, de responstijd van de PC monitor te noemen…

Stabiel in termen van technologische ontwikkelingen
De PC monitor is een van de duurste onderdelen van een computer, niet alleen omdat het een van de belangrijkste onderdelen is, maar ook omdat hij minder vaak verandert dan andere onderdelen.

In feite zal de PC monitor technologisch niet zo snel verouderd zijn als de processor of de grafische kaart die zich in de CPU van de computer bevindt.

Als u de meest geavanceerde PC monitor koopt, hebt u meer tijd voordat hij verouderd is. De gebruiker zal gemiddeld 5 jaar op dezelfde monitor doorbrengen voordat hij de behoefte voelt om hem te vervangen. Het is dus een investering die op lange termijn de moeite waard is.

Verscheidenheid in ontwerp
Een PC monitor kopen is een plezier, want het is een artikel dat u comfortabel, maar bovenal esthetisch in uw kantoor wilt hebben. Er zijn veel verschillende maten van PC monitoren, evenals ontwerpen.

De PC monitor is ook verkrijgbaar in verschillende gamma’s, zodat u een ruime keuze hebt bij uw aankoop. Of u nu een klein of groot budget hebt, het vinden van een functionele PC monitor is altijd mogelijk.

U kunt ook kiezen voor de meer futuristische modellen die veel flair toevoegen aan uw huis, maar duurder zijn in aanschaf.

De verschillende merken van computer monitors

Naar onze mening zijn de beste merken van PC monitoren in 2022 :

HP

HP besteedt veel aandacht aan de levensduur van zijn apparatuur. Met goede prestaties, HP PC monitoren zijn echt aantrekkelijk. Als u urenlang werkt, is er niets beter dan een HP monitor. Het merk biedt ergonomie en functies waar u onmiddellijk verliefd op zult worden.

Samsung

Samsung heeft zich altijd onderscheiden door de kwaliteit van zijn fabricage. Of het nu gaat om een smartphone, tablet of pc, het Koreaanse merk weet wat het doet als het gaat om schermen. Samsung produceert gebogen schermen voor meervoudig gebruik.

Asus

ASUS is het beste merk van gebruiksvriendelijke PC-schermen ter wereld. Met schermen met een extreem hoge definitie en een ongelooflijke prijs/prestatie-verhouding biedt Asus de beste PC monitoren ter wereld. Het merk biedt monitoren die zijn gemaakt van hoogwaardige materialen.

LG

LG is een populaire en betrouwbare fabrikant van PC monitoren. Het heeft een plaats veroverd in de markt van high-end PC monitoren en heeft zich met trots gepositioneerd als een van de beste monitormerken ter wereld! Over het algemeen zijn LG monitoren te goed en zelfs veel grote bedrijven gebruiken LG panelen, omdat zij de beste geïntegreerde en high-end displays hebben.

Dell

DELL blijft ook in 2020 een van de beste merken PC monitoren ter wereld. In de meeste kantoren of zelfs thuis ziet u overal Dell monitoren. Dat komt omdat Dell monitoren het meest geschikt zijn voor een kantoor.

Hoeveel kost een computer beeldscherm?

Onderstaand diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

 • Instapniveau: € 70 tot € 100
 • Middenklasse: € 100 tot € 250
 • Top of the range: + meer dan €250

Tips

Kalibreer eerst uw toestel.

Wanneer u een monitor voor de eerste keer instelt, gebruikt u de ingebouwde kalibratie-instellingen om het beeld van uw beeldscherm aan te passen. Een juiste configuratie op basis van de bijgeleverde instructies kan de algehele beeldkwaliteit van uw monitor aanzienlijk verbeteren.

Van bureaublad naar scherm.

Als u niet zeker weet welke maat monitor u moet kopen, gebruik dan een meetlint om de beschikbare en ideale ruimte op uw bureau in te schatten. Vergeet niet dat de afmetingen van een beeldscherm de diagonale afstand tussen de tegenover elkaar liggende hoeken weergeven.

USB-poorten.

Als u extra USB-poorten nodig hebt in uw computerinstallatie, zoek dan naar een monitor met een ingebouwde USB-hub. Sommige monitoren hebben tot wel vier extra USB-poorten.

Opstelling met twee monitoren.

Als u een breedbeeldmonitor nodig hebt, maar dit buiten uw budget ligt, kunt u overwegen twee traditionele breedbeeldmonitoren te kopen om naast elkaar te gebruiken.

Draai de display.

Voor degenen die de wereld vanuit een ander perspectief willen zien, in plaats van in landschapsmodus, biedt Windows 10 de mogelijkheid om het scherm te draaien zodat de monitor in portretmodus kan worden gebruikt.

Recent Content