Pepermunt Warme Chocolademelk


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Zelfgemaakte pepermunt warme chocolademelk komt ter plaatse op een kille dag. Zie hoe gemakkelijk het is om deze rijke, decadente drank thuis in slechts 5 minuten te maken!

Pepermunt warme chocolademelk in glazen mokken gegarneerd met slagroom en geplette zuurstokken.

Waarom je van dit recept zult houden

  • Heerlijk rijke en decadente warme chocolademelk op smaak gebracht met pepermunt, dit drankrecept is gemaakt met chocoladesiroop, pepermuntsiroop en volle melk. Het is een recept voor warmte en drank.
  • In de winkel gekocht of zelfgemaakte siropen kan worden gebruikt, maar zelfgemaakt is natuurlijk het beste omdat je precies weet wat er in de siroop gaat. Maak de siropen van tevoren op smaak en zoet koffie en thee.
  • De slagroom is wat deze drank extra speciaal maakt. Gebruik mijn truc van het gebruik van een handopschuimer en maak luchtige slagroom in letterlijke seconden. Het is niet nodig om omvangrijke apparaten te verwijderen om slagroom te maken!
  • Er zit geen koffie in deze pepermunt warme chocolademelk, maar als je een beetje toevoegt, heb je een pepermunt mokka.

Wil je meer warme chocolademelk recepten? Probeer de klassieke warme chocolademelk te maken, mijn superrijke en dikke Earl Grey Warme Chocolademelk of Matcha Warme Chocolademelk voor de matcha geobsedeerd.

Opmerkingen over ingrediënten

Pepermunt warme chocolademelk ingrediënten.
  • Chocoladesiroop
    Huisgemaakte chocoladesiroop helemaal opnieuw gemaakt is de beste optie, maar als je wilt krijgen in de winkel gekocht, dat werkt ook.
  • Pepermuntsiroop
    Gemakkelijk huisgemaakte muntsiroop met slechts 3 ingrediënten: suiker, water en pepermuntthee. Super makkelijk te maken. Of u kunt in de winkel gekochte pepermuntsiroop gebruiken.
  • Melk
    Volle melk maakt deze drank de romigste, maar je kunt elke soort melk gebruiken die je wilt.
  • Zware crème
    Om de weelderige slagroom topping te maken.
  • Suiker
    Om de slagroom zoeter te maken, gebruikt u witte kristalsuiker die het gemakkelijkst in de drank wordt gemengd.
  • Gemalen zuurstok
    Een optionele garnering om je drankje af te maken.

GERELATEERD: Starbucks Pepermunt Mokka

Stapsgewijze instructies

Vier foto's met de stappen om pepermunt warme chocolademelk te maken.

Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.

  1. Maak slagroom topping.
    Suiker en zware room worden samengeklopt met behulp van een handheld melkopschuimer. Luchtige slagroom wordt binnen enkele seconden gemaakt.
  2. Meng melk en chocoladesiroop in een pan en roer op laag vuur.
  3. Haal van het vuur en roer er pepermuntsiroop door.
  4. Giet pepermunt warme chocolademelk in een mok en bedek met slagroom.
    Gebruik een lepel om de slagroom in de drank te scheppen. Voeg gemalen zuurstok toe als een optionele garnering.
Mijn handheld melkopschuimer

Foto credit: amazon.com

Maak razendsnel slagroom voor drankjes met deze gebruiksvriendelijke gadget. Klop slagroom tot donzige perfectie in seconden.

KOOP NU

Tips van experts

  • Huisgemaakte chocoladesiroop en pepermuntsiroop kan van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Zodra de siropen zijn gemaakt, is het gewoon een kwestie van opwarmen en de melk en de siropen combineren.
  • Een optie is om pepermuntsiroop toe te voegen aan de zware room in plaats van de suiker om pepermunt slagroom te maken. Haal de suiker eruit en vervang door 1 eetlepel pepermuntsiroop.
  • De slagroom kan zo stijf of zacht worden gemaakt als je wilt door de tijd die je klopt aan te passen. Als je een meer gietbare slagroom wilt met zachte pieken die gemakkelijker in de drank roeren, klop dan totdat het iets dikker wordt. Zorg ervoor dat u de handopschuimer op en neer beweegt om lucht in de room te krijgen.
  • Slagroom kan van tevoren worden gemaakt en maximaal 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte container worden bewaard. Roer het een beetje, want het kan een beetje leeglopen.

Vragen die u mogelijk heeft

Wat zit er in een Starbucks pepermunt warme chocolademelk?

Starbucks maakt hun pepermunt warme chocolademelk met 2% melk, mokkasaus, pepermuntsiroop, slagroom en donkere chocoladekrullen. In tegenstelling tot de zelfgemaakte siropen waar je elk ingrediënt kent dat erin gaat, bevatten hun ingrediënten zoals natriumbenzoaat, citroenzuur en carageenan.

Kan ik dit drankje in de magnetron maken?

Dat kan, maar het kan een beetje rommelig zijn als de melk overloopt. Als u een magnetron wilt gebruiken, verwarm dan 15 seconden per keer en zorg ervoor dat de melk niet kookt.

Zit er cafeïne in pepermunt warme chocolademelk?

Yup, er zit cafeïne in chocolade, dus er zit cafeïne in pepermunt warme chocolademelk. Er zit ongeveer 20 mg cafeïne in een drankje van 12 ounce, wat niet veel cafeïne is, vooral als je het vergelijkt met een kopje zwarte koffie met ongeveer 240 mg.

Pepermunt warme chocolademelk in een glazen mok met slagroom en gemalen zuurstok.

Aanverwant

Heb je dit gemaakt? Ik wil graag van je horen! Laat hieronder een sterrenbeoordeling achter of laat een beoordeling achter in de opmerkingen sectie.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!

Makkelijke Pepermunt Warme Chocolademelk

Auteur: Jee Choe

Heerlijke warme chocolademelk op smaak gebracht met pepermunt.

Voorbereidingstijd 5 Minuten

Totale tijd 5 Minuten

  • Zelfgemaakte of in de winkel gekochte siropen kunnen worden gebruikt.
  • Volle melk maakt de romigste pepermunt warme chocolademelk, maar je kunt elke soort melk gebruiken die je wilt.
  • Huisgemaakte chocoladesiroop en pepermuntsiroop kan van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Zodra de siropen zijn gemaakt, is het gewoon een kwestie van opwarmen en de melk en de siropen combineren.
  • Een optie is om pepermuntsiroop toe te voegen aan de zware room in plaats van de suiker om pepermunt slagroom te maken. Haal de suiker eruit en vervang door 1 eetlepel pepermuntsiroop.
  • De slagroom kan zo stijf of zacht worden gemaakt als je wilt door de tijd die je klopt aan te passen. Als je een meer gietbare slagroom wilt met zachte pieken die gemakkelijker in de drank roeren, klop dan totdat het iets dikker wordt. Zorg ervoor dat u de handopschuimer op en neer beweegt om lucht in de room te krijgen.
  • Slagroom kan van tevoren worden gemaakt en maximaal 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte container worden bewaard. Roer het een beetje, want het kan een beetje leeglopen.

Calorieën: 785 | Koolhydraten: 104g | Eiwit: 11g | Vet: 38g | Verzadigd vet: 23g | Cholesterol: 132Mg | Natrium: 209Mg | Kalium: 565Mg | Vezel: 2g | Suiker: 90g | Vitamine A: 1549Iu | Ascorbinezuur: 1Mg | Calcium: 335Mg | Ijzer: 3Mg