Philips introduceert de Sonicare DiamondClean 9000

De nieuwe elektrische tandenborstel van Philips heeft geen functies die we nog niet eerder hebben gezien, maar hij heeft alles wat je van een chiquere tandenborstel zou willen.

Bij de Sonicare DiamondClean 9000 ligt de nadruk op uitmuntende gebitsreiniging. In het persbericht wordt zelfs een buitengewone claim gedaan: de tanden worden in één dag witter. De meeste tandenborstels maken geen beloften die zo precies en testbaar zijn als deze, dus we zijn erg benieuwd of we hem kunnen uitproberen.

Toch heeft hij alle functies die je zou verwachten.

Er zijn vier reinigingsstanden, met drie intensiteitsinstellingen op elke stand. Clean is voor dagelijks gebruik, White+ is voor vlekverwijdering. Er is ook tandvleesgezondheid en Deep Clean+. Met de intensiteitinstellingen kunt u de poetsprogramma’s aan uw wensen aanpassen. Dus als u last heeft van bloedend tandvlees of gevoelige tanden, kunt u het juiste programma gebruiken, maar dan op een zachtere stand.

Het apparaat heeft ook een poetspacer, die u vertelt wanneer u van het ene naar het andere deel van uw mond moet gaan. De meeste mensen hebben de neiging om een bepaald deel van de mond te veel te poetsen en andere delen te verwaarlozen, dus dit is een nuttige functie bij het trainen van gebruikers om hun tanden goed te poetsen.

Er is een druksensor, om u te laten weten of u te hard poetst, en een herinnering voor het vervangen van de opzetborstel. Deze functies zorgen ervoor dat u altijd optimaal poetst.

Ten slotte heeft hij een EasyStart-instelling, die bedoeld is voor mensen die nog nooit een elektrische borstel hebben gebruikt. Het vermogen wordt geleidelijk opgevoerd tijdens de eerste poetsbeurten, zodat de gebruiker vertrouwd raakt met zijn nieuwe apparaat.

Philps DiamondClean 9000

Hij wordt geleverd met een glazen oplader en een reisetui met USB-oplader. Dit is iets wat we altijd graag zien, omdat het reizen met uw elektrische tandenborstel zo veel eenvoudiger maakt.

Hij is app-verbonden en compatibel met Android en Apple.

Samen met de top-of-the-line look en functies komt een top-of-the-line prijs: £340 bij lancering. Maar daar houdt de prijs niet op. Om de verschillende reinigingsprogramma’s optimaal te benutten, moet u ze in combinatie met verschillende opzetborstels gebruiken. De DiamondClean 9000 wordt geleverd met één opzetborstel, geoptimaliseerd voor plakbeheersing, maar u kunt andere opzetborstels kopen die zijn geoptimaliseerd voor whitening, tong- en tandvleesverzorging, enzovoort.

Met een borstel die zo duur is, lijkt het nogal brutaal om gebruikers te vragen om ook voor andere opzetborstels te betalen. Hopelijk betekent dit dat de poetservaring gewoon zo goed is.

De Sonicare DiamondClean 9000 is vanaf 10-11 juli
Amazon UK vanaf 10-11 juli en zal £340 kosten bij lancering. Als je wilt zien welke elektrische tandenborstels wij op dit moment het hoogst waarderen, bekijk dan onze round-up van de
beste elektrische tandenborstels van 2020.