Philips’ paradepaardje Sonicare 9900 Prestige reageert op de manier waarop u poetst


De huidige trend op het gebied van elektrische tandenborstels in het topsegment is technologie die feedback geeft terwijl u poetst.

Neem
Oral-B’s iO 9. Hij heeft niet alleen een druksensor die je laat weten of je te hard poetst en een aftelklok die aangeeft hoelang je nog over hebt van de door de tandarts aanbevolen poetstijd van twee minuten, maar de app geeft je ook gedetailleerdere feedback. (Plus, het OLED scherm op de borstelhendel zal reageren met een smiley of verdrietig gezicht, afhankelijk van hoe goed je hebt gepoetst).

Open de Oral-B app en je krijgt real-time informatie over hoe lang je elk deel van de mond hebt gepoetst en welke gebieden je misschien verwaarloost. Het is redelijk effectief en zal zeker helpen bij het stimuleren van beter poetsen van mensen die de neiging hebben om te zone-out, of die vaak een tikje krijgen van hun hygiënist.

Tot nu toe had Philips de slimme functionaliteit van zijn borstels niet helemaal op dezelfde manier onder de knie. Het vorige paradepaardje,
de DiamondClean 9000, levert uitstekende prestaties en heeft instelbare instellingen waarmee u precies de druk kunt kiezen die u wilt, maar de app staat niet centraal in de manier waarop deze werkt. De app is er vooral om een logboek bij te houden van de borstelsessies en om gemakkelijk opzetborstels en andere accessoires te kunnen bijbestellen.

Sonicare 9900 Prestige functies

De nieuwe Philips-borstel, de Sonicare 9900 Prestige, kan daar echter verandering in brengen. Hij biedt niet alleen poetsbegeleiding, maar de borstel zelf reageert ook als u uw tandvlees dreigt te beschadigen.

Als u met de 9900 Prestige te hard poetst, wordt u daar niet alleen op geattendeerd, maar wordt ook de intensiteit aangepast, zodat u niet te hard poetst.

Het gebruikt ook sensoren om te controleren hoe hard je drukt tijdens het poetsen en welke bewegingen je gebruikt, en verzamelt ook informatie over hoe lang en hoe vaak je poetst. Wanneer u inlogt op de AI-gestuurde app, toont deze u uw statistieken en geeft advies over hoe u uw poetsprestaties kunt verbeteren.

Accessoires

Wat ons het meest beviel aan de DiamondClean 9000 waren de goed ontworpen accessoires, waaronder een slanke reisetui met een ingebouwde USB-C oplaadpoort. Het lijkt erop dat Philips de lat nog hoger heeft gelegd voor de 9900 Prestige, met een nog plucheer reisetui (ook met USB-oplader).

Een ander pluspunt is dat de nieuwe borstel wordt geleverd met een alles-in-één borstelkop die goed is voor tandplak, vlekken en tandvleesverzorging. Voorheen stimuleerde Philips het gebruik van verschillende opzetborstels voor verschillende vormen van mondverzorging. Dit betekent natuurlijk dat je meer opzetborstels moet kopen en dat je ze moet verwisselen, wat wij niet zo leuk vonden.

Prijs en uitgave

De 9900 Prestige kost 299 pond, wat een verrassing is, aangezien de DiamondClean 9000 momenteel 340 pond kost
op de Philips site, hoewel je hem voor £249.97 kunt kopen
bij Amazon. Hij is verkrijgbaar vanaf april 2021.

We zullen moeten wachten tot we de kans krijgen om het te reviewen om te zien of de app zijn belofte waarmaakt. Lees ondertussen voor meer informatie over elektrische tandenborstels uit het topsegment onze reviews van de
Oral B iO, de
Philips Sonicare DiamondClean 9000 of bekijk alle
de beste elektrische tandenborstels die we hebben getest.

Recent Content