Philips Series 7000 Baard- en stoppelbaardzuigtrimmer review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Sterke batterijlevensduur
  • Vacuüm reinigt losse haren
  • Veel instellingen

Nadelen

  • Ineffectieve detail trimmer
  • Niet waterdicht
  • Enigszins prijzig

Ons oordeel

De Philips Series 7000 is een aantrekkelijke, effectieve baardtrimmer die aan de basisprincipes voldoet – veelzijdige instellingen en een indrukwekkende batterijlevensduur – maar ook iets extra’s biedt in de vorm van de vacuümkamer.

Als er één industrie is die heeft genoten van een coronavirus lockdown boom, dan moeten het wel baard en stoppeltrimmers zijn. Ik weet dat ik niet de enige ben die besloot zich niet te scheren toen ik mezelf binnenshuis opsloot, en ik weet zeker dat ik ook niet de enige ben die snel besefte dat een ongetrimde baard een zonde is tegen mens en God.

Als je je baard laat staan, ziet hij er vreselijk uit. Een trimmer is dus noodzakelijk, of je hem nu laat groeien of gewoon in toom wilt houden. Er zijn er genoeg, maar de Philips Series 7000-baardtrimmer biedt een goede mix van betrouwbare prestaties, interessante functies en een prijskaartje dat niet veel zal kosten.

Ontwerp en constructie

Esthetiek is waarschijnlijk niet je eerste zorg bij het kopen van een baardtrimmer, maar je wilt toch iets dat geen totale schande is voor je badkamerkastje.

Philips Series 7000 Baard- en stoppelbaardzuigtrimmer review

De Series 7000 heeft een vrij strak ontwerp dat modern en comfortabel aanvoelt. De matzwarte afwerking is zowel aantrekkelijk als praktisch – het is gemakkelijk schoon te houden en zorgt ervoor dat verdwaalde haartjes minder opvallen.

Dankzij de enigszins gripvaste afwerking ligt de Series 7000 stevig in de hand en is hij comfortabel gebogen zodat hij goed in de hand ligt. Bovenaan vind je de geïntegreerde vacuümkamer – meer daarover later – die er verrassend cool uitziet voor een scheerapparaat. Het enige minpuntje is het transparante plastic, zodat je altijd je getrimde uiteinden kunt zien – maar dat is tenminste een goed geheugensteuntje om de trimmer schoon te houden.

Een klein ongemak – de gebogen vorm betekent dat de trimmer niet verticaal rechtop blijft staan tenzij er iets is om tegenaan te leunen, wat een beetje vervelend is in krappe kasten, maar nauwelijks een spelbreker.

Philips Series 7000 baardtrimmer en stoppelbaardtrimmer review

De bediening is minimaal. Een enkel LED-lampje aan de voorkant geeft aan dat de trimmer aan staat en wordt opgeladen, en er is een grote, moeilijk te missen aan/uit-knop om de trimmer aan en uit te zetten. Daarboven zit de lengteregelaar: een handige draaiknop die net genoeg kracht kost om te draaien zodat je je niet per ongeluk korter scheert dan de bedoeling was, en die prettig vastklikt en robuust is.

De Series 7000 wordt geleverd met een kam en een trimmer, en beide zijn gemakkelijk aan en uit te klikken met minimale poespas.

Een baardtrimmer is waarschijnlijk niet het meest sexy stukje techniek dat je ooit in huis haalt, maar Philips heeft er alles aan gedaan om de Series 7000 een plaats in je badkamerkastje te geven.

Functies en kenmerken

Hoe werkt het eigenlijk bij het trimmen van je baard?

Philips Series 7000 Baard en stoppels Vacuumtrimmer review

Om te beginnen heb je de keuze uit twintig lengte-instellingen met intervallen van 0,5 mm, van 0,5 tot 10 mm, allemaal te bereiken via dezelfde eenvoudige draaiknop. Dat betekent dat dit apparaat goed is voor stoppels tot korte baarden, hoewel je voor iets langer waarschijnlijk beter kunt kijken naar een tondeuse of een gewone schaar.

Dat is een behoorlijk bereik, en omdat het zo eenvoudig is om tussen de instellingen te schakelen, is de Series 7000 zeer geschikt voor mensen die verschillende delen van hun baard op verschillende lengtes trimmen.

Samen met de kam is het trimmen soepel en comfortabel, en de Series 7000 biedt genoeg kracht om in ieder geval mijn lockbaard aan te kunnen.

Philips Series 7000 Baard- en stoppelbaardzuigtrimmer review

De trimmer is minder indrukwekkend – ontworpen om je moeilijk bereikbare plekjes te laten trimmen en de randen van bakkebaarden of een snor te laten detailleren, vond ik hem moeilijk te manoeuvreren en verrassend slecht in het daadwerkelijk afknippen van haar, wat eigenlijk het belangrijkste is waar hij voor bedoeld is. Het is oké in een noodgeval, maar het is de echte zwakke plek hier.

Als ondersteuning is er de geïntegreerde stofzuiger. Dit draagt eigenlijk niets bij aan hoe de Series 7000 je haar trimt, maar doet in plaats daarvan zijn best om al het losse haar op te zuigen voordat het valt.

Het vacuüm vangt niet alles op – dus je zult nog steeds een beetje moeten oppassen met waar je scheert – maar het voorkomt wel de ergste rommel. Het leegmaken is eenvoudig, maar je zult ermee moeten leven dat er altijd wat haartjes aan de randen blijven plakken en het scheerapparaat nooit meer brandschoon wordt.

Philips Series 7000 Baard- en stoppelbaard vacuümtrimmer review

Dat komt deels omdat de Series 7000 niet waterdicht is, dus je kunt hem niet onder de douche gebruiken of de vacuümkamer uitwassen. Je kunt de kam, de trimmer en de mesjes wassen als je ze eenmaal uit de behuizing hebt gehaald – zolang je ze maar goed afdroogt – maar de behuizing kun je helemaal niet wassen.

Je zou denken dat het vacuüm een grote impact zou hebben op de levensduur van de batterij, maar de Series 7000 gaat nog steeds tot 60 minuten mee op één lading, wat veel langer is dan je nodig zou moeten hebben om je baard te trimmen. En als de batterij leeg is, of je vergeet hem bij te vullen, dan kun je hem ook gebruiken terwijl hij op het lichtnet is aangesloten.

Prijs en beschikbaarheid

Met zijn RRP van £80/$55 is de Series 7000 prijzig in het Verenigd Koninkrijk, maar gelukkig is hij voor veel minder dan dat overal verkrijgbaar. Op het moment van schrijven kun je hem kopen bij
Amazon,
John Lewis, of
Boots voor slechts £50, en voor die prijs is het een beetje een koopje.

Philips Series 7000 Baard- en stoppelbaardzuigtrimmer review

Er zijn goedkopere
scheerapparaten en trimmers – kijk naar onze selectie van de
beste elektrische scheerapparaat aanbiedingen voor wat inspiratie – maar weinigen die dit kunnen evenaren op functies of batterij prestaties voor die prijs.

Verdict

De Philips Series 7000 is een aantrekkelijke, effectieve baardtrimmer die aan de basisprincipes voldoet – veelzijdige instellingen en een indrukwekkende batterijlevensduur – maar ook iets extra’s biedt in de vorm van de vacuümkamer.

Recent Content