Philips SpeedPro Max review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Als u op zoek bent naar een snoerloze stofzuiger als alternatief voor Dyson, dan hebt u het gevonden. Misschien hoopt u alleen op een goedkopere, maar dat is deze niet.
De SpeedPro Max is echter een uitstekende concurrent, met een high-end ontwerp en bouwkwaliteit. Hij ziet er geweldig uit en werkt indrukwekkend goed dankzij het modulaire systeem. Er is veel om van te houden, zoals het digitale display, drie snelheden, LED koplampen en een looptijd van meer dan een uur.
Onze enige klacht is dat de hoofdborstel stottert als je hem naar achteren trekt en voor deze prijs zouden we graag nog een of twee opzetstukken willen hebben.

Dyson is helemaal gestopt met het ontwikkelen van stofzuigers met een snoer en is de marktleider met producten zoals de Cyclone V10, maar kan iemand zijn dominantie uitdagen? Philips komt met de SpeedPro Max, een uitstekend alternatief, zoals je in onze review zult zien.

Philips SpeedPro Max: prijs en beschikbaarheid

Black Friday deal: Als onderdeel van de uitverkoop, kunt u de SpeedPro voor
£330 rechtstreeks van Philips. Zie ook de beste
Black Friday-stofzuigeraanbiedingen.

Terwijl de
Dyson Cyclone V10 verkrijgbaar is een wat verwarrende set van drie modellen, hoeft u zich geen zorgen te maken over welke Philips u moet kiezen.

De SpeedPro Max is een one-box oplossing en kost £420. Dat is een hoge prijs, maar het doel is dat één stofzuiger alles kan doen. U kunt hem kopen bij
Philips of
Amazon.

De V10 Animal is ongeveer gelijkwaardig aan
£399, met duurdere modellen zoals de Absolute van £449 die een premie voor extra gereedschap creëert.

Als u de SpeedPro niet kunt betalen, heeft Philips een meer betaalbare optie voor een snoerloze stofzuiger. De
PowerPro Duo is minder dan de helft van de prijs van £200.

Bekijk onze round-up van de
beste stofzuigers.

Philips SpeedPro Max: ontwerp en bouw

Om gelijke tred te houden met Dyson, moeten alternatieven een goed ontwerp en een goede bouw bieden en we zijn hier onder de indruk van Philips. Het is ook een goede baan, gezien de hoge prijs.

De SpeedPro Max wordt geleverd in een stijlvolle combinatie van rood, zwart en zilver die in de meeste moderne huisinrichtingen zal passen. Wij vinden vooral het achterste gedeelte van de hoofdunit mooi, dat lijkt op een straalmotor van een vliegtuig.

Philips SpeedPro Max-ontwerp

Zoals bij de meeste snoerloze stofzuigers zit er een muurbevestiging in de doos waar de draadloze oplader in gemonteerd kan worden. De oplader is klein en rond, lijkt meer geschikt voor een smartwatch, en klikt mooi vast met magneten.

De bouwkwaliteit is uitstekend en de SpeedPro Max is gemaakt van een combinatie van hard plastic en aluminium. Het geheel is zeer solide en voelt aan alsof het een lange tijd mee zal gaan.

Gewicht is een belangrijke factor als het gaat om een snoerloze, omdat je de stofzuiger vaak zult gebruiken zonder de steun van de vloer. Het apparaat met de belangrijkste hulpstukken weegt 2,73 kg – vergelijkbaar met de Dyson en over het algemeen vonden we het gemakkelijk te gebruiken, hoewel je de verbranding zult voelen als je een heel uur lang schoonmaakt.

Philips SpeedPro Max: Kenmerken en prestaties

Het bedrijf claimt een ‘ongeëvenaarde’ luchtstroom dankzij de PowerCyclone 8-technologie. Deze technologie zorgt voor een sterkere en langere zuigkracht, wat resulteert in 1.000 liter lucht per minuut.

Dat betekent niet veel voor de gemiddelde consument, maar wat we wel kunnen zeggen is dat de SpeedPro Max indrukwekkend krachtig is. De motor laat je kiezen uit drie verschillende snelheden, wat echt handig is voor verschillende situaties. Het stofzuigen van een bank bijvoorbeeld gaat veel gemakkelijker op een lagere stand, zodat het apparaat niet zomaar aan de stof vast komt te zitten door de zuigkracht.

Een handig digitaal display laat je weten op welke snelheid je zit, evenals een batterijniveau-indicator. Het kan je ook vertellen wanneer je het filter moet reinigen.

Philips SpeedPro Max-modi

Je kunt het hoofdapparaat natuurlijk alleen gebruiken, maar dankzij het modulaire ontwerp zijn er tal van standen beschikbaar. De secties klikken gemakkelijk in elkaar, maar hebben een stevige verbinding en dankzij de sneltoetsen kun je zonder problemen hakken en wisselen.

Om te beginnen is er een lange stok die je kunt bevestigen om lastige plekken te bereiken. Deze heeft een ingebouwde borstel die je kunt uitklappen wanneer nodig.

Bevestig de hoofdborstelkop aan de steel en je hebt een gewone stofzuiger voor het schoonmaken van al je vloeren. Dankzij een combinatie van scharnieren is de SpeedPro Max heel gemakkelijk te manoeuvreren rond en onder meubels en voorwerpen.

Hij heeft een set LED-koplampen zodat u kunt zien wat u doet, wat wij geweldig vinden, en hij heeft ook een 360 graden ontwerp zodat vuil van alle kanten wordt opgezogen.

We vonden de prestaties uitstekend, zonder dat we de snelste snelheidsstand hoefden te gebruiken. Onze grootste klacht is dat de borstelkop niet erg goed achteruit gaat, hij stuitert en springt gemakkelijk over het tapijt.

Een ander hulpstuk wordt in de doos meegeleverd. De turboborstel is een kleinere kop met roterende borstels, ontworpen voor zaken als dierenharen. Wij vonden hem handig voor het schoonmaken van trappen en autostoelen.

Philips SpeedPro Max Turboborstel

U zult de stofemmer vrij regelmatig moeten legen, aangezien het compacte ontwerp een capaciteit van 0,6 liter betekent, een stuk kleiner dan een traditionele rechtopstaande, waaraan u wellicht gewend bent.

De SpeedPro Max heeft een looptijd tot 65 minuten op een enkele lading, dat is een paar minuten langer dan de V10 van Dyson. Dat is indrukwekkend en tenzij u in één keer flink moet schoonmaken, blijft de SpeedPro Max in onze ervaring meerdere keren werken.

Als je hem op vol vermogen gebruikt, daalt de looptijd tot 21 minuten.

Specs

Philips SpeedPro Max: Specs

  • 360°-zuigmond met LED-lampje
  • PowerBlade digitale motor
  • regeling met 3 snelheden
  • Digitaal display
  • Tot 65 min runtime
  • 0.6L inhoud
  • 2,73kg

Recent Content