PomaBorstel review


Januari 2022 update: Naar aanleiding van berichten dat Pomabrush er niet in slaagt bestellingen van zijn product uit te voeren, hebben we geprobeerd contact op te nemen met het bedrijf, maar we hebben geen antwoord gekregen op onze vragen. De klantenreviews op de website zijn uitgeschakeld, wat geen goed teken is. Tot we meer weten, raden we aan om voorzichtig te werk te gaan.

De PomaBrush lijkt op geen enkele andere elektrische tandenborstel die ik ooit heb gebruikt. Het oppervlak is glad, mat siliconen. De eerste keer dat ik hem gebruikte, was ik niet voorbereid op het gevoel van siliconen borstelharen. Ze zijn veel zachter en flexibeler dan de nylon borstelharen van een gewone tandenborstel. Het is een heel vreemde ervaring om je tanden ermee te poetsen.

Mijn eerste gedachte was dat het onmogelijk effectief kon zijn, maar toen ik eenmaal klaar was met poetsen, voelden mijn tanden heel schoon aan. In de loop van de testperiode greep ik naar de PomaBrush in plaats van naar mijn gebruikelijke elektrische tandenborstel, puur omdat ik hem wilde gebruiken.

Kenmerken & Ontwerp

De PomaBrush is licht zonder broos aan te voelen. Hij wordt geleverd met een USB-oplaadetui dat een integraal onderdeel van het product vormt. Het is glanzend in tegenstelling tot de matte borstel, maar beide zijn even elegant en eenvoudig ontworpen. Het etui is stevig, met een aangename, afgeronde vorm en een magnetisch sluitmechanisme dat sluit met een bevredigende klik.

PomaBrush etui

Volgens de makers hoeft de PomaBrush slechts drie keer per jaar te worden opgeladen, maar drie maanden van de totale lading van vier maanden wordt in het etui bewaard, dus je zult je borstel er op een gegeven moment in moeten opbergen.

Ik kon de levensduur van de batterij in de loop van de testperiode niet verifiëren omdat hij gewoon te lang meegaat, maar er zijn drie groene lampjes in de behuizing om de levensduur van de batterij aan te geven. Ik heb hem opgeladen toen ik hem voor het eerst ontving en ik kan zeggen dat de batterij in het doosje in de loop van drie weken niet leeggeraakt is.

Ik wilde de bewering testen (voor zover ik dat kon) dat de siliconen van nature bestand zijn tegen bacteriën, dus ik poetste mijn tanden, stopte hem terug in het etui, sloot het deksel en liet hem een nacht liggen.

Als je ooit op reis bent geweest en een vochtige borstel in een etui hebt gedaan en een paar uur hebt laten staan, dan heeft hij tegen de tijd dat je hem op je bestemming uitpakt, een heel specifieke muffe geur gekregen.

Dit is niet het geval met de PomaBrush, die in het etui kan worden bewaard en er slechts heel lichtjes naar rubber en tandpasta ruikt.

Hij is ook waterdicht, dus u kunt hem meenemen onder de douche als u daar uw tanden wilt poetsen. (Wil je dat?)

PomaBorstel in koffer

Vergeleken met andere elektrische tandenborstels heeft de PomaBrush zeer weinig functies. Dit is een ontwerp, omdat de makers van de borstel bewust teruggebracht tot alleen de essentie, in tegenstelling tot andere fabrikanten die stapelen op meer functies met elke iteratie.

Maar meer functies kan een goede zaak zijn. Een van de voordelen van elektrische tandenborstels ten opzichte van handtandenborstels is de feedback die ze je kunnen geven. Ze kunnen u laten zien waar u de fout ingaat bij het poetsen en u helpen uw techniek te verbeteren. Het is niet alleen de krachtigere plakverwijdering die helpt uw tanden te beschermen – het is ook effectiever poetsen.

Dus, met zijn gereduceerde functionaliteit, hoe meet de PomaBrush zich?

PomaBrush in geval

Ten eerste wordt het niet geleverd met een app, dus het verzamelt geen gegevens over je poetsen. Een goed ontworpen app kan een handig hulpmiddel zijn om iemand te laten weten of ze consequent delen van hun mond verwaarlozen of te hard poetsen. Maar laten we eerlijk zijn – gebruikt iemand zijn app echt de hele tijd? Als je dat niet doet, kan het gewoon weer een stukje digitale rommel op je telefoon worden, die ruimte inneemt en je een vaag schuldgevoel geeft als je hem niet gebruikt.

Als je zeker bent van je poetstechniek, kun je ook zonder de feedback die een app geeft.

Wat de PomaBrush wel heeft, is een timer die na elke dertig seconden poetsen pauzeert, zodat je weet dat je naar het volgende deel van je mond moet gaan. Na de aanbevolen poetstijd van twee minuten, schakelt hij automatisch uit. Dit is een van de belangrijkste poetsinstructies die u kunt krijgen.

Er is echter geen poetswaarschuwing. De meeste elektrische tandenborstels laten een lampje branden of maken een geluid als je te hard drukt. De PomaBrush heeft geen mechanisme om dit te doen. Maar de siliconen borstelharen zelf kunnen je helpen het uit te vinden. Ze zijn zo meegaand dat u een nieuwe, lichtere aanraking zult moeten aannemen wanneer u poetst.

Trouwens, het feit dat de borstelharen van siliconen zijn en niet van nylon, betekent dat ze zachter zijn voor je tandvlees en tanden. Je zult je tandvlees niet beschadigen zoals bij een nylon borstelkop als je te hard drukt, hoewel je de effectiviteit van het poetsen wel in gevaar kunt brengen. Toch trilt de borstelkop 15.000 keer per minuut, waardoor het een van de krachtigste sonische borstels op de markt is.

Zijn siliconen borstelharen beter dan nylon voor het borstelen? Er zijn een aantal veelbelovende studies, maar het is te vroeg om te zeggen. Hoewel tandartsen het materiaal prijzen, is er enige bezorgdheid dat de dikkere borstelharen niet zo goed tussen de tanden kunnen komen als de dunne nylon borstelharen.

Wat wel gezegd kan worden is dat siliconen borstelharen zeker beter zijn voor de gezondheid van het tandvlees, dus als dat een probleemgebied voor je is, zou een siliconen borstel het antwoord kunnen zijn.

Mijn enige zorg is hoe lang de borstelkop zal meegaan. De fabrikant zegt dat hij veel langer meegaat dan een gewone borstelkop – tot wel zes maanden. Er was geen verandering na de testperiode, hoewel de borstelharen uit de uitlijning kunnen bewegen. Maar als je er met je vinger overheen gaat, springen ze weer terug op hun plaats.

Prijs & Beschikbaarheid

Op dit moment is de PomaBrush verkrijgbaar via de website van de makers. We raden echter aan om voorzichtig te werk te gaan, omdat we hebben vernomen dat het bedrijf de bestellingen niet uitvoert en dat de beoordelingen van klanten op de site zijn uitgeschakeld. We wachten op een reactie van een vertegenwoordiger.

Verdict

De PomaBrush is aantrekkelijk en een plezier om te gebruiken. Hij laat je tanden schoon aanvoelen en de siliconen borstelkop is een goede optie voor mensen die een mildere verzorging van hun tandvlees nodig hebben.

Als u op zoek bent naar een elektrische tandenborstel die eenvoudiger en ongecompliceerder is dan de meeste op de markt, dan is dit misschien iets voor u. Hij is vooral geschikt voor mensen die veel reizen.

Wilt u andere opties bekijken? Kijk dan eens naar ons overzicht van
de beste elektrische tandenborstels die we hebben getest.

Recent Content