Proscenic P11 snoerloze stofzuiger review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Licht
  • Goede oplaadmogelijkheden
  • Geweldige functies

Nadelen

  • Zwak op tapijt
  • Gemiddelde levensduur batterij
  • Niet erg robuust

Ons oordeel

De P11 is niet zo goed als hij zou moeten zijn. Zijn (op papier) krachtige zuigkracht is geen partij voor hoogpolig tapijt en zijn geweldige functies worden een beetje teleurgesteld door de bouwkwaliteit. Het is echter een plezier om hem te gebruiken op harde vloeren en zou een goede optie zijn voor minimalisten die opruimen.

Het is een lichte steelstofzuiger met een touchscreen, twee oplaadopties, koplampen en een mop – en een indrukwekkende zuigkracht van 25000pa. Lees verder om te zien of je er een moet kopen.

Ontwerp en toebehoren

Proscenic probeert niet te innoveren met zijn ontwerp. Waar Dyson voorop liep, volgt de P11. Het is een zakloze snoerloze stofzuiger met een vertrouwd transparant stofbakontwerp en een algemene vorm.

De P11 is een traditionele steelstofzuiger, wat betekent dat hij niet uit zichzelf opstaat. Als je pauzeert tijdens het schoonmaken, zul je hem op de vloer moeten leggen of in een hoek moeten klemmen. Maar als je hem gebruikt, is hij licht en gemakkelijk te manoeuvreren.

Hij heeft een wasbaar Hepa-filter en een stofbak die, hoewel niet groot met 0,65 liter, gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken is.

Het is duidelijk dat Proscenic tijd heeft besteed aan de extra’s. Open de P11 doos en de stofzuiger en hulpstukken zijn aantrekkelijk verpakt in kartonnen omhulsels. De stofzuiger is snel in elkaar te zetten, met onderdelen die gemakkelijk op hun plaats klikken.

De stofzuigerstang is van metaal, wat hem een premium gevoel geeft, hoewel dit enigszins teniet wordt gedaan door de aanwezigheid van Proscenic’s zoetsappige slogan: Endless Love For Family. Een beetje vreemd, want dit is een van de minder gezinsvriendelijke stofzuigers die er zijn.

De P11 kan worden gebruikt als steelstofzuiger of als handstofzuiger en wordt geleverd met vier belangrijke hulpstukken: een gemotoriseerde reinigingskop, een matrasborstel, een spleetzuigmond en een ronde borstel die tot 90° kan draaien voor eenvoudige oppervlaktereiniging in de handstofmodus. Dit laatste hulpstuk is een bijzonder nuttige aanvulling op de kit.

De P11 en zijn hulpstukken

De stofzuiger wordt geleverd met een nette kleine muurbevestiging, die ook als oplaadpunt dient. De stofzuiger wordt aangesloten en begint automatisch op te laden. Steeds meer stofzuigerfabrikanten kiezen voor een systeem als dit, wat prima is als je ruimte hebt aan de muur en het niet erg vindt om je stofzuiger in het zicht te hebben. Eerlijk gezegd is het kleurenschema van de P11, donkergrijs met rode accenten, aangenaam gedempt en het zal geen doorn in het oog zijn.

Maar de P11 heeft een alternatief oplaadsysteem. Je kunt de accu uit de stofzuiger halen en via een stekker opladen, zodat je de stofzuiger niet hoeft te laten zien om hem op te laden. Het is leuk om deze optie te hebben.

Prestaties en kenmerken

Schakel de P11 in en een touchscreen boven de handgreep licht op. Het scherm toont de levensduur van de batterij, foutmeldingen en reinigingsmodi.

Het touchscreen van de P11

Er zijn in totaal drie schoonmaakstanden. De stofzuiger gaat aan in de automatische stand, maar u kunt ook kiezen voor laag of hoog. De lage en automatische stand zijn stil, wat u zult waarderen wanneer u de stofzuiger gebruikt, maar de hoge stand maakt een behoorlijk onaangenaam hoge pieptoon.

Over het aanzetten van de stofzuiger gesproken: in tegenstelling tot snoerloze Dyson modellen, hoef je de trekker niet ingedrukt te houden om te blijven stofzuigen. Dit is misschien niet zo goed voor de levensduur van de batterij, maar het maakt het veel comfortabeler om te gebruiken.

De batterij wordt verondersteld 50+ minuten mee te gaan op de laagste vermogensstand en 12 op de hoogste. In mijn tests vond ik dit een beetje optimistisch. Van alle stofzuigers die ik de laatste tijd heb getest, was deze het langst in het stopcontact. Bovendien leek de levensduur van de batterij tegen het einde vrij snel af te nemen.

De oplaadtijd is met 2,5 tot 3 uur wel redelijk.

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de P11 is zijn sterke, 25000pa zuigkracht. Dat maakt hem twee keer zo krachtig als Proscenic’s vorige model, de P10 – op papier althans. In werkelijkheid, terwijl het een redelijk werk op harde vloeren doet, worstelt het op tapijt en heeft zeer weinig effect op ingebed vuil of haren van huisdieren die vastzitten in de stapel.

De effectiviteit van een stofzuiger zit hem niet alleen in de zuigkracht. Het ontwerp is net zo belangrijk. En er is iets in de manier waarop de P11 is ontworpen waardoor de kracht van de stofzuiger niet optimaal wordt benut. Een deel van het probleem zou kunnen zijn dat de draaiende borstel deeltjes lijkt te verstrooien voordat ze kunnen worden opgezogen.

De P11 heeft ook een dweil. Vul het reservoir, klik het via een magnetische clip op de hoofdzuigkop en je kunt tegelijkertijd stofzuigen en dweilen. Nou, dat is het idee. In werkelijkheid maakt de natte mopkop (die de wielen bedekt) hem minder wendbaar en de aanwezigheid van de zuigkop maakt het moeilijk om genoeg druk uit te oefenen op een gemorst product om het weg te vegen.

Het P11'a mop hulpstuk

Als ik de P11 zou kopen, zou het mophulpstuk in een doos in de kast belanden, om nooit meer het daglicht te zien. Het is gewoon sneller en effectiever om een manuele mop te gebruiken.

P11 LED koplampen

De P11 heeft nog een luxe functie, naast het touchscreen en het oplaaddock. Het is een set zeer effectieve LED-koplampen. Hoewel koplampen op een stofzuiger absoluut niet noodzakelijk zijn, geven ze echt een boost aan het zicht bij het schoonmaken in donkere hoeken en onder meubels.

Ondanks deze kenmerken heb ik toch wat twijfels over de kwaliteit van de constructie. De batterij raakte tijdens het testen een beetje los in zijn behuizing en ik heb het gevoel dat dit geen product is dat nog jaren meegaat.

Prijs en beschikbaarheid

De Proscenic P11 heeft een RRP van £229 maar op het moment van schrijven, is het
verkrijgbaar voor £199 bij Amazon in het Verenigd Koninkrijk en £212.04 bij
Proscenic zelf. In de VS is hij geprijsd op $299 maar
Amazon US verkoopt hem momenteel voor 239 dollar.

Verdict

Als u harde vloeren hebt en op zoek bent naar een lichtgewicht snoerloze stofzuiger met een aantal leuke functies, is de P11 een fatsoenlijke optie voor een goede prijs. Er zijn veel elementen om van te houden, waaronder de LED-koplampen en oplaadopties.

Het probleem is echter dat hij meer toeters en bellen heeft dan welly, dus we zouden hem niet aanraden voor mensen met dikke tapijten in huis of die een hardwerkende stofzuiger nodig hebben. We denken ook niet dat het een product is dat jarenlang gebruik zal doorstaan.

Als je meer opties wilt zien, kijk dan eens naar ons overzicht van
de beste stofzuigers die we hebben getest.

Recent Content