Recensie van de Delter Coffee Press

De Delter Coffee Press is een van die producten die in eerste instantie niet logisch is.

Laten we eerlijk zijn; het lijkt wel op een Aeropress, en het lijkt erop gericht om dezelfde rol te vervullen.

Dus wat is het punt?

Hebben de mensen die dit product uitbrengen marktonderzoek overgeslagen?

Nou, niet bepaald.

Wanneer je het product in je handen houdt en ermee begint te brouwen, zul je je snel realiseren dat deze koffiepers niet alleen een knock-off is.

Ik test het apparaat nu een paar maanden en in deze recensie van de Delter Coffee Press zal ik proberen alle vragen die je hebt te beantwoorden en je te vertellen of dit apparaat een plek in je koffie-arsenaal verdient.

Delter Koffiepers

Delter Koffiepers

  • Eenvoudig in gebruik
  • Smaakvolle, giet over-like koffie met een schoner mondgevoel dan de Aeropress
  • Uitstekend geschikt voor reizen

Het bedrijf Delter

Het bedrijf Delter is Australisch en opgericht door Mark Folker, die eerder een andere brouwer onder druk heeft ontworpen; de Trinity One brouwer. Als je goed kijkt, kun je zien dat de logo’s van de twee apparaten behoorlijk op elkaar lijken.

Het bedrijf beweert dat het primaire doel van de brouwer is ‘om een van de grootste brouwuitdagingen op te lossen – ongecontroleerde agitatie.’

De Delter Coffee Press begon zijn reis op Kickstarter zoals zoveel andere recente koffieproducten.

De campagne werd volledig gefinancierd in december 2018 en het product begon met het verzenden van pre-orders in februari 2019.

Dat is vrij snel in vergelijking met sommige andere koffiecampagnes die backers jarenlang hebben laten wachten.

Na slechts een periode beschikbaar te zijn geweest in Australië en Azië, lijkt het erop dat Delter een betrouwbaar distributienetwerk over de hele wereld heeft gevonden, en koffie-geeks overal ter wereld zouden er zonder al te veel gedoe een moeten kunnen bemachtigen.

Ik ben lid van de mile high Delter Coffee Press Club

Delter Coffee Pers review

Wanneer je voor het eerst naar Delter Press kijkt, ziet het er vrijwel uit als een transparante versie van de Aeropress.

Het heeft dezelfde kamer en plunjer, en je steekt een papieren filter in een deksel en schroeft het vast.

Maar er zijn er enkele significante verschillen, waardoor het een heel ander product is.

de DCP is vrij dicht bij overgieten in termen van textuur, mondgevoel en zuurgraad.

De plunjer is niet zomaar een plunjer. Het is ontworpen op een manier die (denk ik) behoorlijk wat tijd moet hebben gekost om goed te krijgen. Het heeft een paar kleine gaatjes in de bodem, net boven de rubberen afdichting, en wanneer je de zuiger optilt, mag er een beetje water in het hoofdlichaam stromen.

Wanneer je vervolgens weer drukt, wordt er water door de brouwkamer geperst. In die zin heeft de plunjer een interessante dubbele functie.

Er is volumetrische markeringen op het hoofdlichaam, zodat u precies kunt bepalen hoeveel water u bij elke duik doordrukt.

De Jet afdichting

Met de Aeropress voeg je je koffiedik toe aan de kamer en vul je deze met water.

Met de DCP, zoals het ook wel wordt genoemd, voeg je alleen water toe. Het koffiedik wordt in een aparte kamer geplaatst.

De twee compartimenten worden gescheiden door wat het bedrijf een jet afdichting.

Het idee is dat dit rubberen stuk een nauwe afdichting vormt als er geen druk is. Wanneer u echter op de zuiger drukt, gaat er water door het membraan. Dit is een aantrekkelijke oplossing. Ik weet niet zeker of ik heb gezien dat hetzelfde idee ergens anders in koffie wordt gebruikt.

Deze technologie scheidt ook duidelijk de DCP van de Aeropress

Terwijl zijn beroemdere koffiepersbroertje onderdompeling / infusie gebruikt, gebruikt de Delter vertrouwt op percolatie, omdat water slechts een korte periode in contact komt met de grond voordat het in de beker gaat.

Deze extractiemethode heeft een aanzienlijke invloed op de smaak; de DCP is vrij dicht bij overgieten in termen van textuur, mondgevoel en zuurgraad.

Delter Koffiepers, 400ml,...

Hoe werkt het?

Een ding is coole ontwerpfuncties en innovatieve ideeën. Een andere is hoe het werkt in het dagelijks leven.

Over het algemeen vind ik de Delter leuk.

Het eerste wat me opviel nadat ik het een paar keer had geprobeerd, was hoe ‘schoon‘ en doorzichtig het brouwsel wel.

Je kunt dit gemakkelijk proeven en visueel kun je bevestigen het bij het gieten van de vloeistof in een transparant vat. Het lijkt op een giet brouwsel.

Met een Aeropress ziet de resulterende drank er enigszins modderig uit, tenzij u twee filters gebruikt en uitzonderlijk voorzichtig drukt.

Het eerste wat me opviel nadat ik het een paar keer had geprobeerd, was hoe ‘schoon’ en transparant het brouwsel is.

Een van de dingen die Delter in hun promotiemateriaal heeft genoemd, is dat de brouwer is gemaakt om de ‘agitatie probleem.’ Hoewel ik niet zeker weet of het dit beter doet dan tools zoals de Melodrip en de Gabi Dripmaster-serie, komt het voldoende in de buurt.

Het algehele resultaat is nog steeds erg afhankelijk van je techniek en recept. Ik had wel een paar brouwsels die vrij dun en ondergeextracteerd waren. Dat heb ik opgelost door een ‘agressieve’ preïnfusie te doen.

Natuurlijk leidt dit terug naar mijn algemene mening over agitatie: het gaat er niet om het te vermijden, het gaat erom het ‘juiste’ bedrag te krijgen.

Een typisch brouwsel zou zoiets zijn.

Delter Koffie Recept

  • 220 g water / 14 g koffie
  • Bloei: 50 g – hard drukken. Wacht 45 seconden.
  • Eerste dompel: 100 g – medium Pers
  • Tweede dompel: 70 g – zachte pers
    Totale brouwtijd: 2:15 seconden

Ik heb dit patroon gevolgd met geweldige resultaten, maar het is natuurlijk ook een kwestie van je maalgrootte en kwaliteit.

Een ander cool ding is dat je meerdere infusies kunt doen. De maximale capaciteit van de koffiekamer is 25 gram, zodat u grotere batches kunt zetten.

In de praktijk hou ik echter niet van deze oplossing. De koffiekamer is tot de rand gevuld en het is vrij gemakkelijk om wat grond te morsen of te eindigen met wat bezinksel in het kopje.

In de meeste gevallen zal het gemakkelijker zijn om dezelfde hoeveelheid te brouwen als een schenking. Het is echter een handige optie om te hebben.

De delter puck kan rommelig zijn als je de kamer tot maximale capaciteit vult.

Voor op reis?

Veel mensen zijn geïnteresseerd in camping koffiezetapparaten en ik denk dat ze blij zullen zijn met dit apparaat.

Ik heb het op een paar reizen gebruikt, waaronder in een vliegtuig, en tot nu toe was het een plezier om te gebruiken.

De jet seal maakt het brouwen op de weg heel handig, omdat je water in een kopje kunt krijgen en het vervolgens in de zuiger kunt gieten. Er zal geen lekkage zijn.

Natuurlijk is de reiniging misschien iets meer betrokken dan de Aeropress, maar over het algemeen is het geen enorm verschil.

Delter Koffiepers vs Aeropress

De meeste mensen die dit proberen gaan het vergelijken met de Aeropress. En dat terwijl ik denk dat het is gemakkelijker om genuanceerd te raken, koffie in te gieten met de DCP, er zijn veel dingen die de Aeropress beter doet. De Delter Coffee Press is meer een one-trick pony, terwijl je met de grand old Press een heleboel verschillende dingen kunt maken:

  • koud brouwsel
  • koud infuus
  • Franse pers stijl koffie
  • espresso-achtige koffie

Je kunt ook 100s van verschillende technieken gebruiken met Aeropress. Er is geen manier om een omgekeerde DCP te maken. De DCP is een stuk beperkter. Er zal waarschijnlijk niet dezelfde soort doe-het-zelf-gemeenschap omheen zijn.

Je hebt wel wat variaties in de druk die je kunt uitoefenen en het aantal infusies, maar over het algemeen is er vrijwel slechts één standaardrecept en -techniek die iedereen moet volgen.

Ik begon behoorlijk extatisch, denkend dat we de vervanger voor de Aeropress hadden gevonden, maar nu ben ik niet zo overtuigd.

Conclusie

Over het algemeen ben ik best tevreden met mijn Delter Coffee Press. Ik begon behoorlijk extatisch, denkend dat we de vervanger voor de Aeropress hadden gevonden, maar nu ben ik niet zo overtuigd.

Terwijl de Delter CoffeePress maakt heerlijk smakende koffie, ik denk nog steeds dat het slechts een paar punten tekort komt voor het perfecte Hario V60- of Kalita-brouwsel.

Het is leuk genoeg om op het apparaat te brouwen, maar ik heb het gevoel dat veel Aeropress-liefhebbers zullen blijven houden van de flexibiliteit van hun huidige brouwer.

Ik denk wel dat de Delter schonere (en over het algemeen betere) beker maakt, dan zijn rivaal. Ik weet echter niet zeker of dat genoeg is voor de leuke Aeropressers die er zijn.

>> Controleer de huidige <<