Beste rekenmachines in 2022 kopen


Op de middelbare school, de middelbare school, de universiteit en zelfs op de werkplek zijn rekenmachines onmisbaar voor het uitvoeren van ingewikkelde bewerkingen. De rekenmachines van vandaag zijn technologisch geavanceerd en kunnen prestaties leveren die 30 jaar geleden nog ondenkbaar waren. Als u op zoek bent naar de beste rekenmachine voor uw behoeften, vindt u alles wat u moet weten in deze koopgids.
rekenmachine

Casio Graph35+EII

De beste grafische rekenmachine in 2022
De Casio Graph35+EII is waarschijnlijk de beste rekenmachine voor middelbare scholen op de markt. Dit instrument, een waar concentraat van technologie, onderscheidt zich door zijn spreadsheet-menu, zijn 8-regelig display, maar ook door zijn vermogen om dynamische curve-plots te maken.

Bekijk de dagprijs

Met Casio’s Graph35+EII kunnen middelbare scholieren gemakkelijk rekenprogramma’s en grafieken in Python-taal maken, die ze vervolgens via kopiëren en plakken kunnen overbrengen naar een computer in .txt-, .csv- en .py-formaat. Het is niet nodig om conversie- of transfersoftware te gebruiken, want alles verloopt op een heel natuurlijke manier via de USB-kabel.

Met zijn flashgeheugen van 3 MB kan deze grafische en wetenschappelijke rekenmachine extra toepassingen en updates ontvangen die niet mogen worden vergeten om zijn rekenprestaties op hun best te houden. Aansluiting op een andere rekenmachine is natuurlijk mogelijk via de 3-pins kabel. Het display kan 8 lijnen van elk 21 tekens tonen, die u kunt splitsen in Grafiek/Grafiek of Grafiek/Tabel.

Helect H1001

De beste eenvoudig rekenmachine in 2022
Er is niets overbodigs aan het ontwerp van deze bureaurekenmachine, maar het is zeker de meest praktische in zijn klasse. Met een groot, gemakkelijk af te lezen display, grote ergonomische toetsen, batterij- en zonne-energie, draait alles om gebruiksgemak.
Helect H1001

Bekijk de dagprijs

Of u nu op kantoor bent of thuis, deze Helect 1001 zal u niet teleurstellen, want hij is zo betrouwbaar en praktisch. Met deze rekenmachine kunt u met het grootste gemak belastingen berekenen, heffingen schatten en omrekeningen maken. Zolang uw activiteiten niet verder gaan dan boekhouden en economie, zal deze rekenmachine uw beste bondgenoot zijn.

Aangezien hij werkt met een batterij en kleine fotovoltaïsche cellen, is het onwaarschijnlijk dat hij u in de steek laat terwijl u aan het werk bent. En om ervoor te zorgen dat u de meest geloofwaardige resultaten krijgt, geeft het grote display 12 cijfers weer. Met zijn uitstekende bouwkwaliteit zal deze Helect 1001 wel enkele jaren meegaan.

Texas Instruments TI-83 Premium CE Python Editie

De beste wetenschappelijke en grafische rekenmachine in 2022
Dankzij het kleurenscherm met hoge resolutie biedt deze rekenmachine het ultieme gebruikscomfort. Voeg daarbij de ondersteuning van de Python programmeertaal met syntax highlighting, en de prestaties zijn er.

Bekijk de dagprijs

Deze technologisch geavanceerde grafische rekenmachine biedt alles wat uw kinderen nodig zullen hebben tijdens hun middelbare schooltijd. Met deze TI-83 kunnen zij polynomiale vergelijkingen, functies en matrixberekeningen oplossen en numerieke reeksen uitwerken. Beter nog, dit model zal hen in staat stellen zich vertrouwd te maken met de programmeertaal Python, die een integrerend deel uitmaakt van het leerprogramma in beroepsscholen en algemene middelbare scholen.

Bovendien kan de TI-83 worden gebruikt om alle waarschijnlijkheidstheorieën op een zeer speelse manier te verkennen. Als uw kinderen leergierig zijn, kunnen zij op de site “Math Tutorials” van Texas Instruments nog meer oefenen met de TI-83. Zeer belangrijk om te onthouden: vergeet niet de batterij van dit apparaat goed op te laden voor een belangrijk examen.

Casio HR8RCE

De beste printercalculator in 2022
U zult op het eerste gezicht zien dat deze printerrekenmachine alle functies heeft die nodig zijn voor boekhoudkundige activiteiten. Naast de 4 basishandelingen, berekent deze Casio HR8RCE belastingen, percentage en kostprijs-verkoop-marge.
Casio HR8RCE

Bekijk de dagprijs

In vergelijking met andere rekenmachines met printer op de markt is deze Casio HR8RCE zeer compact. Aangezien hij slechts 345 gram weegt, zal het geen probleem zijn hem dagelijks met u mee te dragen. Zoals alle boekhoudrekenmachines is dit model in staat eenvoudige berekeningen uit te voeren, maar ook complexere berekeningen door de financiële en wetenschappelijke functies met algebraïsche invoermodus te activeren.

Belastingen inventariseren, winsten schatten, percentages berekenen, valuta omrekenen, deze machine kan bijna alles. U kunt het zelfs gebruiken om decimale resultaten te veranderen in ronde getallen. En zodat u uw boekhoudkundige verrichtingen schriftelijk kunt bijhouden, drukt deze rekenmachine uw resultaten af op een 58 mm brede papierrol met een snelheid van 2 regels per seconde.

Hoe kiest u een rekenmachine?

Een calculator is een onmisbaar accessoire voor mensen met een wetenschappelijke of boekhoudkundige instelling. Om de juiste machine te kiezen voor u of voor de activiteiten van uw kinderen, moet rekening worden gehouden met verschillende criteria.
calculator kiezen

Criterium 1: Stroomvoorziening

Zoals alle elektronische producten hebben rekenmachines stroom nodig om te kunnen werken. Gewoonlijk werken deze apparaten op batterijen, een oplaadbare accu of zonne-energie. Kies een model met een oplaadbare lithium-ionbatterij om te voorkomen dat uw rekenmachine zonder stroom komt te zitten wanneer u hem het meest nodig hebt. Voor kinderen zijn rekenmachines op zonne-energie ideaal.

Criterium 2: Snelheid van berekening

Of u nu op zoek bent naar een bureau calculator, wetenschappelijke rekenmachine of printerrekenmachine, let goed op de geadverteerde rekensnelheid van de fabrikant. De beste modellen moeten in staat zijn zeer ingewikkelde bewerkingen in een minimum van tijd op te lossen. In het ideale geval kiest u een machine die over een programmeersysteem beschikt en formules kan opslaan. Het CAS-systeem is bijvoorbeeld de standaard voor high-end rekenmachines.

Criterium 3: Geheugen

Het kunnen opslaan van formules en informatie met betrekking tot wiskundecursussen is van essentieel belang voor mensen die besloten hebben een wetenschappelijke studie of een beroep te gaan uitoefenen. Middelbare scholieren hebben geen apparaat met een grote opslagcapaciteit nodig. Een geheugen van 3 MB zou voor hen voldoende moeten zijn. Studenten en professionals moeten daarentegen kiezen voor een toestel met ten minste 100 MB geheugen.

Criterium 4: Toepassingen

De toepassingen en functies van een rekenmachine moeten worden aangepast aan de subtiliteiten van de activiteiten van de gebruiker. Een kind zal geen grafische rekenmachine of een rekenmachine met printer nodig hebben. Studenten van de middelbare school en de universiteit kunnen echter niets zonder een rekenmachine met toepassingen waarmee complexe berekeningen kunnen worden uitgevoerd. De rekenmachines van vandaag zijn technologische knooppunten waarvan de prestaties worden versterkt door draadloze connectiviteit. Deze toestellen hebben Bluetooth, Wi-Fi en USB of micro SD poorten.

Criterium 5: Ergonomie

Het duurt niet lang voordat jonge geesten vertrouwd raken met de mogelijkheden van rekenmachines. Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken aan de slag te gaan, zorgen fabrikanten ervoor dat hun rekenmachines een gemakkelijk af te lezen LCD-scherm hebben, compleet met eenvoudige menu’s voor eenvoudige programmering. Een gemakkelijk te gebruiken rekenmachine verkort de tijd die nodig is om huiswerk en werk af te maken.

De rekenmachine: een apparaat dat moet worden gekozen naar gelang van uw academisch (of professioneel) niveau

Rekenmachines worden steeds geavanceerder en kunnen zeer ingewikkelde berekeningen uitvoeren. De keuze van deze machines hangt uiteraard af van het niveau van de school, maar ook van de eisen van het academisch programma. Tot ze tot de universiteit worden toegelaten, zal uw kind waarschijnlijk 2 of 3 keer van rekenmachine veranderen.

Basisschool: u hoeft niet te investeren in een zeer geavanceerd apparaat. Een schoolkind heeft alleen een zakrekenmachine nodig om basisberekeningen te maken. Dit accessoire zal het kind helpen bij het uitvoeren van eenvoudige berekeningen zoals optellen, aftrekken of delen. Op zo’n jonge leeftijd is een rekenmachine op zonne-energie al voldoende.

Middelbare school: naarmate het leerprogramma vanaf de 6e klas complexer wordt, zal het kind een wetenschappelijke rekenmachine met meer geavanceerde functies nodig hebben. In het algemeen zal dit accessoire bruikbaar zijn tot 3e. Om te voorkomen dat ze in een andere rekenmachine moeten investeren terwijl ze nog op de middelbare school zitten, kiest u een model dat wiskundige functies, goniometrische functies, statistische functies en algebraïsche rekenfuncties omvat.

Middelbare school: Wiskunde wordt nog complexer op de middelbare school. Tegen de tijd dat een tiener naar de tweede klas van de middelbare school gaat, moet hij of zij bijvoorbeeld een grafische rekenmachine hebben waarmee hij of zij berekeningen kan uitvoeren met intervallen, functies, matrices en vierkantswortels. Met deze ongewone rekenmachine kan hij ook zijn lessen opnemen dankzij het interne opslaggeheugen. Als de tiener studeert voor een beroepsbaccalaureaat of een beroepsopleidingscertificaat (CAP), is de wetenschappelijke rekenmachine natuurlijk perfect geschikt.

Universiteit: de keuze van de rekenmachine hangt af van de gekozen studierichting. Wie aan de universiteit financiën of bedrijfskunde studeert, heeft een financiële rekenmachine nodig met functies om financiële stromen te simuleren en om zeer complexe wiskundige berekeningen uit te voeren.

De beroepswereld: De rekenmachine is nog steeds zeer nuttig in de beroepswereld, vooral als u boekhouder, belastingspecialist of wetenschapper bent. De bureaurekenmachine en de rekenmachine op de printer zijn de supersterren onder de werknemers.

Wetenschappelijke rekenmachine en examenmodus
Om te voorkomen dat middelbare scholieren tijdens een officiële test spieken, zijn recente wetenschappelijke rekenmachines uitgerust met een zogenaamde “examenmodus”. Als deze toepassing is geactiveerd, heeft de gebruiker geen toegang meer tot persoonlijke gegevens die in het flashgeheugen van de rekenmachine zijn opgeslagen.

De verschillende soorten rekenmachines

Zoals eerder gezegd, hangt het type rekenmachine dat u nodig hebt af van de aard van uw activiteiten. Hier volgen de verschillende soorten rekenmachines met hun respectieve voor- en nadelen.

De eenvoudig rekenmachine

eenvoudig rekenmachine
De bureaurekenmachine is niets meer dan een standaardrekenmachine voor basisberekeningen. Deze machine werkt meestal op batterijen of zonne-energie. De belangrijkste reden waarom deze rekenmachine zo goedkoop is, is dat hij beperkte rekenmogelijkheden heeft.

Voordelen: De bureaurekenmachine is perfect om kinderen te laten kennismaken met wiskunde. Het is een prima eerste rekenmachine voor schoolkinderen om thuis te gebruiken bij het maken van huiswerk.

Nadelen: De meeste bureaurekenmachines werken op zonne-energie. Het kost tijd om te wennen aan meerdere decimalen.

Voor wie is het? Desktop-rekenmachines zijn niet zo eenvoudig als ze beweren te zijn. Veel accountants gebruiken ze om percentages, belastingen en marges te berekenen.

De grafische rekenmachine

grafische rekenmachine
De grafische rekenmachine, een echte zakcomputer, is in staat om wiskundige functies op de best mogelijke manier grafisch weer te geven en te analyseren. De grafische rekenmachine is programmeerbaar en herkenbaar aan het grote scherm waarop rekenregels en resultaten worden weergegeven.

De voordelen: De grafische rekenmachine is de ultieme rekenmachine op de markt. De beste modellen hebben een CAS-systeem, een oplaadbare batterij en een kleurendisplay. Het is mogelijk om het te verbinden met een computer of een andere rekenmachine.

Nadelen: Een grafische rekenmachine is een machine die tot immense prestaties in staat is, maar de kosten ervan zijn niet gering. Hoe meer functies het toestel heeft, hoe duurder het is.

Voor wie is het? De grafische rekenmachine is bedoeld voor middelbare scholieren en studenten wiskunde en andere vakken waarvoor het berekenen van functies vereist is.

De wetenschappelijke rekenmachine

grafische rekenmachine
Er is absoluut geen dubbelzinnigheid in zijn naam. Een wetenschappelijke rekenmachine is in feite een machine die een groot aantal complexe berekeningen kan uitvoeren met vergelijkingen, statistische metingen en haakjes. Naast wiskundige, statistische en goniometrische functies beschikken wetenschappelijke rekenmachines over algebraïsche gegevenslogica waarmee berekeningen op het scherm en in het geheugen kunnen worden vastgelegd, net als in een notitieboek.

De voordelen: alle wiskundige bewerkingen kunnen met de wetenschappelijke rekenmachine worden opgelost, zelfs de meest ingewikkelde.

Nadelen: Sommigen menen dat het gebruik van een wetenschappelijke rekenmachine vanaf jonge leeftijd intellectuele luiheid in de hand werkt.

Voor wie is het? Deze technologie, als je het zo kunt noemen, is perfect voor alle liefhebbers van wiskunde en wetenschap.

De financiële rekenmachine

financiële rekenmachine
Dit rekenhulpmiddel is in de eerste plaats ontworpen voor accountants en alle anderen die in de financiële wereld werkzaam zijn. Met de financiële rekenmachine kunnen zij de nodige berekeningen uitvoeren voor hun dossiers.

Voordelen: Met dit type rekenmachine kunt u basisberekeningen uitvoeren, maar ook specifieke bewerkingen op financieel gebied, met behulp van vooraf vastgelegde financiële formules.

Nadelen: De financiële rekenmachine heeft een intern geheugen dat enigszins beperkt is. Gebruikers moeten dit geheugen regelmatig wissen om ruimte te maken voor nieuwe gegevens.

Voor wie is het? De calculator is uitsluitend bedoeld voor financiële professionals en belastingspecialisten.

De bureaurekenmachine met printer

bureaurekenmachine met printer
De rekenmachine met printer of boekhoudkundige rekenmachine is qua vorm vergelijkbaar met een traditionele rekenmachine, met dit verschil dat er een lint van thermisch papier of inktrollen op zit waarop de resultaten van een bewerking worden afgedrukt. Met dit 2-in-1 apparaat kunnen rekenkundige berekeningen worden uitgevoerd, maar ook berekeningen van percentages, belastingen, kosten/verkoopmarges, alsmede subtotaal- en eindtotaalberekeningen.

De voordelen: De rekenmachine is geoptimaliseerd om zeer ingewikkelde bewerkingen uit te voeren. Het is zelfs mogelijk om tot 5 cijfers achter de komma te gaan. Dit apparaat zou net zo uitgebreid zijn als een wetenschappelijke rekenmachine.

Nadelen: Deze rekenmachine is bedoeld voor een ervaren publiek. Het duurt lang om er aan te wennen.

Voor wie is het? De printercalculator is bedoeld voor accountants, managers en CEO’s die hun eigen boekhouding voeren.

Fysieke rekenmachine of online rekenmachine?

Fysische rekenmachine

De rekenmachine is een zeer nuttig voorwerp, vooral voor mensen die elke dag met getallen moeten spelen. Naast eenvoudige berekeningen zijn rekenmachines dankzij hun processors in staat om wiskundige bewerkingen uit te voeren of boekhoudkundige handelingen te verrichten. Sommige modellen zijn zo krachtig dat ze de rekenkracht van smartphones kunnen evenaren. De rekenmachine is min of meer compact en kan gemakkelijk in een tas worden meegenomen.

Online rekenmachine

Het lijkt erop dat de online rekenmachine het enige levensvatbare alternatief is voor de rekenmachine zoals we die nu kennen. U vindt immers online-sites die software aanbieden om meer of minder complexe bewerkingen te berekenen. Maar om ze te gebruiken, moet je permanent verbonden zijn, wat betekent dat ze alleen echt geoptimaliseerd zijn voor het oplossen van eenmalige problemen.

Conclusie

Ja, de online rekenmachine lost veel problemen op, aangezien zij wiskundige vergelijkingen kan oplossen, maar zij is absoluut niet praktisch, vergeleken met een echte rekenmachine.

Waarom een rekenmachine kopen?

calculator kopen
Het bespaart tijd

Een rekenmachine, of het nu een grafische, een boekhoudkundige, een financiële of een wetenschappelijke rekenmachine is, bespaart tijd bij het maken van een huiswerkopdracht of een professionele taak. Dit gezegd zijnde, moeten middelbare scholieren en universiteitsstudenten er nog steeds naar streven vergelijkingen op te lossen en grafieken te tekenen op de traditionele manier.

Het is leuk voordat het academisch is

De rekenmachine is niet alleen zeer krachtig, maar ook ergonomisch en functioneel, vooral dankzij het display met achtergrondverlichting en meerdere regels. Het gebruik van een wetenschappelijke rekenmachine in de klas helpt de belangstelling van jongeren voor wiskunde te stimuleren. Beter nog, het kan een passie voor wetenschap aanwakkeren.

Het is net zo krachtig als een smartphone

Sommige rekenmachines zijn even krachtig als een smartphone. Het eerste punt van vergelijking is het kleurenscherm, dat de rekenmachine zeer intuïtief maakt. Werken met een machine als deze is een waar genoegen voor studenten en vakmensen, vooral omdat zij een geheugen heeft waarin een grote hoeveelheid gegevens kan worden opgeslagen.

Het is verbonden

Net als de smartphone zijn de rekenmachines van vandaag verbonden. Op de meest geavanceerde modellen is er een USB-aansluiting, een micro SD-kaartsleuf, Bluetooth, Wi-Fi en zelfs een mini-jack, wat misschien nogal vreemd lijkt. Met deze aansluitingen is het mogelijk de rekenmachine aan te sluiten op een computer of een andere rekenmachine, waardoor het gemakkelijker wordt rekenresultaten op te slaan.

Het is ergonomisch

Tenzij het een rekenmachine is, zijn rekenmachines compact. Door hun kleine formaat kunnen ze overal mee naartoe worden genomen. Waar uw kinderen en hun vrienden ook afspreken om hun huiswerk te maken, de rekenmachine zal altijd in de rugzak zitten.

De verschillende merken rekenmachines

Naar onze mening zijn de beste rekenmachinemerken in 2022 :

Casio

Casio begon in 1960 met de productie van rekenmachines. Het duurde niet lang voordat Casio een breed publiek over de hele wereld veroverde. Vandaag de dag behoren Casio rekenmachines tot de favorieten van studenten en professionals.

Hewlett-Packard

Hewlett-Packard heeft een sterke reputatie opgebouwd met zijn rekenmachines die zowel op zonne-energie als op batterijen werken, maar vooral met de programmeerbare modellen met 100 ingebouwde functies. Het zal geen verbazing wekken dat Hewlett-Packard een van de meest gewaardeerde merken is onder academici wereldwijd.

Texas Instruments

De naam Texas Instruments is voor altijd verbonden met de markt van wetenschappelijke rekenmachines. Wetenschappelijke rekenmachines van Texas Instruments zijn niet alleen ergonomisch, maar zitten ook boordevol rekenkracht.

Sharp

Al meer dan honderd jaar biedt Sharp innovatieve oplossingen voor bedrijven en particulieren. Van potloden tot televisies en rekenmachines, Sharp heeft haar stempel gedrukt op het leven van duizenden mensen over de hele wereld.

Canon

Canon produceert geavanceerde rekenmachines die functionaliteit en prestaties combineren. Als u uw dagelijkse taken op school of op het werk wilt vereenvoudigen, kiest u voor rekenmachines van Canon, die door deskundigen worden beschouwd als de beste op de markt.

Hoeveel kost een rekenmachine?

Onderstaand diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 10 tot € 30
  • Middenklasse: € 30 tot € 65
  • Top of the range: + Meer dan 65

Tips

Leer de rekenmachine kennen

Welk type rekenmachine u ook gebruikt, begin altijd met uzelf vertrouwd te maken met de werking ervan. Het duurt meestal maar een week of zo om alle functies van de rekenmachine onder de knie te krijgen.

Herken de standaard rekenkundige tekens

De rekenkundige tekens kunnen van rekenmachine tot rekenmachine door verschillende pictogrammen worden weergegeven. Om geen tijd te verliezen bij het uitvoeren van bewerkingen, moet u de tijd nemen om alle pictogrammen, indicatoren en rekenkundige operatoren die er zijn te herkennen.

Volg de gebruiksaanwijzing

Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig om onjuiste bediening te voorkomen. Maak er ook een gewoonte van uw rekenmachine te onderhouden. Dit verlengt de levensduur van uw rekenmachine met enkele jaren. Dagelijks schoonmaken met een zachte, pluisvrije doek is voldoende om stof te verwijderen. Veeg het scherm voorzichtig af, omdat het kwetsbaar is.

Kies het juiste papier

Als u een printercalculator gebruikt, zorg er dan voor dat u het juiste papier gebruikt. Vermijd in elk geval thermisch papier op basis van bisfenol A als de pest. Dit materiaal zou hormoonontregelende stoffen bevatten.

Vergeet nooit de haakjes

Vergeet de haakjes niet bij lange berekeningen of berekeningen met negatieve en positieve getallen. Op een wetenschappelijke rekenmachine worden bewerkingen tussen haakjes altijd eerst uitgevoerd.

Faq

Welke functies hebben wetenschappelijke rekenmachines?
Wetenschappelijke rekenmachines worden gebruikt om complexe wiskundige berekeningen uit te voeren. In het algemeen zijn deze machines in staat complexe vergelijkingen op te lossen in algebra, rekenkunde of trigonometrie. Middelbare scholieren gebruiken ze ook voor financiële statistieken. Dankzij het interne geheugen kunnen wetenschappelijke rekenmachines worden gebruikt voor uiteenlopende academische en professionele doeleinden.

Hoe maak ik grafieken op een grafische rekenmachine?
De grafische rekenmachine is een van de meest gebruikte rekenmachines in het middelbaar onderwijs. Deze machine heeft een aantal zeer innovatieve functies, en daarom moet u begrijpen hoe u hem moet gebruiken. Alvorens complexe bewerkingen aan te vatten, moet u eerst oefenen, tot u de basis onder de knie hebt. Vraag zo nodig hulp aan een vriend of je leraar.

Hoe onderhoud ik een rekenmachine?
Een rekenmachine is een instrument dat we elke dag gebruiken. Om te voorkomen dat hij snel verslijt, moet hij zorgvuldig worden onderhouden. Reinig het daarom met een zachte doek nadat u het hebt gebruikt. Een oplossing van lauw water en een reinigingsmiddel verwijdert de hardnekkigste vlekken. Wees voorzichtig dat u niet te veel druk op het scherm uitoefent, want dan kan het breken.

Welke rekenmachine voor een kind op de middelbare school?
Begint uw kind op de middelbare school? Zij zullen een rekenmachine met geavanceerde functies nodig hebben. De rekenmachine moet ten minste één wiskundige functie, één goniometrische functie, één algebraïsche functie en één statistische functie hebben. Deze wetenschappelijke rekenmachine zou aan al zijn behoeften moeten voldoen tot hij de derde klas bereikt.

Recent Content