Remington G4 Graphite review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Als je een veelzijdige trimmer wilt die niet duur is, dan is de Remington G4 Graphite de juiste keuze.
Hij kan zowat alles, in een compact ontwerp met een degelijke batterijlevensduur.

Als een baardtrimmer meer moet zijn dan alleen een trimmer, dan is de Remington G4 Graphite de juiste keuze. Voor wie verschillende soorten verzorging wil doen, is dit een alles-in-één kit die gemakkelijk te gebruiken is, goed presteert en betaalbaar is.

Prijs

De G4 Graphite heeft een redelijke prijs van € 39. Er zijn natuurlijk goedkopere trimmers verkrijgbaar, maar die zijn een stuk basaler en je kunt er honderden aan uitgeven als je wilt.

U kunt hem kopen bij
Amazon of
Debenhams in het Verenigd Koninkrijk.

We kunnen dezelfde trimmer niet vinden in de VS, dus kijk naar iets als de pg6170 die zeer vergelijkbare hulpstukken heeft. Hij kost
67 dollar bij Newegg.

Lees ons overzicht van de
beste aanbiedingen voor elektrische scheerapparaten voor advies over de verschillende mogelijkheden.

Ontwerp & bouw

Over het algemeen, tenzij je gaat echt splash out, trimmers zijn allemaal gelijk gemaakt. De G4 Graphite is ongeveer wat je zou verwachten voor deze prijs met een stevige plastic behuizing.

Wij vinden dat de G4 er mooi uitziet met zijn combinatie van zwart en wit met een vleugje blauw. Hij heeft een mooi uitgebalanceerd gewicht en een ergonomische vorm, dus hij ligt lekker in de hand.

Remington G4 Graphite baardtrimmer

We hadden graag gezien dat de zijkanten van rubber waren gemaakt voor extra grip, hoewel dit het nadeel heeft dat het na verloop van tijd verslechtert. In plaats daarvan is het gewoon stevig zwart plastic, maar het heeft wel een aantal ribbels zodat er nog een redelijke hoeveelheid grip is. We hebben hem tijdens het testen trouwens niet laten vallen.

Zoals veel baardtrimmers is de G4 compact en wordt hij geleverd met een tasje om hem in te bewaren met ruimte voor de oplader en opzetstukken. Het is een eenvoudig tasje, maar het voldoet.

Er is geen snelheidsinstelling dus dit is een aan of uit apparaat en er is een LED om het opladen aan te geven.

Het belangrijkste kenmerk hier is dat de opzetstukken binnen enkele seconden verwisselbaar zijn door ze simpelweg aan en uit te draaien.

Functies & Prestaties

Remington heeft de G-serie gemaakt om veelzijdig te zijn en heeft precies dat gedaan. De G4 Graphite is als een Zwitsers zakmes maar zal je niet snijden.

Het hoofdopzetstuk is je gewone trimmerkop (30mm) en heeft zelfslijpende mesjes. Zoals de naam al doet vermoeden, is er een grafietcoating om de G4 soepel te laten glijden. Wij vonden dat dit zeker het geval was en deze Remington biedt een snelle en efficiënte snit zonder dat er haren blijven steken.

Remington G4 Grafiet opzetstukken

Zoals je zou verwachten, is er een verstelbare kam zodat je de lengte van de snit kunt kiezen – tussen 2 en 20 mm hier heb je een behoorlijk bereik. Verder zijn er twee opzetkammen met een vaste lengte (1,5 en 3 mm) voor het trimmen van stoppels en ‘lichaamshaar’.

Een micro stoppelbaard/precisietrimmer en een gedetailleerde trimmer zorgen voor een zeer nauwkeurige snit. Deze laatste is in wezen een kleine trimmer met slechts een paar mesjes, die je kunt gebruiken voor neus-, wenkbrauw- en oorhaar.

De G4 wordt zelfs geleverd met een scheerapparaat met minifolie, voor als je het scheerresultaat echt heel nauwkeurig en schoon wilt hebben.

Zoals we al eerder zeiden, kost het slechts enkele seconden om te wisselen tussen de verschillende scheerapparaten, zodat je kunt hakken en wisselen terwijl je bezig bent. Met al deze scheerapparaten zou je in staat moeten zijn om met precisie de stijl te bereiken die je voor ogen hebt.

Remington G4 Grafiet Voorzetstukken

Als je meer opzetstukken wilt, kun je upgraden naar de
G5 Graphite (€ 49), die ook een tweezijdige verticale detailtrimmer en een trimmer voor lichaamshaar van 0,5 – 9 mm heeft. U kunt ook geld besparen door te kiezen voor de
G3 Graphite (€ 22) als u het scheerapparaat met minifolie niet gebruikt.

Ondanks het compacte formaat van de trimmer gaat de batterij tot 60 minuten mee, dus je kunt er een flink aantal trimbeurten mee doen voordat je hem weer moet opladen. Als de batterij leeg is, is het nadeel dat je 10 uur moet wachten voordat hij weer vol is en de bijgeleverde stekker is een driepens, dus je kunt hem niet gebruiken als je hem aansluit op een scheerpunt in de badkamer.

Verdict

We zijn diep onder de indruk van de G4 Graphite van Remington. Deze compacte kleine trimmer is een manusje-van-alles, maar geen meester in één.

Er valt weinig af te dingen op het ontwerp, behalve misschien wat extra grip door wat rubber toe te voegen.

Belangrijker is dat het verwisselbare ontwerp betekent dat je allerlei soorten trim- en verzorgingswerk kunt doen zonder dat je voor elke taak een gewone kop moet proberen te maken. Het verwisselen van de opzetstukken is eenvoudig en we vinden dat ze allemaal zeer goed presteren.

Dit alles tegen een zeer redelijke prijs maakt de G4 Graphite gemakkelijk aan te bevelen.

Bekijk onze tabel van de
beste elektrische scheerapparaten om te zien wat er nog meer verkrijgbaar is.

Recent Content