Remington Heritage scheerapparaat met folie review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Het Remington Heritage scheerapparaat met folie ziet er goed uit, maar is dat ook zo na gebruik? Helaas is dit scheerapparaat gewoon niet goed genoeg, met inconsistente resultaten, vooral onder de kaak.
Dat is bijzonder jammer omdat het er zo goed uitziet, zo goed oplaadbaar is en zo draagbaar is dat het nog steeds een goede keuze kan zijn voor iedereen die een mooi scheerapparaat wil en het niet erg vindt om in ruil daarvoor telkens een paar extra passen te maken.

In de scheerwereld is de belangstelling voor ouderwetse scheerapparaten sterk toegenomen dankzij scheerabonnementen en een gezonde scepsis tegenover de ‘voeg gewoon een nieuw mesje toe’-benadering van scheerapparaten. Het is dus misschien geen verrassing dat Remington dezelfde logica probeert toe te passen op zijn elektrische lijn.

Vandaar het Heritage Folie Scheerapparaat. Ouderwets in esthetiek, zo niet in functies, is dit nog steeds een waterdicht, draadloos scheerapparaat, maar een die niet zou misstaan in een ouderwetse kapperszaak. Ik wou alleen dat ik me er beter mee kon scheren.

Prijs en beschikbaarheid

De Heritage werd gelanceerd voor £149,99/$149,99, maar het Britse RRP is sindsdien gezakt naar een redelijker £99,99.

U kunt hem voor de volle prijs kopen bij Remington zelf (
UK of
US), maar elders betaal je minder – op dit moment is het slechts
110 dollar bij Amazon US, en een zeer portemonnee-vriendelijke
£65 bij Amazon UK.

Als dat nog steeds een beetje duur klinkt, bekijk dan onze gids voor de
beste elektrisch scheerapparaat aanbiedingen voor de laatste aanbiedingen op dit en andere elektrische scheerapparaten en trimmers.

Ontwerp en constructie

Het is waarschijnlijk een beetje ongebruikelijk om in een scheerrecensie te beginnen met het design, maar de Heritage is een beetje een speciaal geval.

Het korte, gedrongen ontwerp is opvallend ouderwets dankzij de geribbelde metallic afwerking en het low-key kleurenschema – een verre schreeuw van de ergonomische zwarte obelisken die meer gebruikelijk zijn in het moderne scheerapparaat. Ons testmodel (en het enige model in het Verenigd Koninkrijk) is uitgevoerd in chroom en donkergrijs, terwijl er in de VS ook een wit model verkrijgbaar is waarbij het chroom is vervangen door bruin leer.

Het is vermeldenswaard dat de chromen voorkant niet rondloopt, en de achterkant is een meer gedempt geribbeld plastic. Dat is wel logisch – metaal is moeilijker vast te houden, en persoonlijk heb ik liever een goede grip op het constant trillende scheermesje -.

Er zijn voor- en nadelen aan het ontwerp, naast de retro-uitstraling. De kortere vorm betekent dat dit scheerapparaat draagbaarder is dan de meeste moderne scheerapparaten. Dit wordt in belangrijke mate in de hand gewerkt door het opladen via Micro-USB, zodat u geen speciale oplaadkabel hoeft mee te nemen op reis.

Hij ligt echter minder lekker in de hand en is ook behoorlijk zwaar – maar is het waarschijnlijk dat je hem ooit langer dan 5-10 minuten achter elkaar zult gebruiken? Als dat het geval is, kan je het moeilijk hebben, maar ik kan niet zeggen dat ik het ooit bijzonder zwaar vond om vast te houden.

Functies en prestaties

Dus hoe werkt het eigenlijk als een scheerapparaat? Helaas, niet zo geweldig.

Dit is een foliescheerapparaat, met twee scheerhoofden binnenin metalen folies die ontworpen zijn om haartjes op te vangen voor een glad scheerresultaat, samen met een ‘hybride intercept trimmer’ ertussenin om langere haartjes af te snijden. Alle drie de scheerhoofden zijn ook flexibel en drukken elk afzonderlijk in om het scheerapparaat dicht tegen de contouren en rondingen van uw gezicht te houden.

Op papier klinkt dit allemaal geweldig, maar ik had consequent moeite om überhaupt een gladde scheerbeurt te krijgen met de Heritage. Langs mijn wangen kreeg ik (meestal) goede resultaten, maar langs mijn kaaklijn of kin kreeg ik de stoppels nooit helemaal weg.

Voor alle duidelijkheid, ik bedoel niet dat ik op die plekken consistent korte stoppeltjes overhield, maar eerder dat individuele haartjes maar al te vaak helemaal ongeschoren bleven, waardoor ik gedwongen werd meerdere scheerbeurten te maken en scheerbrand verergerde in het proces.

Het helpt ook niet dat de Heritage in naam van de eenvoud maar één aan/uit-knop heeft, zonder enige instelmogelijkheid. Er zit een kleine detailtrimmer op de achterkant, maar ook die vond ik niet krachtig genoeg, om nog maar te zwijgen van het feit dat hij moeilijk in en uit het scheerapparaat te halen is.

Maar het is niet allemaal slecht. De batterij gaat 60 minuten mee – genoeg voor veel scheerbeurten tussen het opladen door – en het duurt maar twee uur om hem weer op te laden via Micro-USB, wat fantastisch is.

Het is ook waterdicht (dus douche-vriendelijk) en volledig wasbaar, zelfs als je het gebruikt met scheergel/schuim. Het kost wat kracht om het mesje te verwijderen, maar als je dat eenmaal gedaan hebt, is het hele apparaat gemakkelijk schoon te houden.

Verdict

Het Remington Heritage scheerapparaat met folie ziet er ontegenzeggelijk goed uit, maar de vraag is of u dat ook vindt nadat u het hebt gebruikt.

Helaas, of het nu aan het ontwerp, de kracht of gewoon de scherpte ligt, dit scheerapparaat is het gewoon niet, met inconsistente resultaten en echte problemen met het scheren onder de kaak.

Dat is bijzonder jammer omdat het er zo goed uitziet, zo goed opgeladen is en zo draagbaar is dat dit nog steeds een goede keuze zou kunnen zijn voor iedereen die een mooi scheerapparaat wil en het niet erg vindt om in ruil daarvoor elke keer een paar extra scheerbewegingen te maken. Anders kunt u elders betere resultaten krijgen voor minder.

Recent Content