Renpho slimme lichaamsvet weegschaal review


Renpho, met het hoofdkantoor in Californië, heeft een groeiende lijst van betaalbare gezondheidsgerichte, slimme thuisproducten, zoals een slimme fiets, massagers, luchtzuiveraars en twee slimme weegschalen. We beoordelen de basis slimme weegschaal voor lichaamsvet.

Er is ook een premium model, dat iets meer kost voor
£36.99 in het Verenigd Koninkrijk of
49,99 dollar in de VS. Het heeft een verbeterde nauwkeurigheid en Wi-Fi compatibiliteit.

Omdat het merk geen eigen lijn van wearables heeft, zijn de weegschalen niet ontworpen om het beste te presteren binnen één specifiek ecosysteem. Ze zijn een goede allrounder. Download de app voor zowel Apple als Android en hij zou even goed moeten werken. Wij gebruikten hem met een iPhone en hij bood meteen aan om te synchroniseren met Apple Health, maar hij is ook compatibel met FitBit, Samsung Health en Google Fit.

De basisweegschaal is verkrijgbaar in zwart of wit en heeft twee vermogensopties. Er is een model dat oplaadbaar is via USB,
die £33.99 kost, en één die werkt op drie AAA batterijen, die
iets goedkoper is voor €29,99. Dit is de versie die wij testen.

Renpho slimme weegschaal

  • LED-display
  • Weegschaal geeft alleen gewicht weer
  • Andere metingen zijn via de app

De basisweegschaal is van gehard glas, subtiel versierd met een abstract ontwerp dat het visueel verheft boven wat je zou verwachten in deze prijsklasse. In het glas zijn schijfvormige metalen elektroden aangebracht op het voetzool en de hiel van uw voeten, waarmee de weegschaal metingen kan verrichten zoals lichaamsvetpercentage, visceraal vet, lichaamswater, botmassa en meer.

Als u nog niet eerder een slimme weegschaal hebt gebruikt, is dit hoe ze werken. Wanneer u met blote voeten op de weegschaal staat, wordt er een stroom in uw lichaam gestuurd om de hoeveelheid weerstand van het lichaamsvet te meten. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om uw lichaamsbouw te berekenen. De stroom is niet gevaarlijk en u voelt hem niet.

De Renpho basisweegschaal heeft een gemakkelijk af te lezen, rood LED-display aan de bovenkant. Het toont echter alleen het gewicht. U zult de app moeten openen om de rest van uw metingen te vinden. In onze ervaring is dit niet noodzakelijk een slechte zaak. Sommige weegschalen die meerdere metingen weergeven, tonen ze na elkaar, zodat ze gemakkelijk te missen zijn – of moeilijk op tijd te ontcijferen.

Renpho display

Instellen van de Renpho basisweegschaal

  • Bluetooth-apparaat
  • Geen Wi-Fi connectiviteit optie

Het instellen van een smart home-apparaat is altijd een producttestmoment van de waarheid. Sommige apparaten doen er eeuwen over om te koppelen en kunnen frustrerend zijn in het gebruik. Vaak lijkt het erop dat Wi-Fi de meer ingewikkelde verbindingsoptie is. Maar deze weegschaal gebruikt alleen Bluetooth en heeft geen Wi-Fi-koppelingsoptie. Dit betekent dat u Bluetooth gewoon moet kunnen aanzetten en het onmiddellijk vinden, wat gebeurde in onze test.

Bluetooth heeft echter een kleiner bereik dan Wi-Fi, dus de weegschaal en uw telefoon zullen relatief dicht bij elkaar moeten zijn om gegevens te verzenden.

Zodra je de gratis Renpho app voor Apple of Android hebt gedownload, plaats je de weegschaal op een harde vloer. Sommige duurdere weegschalen kunnen op tapijt werken, maar deze heeft geen ondersteuning voor zachte vloeren. Toch, als u uw weegschaal in uw badkamer opbergt, zult u deze functie waarschijnlijk niet missen.

Ga vervolgens gewoon met blote voeten op de weegschaal staan. In onze test werkte het meteen en werden de metingen rechtstreeks naar het profiel gestuurd dat ik in de app had ingesteld.

De weegschaal gebruiken

  • 13 metingen
  • Gemakkelijk te gebruiken app

De weegschaal geeft een totaal van 13 metingen en berekeningen: lichaamsgewicht; BMI; lichaamsvetpercentage; vochtpercentage; skeletspieren; vetvrij lichaamsgewicht; spiermassa; botmassa; eiwit; BMR; onderhuids vet; visceraal vet; en metabole leeftijd.

U zult ongetwijfeld sommige van deze gegevens nuttiger vinden dan andere en sommige helemaal niet zo nuttig.

En hoe nauwkeurig zijn deze getallen eigenlijk? We hebben ze vergeleken met een andere weegschaal die een vergelijkbare gegevensverzameling biedt en kwamen tot de conclusie dat de twee vrij goed overeenkomen, dus het antwoord zal waarschijnlijk zijn: nauwkeurig genoeg.
Renpho’s Premium slimme weegschaal belooft ITO-coatingtechnologie voor nauwkeurigere resultaten, wat misschien een betere optie is voor atleten.

Het punt van een slimme weegschaal is in elk geval niet om je te veel zorgen te maken over één specifieke meting, maar om hem te gebruiken als onderdeel van een gezondheids- en fitnessprogramma om veranderingen in je lichaam bij te houden. Hopelijk zult u, door goed te eten en te bewegen, positieve vooruitgang zien, wat u zou moeten aanmoedigen om door te gaan.

De app geeft de gegevens eenvoudig en duidelijk weer en toont de datum van de laatste weging boven aan de pagina met metingen. Klik op een meting en een uitleg verschijnt eronder. Nogmaals, dit zal meer of minder nuttig voor u zijn, afhankelijk van hoe u de weegschaal precies wilt gebruiken.

Renpho app gegevensweergave

Ik weet niet zeker wat ik moet doen met de informatie dat ik een eiwitmassameting heb van 14,2%. De verklarende woordenlijst eronder vertelt me dat dit binnen een standaardbereik ligt en dat eiwit helpt bij de opbouw en het onderhoud van spieren, organen en ander weefsel, wat me niet echt veel verder brengt. Toch zullen anderen deze gegevens misschien nuttig vinden.

Er is ook een pagina met trends, die de veranderingen van weging tot weging in grafieken weergeeft. Het is eenvoudig en niet opdringerig, maar gemakkelijk te lezen. Je kunt jezelf ook doelen stellen en herinneringen instellen om jezelf te wegen.

Meerdere gebruikers

Renpho zegt dat een onbeperkt aantal mensen de weegschaal kan gebruiken. En er zijn twee manieren om dat te doen. U kunt ervoor kiezen om meer meetgebruikers aan uw account toe te voegen, wat handig kan zijn als u de groei van uw kinderen wilt bijhouden.

Houd er rekening mee dat sommige metingen alleen beschikbaar zijn voor mensen van 18 jaar en ouder, omdat Renpho geen betrouwbaar algoritme heeft voor kinderlichamen.

Maar het hebben van twee of meer accounts op één telefoon kan lastig zijn, zoals ik ondervond toen het gewicht van mijn partner per ongeluk op mijn profiel werd geregistreerd en mijn metabolische leeftijd met een ontstellende vijf jaar sprong. Om ervoor te zorgen dat de gegevens naar de juiste account gaan, opent u het juiste profiel voordat u op de weegschaal gaat staan.

Aan de positieve kant heb ik geleerd dat het verwijderen van een weging van een profiel vrij eenvoudig te doen is, hoewel het foutieve gewicht nog steeds op mijn profielpagina bleef staan totdat het werd vervangen door een ander, nauwkeuriger gewicht.

De andere optie is om de app op een andere telefoon te downloaden en een aparte account in te stellen. Dit zal nuttiger zijn voor de meeste koppels en gezinnen met oudere kinderen. Tijdens het testen hadden we geen problemen met het gebruik van de weegschaal met twee verschillende accounts op twee telefoons, zolang elke gebruiker de app maar afsloot nadat ze zich hadden gewogen.

Prijs en beschikbaarheid

De Renpho basisweegschaal is zeer concurrerend geprijsd, zelfs onder de prijs van de even functionele en betrouwbare
Eufy BodySense slimme weegschaal (RRP £ 36,39).
Het door ons geteste model met batterijvoeding kost slechts
£29.99, maar als je iets meer te besteden hebt, raden we je aan te kiezen voor de USB oplaadbare optie, die
die €33,99 kost.

U kunt de weegschaal kopen bij
Amazon in de VS en
in het Verenigd Koninkrijk, evenals
de Renpho site.

Uitspraak

Als u een atleet bent, is dit misschien niet het juiste product voor u, maar als u gewoon op zoek bent naar een betaalbare slimme weegschaal om u te helpen bijhouden terwijl u uw fitness verbetert, is dit een goede optie.

De Renpho basic slimme weegschaal is aantrekkelijk, betrouwbaar en heeft meer dan genoeg metingen voor de gemiddelde persoon. Er zijn een paar functies die je mist als je hem koopt, zoals tapijtondersteuning en een weergave op de schaal van meerdere metingen, maar tenzij je een fervent FitBit- of Withings-gebruiker bent en een weegschaal wilt die is ontworpen om binnen dat ecosysteem te werken, is er geen reden om meer te betalen.

Voor meer slimme weegschaalopties, bekijk onze round-up van de
beste slimme weegschalen die we hebben getest.

Recent Content