Revamp Liberate compacte snoerloze stijltang review


Draadloze stijltangen geven je meer vrijheid bij het stylen van je haar. Neem ze mee naar de badkamer, je slaapkamer, de zitkamer – overal waar een spiegel en goed licht is. Je hoeft niet in de buurt van een stopcontact te staan en je kunt je bewegen zonder de stekker uit het stopcontact te trekken of in de knoop te raken met het snoer.

Ze worden steeds beter verkrijgbaar en betaalbaar. We hebben eerder gekeken naar de
Dyson Corrale, die mooi gemaakt is – maar zwaar en prijzig.

GHD maakt nu ook een snoerloze stijltang. Hij is lichter en minder duur dan de Corrale…
maar voor 299 pond, nog steeds niet budget vriendelijk.

In deze review bekijken we de (niet economisch genaamde) Progloss Liberate Cordless Ceramic Compact Hair Straightener van Revamp. Hij is licht en ideaal voor op reis. En voor net geen €100 is het de meest portemonneevriendelijke optie die we hebben gezien.

Ontwerp en uiterlijk

Revamp maakt meer dan één model snoerloze stijltang. Dit is de compacte versie. Hij is slechts 20,5cm lang, en ongeveer 4cm bij 4cm op zijn breedste punt. Hij is nauwelijks langer dan mijn hand.

Hij is zacht afgerond en loopt taps toe naar het uiteinde. Door de vorm ligt hij prettig in de hand, net als de matte siliconen afwerking. En hij is ongelooflijk licht. Hij weegt slechts 243 gram, dat is minder dan een lege mok.

In de doos vind je de stijltang zelf, een oplader met verwijderbare Britse en EU-stekkeradapters, en een hittebestendig reisetui. Het etui is vreemd genoeg voorzien van glitters en dat is het enige aan het ontwerp van het apparaat zelf of de accessoires waar ik niet helemaal achter sta. De afwerking helpt echter wel om het toestel terug te vinden in een tas.

Revamp Liberate en accessoires

Ondanks het compacte ontwerp heeft Revamp alle functies ingebouwd die je maar kunt wensen. Zet de stijltang aan en de gebruiksduur van de batterij wordt onmiddellijk weergegeven. Het batterijpercentage – 25%, 50%, 75% of 100% – wordt aangegeven door het aantal van de vier blauwe lampjes met speldenprikjes dat brandt.

Er is een grote aan/uit-schakelaar. Schuif hem naar voren en je kunt de temperatuur instellen op een van de drie standen: 160°C; 180°C; of 210°C. Er is een indicatielampje dat knippert naast de temperatuur die u hebt gekozen en dat overgaat in een niet-knipperend lampje wanneer de temperatuur is bereikt.

Vernieuw de Liberate bediening

Aan het uiteinde van de stijltang zit een schakelaar om de platen voor de veiligheid te vergrendelen. De andere veiligheidsfunctie is de automatische uitschakeling: na een half uur schakelt het apparaat zichzelf uit – tenzij het dan al leeg is natuurlijk.

Revamp Liberate veiligheidsslot

Prestaties

De oplaad- en gebruikstijd bepalen hoe handig een snoerloos apparaat kan zijn. De Revamp Compact stijltang laadt snel op vanaf een lege batterij: het duurt slechts drie uur. Je ziet de batterij-indicatielampjes één voor één oplichten terwijl hij dat doet.

Nadat je hem hebt aangezet en de temperatuurinstelling hebt gekozen, warmt hij in ongeveer 1 minuut 20 seconden op.

Zoals elk oplaadbaar apparaat, betekent dit wel dat er een beetje planning bij komt kijken. Als je hem mee wilt nemen (zonder oplader), moet je hem van tevoren opladen. Toch is het de moeite waard, want het is maar een fractie van de grootte en het gewicht van een traditionele stijltang, en er is geen lomp snoer.

Revamp schat dat je de lithium-ion batterij ongeveer een half uur kunt gebruiken als hij eenmaal is opgeladen. Dit leek accuraat toen ik hem testte.

Ik laadde de stijltang op, stak hem in een tas en stijlde mijn haar tussen mijn werk en het avondeten. Het zou ook handig zijn om mee te nemen naar de sportschool. Ik kon hem tussen twee oplaadbeurten door ongeveer drie keer gebruiken – maar dat hangt af van je haartype en of je hem gebruikt om je haar glad en stijl te maken of om rammend steil haar te creëren.

Revamp Liberate compact en reisetui

Revamp suggereert dat mensen met erg dik of krullend haar de hoogste temperatuurstand moeten gebruiken, hoewel het merk adviseert om waar mogelijk op de laagste stand te beginnen om je haar te beschermen.

Er zijn een aantal functies om het straightening effect te maximaliseren en de schade aan je haar door hitte te minimaliseren.

De eerste is zijn ionische technologie. Dit betekent dat de stijltang negatief geladen ionen uitzendt. Dit zou theoretisch tot betere resultaten moeten leiden zonder dat er veel schadelijke warmte nodig is.

De Liberate heeft ook zwevende platen – dat wil zeggen dat ze wat meegeven, waardoor ze je haar beter vasthouden en gelijkmatig steil maken, zodat je er niet meer dan eens overheen hoeft te gaan.

Net als de andere stylingtools in de Progloss-lijn van Revamp, zit er argan-, keratine- en kokosolie in om je haar te laten glanzen terwijl je het steil maakt. Het is moeilijk te zeggen hoe effectief dit is. En, als het effectief is, hoe lang het blijft zitten voordat de oliën zijn uitgewerkt.

Het instructieboekje waarschuwt echter om niet op de platen te krassen, omdat dit de coating kan beschadigen, dus zorg dragen voor het apparaat kan helpen bij de levensduur.

Ik vond dat het apparaat het haar effectief straightte, maar het was zeker niet de meest krachtige stijltang die ik ooit heb gebruikt. Ik heb golvend haar tot op schouderlengte en het zou minder effectief kunnen zijn op erg dik of krullend haar.

Zeker, de petite grootte van zijn platen zou het steilen van zeer lang haar een karwei maken. Zijn kracht is als een reis-vriendelijke manier om glad en stijl haar. Als je erg dik of lang haar hebt, is dit een geweldige styling tool om in je tas te hebben, maar je zult een krachtigere optie voor thuis nodig hebben.

Hoe je het gebruikt kan ook een verschil maken. Ik vond dat de warmte van de platen verdween als ze te lang open stonden tijdens het stylen. Ik had betere resultaten als ik pauzeerde en de platen voor een korte tijd aan elkaar vergrendelde.

Prijs en beschikbaarheid

De Revamp Progloss Liberate Cordless Ceramic Compact Hair Straightener ST-1700 is verkrijgbaar voor £99.99 of £100 bij een aantal retailers, waaronder
Amazon,
Zeer en
Revamp zelf. Maar de beste prijs waarvoor we hem momenteel kunnen vinden is
£79.99 van Boots, hoewel het op het moment van schrijven niet op voorraad is.

Revamp maakt ook een andere snoerloze stijltang. Hij is iets goedkoper voor
£79.99 bij Amazon, maar hij is niet zo compact of reisvriendelijk.

Verdict

Deze piepkleine stijltang zit boordevol functies en is goed ontworpen. Zijn sterke punten zijn de draagbaarheid en de levensduur van de batterij. Maar door de kleine platen en de warmteafvoer is het een accessoire voor op reis en niet je enige stijltang, zeker niet als je lang en dik haar hebt.

Voor meer stylingopties, bekijk onze round-ups van
de beste stijltangen en
de beste haardrogers die we hebben getest.

Specs

Revamp Progloss Liberate snoerloze compacte stijltang: Specs

  • Compacte snoerloze haartang

Recent Content