Revlon One Step review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Stijlen briljant
  • Snel & gemakkelijk te gebruiken

Nadelen

  • Geen wreedheid-vrij product
  • Kan het haar beschadigen bij overmatig gebruik

Ons oordeel

Het droogt, lift, stijlt, steilt en – ja – het maakt de hype waar. Maar hoe goed je ermee overweg kunt, kan afhangen van je haartype.

Als je ooit een kapsalon hebt verlaten met swingend, springerig haar dat je de volgende keer dat je het thuis probeert te stylen jammerlijk niet kunt namaken, dan is de One Step volgens de hype het haarstylingapparaat dat je moet kopen.

En de hype is er – de One Step, geproduceerd door Helen of Troy onder de merknaam Revlon – is een enorm populair product, met duizenden overweldigend positieve klantenbeoordelingen op websites van winkels.

Maar maakt het zijn belofte waar?

Ontwerp en uiterlijk

Revlon’s One Step is een gecombineerde borstel en haardroger in een zwart-roze geaccentueerde kleurstelling die zo vaak is geïmiteerd dat je een woud van zwart-roze, tonvormige copycats op retailsites zult vinden. Als je iets koopt, zorg er dan voor dat je de echte koopt.

Hij is zoveel groter dan een manuele haarborstel, dat als je hem voor het eerst uitpakt, hij bijna komisch oversized lijkt. De One Step heeft de vorm van een knuppel, en ondanks het dikke handvat en het gebrek aan grip, is hij makkelijk vast te houden.

Het uiteinde van de borstel is geventileerd tussen de rijen borstelharen, waardoor de warme lucht in alle richtingen kan ontsnappen. Maar hij is lichter dan een haardroger, met een gewicht van ongeveer 470 g (ongeveer 1 pond), dus je kunt je haar stylen zonder je arm te hoeven trainen. Het heeft een lang snoer van 2,5 meter dat 360 graden draaibaar is.

Het heeft een ovaal vat met lange, masserende, kunststof getipte borstelharen die, aan de gebogen zijkanten, worden gemengd met kortere nylon- en zwijnenharen om je haar vast te pakken en in model te brengen.

Berenhaar wordt beschouwd als een luxe haarborstel en wordt gebruikt omdat het de natuurlijke oliën van de hoofdhuid over de haarschacht verdeelt, omdat het antistatisch is en omdat het minder snel aan je lokken trekt en blijft haken. Maar er zijn diervriendelijkere alternatieven.

Ik heb contact opgenomen met het PR-bureau dat Revlon vertegenwoordigt om te weten te komen of de varkensharen echt of synthetisch zijn. Helaas kreeg ik niet meer informatie dan wat er op de doos staat: het heeft “getufte borstelharen met zwijnen technologie”. Als ik de haren van de kwast van dichtbij bekijk, zie ik tussen het nylon enkele ongelijk gekleurde, ongelijk gestructureerde strengen die er inderdaad uitzien als natuurlijk zwijnenhaar.

Dus “everzwijn technologie” is niet echt technologie. De borstelharen zijn – letterlijk – afkomstig van beren, wat betekent dat dit apparaat niet wreedheid-vrij is. We kunnen de Revlon One Step dan ook niet aanbevelen aan veganisten of andere ethische beautyshoppers. Dat is jammer, want het varkenshaar zelf maakt maar zo’n klein percentage uit van de borstelharen. We zouden wel eens willen zien hoe goed hij werkt zonder die haren.

Prestaties

De Revlon One Step is bedoeld om een stap uit je haarstylingproces te halen door drogen en stylen te combineren. Omdat het beide functies tegelijk uitvoert, krijg je veel meer volume in je haar, evenals een slankere afwerking. Als je voorheen moest kiezen tussen steil maar plat haar of springerig maar pluizig haar, dan zou dit het product voor jou kunnen zijn.

De One Step heeft een keramische coating, die zou moeten helpen om haken te voorkomen. Het heeft ook een ionische straal, die negatief geladen ionen op het haar afvuurt. Waterdruppels zijn positief geladen, dus de negatieve ionen breken ze af. Het resultaat zou een snellere droogtijd moeten zijn, wat het pluizen zou moeten verminderen.

Zoals met alle haarwerktuigen, is het echt moeilijk te zeggen welke – als er al een – van deze functies daadwerkelijk een verschil maken voor je haar. Uiteindelijk is de enige vraag: werkt het? Maakt het gebruik van de One Step echt een verschil?

Hoewel ik niet van de atavistische varkenshaar betrokkenheid houd, moet ik toegeven dat de One Step echt werkt. De ovale vorm tilt het haar op en maakt het tegelijkertijd gladder, waardoor het veel beter te stylen is dan met een stijltang. Het bleek ook snel te werken.

Het hangt echter van je haartype af wat je ermee doet. Mijn haar is van schouderlengte en loshangend. Een collega met erg lang, dik haar had er minder succes mee en was verbaasd over de lovende kritieken.

De instellingen van de One Step zijn eenvoudig: koel, medium en hoog. Ik vond de middelste stand meer dan genoeg om te drogen en te stylen. Dat is goed nieuws, want de hoge stand is erg heet en oncomfortabel voor de hoofdhuid.

One-Step bediening

Normaal kan ik geen tonvormige borstel gebruiken, omdat hij dan hopeloos in de war raakt en ik hem moet ontrollen, waardoor de styling die in de eerste fase mogelijk was, teniet wordt gedaan. Maar om wat voor reden dan ook, de One Step klit niet, dus ik kan mijn haar rond de ton wikkelen om de lengte in model te brengen en de uiteinden te krullen.

Maar er is een potentieel nadeel aan het regelmatig gebruiken van de One Step. Nat haar breekt gemakkelijker dan droog haar en de One Step is in wezen een apparaat om vochtig haar strak te trekken en het vervolgens aan hitte bloot te stellen. Dat is een perfecte manier om het haar te beschadigen. Deskundigen zeggen dat je je haar zoveel mogelijk moet drogen voordat je het apparaat gebruikt, wat het één-stap-aspect van het apparaat teniet lijkt te doen, maar daar ga je.

Dat alles betekent waarschijnlijk dat je het niet te vaak moet gebruiken. Maar nu ik het heb ontdekt en het grote verschil dat het maakt bij het stylen van mijn haar, is het bijna onmogelijk om het niet te gebruiken als ik me klaarmaak. Maar omdat de resultaten zo goed zijn, zal ik het niet zo vaak hoeven te stylen. Dat is in ieder geval wat ik mezelf zal wijsmaken.

Prijs & beschikbaarheid

In het Verenigd Koninkrijk heeft de Revlon One Step een RRP van £59.99, dat is de prijs
Boots hem voor verkoopt, maar de beste prijs die we vonden was
van Amazon voor £44.82.

Als je in de VS bent, is de Revlon One Step geprijsd op $59.99, maar je kunt hem momenteel
kopen bij Wal-Mart voor $27.99.

Verdict

De Revlon One Step is om één reden een iconisch product: het werkt echt. Hoewel we kopers willen waarschuwen om het niet te veel te gebruiken en we wensen dat Helen of Troy een veganistische versie zou maken, is dit een briljant stylingproduct dat, afhankelijk van je haartype, een revolutie kan betekenen voor het stylen van je haar thuis.

Recent Content