Roborock S5 Max review


De S5 Max is een gecombineerde robotstofzuiger en dweil van Roborock, een merk dat voor ongeveer een kwart eigendom is van Xiaomi. De eerste robotstofzuigers van het merk werkten in combinatie met Xiaomi’s Mi Home-app, maar nu is er een speciale Roborock app die goed ontworpen is en makkelijk te gebruiken.

We hebben een aantal Roborock schoonmakers, waaronder
de S6 en
de S6 Max V, die beide een duim omhoog kregen van ons.

Hoewel de S5 Max niet de nieuwste, de krachtigste of de meest complete robotstofzuiger van het stel is, is hij zeker niet eenvoudig. In feite is het een uitstekende all-round robotstofzuiger met alle reinigingsopties die u zich maar kunt wensen.

Een van zijn sterke punten is zijn grote watertank (voor een robotstofzuiger toch – 290 ml is nog steeds klein in reële termen) en de aanpasbare dweilinstellingen waarmee u dweilzones kunt aanwijzen en de hoeveelheid water kunt kiezen die de S5 Max gebruikt om schoon te maken.

Maar als je op zoek bent naar een robotstofzuiger met een goede prijs-kwaliteitverhouding en zelfs als je niet van plan bent om de dweilfunctie regelmatig te gebruiken, is het nog steeds een kanshebber voor je geld.

Hij heeft nu een redelijke prijs en als u hem kunt kopen wanneer hij in de aanbieding is, doet u het inderdaad erg goed.

Ontwerp en installatie

  • Alexa compatibel
  • Maakt opgeslagen kaarten en geplande reiniging mogelijk
  • Kan gebieden aanwijzen om te dweilen

De S5 Max heeft een karakteristiek robotstofzuigerontwerp. Hij is verkrijgbaar in zwart of wit en heeft de vorm van een schijf, met een verhoogde Lidar-toren in het midden. Hij heeft een enkele spinner aan één kant die haren en pluisjes opzuigt en ervoor zorgt dat de robot tot aan de rand van de kamer kan schoonmaken.

S5 Max onderkant

Helaas trekt de spinner ook haren aan die zich er omheen wikkelen en af en toe moeten worden afgeknipt. Dat is geen prettig werkje.

Inclusief toren is de S5 Max minder dan 10 cm hoog, wat vrij standaard is voor een robotstofzuiger.

Als je toch van plan bent om een robotstofzuiger te kopen, raden we je aan om de hoogte te meten onder de grote meubels in je huis. U zult gefrustreerd zijn als hij niet onder de bank kan schoonmaken en nog meer als hij dat wel kan – zo ongeveer – maar steeds blijft steken.

De installatie is eenvoudig. Volg de aanwijzingen op het scherm en zodra de S5 Max online is, zijn er tal van manieren om aan te passen hoe hij schoonmaakt. U kunt ook verbinding maken met uw Alexa om spraakopdrachten te gebruiken en het schoonmaken te plannen. Er is zelfs een handleiding over hoe je verbinding maakt in de app.

Roborock app

U kunt een kaart van uw huis opslaan en, zodra u die hebt, kunt u no-go gebieden aanwijzen, plekken kiezen voor dieptereiniging en kamers (of delen van kamers) om te dweilen. Dit betekent dat u het waterreservoir kunt vullen en een schoonmaakplan kunt plannen dat ervoor zorgt dat de S5 Max uw keukenvloer dweilt maar niet het tapijt van uw slaapkamer. U kunt tot drie kaarten opslaan, voor verschillende vloeren of delen van uw huis.

Prestaties

  • 58dB
  • Vier zuiginstellingen
  • Max. 2.000 Pa zuigkracht

De S5 Mac kan tegelijkertijd stofzuigen en dweilen, maar in de praktijk is dit meer een echte stofzuiger met een snelle veegbeurt achteraf.

De S5 Max heeft vier zuigstanden: stil, gebalanceerd, turbo en max. Het opgegeven geluidsniveau is 58 dB. Op de stille stand is het niet al te irritant als je in dezelfde kamer bent, maar als je tv kijkt, is het nog steeds moeilijk om de dialoog te horen. Hoe dan ook, een van de beste dingen aan een robotstofzuiger is de mogelijkheid om hem zo in te stellen dat hij werkt als u er niet bent.

Maar de doeltreffendheid daarvan hangt af van een paar factoren. Een daarvan is de manier waarop je leeft. Als je veel dingen op je vloer hebt (afgetrapte schoenen, nesten van draden) kun je misschien beter kiezen voor
de S6 Max V, die voorwerpen kan identificeren en vermijden.

Als u de robotstofzuiger laat stofzuigen terwijl u afwezig bent, moet deze zich ook kunnen verplaatsen zonder op lampstatieven en drempels te stuiten. Sommige robotstofzuigers zijn hier beter in dan andere.

Het goede nieuws is dat de S5 een fatsoenlijke klimmer is die niet veel reddingen nodig zou moeten hebben. Tijdens de testperiode is hij maar één keer vast komen te zitten – en dat was in een duivelse val tussen een kast die hem van bovenaf opving en een draad die rond de reinigingsspinner was gewikkeld. Hij kon gemakkelijk een 2 cm hoge drempel nemen die breed genoeg is om sommige van zijn concurrenten te laten stranden.

De zuigkracht (maximaal 2.000 Pa) is meer dan sterk genoeg voor hardhouten vloeren en, op een van de hogere standen, sterk genoeg voor tapijt. Houd er echter rekening mee dat hij pluisjes en oppervlakkige kruimels uit tapijt verwijdert, maar dat u nog steeds een gewone stofzuiger nodig hebt om ingeworteld vuil uit tapijten en tapijten met ruig tapijt te verwijderen.

Kleine afvalbak in de S5 Max

De S5 Max heeft een maximale schoonmaaktijd van 2,5 uur, maar bij een hogere vermogensstand gaat de batterij veel sneller leeg. Ik kon met gemak mijn hele flat schoonmaken op een enkele lading, maar het zijn allemaal harde vloeren.

Dweilen

  • 3 opties voor waterniveau
  • 290ml waterreservoir
  • Alleen zachtjes effectief

En hoe zit het met de dweilfunctie? De S5 Max geeft u meer dweilopties dan de meeste robotstofzuigers en is gemakkelijk te gebruiken. Vul het reservoir, bevestig de mopbeugel en de S5 Max gaat automatisch over op de dweilstand. Er zijn drie waterniveau-opties om uit te kiezen (plus een geen-water optie) en ik vond dat, om enig resultaat te krijgen, ik de hoogste moest gebruiken.

Roborock watertank en mop hulpstuk

De S5 Max heeft de beste dweilfunctie die ik heb getest in een robotstofzuiger met dubbele functie, maar – en dit is de kicker – hij is nog steeds niet geweldig. Het is licht effectief en laat uw vloer er veel beter uitzien, met een mooie glans. Maar hij kan geen vloer schrobben om een theevlek te verwijderen.

Ik zou eerlijk gezegd liever meer ruimte in de machine hebben voor een grotere vuilnisbak, aangezien de bak zelf maar 460ml is. Maar om eerlijk te zijn, het waterreservoir van 290 ml neemt maar weinig ruimte in beslag en sommigen zullen het een nuttige toevoeging vinden.

Prijs en beschikbaarheid

De Roborock S5 Max is overal verkrijgbaar. In het VK zijn er tal van koopopties, maar de beste prijs is die van My Robot Centre, waar u kunt
kunt kiezen voor een model in zwart of wit voor £ 379. Dit maakt het een zeer scherp geprijsde robotstofzuiger.

In de VS kun je hem kopen bij Roborock, Amazon of Wal-Mart. U kunt
alle opties bekijken op de Roborock site. De goedkoopste optie op het moment van schrijven is bij Wal-Mart, waar je hem
kunt kopen in zwart of wit voor 379,99 dollar. Het is niet duidelijk of dit een gelimiteerde aanbieding is, dus wacht niet te lang als je geïnteresseerd bent. Koop je hem bij Amazon of Roborock, dan betaal je
$549.99 betalen.

Als je in India bent, kun je het ook
kopen bij Amazon. De beste prijs die we konden vinden is ₹45,950.

Uitspraak

Dit is een goed geprijsde robotstofzuiger met zowel hardware als software van hoge kwaliteit. We raden hem aan, zolang je hem niet alleen koopt voor zijn dweilfunctie.

Als u enkele andere opties wilt bekijken, bekijk dan onze round-up van
de beste robotstofzuigers die we hebben getest.

Recent Content