Roborock S6 Max V test

Deze robotstofzuiger is een van de slimste tot nu toe. Hij kan obstakels herkennen en vermijden (inclusief poep van huisdieren) en zijn zuigkracht is van topklasse. Bovendien heeft hij een full-colour camera die je op afstand kunt bekijken vanaf je telefoon, zodat je een robotblik op je huis krijgt.

Maar dat alles komt met een prijs, en in het geval van de S6 Max V, wordt die prijs heel letterlijk gemeten in het grote aantal biljetten dat je zult moeten uitgeven om het mee naar huis te nemen. Maar zou het dat waard zijn? Lees onze volledige review om erachter te komen.

Als u onze best beoordeelde robotstofzuigers wilt zien en wilt weten hoe de S6 Max V het doet, kijk dan naar ons overzicht van
de beste die we hebben getest.

Ontwerp

Op een paar uitzonderingen na hebben robotstofzuigers de neiging om er ongeveer hetzelfde uit te zien en hoewel de S6 Max V de onvermijdelijke oversized puckvorm deelt, is hij een beetje meer gepolijst. Hij heeft een subtiel glinsterende afwerking en de Lidar toren heeft een metallic glans.

S6 Max V afwerking

Hij heeft een diameter van 35 cm en is ongeveer 10 cm hoog. Als u overweegt deze of een andere robotstofzuiger te kopen, is het een goed idee om onder uw sofa en andere belangrijke meubelstukken te meten, zodat u een idee krijgt van hoeveel ruimte de stofzuiger in uw huis aankan.

Er is geen display. In plaats van te piepen of foutmeldingen te tonen die je moet interpreteren, kondigt hij zijn acties aan met, verrassend genoeg, een relatief normale en niet-afschrikwekkende stem. (Er is een ruime keuze aan talen waaruit je kunt kiezen.)

Prestaties

De S6 Max V is de opvolger van de S6, die
we hoog beoordeelden toen we hem beoordeelden. Het nieuwe model verhoogt de zuigkracht met 25% en voegt een heleboel nieuwe functies toe.

In termen van zuigkracht is de S6 Max V de krachtigste Roborock-stofzuiger tot nu toe. Hij heeft een zuigkracht van 2500 Pa. (Ter vergelijking, de Eufy RoboVac 30C heeft 1500 Pa en de Deebot Ozmo 920 heeft 1200 Pa.) Dat is meer dan genoeg om een tapijt goed schoon te maken, iets waar sommige robotstofzuigers met minder vermogen moeite mee hebben.

Hij heeft een maximale werktijd van 180 minuten, maar houd er rekening mee dat de schoonmaaktijd helemaal niet zo lang zal zijn als u de reinigingsmodus met maximaal vermogen gebruikt. De levensduur van de batterij zou echter meer dan voldoende moeten zijn om een verdieping van uw huis schoon te maken, of het hele huis als u in een flat woont. De opvangbak heeft ook een redelijke capaciteit (600 ml), zodat u deze niet halverwege de schoonmaak hoeft te legen.

De S6 Max V is het toppunt van luiheid – niet de luiheid van de machine, maar de mijne. Hij gebruikt een dubbel camerasysteem om de grootte en vorm van obstakels in te schatten, ze te identificeren, ze aan zijn kaart toe te voegen en er een pad omheen te kiezen. Ik vond dit zeer effectief en liet draden en schoenen waar ze waren (in naam van een uitdagend testprotocol, natuurlijk). De enige voorbereiding die ik deed voor de clean was mijn voeten van de vloer naar de bank tillen.

Je kunt ervoor kiezen om de objectherkenningsfunctie uit te schakelen, maar als je hem aan laat staan, verbetert hij elke keer dat je hem gebruikt.

Obstakel pictogrammen

Slechts één keer heb ik de machine moeten stoppen om een spoedoperatie uit te voeren in de vorm van het verwijderen van een USB-kabel uit het binnenste van de machine, nadat die iets te dicht bij een kabel was gekomen en het had opgevist.

Maar uw ervaring kan verschillen. Als u nog nooit een robotstofzuiger hebt gebruikt, moet u uw huis snel doorzoeken voordat u een aankoop overweegt. Zijn doeltreffendheid zal omgekeerd evenredig zijn met de hoeveelheid spullen die je op de vloer hebt.

Als je in een staat van spartaans minimalisme leeft, met hardhouten vloeren, koop dan onmiddellijk een robotstofzuiger. Het zal je leven veranderen. Zodra je een paar kruimels of een beetje pluis opmerkt, zet je hem aan en voor je het weet zijn je vloeren weer perfect schoon. U hoeft alleen af en toe uw stofzuiger tevoorschijn te halen om achter meubels te komen en op alle plekken waar de robotstofzuiger niet kan komen.

Als je in gezellige rommel woont of veel spullen op je vloer hebt staan, zal een robotstofzuiger veel minder nuttig zijn. Als u de helft van uw bezittingen moet verplaatsen voordat u hem aanzet, wordt een groot deel van het voordeel van de levensstijl tenietgedaan.

Het uitstekende mappingsysteem van de S6 Max V betekent echter dat u uw huis op de app kunt zones en kamers tot verboden gebied kunt verklaren. Dat betekent dat je niet je slaapkamerkast hoeft op te ruimen als je wilt dat de robotstofzuiger alleen de woonkamer een beurt geeft.

Kenmerken

In het begin van de evolutie van robotstofzuigers waren er horrorverhalen over mensen die thuiskwamen en ontdekten dat hun robotstofzuiger over dierenpoep had gerold en deze door het hele huis had verspreid. De fabrikant beweert dat dit geen probleem zal zijn met de S6 Max V.

Uiteraard moest ik dat uittesten, dus plaatste ik een stuk cake op zijn pad (terwijl ik kort nadacht over de keuzes in mijn leven die ertoe hadden geleid dat ik een schoonmaakrobot te slim af wilde zijn) om te zien wat hij zou doen. De Roborock slaagde met gemak voor de test en navigeerde om het obstakel heen, hoe vaak ik hem ook in de weg duwde. Hij voegde zelfs een (lachend) poep-icoontje toe aan de kaart als een te vermijden obstakel.

Het poep icoon

De S6 Max V heeft een watertank van 297 ml voor zijn dweilsysteem, dat u ook van tevoren kunt programmeren, waarbij u uitsluitingszones instelt en het waterdebiet voor elke kamer kiest. Het is de beste die ik heb gezien, maar ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat het net zo effectief is als zelf een vloer schoonmaken. Als je een keukenvloer met een stofzuiger wilt schoonmaken, is dit toestel geschikt, maar het kan niet zoals een mens theemorsen en kleverige vlekken verwijderen.

Er is ook een automatische tapijtidentificatiemodus die aan en uit kan worden gezet. Als hij aan staat, gaat hij in de maximummodus als hij van een harde vloer naar tapijt gaat.

En er is een huisdiermodus, die de stofzuiger laat weten dat er kleine beestjes kunnen rondlopen.

Je kunt een schoonmaakschema maken, een specifieke plek schoonmaken, uitsluitingszones instellen, de volgorde kiezen waarin je kamers worden schoongemaakt en je kunt zelfs je telefoon als afstandsbediening gebruiken, zodat je stofzuiger als een speelgoedautootje rondrijdt.

Dit is waar het interessant wordt, want de nieuwste firmware-update voor deze stofzuiger betekent dat u toegang hebt tot de kleurencamera vanaf uw telefoon en in realtime kunt zien hoe uw robotstofzuiger uw huis schoonmaakt – of hem zelf kunt bedienen met de afstandsbedieningsfunctie.

Dit betekent dat je het ook kunt gebruiken om huisdieren te controleren en jezelf gerust te stellen dat je huis veilig is terwijl je weg bent.

Camera op afstand

Als u zich zorgen maakt over de veiligheid (en terecht): de beelden die de robot gebruikt, worden onmiddellijk gewist en er wordt nooit iets opgeslagen, bewaard of naar de cloud gestuurd.

App

De app is gratis te downloaden en te gebruiken en het is eenvoudig om de instellingen te wijzigen en toegang te krijgen tot de vele functies van de S6 Max V. De robotstofzuiger is ook compatibel met Alexa, als je je Mi account aan je apparaat koppelt.

Je kunt de app ook gebruiken om in de gaten te houden hoe lang onderdelen zoals de filters en borstels hebben voordat ze vervangen moeten worden.

Prijs & beschikbaarheid

De S6 Max V is
verkrijgbaar bij Amazon in het Verenigd Koninkrijk (hoewel, op het moment van schrijven, is het niet op voorraad). De prijs is £709.99. U kunt hem ook
kopen bij My Robot Center voor £629 en bij
Sotel.de voor £572, hoewel de verzendkosten extra zijn.

Verdict

De S6 Max V is een serieus indrukwekkende robotstofzuiger. Hoewel de S6 Max V zeker geen budgetrobot is, heeft hij veel meer functies en een betere reinigingskracht dan sommige van zijn duurdere concurrenten.