Roidmi X20 review

De Roidmi X20 (voorheen bekend als de Nex Storm), die zichzelf aanprijst als de eerste slimme snoerloze stofzuiger met een mop, heeft heel wat waar te maken. We hebben hem op de proef gesteld, en onze volledige review – over ontwerp en bouwkwaliteit, prestaties, prijs-kwaliteitverhouding en de verschillende slimme functies – zal je een idee geven of dit de juiste keuze is voor jou.

Dingen zijn aan het veranderen bij Roidmi, met de modellen die hun leven begonnen op Indiegogo hebben nu CE goedkeuring bereikt. Dit betekent dat je nu de S1 (voorheen de Roidmi F8) en de X20 (die je misschien kent als de Nex) kunt kopen in winkelstraten. UK-modellen worden nu geleverd met een volledige 2-jarige UK/EU-garantie, een UK-stekker en kunnen worden onderhouden in een in de UK gevestigd centrum.

Voor breder advies, lees ons overzicht van de
beste stofzuigers, en bekijk de koopjes op onze
stofzuiger aanbiedingen pagina.


Roidmi Nex Storm review: Ontwerp

Prijs & beschikbaarheid

De Roidmi X20 kost £399/$449 en is verkrijgbaar bij een aantal winkels in de hoofdstraat en online.

De financieringsronde van het project is uiterst succesvol gebleken: ten tijde van het schrijven van de oorspronkelijke recensie had het 509.844 dollar binnengehaald en was het de productiefase ingegaan. De eerste apparaten zouden in september 2019 naar Indiegogo-begunstigers worden verzonden.

Ontwerp

De X20 ziet er geweldig uit en voelt ook zo aan. Hij is gemaakt van mat-wit plastic met een aangename textuur, voelt een beetje aan als een pistool wanneer je hem vasthoudt en is met 1,5 kg redelijk licht: nadat we op een speciaal hulpstuk waren overgestapt, konden we zonder al te veel moeite rond de lampen en het plafond stofzuigen.

Roidmi Nex Storm review: Ontwerp

De opvangcilinder is doorzichtig, wat je een gemengde zegen zou kunnen noemen. Sommigen vinden het misschien niet prettig dat al het vloergruis te zien is, maar wij vonden het handig om zo gemakkelijk te kunnen zien wanneer hij geleegd moest worden – en het gaf ook een beetje voldoening om te zien hoe snel hij vol was.

Het leegmaken van de cilinder gaat in twee stappen: druk op een knop om de cilinder van de hoofdeenheid te halen en schroef dan het filter aan het uiteinde los zodat u het kunt leegmaken. Onze gebruikelijke minisnoerloze heeft maar één druk op de knop nodig en gaat dan open als een krokodil, wat technisch nog gemakkelijker is; maar met de aanpak van de Roidmi is het veel eenvoudiger om alles eruit te krijgen. Je kunt je hand er zo in steken en het afval er grondig uitwassen.

Roidmi Nex Storm review: Ontwerp

Assortiment van hulpstukken

We vinden het geweldig hoeveel hulpstukken er in het pakket zitten.

U krijgt een algemene elektrische borstel die goed werkt voor tapijten en harde vloeren, en een kleinere en lichtere matrasborstel; een spleetzuigmond, nog een kleinere spleetzuigmond op een flexibele slang, en een kleine borstel die op het uiteinde van een van beide past; een lange stijve verlenger die werkt met elk van de vorige hulpstukken; en, ten slotte, het mophulpstuk dat al de opwinding veroorzaakt. We zullen dat laatste bespreken in zijn eigen
in een eigen deel van het prestatiegedeelte.

Roidmi Nex Storm review: Bijlagen

Prestaties

Met een vermogen van 140 Air Watt (AW) is de zuigkracht van de Roidmi behoorlijk, maar niet verbluffend. (De
Dyson V11 kan 185AW in boost mode, en de hoogst gewaardeerde snoerloze modellen kunnen je voorbij de 300AW brengen).

We hadden echter geen klachten: zelfs op de laagste vermogensstand had de Roidmi geen moeite met tapijtpluis, haren van huisdieren en mensen, kruimels, kleine stukjes voedselverpakking en al het andere dat we naar hem gooiden, en we hadden zelden het gevoel dat we twee keer over een gebied moesten gaan.

Mop

Maar over dit mop hulpstuk.

Roidmi Nex Storm review: Mop hulpstuk


Deze eenheid heeft een vergelijkbare grootte als de algemene zuigkop; je vult het met water, net zoals je een strijkijzer zou vullen (het gat is vrij klein dus je moet voorzichtig zijn met gieten – er wordt geen trechter meegeleverd), dan wordt het bevestigd aan de achterkant van de conventionele kop via een handige en bevredigend sterke magneet.

Met andere woorden, je bent nog steeds aan het stofzuigen, maar een vochtig doekoppervlak achter het zuiggedeelte wordt nu meegesleurd en maakt de vloer nat. Het deed ons een beetje denken aan de aloë-strip die achter het mesje zit op sommige hoogwaardige wegwerpscheermesjes.

We hadden hier wat kinderziektes mee. In het begin leek het doekje slechts aan één kant nat te zijn – de kant met de watertoevoeropening. Wij raden u aan het waterreservoir tot het maximum te vullen, de vloeistof een ogenblik of twee te laten inwerken en er dan voor te zorgen dat u stevig drukt terwijl u de stofzuiger verplaatst.

Maar zelfs als het werkt zoals geadverteerd, vonden we het hele ding nog steeds vreemd. Wat wij traditioneel onder dweilen verstaan, is meer dan een natte doek over de vloer slepen: je gooit een hele lading water over de vloer, je veegt van links naar rechts (heel moeilijk met het stofzuighulpstuk, en als je zijdelings beweegt, lijkt het water niet meer te worden opgenomen), je wrijft over bijzonder vuile plekken, en het belangrijkste is dat je stopt als de dweil zelf te vuil is geworden en hem uitspoelt in een emmer. Dit is allemaal niet mogelijk met de Roidmi.

Roidmi Nex Storm review: Mop prestaties

Er zijn ongetwijfeld enkele voordelen aan het nat maken van een harde vloer na het stofzuigen – het zou een betere reiniging moeten opleveren – maar wat er gebeurt is niet echt dweilen in de volledige en populaire zin. Het is gewoon stofzuigen met voordelen.

Wij houden trouwens ook niet van het idee om onze normale stofzuigerkop te gebruiken op een oppervlak dat nat wordt: in theorie is het in orde als u een enkele veeg maakt, aangezien het water wordt aangebracht achter het zuiggedeelte, maar elke overlapping met de vorige keer, of elke tweede keer, en de kop van de stofzuiger begint vochtig te worden. Toegegeven, dit is voor ons nooit een probleem geworden, maar het voelt alsof dit alleen maar komt doordat er zo’n onbevredigend kleine hoeveelheid water werd neergelegd.

Levensduur batterij

Uitgerust met acht 2500mAh lithiumcellen, heeft de Roidmi een geclaimde batterijlevensduur van 60 minuten, maar dat is voor de laagste (60W) vermogensmodus. Het bedrijf zegt dat het 38 minuten zal duren op medium (80W) en slechts 10 minuten op de hoogste (100W) modus.

Deze beweringen lijken juist te zijn. We hebben hem van een volle lading tot uitputting laten lopen op 100W en het lukte 11 minuten en 7 seconden.

Het apparaat wordt opgeslagen, en laadt draadloos op, op een magnetische eenheid die aan de muur plakt of kan worden gespijkerd; we zouden op veilig spelen en voor de spijkers gaan, maar de kleverige pad is een aantrekkelijk eenvoudige oplossing. Roidmi noemt een totale oplaadtijd van 2,5 uur.

De Roidmi heeft nog een paar snaren om zijn boog. Wat de veelgeprezen slimme functionaliteit betreft, zullen we het zo meteen over de app hebben. Maar eerst willen we onze favoriete functie noemen: een licht dat automatisch aangaat als je donkere plekken schoonmaakt.

Er zit een lichtsensor bovenop het opzetstuk van de elektrische borstel, en wanneer de kop onder meubels komt of zich op een andere manier in het donker bevindt, gaat er een helder licht branden dat je helpt te zien wat er moet worden opgezogen. Dit is echt een handige functie, die er bovendien cool uitziet als je hem voor het eerst ziet branden.

Roidmi Nex Storm review: Licht

App

Er is een gratis app genaamd roidmi cleaner (net als dat – alle kleine letters) die u kunt downloaden voor
iOS (die we probeerden) of
Android.


De app is geen game changer, maar het is mild nuttig. Ten eerste bevat hij een digitale handleiding, wat in ons geval handig was omdat het recensie-exemplaar geen Engelse instructies bevatte. Je kunt de app ook gebruiken om te zien wanneer je verschillende verbruiksartikelen moet vervangen of de hoofdunit moet opladen.

De hoofdinterface van de app toont slechts drie getallen. Nummer één: het resterende percentage van de batterij (verwarrend genoeg is dit gelabeld als “Huidige elektriciteit” – er zijn momenteel enkele vertaalproblemen). Nummer twee: een variabele tijdsaanduiding – ofwel de resterende standby-tijd als hij is uitgeschakeld, of de resterende gebruikstijd bij de huidige versnelling als hij is ingeschakeld, of de tijd om de batterij op te laden als hij momenteel wordt opgeladen. En nummer drie: het resterende percentage van de levensduur van het filter.

Om eerlijk te zijn is het onwaarschijnlijk dat u de reiniger in de ene hand houdt en uw telefoon in de andere, en de meeste mensen zullen hun schoonmaakbeurt niet willen onderbreken om te controleren hoeveel stroom ze nog hebben. In elk geval zijn er indicator-LED’s op het apparaat die u een ruwe benadering van deze informatie geven.

Maar de filterinformatie is leuk om te hebben – ook al lijkt deze alleen gebaseerd te zijn op de geschatte levensduur en de tijd dat het is gebruikt, in plaats van een soort slimme beoordeling van hoe erg het is versleten of verstopt. We zeggen dit omdat wanneer u het filter vervangt, u de filtertijd handmatig moet resetten. De app kan dat niet zien.

Roidmi Nex Storm review: Verdict

Verdict

We hebben veel tijd voor de Roidmi X20, hoewel het apparaat zijn deel van de problemen heeft. We zouden dit zien als een goede mid-price optie met een paar leuke bonus features.

Het ontwerp is understatedly slim; het raakt een mooi compromispunt waar de levensduur van de batterij lang genoeg is om het hele huis te doen, maar het is ook licht genoeg dat je het niet erg vindt om het van kamer naar kamer te sjouwen. De zuigkracht is ruim voldoende en hij presteert effectief, maar hij kan niet tippen aan de topmodellen in deze categorie.

Je krijgt een indrukwekkende reeks hulpstukken, waarvan de meeste ons erg bevallen – maar we zijn niet enthousiast over de mop. Het is echter zeer waarschijnlijk dat onze verwachtingen gewoon te hoog gespannen zijn: als je een stofzuiger wilt die tegelijkertijd nat kan reinigen, is dit waarschijnlijk het beste wat je kan krijgen. Verwacht alleen niet dat hij een overtuigende indruk geeft van een echte dweil.

En wat het slimme aspect betreft: de app is redelijk handig maar niet essentieel, en het automatische licht is een leuke extra.

Specs

Roidmi X20: Specs

  • 140AW zuigkracht
  • vacuümdruk 23,5kPA
  • 8x 2500mAh Samsung 18650 lithium batterijcellen, geclaimde levensduur van de batterij 60 min, oplaadtijd 2,5 uur
  • 1.5kg