Roidmi X30 Pro review


De X30 Pro is een upgrade in alle opzichten – kracht, zuigkracht, levensduur van de batterij – van de X20, die
we beoordeeld en vond een veel. En het beste van alles is dat je hem voor ongeveer dezelfde prijs kunt krijgen.

Ontwerp & functies

Het is een eenvoudige, buisvormige stofzuiger van kunststof en metaal die verkrijgbaar is in twee tinten grijs: een donkerder spacegrijs en een lichtere tint. Hij is veel aantrekkelijker dan veel van zijn concurrenten in dezelfde prijsklasse en hij heeft een paar nuttige functies die je zou verwachten van een veel duurdere stofzuiger – namelijk koplampen en een OLED-kleurenscherm.

Je vraagt je misschien af waarom je echt een display nodig hebt op een stofzuiger, maar het heeft één echt opvallend voordeel. Het toont u de resterende levensduur van de batterij, wat absoluut van onschatbare waarde is bij een snoerloze stofzuiger. Zonder display moet u ongelooflijk waakzaam en georganiseerd zijn bij het opladen van uw stofzuiger, zodat u niet eindigt met een nutteloze stofzuiger met een halve zak rijst gemorst over uw keukenvloer en gasten die aan uw deur kloppen.

OLED-scherm voor levensduur van batterij

Omdat het wordt weergegeven als percentage, in plaats van de standaard vier balkjes, weet je veel beter hoe lang je nog hebt. En als u overschakelt naar een hogere energie-instelling, ziet u hoe veel sneller de batterij leegloopt.

De lichtgevoelige koplampen van de stofzuiger zijn ook een uitstekende functie, omdat ze alle kleine dingen verlichten die anders aan uw aandacht zouden ontsnappen. (Als u nog nooit een stofzuiger met LED’s hebt gebruikt: welkom bij de nachtmerrie van het zien hoe smerig de vloer naast uw koelkast echt is).

Roidmi X30 Pro verlichting

Prestaties

De X30 Pro is een zeer efficiënte stofzuiger, met 155AW zuigkracht. Het is vaak moeilijk om stofzuigers van kop tot teen met elkaar te vergelijken, omdat sommige fabrikanten het wattage meten, andere luchtwatts gebruiken en weer andere nogal terughoudend zijn over de hele zaak. Maar in dit geval kan de X30 Pro zich aardig meten met de koning van de snoerloze stofzuigers, de Dyson V11, die een zuigkracht van 185AW heeft.

Hij heeft ook een goed ontworpen reinigingskop en is gemakkelijk te manoeuvreren, die beide zijn reinigingskracht verbeteren.

Met 2,7 kg is het ook een van de lichtste stofzuigers die we hebben getest. Dit kan voor u een doorslaggevende factor zijn, maar voor mij maakt het gewicht van een stofzuiger een enorm verschil en ik vond de X30 Pro zeer comfortabel in het gebruik.

De vuilnisbak is met 0,55 liter niet enorm, maar hij is ongeveer vergelijkbaar met andere snoerloze stofzuigers van dit type. De TriFlex van Miele heeft een inhoud van 0,5 liter en de Dyson V11 heeft een inhoud van 0,75 liter. Hij is gemakkelijk te openen en te legen (hoewel een beetje stijf) en het Hepa-grade filter kan uit elkaar gehaald worden en uitgewassen worden, wat handig is.

Het beweert zes niveaus van filtratie, waaronder twee antibacteriële filters. Dit is uiteraard zeer moeilijk te testen, dus we zullen hen op hun woord moeten geloven.

Een licht negatief punt is het lawaai dat de stofzuiger maakt. Hij beweert een ultrastille 75dB te zijn, maar het is een vrij hoog, zeurend geluid, precies op de juiste toonhoogte om hoofdpijn of een kater supernova te laten worden. Op de laagste stand is het niet zo erg, want dat is alles wat u nodig hebt voor de meeste schoonmaakklussen, maar de geluidsniveaus van de middelhoge en hoge stand zijn een beetje stresserend.

Opladen

De fabrikant beweert dat de X30 Pro 70 minuten werkt voordat hij moet worden opgeladen. Dat is uiteraard op de laagste stand. Ik kan dit niet precies bevestigen, omdat ik de neiging heb het vermogen naar behoefte te verhogen, wat de looptijd beïnvloedt, maar ik denk dat de levensduur van de batterij zo goed is als alles wat er op de markt is en, met het duidelijke display, is het gemakkelijk om niet in de war te raken.

Het oplaaddock is een geweldige functie. U kunt ervoor kiezen de stofzuiger op te laden door hem rechtstreeks op het oplaadsnoer aan te sluiten, maar hij wordt ook geleverd met een handig oplaadschijfje dat u aan de muur kunt vastschroeven of -plakken. De stofzuiger wordt magnetisch bevestigd en opgeladen. Het is een nette kleine oplossing die betekent dat u geen onhandig dock nodig hebt en u hoeft er niet aan te denken om de stekker in het stopcontact te steken wanneer u klaar bent met schoonmaken.

Accessoires

Goede accessoires kunnen een enorm verschil maken voor hoe goed u een ruimte kunt schoonmaken en hoe gemakkelijk – of omgekeerd, hoe vervelend – het is om dat te doen. Sommige stofzuigers (bijvoorbeeld de Miele Triflex) worden geleverd met alleen de standaard accessoires. Andere, zoals de Samsung Powerstick Jet, worden geleverd met een armvol handige extra’s.

De X30 Pro heeft een aantal vreemde opties als het gaat om accessoires. Hij wordt geleverd met de gebruikelijke onderdelen: een kierenzuiger, een zachte borstel, een gemotoriseerde hoofdzuigmond en een compacte matraskop.

Volledige kit

Dan is er nog de mop. De mopkop is een staafvormig hulpstuk dat magnetisch aan de achterkant van de hoofdzuigkop wordt geklemd. Vul het reservoir, bevestig het en je kunt tegelijkertijd stofzuigen en dweilen.

Maar doen mensen willen om dit te doen? Is het effectief? Is het een tijdsbesparing? Ik ben niet verkocht. Ik heb een paar keer heen en weer gezaagd om een kleine theevlek te laten verdwijnen, en ik denk niet dat ik de volgende keer deze reiniger zou gebruiken in plaats van een echte dweil.

Er is ook een verlengslang en een opzetborstel voor huisdieren. Je zou kunnen denken dat dit is voor het opzuigen van dierenhaar – en je zou gelijk hebben. Behalve dat je het moet gebruiken om je huisdier zelf op te zuigen.

Klinkt dat gek voor iemand anders? Ik kan de logica niet doorgronden van beslissen dat je het budget hebt voor een extra accessoire en beslissen dat het een huisdier-haar-stofzuig-borstel moet zijn.

Houden huisdieren over het algemeen van stofzuigers? De mijne niet. Ik volgde de kat plichtsgetrouw met dit Ghostbusters-achtige hulpstuk totdat zijn wilde ogen mij ervan overtuigden dat het nooit zou gebeuren. Kortom: dit was geen welkome technologische vooruitgang in mijn huishouden.

Bevestiging voor huisdierenhaar

App

De X30 is een verbonden apparaat, hoewel het scherm de levensduur van de batterij en het filter weergeeft, en het hoofdgedeelte van de stofzuiger een knop heeft waarmee u de energie-instelling kunt wijzigen, hebt u de app niet nodig voor dagelijks gebruik.

Het is handig voor instellingen voor de langere termijn, bijvoorbeeld het aanpassen van de helderheid van het scherm en het resetten van de weergave van het filtergebruik wanneer u het filter vervangt. Deze instellingen zijn heel eenvoudig te wijzigen.

De app toont ook een aantal mild interessante info, waaronder de cumulatieve schoongemaakte oppervlakte (gemeten in basketbalvelden) en de totale hoeveelheid calorieën verbruikt tijdens het gebruik van het apparaat. Maar afgezien van de nieuwigheid, deze informatie is niet bijzonder nuttig, dus in wezen zul je nog een app downloaden alleen maar om een paar instellingen te beheren.

Prijs en beschikbaarheid

Met een prijs van £ 320,87 is dit een stofzuiger in het middensegment. Hij is momenteel alleen verkrijgbaar via Indiegogo, maar net als Roidmi’s eerdere snoerloze modellen verwachten we dat hij in de komende maanden breder in de online detailhandel verkrijgbaar zal zijn zodra hij CE-goedkeuring krijgt.

Verdict

Er zijn de laatste tijd veel geweldige stofzuigers op de markt gekomen, maar een aantal daarvan waren rond de £600 prijs, als concurrenten van de Dyson V11. De Roidmi X30 Pro deelt een aantal van hun upmarket kenmerken, waaronder een OLED scherm en vacuüm koplampen, maar voor de helft van de prijs.

We zijn niet overtuigd door de dweil en de huisdierborstel is een gemiste kans om een echt handig extra hulpstuk op te nemen, maar dit zijn in wezen slechts add-ons. Dit is een geweldige stofzuiger met functies die uw leven echt gemakkelijker zullen maken.

Hoewel we hem niet kunnen aanbevelen voor grotere huizen – je hebt echt een reservebatterij nodig om een snoerloze stofzuiger daar praktisch voor te maken – zou het een geweldige aankoop zijn voor stadsbewoners en mensen die in kleinere huizen wonen.

Recent Content