Russell Hobbs Buckingham Koffiezetapparaat review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

 • 24 uur programmeerbare timer
 • karaf van 1,25 liter
 • Zelfreinigende modus

Nadelen

 • 40-minuten limiet op kookplaat
 • Verwarrende maataanduidingen voor kopjes

Ons oordeel

Het toevoegen van een timer aan een filterkoffiezetapparaat kan een echte spel-veranderaar zijn. Weten dat er een pot koffie staat te wachten wanneer je wakker wordt of thuiskomt is geweldig, en de Buckingham levert zowel op smaak als op timing. Een nuttige, betaalbare toevoeging aan elke keuken.

Wakker worden met een vers gezette pot koffie is een van de kleine geneugten in het leven. Welnu, u kunt uzelf dit geschenk elke ochtend geven met het betaalbare Buckingham koffiezetapparaat van Russell Hobbs. Deze filtermachine maakt deel uit van het beperkte Buckingham-assortiment, dat ook een roestvrijstalen Quiet Boil waterkoker en roestvrijstalen broodroosters met 2 of 4 sneden omvat.

Ik heb de timer ingesteld om te zien of de Buckingham Coffee Maker echt een goede manier is om de dag te beginnen.

Ontwerp en bouwkwaliteit

Dit is een slim koffiezetapparaat met een chassis van hoofdzakelijk zwart plastic, versierd met roestvrijstalen delen aan de boven- en onderkant van het gedeelte waar de karaf zich bevindt. Vooraan en in het midden vind je ook de verschillende knoppen waarmee je de timer kunt instellen en de sterkte van het brouwsel kunt aanpassen.

Russell Hobbs Buckingham review: Bedieningselementen

Doorzichtige plastic platen aan weerszijden van de body laten je zien hoeveel water er momenteel in het reservoir zit, samen met markeringen voor hoeveel kopjes dit zal opleveren. Als u, zoals ik, liever mokken gebruikt voor uw ochtenddrankje, dan zult u de getallen willen halveren omdat de kopjes die Russell Hobbs gebruikt duidelijk een beetje klein zijn. De markeringen suggereren dat je tien kopjes tegelijk kunt maken, wat voor mij neerkomt op ongeveer vijf mokken.

De glazen karaf van 1,25 liter kan een beetje lastig te verwijderen zijn van de warmhoudplaat, vanwege de verende filtertip die ervoor zorgt dat er geen lekken zijn, dus je moet de pan een beetje schuin houden als je hem verwijdert of terugplaatst. Na een paar dagen zal dit een tweede natuur lijken.

Russell Hobbs levert ook een koffieschepje waarvan de basis in een ruimte aan de linkerkant van het chassis schuift, zodat het niet verloren gaat. Leuk detail.

Gedoucht in koffie

Als u het deksel opent, ziet u het verwijderbare filterhuis en de koffiekorf. Dat laatste is handig, want zo kun je het mandje gebruiken als herbruikbaar filter of het bij vloeipapier houden als je daar de voorkeur aan geeft. Het deksel wordt opengehouden door een rode douche-arm met vier gaatjes om het water gelijkmatig over de gemalen koffie te verdelen. Russell Hobbs beweert dat dit betekent dat alle koffie wordt gebruikt tijdens het koffiezetproces, wat redelijk lijkt.

In werkelijkheid heb ik geen overvloed aan ongebruikt koffiedik gevonden in mijn oudere, traditionele filtermachine met druppeltoevoer, maar of dit nu betekent dat de Buckingham een beetje over-engineered is of niet, hij zet inderdaad een lekker kopje koffie.

Russell Hobbs Buckingham Review: Koffie mandje

De douche-arm is volledig van plastic, wat een kortere levensduur zou kunnen betekenen dan een metalen ontwerp, maar zolang je het deksel niet met ongebreidelde woede open en dicht gooit, denk ik dat het een behoorlijke tijd mee zal gaan.

Kenmerken en prestaties

Het echte verkoopargument van de Buckingham is de timerfunctie. Deze is toegankelijk via een 24-uurs klok die eenvoudig te programmeren is dankzij de speciale uur- en minutenknop. Eenmaal ingesteld en gevuld met koffie en water, kunt u zich verheugen op meerdere warme koppen bonendrank wanneer u ’s morgens opstaat of thuiskomt van het werk.

Als je niet van plan bent de volledige 1,25 liter te gebruiken, is er ook een knop met de aanduiding 1-4 kopjes die het brouwproces vertraagt en ervoor zorgt dat je dezelfde sterkte krijgt als met een volle karaf.

Zoals je zou verwachten, hoef je de timer niet te gebruiken, want de Buckingham begint onmiddellijk met het zetten van je koffie als je op de knop drukt die wordt gemarkeerd door een koffiekopje met een pijl erboven.

Het vullen van de karaf kost de Buckingham ongeveer tien minuten. Zodra het proces is voltooid, blijft de warmhoudplaat nog veertig minuten branden voordat hij automatisch wordt uitgeschakeld. Dit kan behoorlijk vervelend zijn, want als je te laat opstaat of even vergeet de koffie te drinken, zul je merken dat hij koud is geworden, wat een paar keer gebeurde toen ik het apparaat in gebruik had. Dit kan te wijten zijn aan de gewoonten die ik vroeger heb ontwikkeld met een apparaat dat aan bleef staan tot het handmatig werd uitgeschakeld, wat zijn eigen problemen heeft wat energieverbruik betreft.

Ik zou aanraden om alleen te maken wat je van plan bent te drinken in de loop van een uur, in plaats van ’s morgens een grote pot te maken waar je de hele dag door periodiek een slokje van neemt. Voor het ultieme gemak en energie-efficiëntie, zou je een flacon kunnen kopen en die vullen met de koffie zodra die gezet is. Op die manier verspil je geen geld aan je elektriciteitsrekening en krijg je geen lauw brouwsel.

Reinigen

De karaf en het filterhuis kunnen in de vaatwasser, dus ze in onberispelijke staat houden is een makkie, plus er is ook de zelfreinigingsfunctie die Russell Hobbs aanbeveelt om eens per maand te gebruiken. Hiervoor maakt u een mengsel van 6 kopjes witte azijn en 4 kopjes water, dat u in het reservoir giet. Vervolgens drukt u op de knop met het waterdruppelicoontje en laat u de machine de rest doen. Het duurt ongeveer 40 minuten om de cyclus te voltooien.

Een belangrijk ding om te onthouden is dat je daarna een paar keer een volle karaf water door de zetcyclus wilt laten lopen totdat de geur van azijn verdwenen is.

Prijs en beschikbaarheid

De Buckingham is al een tijdje uit, dus je kunt hem vinden in de schappen van de meeste elektrowinkels. kopen
rechtstreeks bij Russell Hobbs kost u £54.99 in het VK. Hij lijkt niet verkrijgbaar te zijn in de VS of Australië, hoewel u hem kunt kopen bij
Amazon Australia voor $85.47.

De beste prijs die we momenteel konden vinden is £39.99 van
Argos, of van
AO voor slechts 1 p meer (£40).

Verdict

De Buckingham is een goed geprijsd filterkoffiezetapparaat dat een behoorlijk brouwsel maakt en gemakkelijk te onderhouden is. De toevoeging van de timer is een echt pluspunt, waardoor het eenvoudig is om een vers kopje koffie of twee te zetten wanneer je opstaat of thuiskomt van je werk. De markeringen voor de grootte van de kopjes zijn een beetje verwarrend en de limiet van 40 minuten voor de warmhoudplaat is niet geweldig, maar als u een nieuw koffiezetapparaat wilt en niet te veel wilt uitgeven, is dit zeker een kijkje waard.

Specs

Russell Hobbs 20680 Buckingham Koffiezetapparaat: Specs

 • karaf van 1,25 liter
 • 24 uur programmeerbare timer
 • Douchekop technologie voor waterverdeling
 • Verwijderbare koffiekorf en filterhouder
 • Roestvrij staal / plastic constructie
 • 40-minuten kookplaat timer
 • Functie voor automatisch reinigen
 • Afmetingen H32.5, B23, D20.5cm
 • Vermogen 1000 watt
 • 2 jaar fabrieksgarantie

Recent Content