Russell Hobbs draagbare mini-koeler & -warmer review


De mini-koelers van Russell Hobbs die op het lichtnet werken zijn een lichter en draagbaarder alternatief voor een mini-koelkast. Ze doen ook dienst als mini-warmer.

Ontwerp & uiterlijk

De minikoelers zijn er in twee maten: 4 liter en 14 liter. De 4 liter kan zes drankblikjes van 330 ml bevatten. Het model van 14 liter, dat wij testen, kan tot 14 blikjes bevatten.

Binnenin de grotere koelbox zit een verwijderbaar rek. Haal het eruit en je kan er grote flessen wijn of water op kwijt.

De koelers zijn er in twee ontwerpen: Retro en Scandi. Ze zijn functioneel hetzelfde, beide glanzend, met een identieke, gebogen vorm. Ze verschillen alleen in kleur. De Retro koelkasten zijn er in zwart of wit, de Scandi modellen in zwart of grijs, met houteffect deur- en handgreep.

Handgreep koeler

Qua design zijn ze eerder schattig dan gesofisticeerd en zouden ze passen in een funky thuiskantoor, studentenkamer of slaapkamer. Aangezien ze worden geleverd met een 12V gelijkstroomadapter voor in de auto, kunt u ze ook gebruiken op kampeertochten en picknicks.

Ik test de 14l Scandi koelbox in het wit. Hij meet 42,2 x 32,3 x 32,4cm. Het houteffect is matig geslaagd, vooral als je het van een afstand bekijkt. Ik vond dat na een tijdje gebruik de deurklink een beetje bleef hangen bij het openen. Omdat het apparaat niet bijzonder zwaar is, moest ik me aan de bovenkant vasthouden om het niet van de plank te slepen bij het openen.

Wanneer je de stekker in het stopcontact steekt, steekt de stekker aan de achterkant uit, wat je er een beetje aan herinnert dat je een ruimte van 10 cm rond het apparaat moet laten voor de luchtstroom.

Koelen

Wanneer het apparaat voor het eerst wordt ingeschakeld en op de koelmodus wordt gezet, gaat het apparaat in wat de handleiding in oorverdovende hoofdletters MAX COLD-modus noemt. Dit betekent voor u dat het apparaat in het begin veel lawaai maakt.

Als hij eenmaal op gang is, wordt het stiller – hoewel het nog steeds hoorbaar is en klinkt als een eindeloze zucht. En telkens als u de deur van de koeler opent, neemt het geluidsniveau weer een tijdje toe.

Koelen met open deur

Hoewel ik zei dat de koeler handig zou zijn in een slaapkamer, kan het uw slaap verstoren, afhankelijk van uw tolerantie voor witte ruis. Als u echter een witte ruisgenerator gebruikt, zou u twee vliegen in één klap kunnen slaan: zet deze naast uw bed en ontwaak elke ochtend met een koud drankje of, als u het type Patrick Bateman bent, een verkoelend oogmasker.

Russell Hobbs suggereert dat je de koelers kunt gebruiken om cosmetica in te bewaren. #Beautyfridges zijn inderdaad een ding, zoals Instagram zal bevestigen.

Het is nog maar de vraag of je dit ook echt moet doen (de jury lijkt vrij sterk te neigen naar een nee), maar toch zweren veel mensen bij het bewaren van flesjes nagellak in de koelkast. En zolang niemand ze aanziet voor miniaturen van drank, ga je gang.

Dus, als je op zoek bent naar een beauty koelkast, de 4l versie is erg veel beauty koelkast standaard grootte en voor
£44.95 voor de Retro stijl en £49.99 voor de Scandi, is het scherp geprijsd. Maar omdat ze alleen in zwart, wit of grijs verkrijgbaar zijn, zijn ze misschien niet zo Insta-vriendelijk als sommige van de pastelkleurige speciale beautyfriggers.

De koeler is in staat om tot 16-20°C onder de omgevingstemperatuur van de ruimte te koelen. De laagste temperatuur die hij kan bereiken is ongeveer 5°C. Daarmee is hij fractioneel warmer dan een koelkast.

Dit betekent dat hij in een ruimte met een normale temperatuur uw ingeblikte dranken perfect koud houdt. Hoewel we niet zouden aanraden om er vlees of ander bederfelijk voedsel in te bewaren, is de Russell Hobbs koelbox ook prima om je snacks zoals chocolade en fruit in te bewaren.

Opwarmen

Echter, de koeler is niet alleen een koeler. Het is ook een warmer, en dit is waar het vreemd wordt. We hebben onlangs een paar multifunctionele apparaten gezien, met name
Haier’s InstaSwitch, die een koelkast of een vriezer kan zijn, afhankelijk van je stemming (of redelijker, welk voedsel je moet bewaren).

Maar een koeler die ook een warmer is? Daar ben ik niet van overtuigd.

Ik verwijderde alle lekkere koude drankjes die ik in mijn testtoestel had opgeslagen en zette de schakelaar op de achterkant om van koud naar warm.

Het wachtspel begon. Wanneer je een instelling kiest (warm of koud), moet je het apparaat vier uur laten staan om de juiste temperatuur te bereiken voordat je er levensmiddelen in kunt bewaren.

Het geluid nam toe en mijn bezorgdheid ook, toen de lucht rond het apparaat warm begon te worden. Overigens, in de verwarmingsmodus, is het merkbaar luider. Dus, het gebruik voor warme middernachthapjes is misschien niet ideaal.

Toen hij voldoende opgewarmd was, opende ik hem. Ik kan u niet vertellen hoe verontrustend het is om een koelkastdeur te openen en begroet te worden met een uitbarsting van hete lucht. Je zintuigen vertellen je dat het apparaat niet goed werkt.

De bacteriële ‘gevarenzone’ ligt tussen 8°C en 60°C. Als voedsel kouder wordt bewaard dan dit, wordt de groei van bacteriën vertraagd of gestopt. Warmer en ze sterven af. De Russell Hobbs koelbox verwarmt tot 65°C boven de omgevingstemperatuur van de kamer, waardoor het in de veilige zone komt en de hitte-lamp nachtmerrie van voedselvergiftiging wordt voorkomen.

Er is echter geen temperatuurmeter en geen manier om de temperatuur aan te passen.

Ik weet ook niet zeker waar je de verwarmingsfunctie voor zou gebruiken. Het is niet heet genoeg om iets te koken en het duurt een hele tijd om de hoogste temperatuur te bereiken.

Op de website laat Russell Hobbs het apparaat zien met een berg pasteitjes, maar het zou toch eenvoudiger zijn om deze in de oven te verwarmen?

Als je zou kamperen, zou je dan echt je automotor een uur lang laten draaien om pasteitjes op te warmen? Ga je warme pasteitjes serveren aan gasten vanuit een kleine koelkast in je woonkamer?

Hoe dan ook, ik probeerde het uit en hoewel het je eten warm houdt, is het niet stomend, gloeiend heet. Het is gewoon warm. Ja, je zou het kunnen gebruiken om te voorkomen dat je koffie en toast koud worden voordat je de kans hebt om het te eten (hoewel je dan je toast op een schoteltje moet deponeren, omdat een bord er niet in past) maar dat lijkt me gewoon een enorme verspilling van elektriciteit.

Prijs & beschikbaarheid

De koelers zijn verkrijgbaar bij een aantal retailers, waaronder
Amazon en de Russell Hobbs website, die de beste prijs hebben.

De 14l Scandi-stijl koelers zijn verkrijgbaar in
wit en
grijs voor €89,99. Dezelfde koelers in Retro-stijl kosten £84,99 en zijn verkrijgbaar in
zwart en
wit.

De kleinere, 4l koelers zijn er in dezelfde stijlen en kleuren. De Scandi modellen kosten £49.99 en zijn er in
wit en
grijs, terwijl de Retro koelers
zwart of
wit zijn en £44,99 kosten. Deze prijsstelling is in overeenstemming met die van koelkasten voor cosmetica.

Verdict

Als u op zoek bent naar een draagbaar en veelzijdig alternatief voor een mini-koelkast, is de koelbox van Russell Hobbs een goede optie. Hij wordt niet zo koud als een koelkast, dus hij is zeker alleen voor drankjes en snacks. Maar hij is licht, makkelijk te verplaatsen en te gebruiken.

De warmhoudfunctie lijkt echter een vreemde toevoeging en ik kon er tijdens het testen geen nut voor vinden. Uiteindelijk werd ik herinnerd aan de regel uit Jurassic Park: “Jullie wetenschappers waren zo bezig met of ze het konden of niet, dat ze niet nadachten over of ze het moesten doen.

Voor een koelkast met drank aan de andere kant van het spectrum, bekijk onze review van
Haier’s luxueuze Wijnbank 50 Serie 7.

Specs

Russell Hobbs draagbare mini-koeler en -warmer: Specs

Recent Content