Russell Hobbs Inspire RHM1731 magnetron test

In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Minpunten

  • Geen digitaal display
  • Wijzerplaat moeilijk te bedienen met natte handen

Ons oordeel

De Russell Hobbs Inspire RHM1731 magnetron is een zeer eenvoudig toestel. Er is geen digitaal display en geen automatische kookprogramma’s. Maar als u een stijlvolle en betrouwbare magnetron wilt voor verwarmen en ontdooien, is de prijs moeilijk te overtreffen.

De Russell Hobbs Inspire magnetron is een rechttoe rechtaan, eenvoudig te gebruiken toestel. Wij hebben een model met een zwarte afwerking getest, maar hij is ook verkrijgbaar in wit, dus een van de twee kleurstellingen zou bij uw keukeninrichting moeten passen.

Het is een 700W apparaat, wat een
lager wattage is dan ik normaal zou aanraden in een microgolf. Normaal zou ik een 1000W toestel aanraden. Magnetrons met een lager wattage doen er langer over om voedsel op te warmen en kunnen gerechten ongelijkmatig gaar laten worden. Maar dit was niet mijn ervaring met de Inspire, die zowel gelijkmatig als efficiënt kookt en zes gemakkelijk te gebruiken vermogensstanden heeft.

Inspire magnetron

Prijs & beschikbaarheid

De Inspire is verkrijgbaar bij een aantal online retailers, tegen iets verschillende prijzen.

Russell Hobbs’ RRP is £74.99 maar er zijn betere aanbiedingen beschikbaar.
Asda verkoopt het voor £67.96.
Amazon heeft het momenteel voor £63.84.
Very verkoopt het momenteel voor £62.99. Maar de beste prijs die we op het moment van schrijven kunnen vinden is van
JD Williams, die het verkoopt voor £59.99.

Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen veranderen als we richting Black Friday gaan, dus het is een goed idee om al die retailers te controleren om er zeker van te zijn dat je de best mogelijke deal krijgt.

Ontwerp

Koopjesmagnetrons zien er meestal vrij functioneel uit, maar de Inspire is goed ontworpen, met een aantal leuke accenten. De afwerking is glanzend, reflecterend zwart, met een grote zilverkleurige handgreep en twee bijpassende wijzerplaten in een gestructureerd paneel aan de voorzijde.

Inspire deur en paneel

Russell Hobbs verkoopt ook
waterkokers en broodroosters in hetzelfde ontwerp, als u geïnteresseerd bent in een bijpassende aanrecht set.

De bovenste wijzerplaat heeft vijf standen: laag, ontdooien, medium laag, medium hoog en hoog. De onderste wijzerplaat is de timer, die tot 30 minuten gaat, in stappen van één minuut. Na tien minuten schakelt hij over naar stappen van vijf minuten.

Als je gewend bent aan een digitaal display, is het even wennen om de timer te draaien en in te stellen: je zult eerst een tijdje voorover moeten leunen op het aanrecht, turend naar de kleine markeringen voordat het een tweede natuur wordt.

In feite is de wijzerplaat het enige aspect van het ontwerp waar we moeite mee hebben. Het is niet gemakkelijk om het van een afstand af te lezen, en de wijzerplaat zelf is moeilijk te draaien met natte handen.

Binnenin is er een draaiplateau en een glazen schotel. De magnetron heeft een inhoud van 17 liter: het draaiplateau zelf heeft een diameter van 24,5 cm en de binnenruimte is 19 cm hoog, wat betekent dat er een doorsnee (11 inch, rond) bord vol eten in past, of een grote kom.

En als het eten klaar is, geeft het apparaat geen onophoudelijke pieptonen totdat u uw eten vrijgeeft. Het apparaat geeft slechts eenmaal een pieptoon, wat een prettige, ouderwetse waarschuwing is.

Inspire magnetron interieur

Zoals veel mensen heb ik de neiging om een magnetron op de hoogste stand te gebruiken, er het beste van te hopen en te proberen het voedsel eruit te halen voordat het ontploft. Deels is dit luiheid en deels is het een afkeer van het lezen van gebruiksaanwijzingen en het uitwerken van ingewikkelder digitale programma’s.

De twee wijzerplaten van de Inspire zijn echter zo gemakkelijk te gebruiken dat zelfs de meest luie heropwarmer kleinere hoeveelheden voedsel kan opwarmen zonder boven het apparaat te hoeven zweven. Er zijn vijf warmtestanden – plus de ontdooifunctie – dus het is gemakkelijk in te schatten hoe snel het apparaat het voedsel zal opwarmen en de juiste stand te kiezen om tot het midden van het voedsel door te dringen zonder een uitbarsting te veroorzaken.

De middelste stand is ongeveer de helft van het vermogen van de hoogste stand en als je dat eenmaal weet, is het gemakkelijk om de temperatuur in te schatten die je nodig hebt.

Of de Inspire iets voor u is, hangt af van hoe u uw magnetron gebruikt. Als u uw magnetron gebruikt om meer ingewikkelde gerechten te bereiden en gebruik te maken van vooraf ingestelde programma’s, dan is dit niet het toestel van uw dromen.

Als u uw magnetron echter voornamelijk gebruikt voor het opnieuw opwarmen van gekookt voedsel en voor het ontdooien, dan zal dit een geweldige aankoop zijn. De eenvoudige instellingen betekenen dat u waarschijnlijk betere resultaten zult krijgen dan wanneer u een apparaat met veel functies gebruikt waar u geen tijd aan wilt besteden om het uit te zoeken.

Verdict

Als u een eenvoudige magnetron wilt die gemakkelijk te gebruiken is en gelijkmatig en goed voedsel kookt, dan is dit het apparaat voor u. Mensen die hun culinaire vaardigheden met de magnetron willen uitbreiden, kunnen beter kiezen voor iets met automatische kookprogramma’s.

Kijk eens naar de
Swan SM22036 als je iets wilt met meer vermogen en mogelijkheden.