Saeco Xelsis review: De beste volautomatische koffiemachine?


De Saeco Xelsis is de beste volautomatische koffiemachine uit het Philips Saeco-assortiment. Maar is het de beste automatische koffiemachine? Het is de meest luxueuze versie van het Philips koffiezetapparaat, maar dan van de Saeco-divisie. Xcelsis is beschikbaar in de nieuwste SM 7785 en 7580 versies. Weet je welke het beste bij je past?

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende versies. U kunt ook de Saeco Xelsis test vinden. U vindt er gemakkelijk alle informatie die u nodig hebt om te beslissen of deze koffiezetautomaat iets voor u is.

Dat is wat je nu leest:

Geniet van uw lectuur en uw heerlijke koffie.

Saeco Xelsis Magazine: de beste automatische koffiemachine van 2021 ?

Op de foto hierboven zie je de Saeco Xelsis SM7850. Dit is het basismodel van de Xelsis-serie. Het heeft geen massief roestvrijstalen behuizing. Ook kunt u geen eigen koffierecepten maken. De SM7785/00 wel. Lees alles over deze machines in het Saeco Xelsis SM7785 magazine.

Extra functies van de SM7785 geven u situationeel bewustzijn. Het apparaat werkt op dezelfde manier. Maar de extra functies maken de koffie nog helderder en langer houdbaar.

De roestvrijstalen behuizingsplaten garanderen een extreem lange levensduur. Heb je ooit zelf een koffierecept gemaakt?

UITVOERING: STEVIG MAAR GROOT!

Het ontwerp van dit toestel is uitstekend. Als je een kleine werkruimte hebt, is het niets voor jou. Met een diepte van 48,9 cm en een breedte van 28,3 cm is dit een behoorlijk groot oppervlak. De hoogte van de Saeco Xelsis SM7785 is 39,3 cm.

Dankzij de roestvrijstalen behuizing heeft dit toestel een lange levensduur. U kunt een zeer lange levensduur verwachten. Omdat plastic veel sneller desintegreert en slijt dan roestvrij staal.

Het waterreservoir is zichtbaar aan de bovenkant van de machine. Het is handig, want je kunt zien hoeveel water er nog in de brouwer zit.

BEDIENINGSPANEEL VOOR AANRAAKSCHERMEN

U kunt eenvoudig het soort koffie kiezen dat u wilt zetten met de bedieningselementen op het touchscreen. Kies uit een groot aantal koffiespecialiteiten en pas ze aan naar uw smaak. Dan kun je hem redden.

Kan je de technologie niet aan? Het aanraakscherm is zo ontworpen dat het zelfs door een digitale analfabeet kan worden gebruikt. Het schoonmaken is ook veel eenvoudiger dankzij dit aanraakscherm. Hierover later meer.

Het is mogelijk om de volgorde van melk en koffie te veranderen. U kunt dit doen met de koffie-equalizer. Zo kunt u gemakkelijk eerst koffie en dan melk kiezen, bijvoorbeeld. B. van Italiaanse Cappuccino.

KOFFIESERVICE IN EEN OOGOPSLAG

Met deze Saeco Xelsis 7785 kunt u veel verschillende soorten koffie bereiden. 12, om precies te zijn.

Maak uw keuze: Americano, Café Latte, Cappuccino, Cortado, Doppio, Espresso, Espresso Macchiato, Latte Macchiato, Lungo of Ristretto.

U kunt ook de koffiespecialiteiten aanpassen aan uw smaak. Of maak je eigen koffierecept. U kunt recepten opslaan die u hebt gewijzigd of aangepast. Er is plaats voor 8 slots. Zo kan de hele familie 1 of zelfs 2 persoonlijke profielen aanmaken.

CURSOR EN GELUIDSNIVEAU

De geïntegreerde keramische molen van de Saeco Xelsis heeft 12 maalposities. Het hakselniveau kan worden ingesteld met de draaiknop op de graantrechter.

Let erop dat het afstellen van de maling alleen mogelijk is wanneer de maaleenheid in werking is. Experimenteer ermee om te zien welke voor jou het beste werkt.

Het geluidsniveau van deze Saeco Xelsis 7785 is laag. Hij is niet zo stil als bijvoorbeeld de Siemens EQ6 Plus, een van de stilste koffiezetapparaten.

GRAANTANK

De bonencontainer is lekker groot. Dat betekent meerdere vullingen bonen. En vul de container volledig met 450 gram koffiebonen.

Dat heeft een keerzijde. Heb je koffiedrinkers? Dan verliezen de koffiebonen snel hun aroma. Het maakt de koffie niet zo lekker.

Maar ook daar heeft Saeco Xelsis een oplossing voor. Het deksel heeft een rubberen coating. Dit verzegelt het bonenreservoir. Het werkt goed en heeft de juiste naam: Geur druk.

Zijn er minder dan vier koffiedrinkers? Vul de vultrechter daarom niet tot de rand om de beste koffiekwaliteit te garanderen. Kies de beste koffiebonen voor u

ESPRESSOKWALITEIT

Espresso is de basis van alle koffie. Bij de Saeco Xelsis-test – of een andere test – komt het dus aan op de essentie. Wil je liever je dag beginnen met een cappuccino? Allereerst: Espresso moet goed smaken.

Pas dan gaat de melk schuimen. En deze kwaliteit is ook belangrijk.

Temperatuur, schuimlaag en smaak zijn belangrijke kenmerken van een espresso. En met Xelsisa, is het een vanzelfsprekendheid. Omdat espresso niet bitter is, weerspiegelt hij het karakter van de koffieboon.

Dit is hoe je kunt zien wanneer je goedkope koffiebonen gebruikt. Een slechte smaak kan soms worden tegengehouden door het brouwproces. Maar deze Saeco Xelsis is zo geavanceerd in de bereiding van espresso dat geen enkele boon wordt overgeslagen.

MELKKWALITEIT SCHUIM

Melk wordt opgeschuimd met een druk op de knop en tot twee kopjes tegelijk. Een eigenschap die alleen voorkomt in high-end, volautomatische machines. Denk aan Siemens koffiemachines.

Het melkschuim heeft een stevige textuur en kan zonder al te veel omhaal worden gemaakt. Het heeft ook een ideale temperatuur van 65 graden.

Er is een addertje onder het gras. De Saeco Xelsis reinigt zichzelf automatisch na elke drank. Handig, denk je. Want op deze manier, zal het mooi en schoon zijn. Maar het is gênant omdat het bijna onmiddellijk na de voorbereiding gebeurt. Zo komt het in je koffie. Zorg er dus voor dat u uw koffie snel klaarmaakt.

SCHAAL EN ZUIVERHEID

Over netheid gesproken: De Saeco Xelsis hoeft niet op je bureau te staan. Aangezien het is uitgerust met een waterfilter, hoeft u zich geen zorgen te maken over ontkalking.

De Xelsis-serie maakt ook gebruik van de HygieSteam-technologie. Kies deze functie en de machine verwarmt het hele melksysteem met stoom. Om te activeren, steekt u de melkaanzuigslang in de zijsteun en drukt u op de menuknop.

Dat is heel goed. Het schoonmaken van de Saeco Xelsis neemt slechts een paar minuten in beslag.

De lekbak, de koffiedikbak en het waterreservoir zijn ook gemakkelijk bereikbaar vanaf de voorkant van de machine. Dus, als je er iets naast wilt zetten, geen probleem.

De zeteenheid is aan de zijkant gemonteerd. Spoel het af onder stromend water. Het is dezelfde zetgroep als de andere Saeco modellen. Dit vergemakkelijkt het uitwisselen en bestellen van reserveonderdelen.

U kunt het apparaat gemakkelijk ontkalken met het ontkalkingsprogramma. Zo automatisch en zo vaak als je wilt. Met de bijgeleverde calciumstrips kunt u de hardheid van het water in uw omgeving testen. Op die manier weet u precies hoe vaak u het moet beklimmen.

Saeco Xelsis SM7785 vs SM7580

De laatste versies van de Saeco Xelsis zijn anders, maar komen ook in de buurt. Hieronder vindt u de verschillen tussen de Saeco Xelsis SM7785 en de SM7580.

In het algemeen verschillen koffiezetapparaten niet veel van elkaar als ze van hetzelfde merk zijn. En vooral als de show hetzelfde is. Nogmaals, er zijn slechts twee verschillen:

ZAAK

De behuizing van de Saeco Xelsis SM7785 is gemaakt van roestvrij staal. Het verschil met de SM77850 is dat hij gemaakt is van een plastic behuizing. Daarom is de houdbaarheid korter, omdat het plastic sneller ontbindt.

BEDIENINGSPANEEL VOOR AANRAAKSCHERMEN

De Saeco Xelsis SM7580 is uitgerust met tiptoetsen en een LCD-kleurendisplay. Ze worden geactiveerd met lichte druk. Het verschil met de Saeco SM7785 is het touchscreen bedieningspaneel. Dit maakt de koffiekeuze nog eenvoudiger dan met de tiptoetsen.

Saeco XelsisReview Conclusie

Saeco Xelsis is een van de beste volautomatische koffiemachines van 2021. Met 313 reviews wereldwijd, scoorde het 4.6 uit 5.

Is dit de beste automatische koffiemachine van 2021? Ik denk het niet.

Er zijn betere merken op de markt – merken zoals JURA. Zij zullen meer betalen. Want met de Saeco Xelsis ben je voor een goede prijs op weg in vergelijking met de beste volautomaten.

Hij heeft zich echter goed bewezen omdat hij gemakkelijk schoon te maken is en niet veel lawaai maakt bij het koffiezetten. De espresso is ook erg goed en het melkschuim is van goede kwaliteit. Al met al een zeer goed koffiezetapparaat voor thuis of op kantoor. En tegen een redelijke prijs.

Kies gewoon een van de twee versies. Wordt het de SM7785/00 of de SM7580/00? Laat het ons weten in de commentaren.

VAAK GESTELDE VRAGEN

Wat zijn de kosten van Saeco Xelsis?

Er zijn verschillende modellen van Saeco Xelsis. Lees hier de review en bekijk de huidige prijzen van alle modellen in deze serie.

Hoe vaak moet ik mijn Saeco Xelsis ontkalken?

Met een waterfilter hoeft dit maar eens per 5000 kopjes te gebeuren. Dankzij een eenvoudig onderhoudsprogramma verloopt de ontkalking bijna volledig automatisch.

Related Tags:

 

Recent Content