Sage FoodCycler review


Terwijl de meesten van ons een manier hebben gevonden om met onze recycling om te gaan, met aparte bakken of zakken om ons glas, papier en plastic in mee te nemen, is voedselafval een andere zaak. Het is gemakkelijk om de uiteinden en schillen van groenten weg te gooien, restjes en het ergste van alles, het vergeten voedsel uit de koelkast dat zelfs nooit op tafel is gekomen. We denken immers dat het gewoon zal ontbinden en onschadelijk zal verdwijnen, toch?

Helaas is dat niet het geval. Wanneer organisch materiaal wordt gedumpt op een stortplaats en men laat het rotten, produceert het methaangas, dat een belangrijke bijdrage levert aan de opwarming van de aarde. Dus wat moet je doen met je overgebleven voedsel? Composteren van uw voedselafval is één oplossing. Gebruik maken van de ophaaldienst voor etensresten van uw gemeente is een andere.

Maar niet iedereen heeft plaats voor een composthoop en niet alle gemeenten hebben een ophaaldienst voor voedsel. En zelfs als ze dat wel doen, is een container met rottende groenten en vuilnisbaksap op het aanrecht om vliegen aan te trekken niet de ideale optie.

Dat is waar de FoodCycler om de hoek komt kijken. Het is ontworpen om het probleem van omvangrijk en grof voedselafval op te lossen. Vul de FoodCycler met oud voedsel, zet hem aan en een paar uur later vind je, als je de FoodCycler opent, wat lijkt op een schaaltje chips. Deze “EcoChips”, zoals Sage ze noemt, zijn licht, droog, bijna geurloos, hebben weinig volume en kunnen onschadelijk worden weggegooid. In wezen zijn ze potpourri gemaakt van afval.

Eco Chips

Ontwerp en uiterlijk

  • Afmetingen: 34 x 28 x 32cm

De FoodCycler is een grote, grijze doos, zonder duidelijke kenmerken, van ongeveer 34 x 28 x 32cm. (De sticker op de voorkant die op sommige foto’s te zien is, is verwijderbaar.) Hij is groter dan een airfryer of de meeste crockpots. Hij is bijna net zo groot als een koffiezetapparaat.

Food Cycler

En dat is eigenlijk het probleem met het apparaat. Het neemt een groot stuk van uw aanrecht in beslag. Als je buiten niet genoeg ruimte hebt voor een composthoop, is de kans groot dat je ook een redelijk compacte keuken hebt. Dus sommige mensen die het meeste baat zouden hebben bij de FoodCycler, hebben er misschien geen ruimte voor.

In het apparaat zit een porselein gecoate aluminium emmer die tot 2 liter organisch afval kan bevatten. U kunt de emmer uit het apparaat halen en op uw aanrecht laten staan om ongewenst voedsel op te vangen terwijl u kookt.

FoodCycler emmer

De emmer heeft een apart deksel met een koolstoffilter dat ontworpen is om geurtjes op te vangen. Ik vond het zeer effectief tijdens de testperiode. Het is een veel beter alternatief voor de aanrecht voedsel afvalbak die gemeenten verstrekken, die een beetje kan stinken in de zomer.

Dit betekent dat je het apparaat niet de hele tijd op het aanrecht hoeft te laten staan, maar het kan moeilijk zijn om er een andere plek voor te vinden, tenzij je ruimte op de vloer hebt naast een stopcontact. Het is vrij zwaar, dus u zult het niet vaak willen verplaatsen en het zal waarschijnlijk niet in uw keukenkastjes passen.

Prestaties

  • Minimale insteltijd
  • Gemiddelde cyclustijd van 4-6 uur

De Food Cycler is zo goed als gebruiksklaar uit de doos. Verwijder een paar veiligheidslabels van de filters en u kunt aan de slag.

Zodra de emmer vol is – en er is een vulstreep om je te laten weten wanneer dat gebeurt – plaats je de emmer terug in het apparaat en zet je het aan.

Het is zeer eenvoudig te gebruiken. Er is een aan/uit-schakelaar bovenop en drie indicatielampjes laten je weten in welke fase van het proces je je bevindt: drogen, malen of afkoelen.

FoodCycler bediening

De FoodCycler droogt het voedselafval eerst uit, vermaalt het dan met de messen die in de emmer zijn geplaatst, en laat het ten slotte afkoelen. Het proces neemt enkele uren in beslag. Sage zegt dat de gemiddelde verwerkingstijd 4-6 uur is, waarbij 8 uur de langste waarschijnlijke cyclus is.

Dus, als je goed georganiseerd bent, kun je hem aanzetten voordat je naar bed gaat en ’s morgens naar beneden komen om hem leeg te maken. Maar zelfs als je hem aan hebt staan terwijl je in de keuken bent, zal hij je niet storen. Het maalproces is zeer stil, met slechts een zacht zoemend geluid om u te laten weten dat het aan de gang is. Het apparaat is ook voorzien van filters, zodat het proces ook bijna geurloos is.

Volgens Sage kan de FoodCycler bijna alle soorten voedselafval aan: vlees, vis, groenten, fruit, dierenvoeding, eieren en eierschalen, kaas, granen, koffiedik en theezakjes. Botten, fruitpitten, schalen of bakolie mogen niet worden toegevoegd.

Je moet er ook voor zorgen dat er een fatsoenlijke mix van voedsel in het apparaat zit, want het zal moeite hebben met te veel nat, dicht of zetmeelrijk afval.

Als je het apparaat op de juiste manier gebruikt, doet de FoodCycler precies waarvoor hij is bedoeld.

De eerste keer dat ik hem probeerde, vulde ik hem met een maagontzettende mix van achtergelaten hondenvoer, gekookte, leeggelopen bloemkool, groenteschillen en onbetrouwbare restjes. Ik was echt verbaasd toen ik de Cycler opende en zag dat die onzalige rommel was veranderd in 180 gram droge EcoChips. De EcoChips zijn bijna reukloos, met een niet onaangename, licht verbrande, hartige geur. Het hele proces is indrukwekkend effectief.

Eco chips in emmer

De emmer is ook vaatwasmachinebestendig, dus na een cyclus hoef je hem niet met de hand schoon te maken, hoewel ik wel wat opgedroogde afvalresten onder de bladen moest verwijderen.

De grootte van de emmer is echter een beetje een probleem. Hoewel 2 liter ruimte in het apparaat royaal klinkt, zal een gezin dat de meeste dagen zelf kookt, de emmer waarschijnlijk elke dag meer dan vol krijgen. Dat betekent dat u waarschijnlijk een tweede emmer op het aanrecht nodig hebt om restjes in op te vangen terwijl de andere in de Cycler staat. Je kunt een afsluitbare bak gebruiken of
een extra emmer kopen bij Sage voor € 48,26, maar dat zal de kosten van de opstelling aanzienlijk verhogen.

Verwijdering van de EcoChips

EcoChips kunnen rechtstreeks in de vuilnisbak, dat is de gemakkelijkste optie. Maar omdat ze nog steeds voedingswaarde hebben, lijkt dat zonde. Het alternatief is om ze in je tuin te gebruiken, hoewel als je een tuin hebt, waarom zou je dan niet gewoon je voedselresten composteren en de FoodCycler weglaten?

Er is ook de enigszins verontrustende 90 dagen waarschuwing in de handleiding. Als je EcoChips in de tuin gebruikt, moet je ze door de bovengrond mengen en 90 dagen laten liggen voordat je ze gebruikt in de buurt van fruit en groenten die voor consumptie zijn bedoeld. Dat is niet echt geruststellend.

Prijs en beschikbaarheid

De FoodCycler is
verkrijgbaar bij Sage in het VK voor £419,95. Hoewel niet verkrijgbaar in de VS, is de Vitamix FoodCycler, die een identiek apparaat lijkt te zijn,
verkrijgbaar op Amazon voor 299,95 dollar, in plaats van 399,95 dollar.

Naast de prijs van de FoodCycler zelf, moet je ook rekening houden met de kosten van vervangingsfilters. De geurreducerende filters moeten bij regelmatig gebruik om de 3-4 maanden worden vervangen – het equivalent van 500 uur cyclustijd.
Vervangingsfilters kosten € 39,95 per set, wat een behoorlijke extra investering is.

Verdict

Hoewel de verwerkingscapaciteit van de FoodCycler indrukwekkend is, zijn er ook nadelen aan het apparaat. Het is duur, het is erg groot en het kan slechts 2 liter voedselafval per keer verwerken (en dat is minder dan je zou denken). Bovendien zijn er doorlopende kosten, niet alleen voor de elektriciteit die nodig is om het voedselafval te verwerken, maar ook voor het vervangen van de filters.

Al met al maakt dit het tot een niche-apparaat waar een paar mensen van zullen houden, maar een veel groter aantal mensen zal het moeilijk vinden om het in hun routines op te nemen.

We zouden er allemaal naar moeten streven om ons huishoudelijk afval en onze uitstoot te verminderen. Voor stadsbewoners die geen buitenruimte hebben, is de FoodCycler een effectieve en efficiënte optie. Maar mensen met een gemeentelijke voedselinzameling of ruimte voor een composthoop zullen waarschijnlijk eerst voor een van die gratis oplossingen kiezen.

Recent Content