Samsung Galaxy Buds 2 review


Drie paar Galaxy Buds zijn gelanceerd sinds het eerste paar een paar jaar geleden arriveerde. Toch, dankzij de geheimzinnige manieren van tech naamgeving, zijn we hier met de Galaxy Buds 2 – het vijfde paar in de serie, maar blijkbaar de tweede die telt.

Deze hebben een prijsverhoging gehad ten opzichte van de originele Buds, maar een verbeterd ontwerp, beter geluid en premium functies zoals actieve ruisonderdrukking moeten helpen om de extra kosten te rechtvaardigen.

De grote vraag is of de nieuwste Buds van Samsung standhouden in een markt die tegelijkertijd wordt gedomineerd door Apple en wordt overspoeld door rivalen van derden, van zowel tech- als audiomerken.

Ontwerp en bouw

 • Kleurengamma
 • Licht gevoelige aanraakbediening
 • Lichtgewicht plastic afwerking

De Galaxy Buds zijn Samsung’s antwoord op
Apple’s AirPods, maar het siert de Koreaanse techgigant dat ze altijd hun eigen weg zijn gegaan, in plaats van het nu iconische ontwerp met steel na te apen.

Samsung Galaxy Buds 2

Het meest extreme voorbeeld daarvan was de boonvormige
Buds Live, maar de Buds 2 vallen terug op het minder bizarre ontwerp dat Samsung heeft doorgevoerd op de eerdere
Buds,
Buds+, en
Buds Pro.

Dat betekent een compact, staafloos knopje dat volledig in je oor zit, waarbij het volledige buitenoppervlak gebruikt wordt voor aanraakbediening.

Deze keer zijn de Buds 2 kleiner dan voorheen, en buitengewoon licht – slechts 5g per stuk – dankzij het specifieke plastic dat gebruikt werd voor de behuizing. Door de Buds 2 zo licht te houden, zijn ze comfortabel bij langdurig gebruik, maar ik moet toegeven dat mijn eerste indruk toen ik ze oppakte was dat de oordopjes een beetje goedkoop aanvoelden, wat niet geholpen werd door de glanzende afwerking van de behuizing.

Maar die indruk duurt niet lang, en uiteindelijk wint het comfort het. Met een keuze uit drie maten siliconenoordopjes moet het gemakkelijk zijn om een goede pasvorm te vinden – hoewel mijn rechteroor om de een of andere reden altijd aanvoelde alsof het tussen twee maten in zat, en nooit helemaal goed. Mensen met meer symmetrische (of normale) oren zullen dit probleem waarschijnlijk niet hebben.

Samsung Galaxy Buds 2

De buds zijn ook waterdicht, maar slechts lichtjes. Ze hebben een IPX2-classificatie, wat betekent dat ze wat zweet of een korte regenbui overleven, maar niet lang meegaan als je ze onderdompelt.

De grootste uitdaging met de vorm van de knoppen zelf is de aanraakbediening – een probleem dat tot nu toe vrijwel elk paar Galaxy Buds heeft geteisterd. Omdat het hele buitenste gedeelte aanraakgevoelig is, heeft elke kleine aanpassing aan de knoppen de neiging om de aanraakbediening te activeren. Elke keer dat je probeert de knoppen aan te passen, zul je waarschijnlijk merken dat je muziek wordt onderbroken of dat de ANC uitschakelt, wat altijd irritant blijft.

Dergelijke irritaties zijn er niet met de oplaadhoes, die vrij rechttoe rechtaan is. Het kleine, slanke vierkantje is compact genoeg om in een broekzak of tas te stoppen, en sluit de oordopjes goed af en houdt ze magnetisch vast.

Samsung Galaxy Buds 2

Het ontwerp is een extra welkome opluistering hier, met een tweekleurige behuizing waarin de binnenkant overeenkomt met de door u gekozen kleur van de knoppen (wit, paars, olijfgroen of zwart), terwijl de buitenkant contrasteert in wit – een eenvoudige touch, maar een die ik echt leuk vind.

Specs en geluid

 • Sterke soniek
 • Fatsoenlijke ANC
 • Doorzichtigheids modus

Mede dankzij dochteronderneming AKG heeft Samsung nooit al te veel moeite gehad met de audiokwaliteit van de Galaxy Buds.

Dat geldt ook hier weer. Omdat ze klein zijn, is er een limiet aan de basomwenteling die de Buds 2 kunnen laten horen, maar een goed gebalanceerd standaard geluidsprofiel van de tweeweg dynamische luidsprekers maakt deze hoofdtelefoon geschikt voor de meeste genres.

De middentonen kunnen een beetje warrig worden – een typisch probleem voor kleinere hoofdtelefoons, die doorgaans een kleiner geluidslandschap hebben – maar de zang komt er nog steeds goed doorheen, vooral bij poppier tracks of hiphop.

Samsung Galaxy Buds 2

Het geluid wordt ondersteund door de toevoeging van actieve ruisonderdrukking, een functie die geleend is van de duurdere Buds Live en Buds Pro. De uitvoering hier zal de kwaliteit van de Buds Pro zeker niet evenaren, maar zolang je een goede pasvorm hebt gevonden (en dus een goede geluidsisolatie hebt), doet de ANC behoorlijk goed werk door repetitieve geluiden – zoals het gedreun van treinrails – te blokkeren en minder voorspelbare geluiden – zoals treinaankondigingen – te dempen.

Ja, ik schrijf dit vanuit een trein – waarom vraagt u dat?

Naast ANC heb je de optie van een transparantie modus, genaamd ‘ambient mode’, die extern geluid versterkt. Dat is ideaal als je zeker wilt weten dat je het verkeerslawaai om je heen kunt horen of een gesprek wilt voeren zonder de oordopjes uit te doen.

Standaard wordt de transparantie automatisch ingeschakeld wanneer je de Buds 2 gebruikt om een gesprek aan te nemen, wat contra-intuïtief lijkt, maar wel een doel dient – het helpt je om je eigen stem te horen, wat als niets anders zal helpen voorkomen dat je tegen iemand door de telefoon gaat blèren omdat je niet weet hoe luid je bent.

Samsung Galaxy Buds 2

De gesprekskwaliteit is verder indrukwekkend, waarbij degenen die ik heb gebeld melden dat ik duidelijk klonk, zelfs wanneer ik vanuit redelijk lawaaierige omstandigheden belde.

Batterij en opladen

 • Gemiddelde levensduur van de batterij
 • Draadloos opladen

De batterijduur van de Buds 2 is vrij typisch voor de sector – dat wil zeggen dat hij voor de meeste mensen ruim voldoende is, maar je zult de oordopjes niet non-stop kunnen gebruiken op een langeafstandsvlucht.

Samsung beoordeelt de Buds 2 voor vijf uur gebruik met geactiveerde ANC, en zeven en een half uur als je de functie uitschakelt. Er zijn zeker betere batterijen te vinden, zeker als je bereid bent om ANC te laten vallen, maar voor dagelijks gebruik zal dit genoeg zijn voor de gemiddelde gebruiker.

Als je de oplaadkoffer meerekent, kom je uit op een totaal van 20 uur met ANC en 29 zonder – nogmaals, redelijk gemiddeld, maar waarschijnlijk voldoende voor de meesten van ons.

Samsung Galaxy Buds 2

Waar Samsung wel in uitblinkt is opladen. Niet alleen kun je de hoes opladen via USB-C, maar het bedrijf levert ook standaard draadloos opladen – iets waar Apple nog steeds een premie voor vraagt, hoewel het nu zijn intrede doet in goedkopere buds zoals de
OnePlus Buds Pro en de
Nothing Ear (1).

Met zo’n kleine cel laadt de case snel op, zelfs via trager draadloos opladen, dus het gemak om de case gewoon op een oplaadpad te laten vallen wanneer je merkt dat het batterijlampje rood wordt, is het zeker waard.

Connectiviteit en slimme functies

 • Android-only app
 • Aanpasbare controles & EQ
 • Slecht geïmplementeerde in-ear detectie

De Galaxy Buds 2 worden ondersteund door de gratis Wear-app van Samsung, die ook wordt gebruikt om andere apparaten te bedienen, zoals de recente
Galaxy Watch 4 wearables. De app is beschikbaar voor elke Android-telefoon met Android 7 of hoger – niet alleen die van Samsung – maar wordt niet ondersteund door iOS. Dus hoewel je de Galaxy Buds 2 aan een iPhone kunt koppelen, heb je geen toegang tot de extra functies van de app.

De app geeft je een paar extra opties. Je kunt de aanraakbediening van de buds aanpassen (hoewel je hier niet al te veel opties krijgt), kiezen uit een reeks vooraf ingestelde equalizers, en beslissen over andere opties zoals het al dan niet gebruiken van de ambient-modus tijdens gesprekken.

Met de app kun je ook de firmware van de Buds 2 bijwerken, een pasvormtest doen om te beoordelen hoe goed je je siliconenoordopjes hebt gekozen, en de Buds helpen terugvinden als ze zoek zijn door ze een geluid te laten uitzenden – hoewel er natuurlijk een limiet is aan hoe luid dit zal gaan.

Samsung Galaxy Buds 2

Als je de buds gebruikt met een
Samsung telefoon dan kun je de virtuele assistent Bixby activeren met een wekwoord via de buds, maar als je Google Assistant of Alexa wilt gebruiken dan kan dat alleen via een van de aanpasbare aanraakbediening.

Het is ook de moeite waard om de ietwat onhandige implementatie van oordopdetectie hier te vermelden. Anders dan bij de meeste oordopjes, wordt je muziek niet gepauzeerd of wordt de ambient-modus niet geactiveerd als je er een uit je oor haalt. In plaats daarvan moet je beide oordopjes verwijderen voordat je muziek wordt gepauzeerd, en het duurt nog steeds een paar seconden voordat het werkt. De muziek begint ook niet automatisch te spelen als je de oordopjes weer in doet – je moet opnieuw op play drukken.

Tot slot wordt de connectiviteit geregeld door Bluetooth 5.2 – de nieuwste standaard, dus je hebt betrouwbare verbindingen en een lage latency.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy Buds 2 zijn
nu wereldwijd verkrijgbaar voor £139/$149/€149.

Samsung Galaxy Buds 2

Dat is een stuk goedkoper dan de Galaxy Buds Pro, ondanks dat ze dezelfde functies hebben – hoewel de Pro-modellen beter waterdicht zijn en een paar extra functies hebben.

Het onderbiedt ook belangrijke rivalen zoals de
Apple AirPods – vooral omdat de Buds 2 draadloos opladen voor minder aanbieden – hoewel iPhone-gebruikers waarschijnlijk toch niet naar deze zullen kijken.

Er is goedkopere concurrentie, met name de
Nothing Ear (1)-buds van €99/$99/€99, maar het kan de moeite waard zijn om extra te betalen voor de afwerking en draagbaarheid waar de Buds 2 duidelijk op overtroeven.

Bekijk voor meer opties onze gids met de
beste draadloze oordopjes van dit moment.

Verdict

De Galaxy Buds 2 zijn een capabele aanvulling op het hoofdtelefoonassortiment van Samsung, en zijn waarschijnlijk het beste paar voor de meeste mensen, en een verstandige standaard voor iedereen die ook een Samsung-telefoon of -smartwatch koopt.

Degelijk geluid en een goed afgeronde set functies maken deze overtuigend voor de prijs, hoewel degenen die zich zorgen maken over de batterijduur zeker rivalen kunnen vinden die de Buds 2 overtreffen.

Dit zijn ook enkele van de best uitziende en meest comfortabele draadloze oordopjes op de markt, maar het ontwerp heeft zijn prijs: onhandige, overgevoelige aanraakbediening en een ietwat goedkoop gevoel als gevolg van het lage gewicht van deze oordopjes.

Iedereen met Android zou erg blij moeten zijn met deze oordopjes voor de prijs, hoewel beperkte software-ondersteuning betekent dat iPhone-bezitters beter ergens anders kunnen gaan kijken.

Specs

Samsung Galaxy Buds 2: Specs

 • Draadloze oordopjes
 • Dynamische 2-weg luidspreker
 • Actieve ruisonderdrukking
 • Aanraakbediening
 • Versnellingsmeter, Nabijheid, Hall, Aanraking, Oor aan/uit detectie
 • Bluetooth 5.2
 • IPX2 waterbestendigheid
 • Oplaadhoes met USB-C en draadloos opladen
 • Oordop: 5 uur batterij / Oplaadhoes: 20 uur batterij
 • Grafiet, Wit, Lavendel, Olijf

Recent Content