Samsung Jet 90 Pro (Powerstick Jet VS9000) review


Als u kijkt naar
de promo voor de Powerstick Jet (Jet 90) bekijkt, krijgt u een goed idee van hoe Samsung wil dat u zijn product ziet. Het is serieus. Het is krachtig. Het ziet eruit als een wapen dat in de arm van Robocop past.

De Jet is compatibel met Samsung’s Clean Station, een stofzuigerbak die de gebruiker beschermt tegen stof bij het legen van hun stofzuiger. Om er meer over te weten te komen, kunt u
onze review lezen.

Als u wilt weten hoe de Jet het doet in vergelijking met andere stofzuigers op de markt, kunt u kijken naar ons overzicht van de
beste stofzuigers die we hebben getest.

Powerstick Jet en Clean Station

Ontwerp & bouw

Er komt heel wat kijken bij de Powerstick Jet (Jet 90 Pro). Hij wordt geleverd in een enorme doos boordevol accessoires en hulpstukken. In het begin is het moeilijk te zien hoe alles in elkaar past, totdat je de QR-code op de oplaadbasis ziet. Scan deze en je krijgt instructies over hoe je het moet instellen.

De eerste stap is het in elkaar zetten van de oplaadstandaard. Eens je alle stukken hebt klaargelegd, is het gemakkelijk te doen. Alles wat je nodig hebt is een kruiskopschroevendraaier om één schroef vast te draaien.

Het vrijstaande oplaadstation – het Z-station – is de plaats waar u uw stofzuiger opbergt en oplaadt, en het is een essentieel onderdeel van het ontwerp.

Het voordeel van deze opstelling is dat u een speciale plek hebt voor uw stofzuiger en accessoires, want er is ruimte om alle extra’s vast te klikken. Of bijna alles. Vervelend genoeg zijn er, als u de Jet Pro met draaiende veegmachine krijgt, niet genoeg sleuven op het Z Station om alle accessoires te bevestigen. Zelfs als een van de opzetkoppen op de stofzuiger blijft zitten, moet er nog een andere rondslingeren.

Een geweldige functie is het dock op de standaard voor een tweede batterij om op te laden. De Jet wordt geleverd met slechts één batterij, maar een reservebatterij kan apart worden aangeschaft. U kunt de batterij die u gebruikt verwisselen met de batterij die wordt opgeladen, en zo uw schoonmaaktijd met een uur verlengen voordat u moet stoppen om op te laden. Het maakt deze snoerloze een echte kanshebber voor mensen met grotere huizen.

Het nadeel van de standaard is dat hij zwaar is, niet mobiel en in de buurt van een stopcontact moet staan. Dat betekent dat je er niet veel aan hebt in een kast.

Als je een kijkje neemt naar de
productfotografie op de site van Samsung, is het duidelijk dat ze suggereren dat de Jet toch niet het soort stofzuiger is dat je wilt verbergen in een opslagruimte.

De foto’s doen denken aan de Peleton-campagne, die de indruk wekt dat als je de minimalistische, met marmer beklede woonkamer van de gemiddelde miljardair zou bezoeken, je er alleen een massieve, crèmekleurige leren sofa en een hometrainer of stofzuiger zou aantreffen, koel afgetekend tegen de achtergrond van een overloopzwembad.

Degenen onder ons zonder een herenhuis in LA om onze Jets goed tentoon te stellen, degenen onder ons met – oh, ik weet het niet – een kleine Londense flat, bijvoorbeeld, zouden een beetje verloren kunnen zijn over wat ze ermee moeten doen. Het is groot. Het is in het oog springend. Het volledig geladen Z Station ziet eruit als een sci-fi wapenrek waaruit je het soort modulaire wapen zou kunnen maken dat iemands hoofd van tien mijl afstand vloeibaar zou kunnen maken.

Idealiter wil je een bijkeuken om hem op te bergen en vermoedelijk, als je een huis hebt waar je het meeste uit een machtige stofzuiger als deze kunt halen, heb je die misschien wel. Het ruimteprobleem is echt ons enige voorbehoud bij deze stofzuiger.

Functies & prestaties

Met 2,8 kg is de Jet een zeer lichte stofzuiger. Hij is lichter dan een Dyson V11 steel (2,97kg) en komt heel dicht in de buurt van het gewicht van de briljante kleine
Halo Capsule (2,6 kilo).

Hij is zeer comfortabel in gebruik, vooral in combinatie met een andere leuke functie. Hij heeft een telescopische kolom met vier verschillende standen, zodat u hem – precies – op uw ideale stofzuighoogte kunt instellen. Dit maakt echt een verschil bij het schoonmaken, want u hoeft nooit te bukken of te buigen.

Er zijn twee opzetstukken voor de rolborstelkop: de turboborstel en een mini-gemotoriseerde tool. De eerste werkt goed op zowel harde vloeren als tapijten. De miniborstel is geschikt voor sofa’s, bedden en autostoelen. Er is nog een klein opzetborstel en een uitschuifbaar spleetmondstuk waarmee u op moeilijk bereikbare plaatsen kunt komen.

Als u hebt gekozen voor de Pro in plaats van het Pet-model, is er de uitstekende spinnende veegmachine. Dit is een hulpstuk voor harde vloeren met twee roterende schijven die bedekt zijn met microvezel mop-pads, die kunnen worden bevochtigd of verwisseld voor wegwerpdoeken. U moet eerst stofzuigen zoals gewoonlijk (u kunt niet stofzuigen en dweilen tegelijk – dat zou waanzin zijn), daarna kunt u het hulpstuk verwisselen om uw vloer te dweilen.

Powerstick Jet spinning mop hulpstuk

Dit is het eerste stofzuigermophulpstuk waarvan we kunnen zeggen dat het echt werkt. Het is eigenlijk beter dan normaal dweilen. Het is snel en zeer effectief en u kunt genoeg druk uitoefenen om een vloer echt schoon te krijgen. Is dit accessoire de 50 pond waard die de prijs van de Jet opdrijft van 549 pond (voor de Pet-editie) naar 599 pond (voor de Pro)? Verrassend genoeg moeten we zeggen van wel.

Onze favoriete functie is echter het scharnierende hulpstuk waarmee u een hoek van 90 graden kunt maken tussen de handgreep en de reinigingskop, zodat u de bovenkanten van boekenkasten en planken boven uw hoofd kunt stofzuigen.

Het stofreservoir en filter vormen een ander geweldig stukje design. Ze kunnen volledig worden gedemonteerd, in de gootsteen worden gegooid en grondig worden gewassen. Aangezien de opvangbak transparant is, is dit een geweldig kenmerk, niet alleen voor de netheid en de zuigprestaties, maar ook voor de esthetiek.

De Jet heeft ook een HEPA-filter dat 99,99% stofverwijdering belooft. Bedenk wel dat dit in het gedrang komt doordat het een stofzakloze stofzuiger is, dus als je het stof gaat weggooien, zal er onvermijdelijk wat stof ontsnappen. U kunt dit omzeilen door het compatibele
Clean Station aanschaft voor
£199. Dit is een stofzuigerbak waar de Jet in past. De zak in het Clean Station hoeft slechts om de maand of twee maanden te worden geleegd, afhankelijk van de gebruiksfrequentie.

Verwijderbaar filter

Dit alles wordt slechts lichtjes tenietgedaan door het feit dat de stofopvangcapaciteit vrij laag is met slechts 0,5 liter.

Het display is rechttoe rechtaan en gemakkelijk af te lezen, met drie hoofdinstellingen: Min, Mid en Max, evenals Wet, de dweilstand. Er is een aan/uit-knop en + en – toetsen om het vermogen aan te passen. Alle knoppen zijn gemakkelijk te bereiken terwijl u de machine gebruikt en de batterij heeft een LED-display om aan te geven hoeveel lading er nog over is.

Op de minimale vermogensstand krijg je ongeveer een uur stofzuigtijd. En het minimum is krachtig genoeg om je standaard stofzuigstand te zijn. Het is ook behoorlijk stil.

Wat de levensduur van de batterij betreft, moet u altijd rekening houden met de invloed van de vermogensinstelling op de levensduur van de batterij. Als een stofzuiger een uur belooft, zal dat de maximale tijd zijn die je uit de batterij kunt halen, en dat wordt altijd gemeten op de laagste stand. Als u de middelste stand gebruikt, kunt u dat in het beste geval terugbrengen tot minder dan een half uur. Op de hoogste stand komt u niet in de buurt van tien minuten. Maar met een stofzuiger van goede kwaliteit zou u de hoogste stand eigenlijk alleen hoeven te gebruiken voor een paar noodreinigingen.

Prijs & beschikbaarheid

De Powerstick Jet (
Jet 90 Pet edition) wordt verkocht voor £549. De door ons geteste versie,
de Jet 90 Pro, die ook is uitgerust met de spinnende veegmachine, kost £599. Dit is duidelijk veel geld om uit te geven voor een stofzuiger. Het is echter ongeveer dezelfde prijs als de Dyson V11 en de Jet verbetert al zijn specificaties: hij is lichter, krachtiger en heeft een snellere oplaadtijd. Hij wordt ook geleverd met een aantal zeer goed ontworpen en nuttige hulpstukken.

Hij is verkrijgbaar bij Samsung UK, Amazon UK en andere elektronicawinkels.

Verdict

Er is veel kit bij de Jet, vooral als u kiest voor de versie met het spinnende veeghulpstuk. De uitschuifbare hoofdzuil en het scharnierende hulpstuk zijn bijzonder goede accessoires die het schoonmaken veel comfortabeler en eenvoudiger maken. En dan is er nog het spinnende mopopzetstuk, dat een onverwacht succes is.

Er zijn slechts twee echte problemen mee. Het eerste is zijn opslagbehoefte. De standaard heeft een behoorlijke ruimte nodig in de buurt van een stopcontact. Het tweede is de kleine stofbak, die vervelend kan worden om te legen als je een groot huis hebt.

Al met al is dit de ultieme allrounder: flexibel, licht, krachtig en met een geweldige batterijlevensduur.

Als je gevoelig bent voor stof en de zakloze Jet wilt veranderen in een stofvrije stofzuiger met zak,
lees dan onze review van het compatibele Samsung Clean Station.

Recent Content