Samsung RB7300T koelvriescombinatie review


Er is een reden waarom de meesten van ons altijd hetzelfde wasprogramma op onze wasmachines gebruiken, ongeacht wat we daadwerkelijk in de trommel stoppen. We willen gewoon dat alles eenvoudig is.

Misschien hebt u geen watertank nodig die elke dag moet worden bijgevuld, of een automatische ijsbak die u na 48 uur niet te hebben gebruikt moet legen. Misschien wilt u de handleiding niet lezen om uit te vinden hoe u de vochtigheid van de saladebak instelt, of wilt u niet elke week verschillende snackboxen en drankenbakken schoonmaken.

En als je er zo over denkt, is deze Samsung 70/30 koelvriescombinatie misschien iets voor jou.

De eenvoud begint al aan de buitenkant. De roestvrijstalen deuren zijn plat, de handgrepen verzonken, en het apparaat heeft een vlakke achterkant, zodat er geen koelmiddelleidingen of stukjes compressor uitsteken om vuil of stof op te vangen.

Het ontwerp heeft nog meer voordelen. De koelkast met vriesvak heeft een inhoud van 344 liter en weegt een belachelijk lage 66 kg (145,5lbs). U hebt dus geen team stoere verhuizers nodig om hem op zijn plaats te krijgen, en het zal ook geen moeite kosten om dit apparaat in een servicelift van een flatgebouw te manoeuvreren.

En met een hoogte van 185 cm is hij hoog genoeg om een behoorlijke opslagcapaciteit te herbergen, maar niet zo hoog dat de mensen in uw huishouden niet bij de bovenste plank kunnen.

En hij heeft een omkeerbare deur.

Wat is er niet leuk aan?

Werkvolume

Zoals bij de meeste moderne koelvriescombinaties is dit apparaat stil. Samsung zegt dat het werkingsgeluid 35dB is en dat betekent eigenlijk dat je het gewoon niet hoort. Ja, het heeft een deuralarm – een parmantige reeks van tien dubbele “bings” – wat genoeg is om je te waarschuwen, maar niet om je uit je vel te laten springen.

Trouwens, het is vrij moeilijk om de deuren per ongeluk open te laten staan. We hebben de deursprongtest verschillende keren geprobeerd met verschillende krachtniveaus, en we konden geen enkele terugsprong uitlokken.

Lopende kosten

 • Verbruikt 256KWh per jaar
 • E energieklasse

Deze koelkast met vriesvak heeft een E-classificatie op de nieuwe 2021-energieschaal (A++ in het oude systeem), en Samsung geeft aan dat het totale jaarlijkse energieverbruik 256 KWh/pa is. Dit komt neer op ongeveer £37 per jaar voor het apparaat, hoewel dit afhankelijk is van uw betalingsregeling, leverancier en waar u in het VK woont.

Bedieningspaneel en stroomkabel

 • Gemakkelijk te gebruiken digitaal bedieningspaneel

In het thema van de eenvoud is het bedieningspaneel van de koelkast met vriesvak een klein digitaal paneel aan de linkerkant van de interne koelkastkast. Het is gemakkelijk te bereiken en gemakkelijk te gebruiken. U drukt op de modusknop om de koelkast of de vriezer te selecteren, en scrollt vervolgens omhoog of omlaag om de gewenste temperatuur in te stellen.

RB7300T bedieningspaneel

Zo kunt u de “vakantiemodus” selecteren door de vriestemperatuur op -17C te houden terwijl de koelkasttemperatuur wordt verhoogd. U kunt ook een “super cool” en “super freeze” functie creëren door te scrollen naar de laagste temperatuurinstellingen.

Het enige enigszins vreemde aan dit apparaat is dat de stroomkabel zich bovenaan het apparaat bevindt, in plaats van halverwege de achterkant – duidelijk om de “platte achterkant” functie mogelijk te maken, wat een heel slim idee is voor degenen onder ons die een hekel hebben aan het jaarlijkse ritueel van het schoonmaken achter de koelkast.

Wij vonden de bovenste kabel geen probleem om een stopcontact te bereiken, maar als uw stopcontact zich niet direct achter het apparaat bevindt, moet u er rekening mee houden dat dit wel een probleem is.

Afkoelen en opwarmen

Het duurde een uur om de koelkast af te koelen van 19°C tot 5°C bij een atmosferische temperatuur van 23°C, en minder dan twee uur voor de vriezer om te gaan van 21°C tot -19°C. Dit is eerlijk gezegd behoorlijk indrukwekkend, en we vonden dat de temperaturen consistent bleven in alle kastzones gedurende onze testperiode.

Samsung geeft aan dat de opwarmtijd voor dit apparaat 18 uur is, dus uw voedsel is veilig voor een behoorlijke brok tijd in het geval van een stroomstoring.

Verlichting

Een bovenste LED, 20cm bij 3,5cm, verlicht de interne koelkastkast goed. Er is geen vriesvakverlichting, maar dergelijke verlichting is zeldzaam in een 70/30 combinatie model.

Koelkast inhoud

 • Koelkast met een inhoud van 230 liter

De koelkast heeft een inhoud van 230 liter, wat overeenkomt met 11,5 conventionele supermarkt boodschappentassen. Samsung heeft dit apparaat ontworpen met zijn “SpaceMax”-technologie, zodat de wanden van de kast dunner zijn dan je zou verwachten. Hierdoor kunnen de ingenieurs extra opslagruimte per oppervlak en per hoogte inbouwen, hoewel u de voordelen van dit concept meer zult merken in de vrieskast dan in de koelkast.

Samsung’s “All-Around Cooling” betekent dat elk deel van de kast gekoeld wordt gehouden, en we hebben deze consistentie van temperatuur zeker opgemerkt – er was geen waarneembaar verschil in temperatuur tussen de boven- en onderkant van de koelkast.

Samsung koelkast interieur

Plankenopslag

Er zijn vier legplanken van gehard glas, waarvan de vierde fungeert als de bovenkant van de vochtigheidslade onderaan, maar er is ook een geribbelde plastic wijnplank die onder de bovenste plank zit. Het idee hierachter is dat de ribbels op dit rek verschillende flesformaten vasthouden, maar het rek niet beperken zodat het alleen voor flessen kan worden gebruikt – u kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken om bredere voorwerpen zoals pizzadozen op te bergen.

Het is een fatsoenlijk concept en werkt redelijk goed, hoewel we vermoeden dat de meeste huishoudens ofwel specifiek een wijnplank willen of er geen hebben, dus er is niet veel behoefte aan een compromis van dit type.

Wat wel onhandig is, is dat je de planken niet omhoog of omlaag kunt verstellen; je bent beperkt tot de configuratie die Samsung in het kastinterieur heeft ontworpen.

Tot op zekere hoogte is het zinloos om je druk te maken over het feit dat de schappen niet verstelbaar zijn, want je kunt maar zoveel op een koelkastplank stapelen voordat het verwijderen van items een tactische operatie wordt. Maar soms kan die extra centimeter het verschil maken tussen het opbergen van een paar sausflessen op een plank, in plaats van in de deur, op momenten dat je die flexibiliteit echt nodig hebt.

Koelkast lade

U krijgt slechts één vochtigheidslade in dit toestel. Interessant is dat Samsung een doorkijkvenster in het onderste schap heeft aangebracht, waardoor u in de onderliggende lade kunt kijken, wat een leuke functie is.

Kijkvenster in bovenste lade

We hebben een capaciteit van 19,5 liter gemeten voor deze vochtigheidslade, wat een hele zak boodschappen voorstelt. In de praktijk hebben we twee dubbele pakken romaine sla, 1 kg wortels, een komkommer, een pak van acht trostomaten en een pak van drie paprika’s in de lade gelegd en we ontdekten dat we nog ongeveer 50% van de ruimte in de lade over hadden, dus er is zeker voldoende ruimte voor de behoeften van de meeste huishoudens.

Lade ruimte

Nogmaals, eenvoud is hier het sleutelwoord, dus u kunt de vochtigheidsinstelling van de lade niet veranderen.

Deur opslag

De deur van de koelkast heeft drie rekken: allemaal niet-verstelbaar. Het onderste rek is het enige dat je kunt gebruiken voor grotere flessen, en het biedt plaats aan twee supermarkt six-pinters melk, of drie supermarkt four-pinters.

Het middelste rek heeft niet veel hoogte, hoewel er een groot aantal conventionele flessen sap van 250 ml of blikjes frisdrank van 330 ml in passen – wij slaagden erin achttien flessen sap op het rek te zetten. Let er wel op dat dit middelste rek niet hoog genoeg is voor grote sausflessen, dus misschien moet je het wijnrek hiervoor gebruiken.

Op de bovenste plank passen zeven augurkenpotten van 400 gram, en deze zal niet te hoog zijn voor iedereen, behalve de allerkleinsten. Samsung geeft je ook een eierbak met ruimte voor tien eieren.

Diepvriezer

 • 114 liter vriesruimte

U merkt pas echt de voordelen van Samsung’s “SpaceMax” technologie wanneer u bij de vrieskast komt. Dit model heeft 114 liter opslagruimte, dat is meer dan vijf en een half conventionele supermarkt boodschappentassen: een grote capaciteit voor een 70/30 apparaat.

Afgezien van het feit dat de vriezer niet ontdooit, zodat u nooit een uitschakeling hoeft te plannen om ijsvorming tegen te gaan, is een opmerkelijk ding over de vriezer in dit apparaat de uitstekende bouw van de drie vriesladen. Ze zijn stevig en solide op een manier die je niet vaak tegenkomt.

Samsung diepvriezer interieur

Samsung heeft een dragende glazen plank tussen de middelste en onderste lades geplaatst, zodat u de bovenste twee lades kunt verwijderen en de plank kunt gebruiken om een ongewoon omvangrijk voorwerp op te slaan, bijvoorbeeld een bevroren kalkoen.

In de praktijk bevatten de lades een aanzienlijke hoeveelheid diepvriesproducten. In de middelste lade pasten vijf zakken friet van 1 kg, met nog ruimte voor een paar zakken bevroren risotto van 350 g. Hoewel de bovenste lade aanzienlijk minder diep is dan de andere twee, passen er nog steeds acht zakken diepvriesgroente van 500 gram in.

Bij dit Samsung model krijg je geen ijscaddy, maar wel een traditionele ijsblokjeslade.

Prijs en beschikbaarheid

Dit toestel is overal verkrijgbaar en is verkrijgbaar in zilver, wit of zwart. Over het algemeen is het
witte model iets minder duur, voor £429.
Titaanzilver en
zwart zijn geprijsd op £449.

Samsung 70/30 koelvriescombinatie

Uitspraak

Als je een koelvriescombinatie zonder poespas of franje wilt, dan kun je met dit model van Samsung niet fout gaan. Hij wordt geleverd met tien jaar garantie, heeft een goede hoeveelheid vriesruimte, ziet er netjes uit, en doet wat hij moet doen: spullen koud houden.

Voor meer koelvriescombinaties, bekijk
ons overzicht van de beste koelvriescombinaties die we hebben getest.

Specs

Samsung RB7300T RB34T602ESA koelkast met vriesvak: Specs

 • Energie waarde: E
  Afmetingen: 1853mm x 595mm x 658mm
 • Geluidsniveau: 35 dB
 • Jaarlijks energieverbruik: 256 kWh
 • Totale capaciteit: 340 netto liter
 • Koelkast inhoud: 228
 • Vriezer inhoud: 112
 • Vorstvrij: Ja

Recent Content